Soroševa lakajka in predsednica sindikata Mladi Plus spletkari s sindikati! Tako nastajajo pobude in peticije proti vladi!

SD president Tanja Fajon, trade unionist Tea Jarc, and the financial speculator George Soros. (Photo: epa, STA)

Predsednica sindikata Mladih plus Tea Jarc, znana po svojih vezah s finančnim špekulantom Georgem Sorošem ter velika podpornica Tanje Fajon in Iva Vajgla, zaradi česar je bila posledično pri slednjem nagrajena s funkcijo asistentke, znova buri duhove. Tokrat po spletu neznanim posameznikom in sindikatom pošilja politično motiviran poziv, ki je uperjen proti aktualni vladi Janeza Janše, in sicer pod pretvezo, da gre za boj za demokracijo in dobro slovenskih državljanov, čeravno gre zgolj za levi politični aktivizem. V besedilu se nahaja tudi povezava do peticije in pa dokument z zahtevami kaj naj bi aktualna vlada počela in česar ji po njenem prepričanju ni dovoljeno početi.

“Pošiljam vam spodnji dopis in vse sindikate in posameznice in posameznike, ki se strinjate, vabim k podpisovanju. Gre namreč za pobudo povezovanja civilne družbe in različnih akterjev,” piše Tea Jarc, ki nadaljuje, da so se na njih obrnili različni znanstveniki, raziskovalci, akademiki, menedžerji, strokovnjaki predvsem pod organizacijo dr. Dušana Kebra ter tudi nekatere organizacije, ki v času trenutne epidemije pozivajo vlado, da se primarno ukvarja z reševanjem epidemije in zagotovi vso potrebno zdravstveno infrastrukturo, kot tudi pomoč delavkam in delavcem, in naj temu posvetijo vso potrebno pozornost.

“Zaenkrat je zadeva še bolj skrivna- do ponedeljka- da se nabere nekaj primarnih podpornikov tej pobudi, od ponedeljka pa bo zadeva tudi javno dostopna za podpisovanje različnih posameznic in posameznikov, kot tudi organizacij in institucij.” Jarčeva v nadaljevanju pravi, da če bi kdo od posameznic, posameznikov ali sindikatov želel biti že med prvo-podpisniki, naproša, da izpolni obrazec, ki je na voljo na tej povezavi: https://forms.gle/3cW1W6qoyYRnEA3RA.

Zbiranje podpisov zavezništva civilne družbe pod vodstvom Tee Jarc. (Foto: posnetek zaslona)

Jarčeva še meni, da bi lahko tudi ZSSS razmislila, ali gre v podporo tega, saj je zadeva zelo konstruktivno in strokovno zastavljena. Prav tako je, po njenih besedah, podobna skupina znanstvenikov, akademikov, raziskovalcev, itd. ravno pred nekaj dnevi objavila tudi nekatere druge vsebine, ki bi znale biti zanimive:  https://www.dnevnik.si/1042941261fbclid=IwAR20EWY4onbeH_NoWY_syq4so0m_DULs__gXqwQ9tobFq8S8gEMBpBfwLoM. 

Zahteve Vladi s strani Jaše Jenulla in drugih aktivistov. (Foto: posnetek zaslona)

V nadaljevanju Jarčeva prilaga še dokument, ki se glasi: Zahteva vladi za smotrno ukrepanje v času epidemije covida-19 in za opustitev zlorabljanja epidemije za izvajanje ideoloških in strankarsko motiviranih projektov. V nadaljevanju so navedeni očitki in zahteve vladi kaj sme in česa ne sme početi. Med drugim se zahteva takojšen umik iz postopkov sprejemanja predlogov sprememb javnemu servisu sovražne medijske zakonodaje, vlada ne sme izločati nevladne naravovarstvene organizacije iz postopkov, ki posegajo v okolje, umakne predlog za velikanska vlaganja v vojaško opremo, prekine in vrne v prejšnje stanje vsa sporna strankarska kadrovanja (NPU, policija, tožilstvo, RTV, kulturne institucije itd.).

Zahteve vladi s strani Jaše Jenulla in drugih aktivistov. (Foto: posnetek zaslona)

Jarčeva še pričakuje, da bo vlada razrešila notranjega ministra Aleša Hojsa, ki menda peha policiste v vse večji in nevarnejši konflikt z ljudstvom, koalicija pa naj se ukvarja zgolj in samo z epidemijo, vse ostalo pa omeji na tekoče posle, zagotoviti finančno pomoč vsem delavkam in delavcem, ki v času epidemije ne morejo delati in bodo zaradi tega ostali brez rednih dohodkov. Obenem se v dokumentu zahteva še strokovno, verodostojno, sočutno, spodbudno in proaktivno obveščanje prebivalstva o poteku epidemije in pojasnjuje razloge za sprejemanje posameznih ukrepov. Med podpisniki dokumenta sta presenetljivo tudi znani levičarski aktivist Dušan Keber in politkolesarja Jaša Jenull ter Vuk Ćosić.
Kako dvolično: tisti, ki sedanji vladi očitajo nujne kadrovske rošade, so bili tiho, ko je Šarčeva vlada izvajala kadrovski cunami 
Ob tem začudenje vzbuja še zlasti dejstvo, da Jarčeva skuša v vse skupaj vmešati tudi sindikate, ki so očitno “punca za vse potrebe”, ko gre za interese tranzicijske levice, a to pravzaprav niti ni bistveno. Država je v tem kratkem kriznem obdobju naredila ogromno za zaposlene oziroma ohranitev delovnih mest, zato smo prepričani, da tudi sindikati lahko mirno spijo. Ob omembah “sovražne medijske zakonodaje” v dokumentu, lahko le privzdignemo obrvi. Vlada si namreč prizadeva še zlasti za to, da bi javna hiša RTV, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, vsebinsko tudi zadostila našim potrebam, ne pa nudila pristranski, ideološko obarvan program. Zanimiva je tudi omemba tako imenovanih naravovarstvenih organizacij, ki so v zadnjem času zagnale vik in krik zaradi strahu pred izgubo obilnih finančnih sredstev.

Vuk Čosić in Jaša Jenull sta po zapiskih opazovalke z denarjem delovala netransparetno in ugrabila proteste na račun stranke SD. (Foto: Posnetek zaslona -Facebook, Posnetek zaslona – TopNews Youtube)

Rdeči jurišniki tudi sanjajo o nekakšnih “velikanskih vlaganjih” v slovensko vojsko in jim nasprotujejo, kar je prav tako nerazumljivo, glede na njeno finančno podhranjenost. Vojska ni sama sebi namen, kot se morda zdi v mirnem času. Prav ona je tista, ki bo v času migrantskih in drugih kriz, zagotavljala varnost in mir za vse slovenske državljane. Glede strankarskih kadrovanj pa je mogoče reči to, da vsaka vlada izvede določene rošade, je pa bila pri tem še posebej pridna dezerterska Šarčeva vlada (preko 200 kadrovskih menjav), pa se aktivisti, ki sedaj sestavljajo peticije, histerizirajo ob petkih pred DZ in agresivno pozivajo vlado, da naj ravna drugače, niso kaj prida oglašali, kar lahko razumemo le kot dvoličnost.

Tea Jarc: sindikalistka in nekdanja predsednica MSS, je ljubljenka finančnega špekulanta Soroša, Fajonove in Vajgla!
Notranji minister Hojs dobro opravlja svoje delo in ravno tako policija, ki je korektna in vselej (glede na situacijo) uporablja minimalno silo, smo pa lahko na strani levičarskih protestnikov ob petkih, videli kar nekaj načrtnih provokacij policije. Tekoči posli so bili predvsem v domeni Šarčeve vlade, ki česa več od tega baje niti ni zmogla in je naposled dezertirala, ko bi se bilo potrebno spopasti z epidemijo. Glede finančne pomoči delavka in delavcem, ki ne morejo delati je vlada sijajno poskrbela, zato se avtorjem protivladnega dokumenta, priporoča, da za domačo nalogo malce raziščejo, kaj je vlada na tem področju postorila in ne pišejo bedarij. Prepričani smo tudi, da vlada zelo korektno, profesionalno, spodbudno, sočutno in proaktivno poroča o poteku epidemije, zato menimo, da bi avtorji dokumenta lahko malce bolj natančno, tudi s primeri utemeljili, kaj natanko jim pri vladnem poročanju ne paše.

V spomladanskem času je s svojimi nastopi že razburila predsednica sindikata Mladih plus Jarčeva, ki je spodbudila celo k protestom in rušenju vlade, ki je tedaj šele začenjala s svojim delom. Sindikalistka je sicer vse prej kot povprečna predstavnica mladih, med drugim je bila pred tem na funkciji predsednice Mladinskega sveta Slovenije. Takrat je organizacija prejela nakazilo razvpitega milijarderja Georga Sorosa, ki ga je pod pretvezo spodbujanja participacije mladih na evropskih volitvah pokurila za promocijo Tanje Fajon in Iva Vajgla. Po volitvah je bila pri slednjem za svoje posredovanje celo nagrajena z dobro plačano funkcijo asistentke. V preteklosti so sicer v Sloveniji že zbujale pozornost plače vodilnih sindikalistov, ki pod pretvezo zastopanja interesov delavcev pravzaprav širijo in spodbujajo agendo levičarskih političnih strank, zato smo se tudi na sindikat Mladi plus obrnili z vprašanjem, kakšne dohodke prejema Jarčeva!

 

Domen Mezeg