fbpx

Soroseva zalega z Mirovnega inštituta priznala, da so protesti proti vladi in klici k smrti organizirani! Poglejte koliko denarja so dobili od države!

Ljubljana, Trg republike ob petkovem protestu (Foto: STA)

Mirovni inštitut naj bi skrbel za dobro vseh državljanov, a je v tem trenutku prevzel popolnoma drugo vlogo, s katero želi razdvojiti narod. Na protestih tako javno izraža nespoštovanje drugače mislečih in jim z enotnimi transparenti grozi celo s smrtjo, samo zato, ker jim je vlada odvzela denar, ki so ga spretno uporabljali za levičarsko antipropagando.

Darko Štrajn je velemojster služenja na račun slovenskih davkoplačevalcev. V času zlate vladavine Liberalne demokracije v Sloveniji je služil s svojo Liberalno akademijo, ki jo je kasneje preimenoval v Alternativno akademijo. Štrajn je tudi eden izmed ideologov Mirovnega inštituta, ki ga vprašanje demokracije ni nikoli motilo v levih vladah, a sovraštvo vzbuja v času desnih vlad, ko se boji za denar. Ironično je Mirovni inštitut ustanova, ki zagotavlja cenzuro sovražnih objav.

A kot kaže, je njihov kritični način razmišljanja presegel vse meje dobrega okusa. Darko Štrajn, član upravnega sveta Mirovnega inštituta se je na svojem Twitter profilu pohvalil, da so z desetinami enakih transparentov, na katerih je pisalo “Smrt janšizmu, svoboda vsem,” pozivali h gibanju, ki bi preganjalo drugače misleče ali jih celo ubijalo, kar spominja na scenarij poboja, ki smo se ga na slovesnosti spominjali včeraj.

Z dejanji na protestu so dokazali, da ne verjamejo v enakost in solidarnost do sočloveka in v povezovanje, k čemur nas pozivata tako predsednik vlade Janez Janša kot predsednik države Borut Pahor. Dejanje so obsodili uporabniki Twitterja, ki pravijo, da ščuvajo k poboju in nestrpnosti, medtem ko porabljajo državni denar. Damijan Terpin, borec za Slovence v zamejstvu, jih je označil kot “družbeno gibanje presitih sejalcev sovraštva.”

Z objavo so se tako razkrili pobudniki “neorganiziranih” protestov, katerim očitajo, da so dobro organizirani, imajo pomoč režimskih medijev, kar je trden dokaz, da petkova druženja niso spontana.  Po drugi strani se pobudniki protestov borijo za naravo, a smetijo pred parlamentom in onesnažujejo okolje. Med drugim so jih še pozvali k ustanovitvi stranke, s katero bodo lahko začeli širiti svoje poglede in bodo lahko dokazali svojo podporo na naslednjih volitvah.

Mirovni inštitut je bil ustanovljen s strani Georgea Sorosa, podpornika množičnih migracij, ki je inštitut vse do leta 2014 sofinanciral skupaj z državo, nakar so se inštitutu vložki s strani države močno povečali. Mirovni inštitut je v obdobju zadnjih desetih let prejel kar tri milijone in pol davkoplačevalskega denarja, od leta 2003 pa skoraj 5 milijonov. Mirovni inštitut je ena izmed tistih organizacij, ki zagotavlja cenzuro sovražnih objav na socialnih omrežjih, a kot je videti, tudi sama spodbuja sovraštvo. Sredstva so prejemali tudi od različnih agencij, med drugim so leta 2012 prejeli skoraj milijon evrov sredstev za enakost spolov in temeljne pravice, ki pa so financirane s strani Evropske unije.

Prihodki Mirovnega inštituta iz državne blagajne (Vir: Erar)

Mirovni inštitut tako nikakor ni nevladna organizacija za mir, kot so se poimenovali. Kot je poročala Demokracija, je v inštitutu zaposlenih 14 ljudi, ki prejemajo visoke plače, za katere porabijo več kot pol milijona evrov letno. Povprečni letni strošek na zaposlenega tako presega 30 tisoč evrov, kar v povprečju mesečno znaša 2500 evrov, saj več kot 72 odstotkov prihodkov namenijo za plače in druge stroške dela.

Sara Kovač