Sovo uspel preoblikovati v Udbo! Medijsko nastopaški šef Rajko Kozmelj v intervjuju priznal, da ‘špijonirajo’ za političnimi tekmeci!

Rajko Kozmelj v Mladini.

Predsednik vlade Marjan Šarec je očitno dobil konkurenco. Medijsko pozornost mu namreč jemlje njegova desna roka, direktor Slovenske obveščevalno-varnostna agencije (Sova) Rajko Kozmelj, ki se v zadnjih dneh v povezavi s sporno zaposlitvijo Šarčeve znanke Nataše H. pogosto oglaša v javnosti in se odziva na dogajanje, kar pa nikakor ni v navadi drugim direktorjem obveščevalnih služb, saj ti načeloma ostajajo tiho. Še posebej škandalozno pa je, da je Kozmelj v intervjuju za Mladino pravzaprav priznal, da ‘špijonirajo’ zgolj za politiki, kar pa je prepovedano. “Če bomo delo dobro opravljali, bomo nevarni za del politike,” se glasi naslov v Mladini. Kot kaže, se Sova spreminja v Udbo, medtem ko trpi nacionalna varnost države.

Med temeljnimi nalogami Sove nedvomno ni mogoče zaslediti političnega pregona političnih nasprotnikov, ampak delovanje pri zaščiti nacionalnih interesov na varnostnem, političnem in gospodarskem področju oziroma zagotavljanje nacionalne varnosti. Temu je prilagojena tudi organizacijska sestava agencije. 2. člen zakona o Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (ZSOVA) opredeljuje tri osnovne naloge agencije: pridobivanje in vrednotenje podatkov in posredovanje informacij iz tujine ali v povezavi s tujino.

Direktor Sove Kozmelj očitno krši zakon, ki mu postavlja okvire delovanja.

Stranko SDS povezal z ekstremizmom
Kozmelj je v intervjuju izpostavil, da ga skrbi možnost izdaje informacij, s tem pa omejevanja razkrivanja ekstremističnih skupin. “Če bomo mi opravljali svoje delo dobro, bomo prišli do pomembnih ugotovitev, relevantnih tudi za nacionalno varnost in hkrati tudi nevarnih za del politike,” je izjavil in ob tem spomnil na predlog o krepitvi pooblastil Sove, ki je bil umaknjen iz resolucije o nacionalni varnosti. Pri tem je omenil, kako naj bi nekdo očitno želel preprečiti, da bi se poostril boj proti ekstremizmom. Povsem po “naključju” je dodal, da ne ve, “ali je bilo zgolj naključje”, da je bil prav član Knovsa tisti, ki je predlagal izbris teh določb. Šlo je za poslanca SDS Žana Mahniča.” Ni treba posebej poudariti, da je s to izjavo Kozmelj nakazal povezavo SDS z ekstremizmom.

Foto: STA

Več kot očitno je, da Kozmelj ni bil pretiran navdušen, ko je odbor za obrambo (opozicija) ustavil vladni predlog, na podlagi katerega bi lahko Sova sledila in preiskovala tudi državljanke in državljane Slovenije, ki naj bi bili po njihovo nevarni za ustavno ureditev. Glede na nastope Kozmelja in Šarca v javnosti ter sestavo kabineta, kjer ne manjka Šarčev alfa in omega državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, je jasno, koga bi rad Šarčev krog opredelil kot tistega, ki naj bi predstavljal nevarnost za ustavno ureditev. Seveda gre za stranko SDS, ki Šarčevi vladi predstavlja najbolj resnega kritika in s tem tudi političnega tekmeca.

Na škandalozno priznanje Kozmelja se je odzval poslanec SDS Zvone Černač, ki je preko družabnega omrežja Twitter zapisal: Kdo uničuje Sovo? Intervju direktorja Sove v tedniku, katerega lastnik je podjetje iz kroga udbovskega Saftija. Namesto, da bi jih preiskoval, v intervjuju grozi predstavnikom ljudstva.” Pri tem pa je izpostavil, da je Šarcu v letu dni uspelo Sovo ponovno preoblikovati v Udbo. Po besedah poslanca SDS Franca Breznika se je z besedami Kozmelja razkrilo točno to, kar je sam zaznal na Svetu za nacionalno varnost aprila 2019. “Takrat so Sovo zlorabili za krepitev #NapoleonSyndrom in Marjana Šarca. Tokrat jo odkrito zlorabljajo proti notranjim sovražnikom – stranki SDS.” Breznik poudarja, da Sova dokončno postaja tajna politična policija Udba, brez nadzora Državnega zbora RS.

Priznal, da ni bila zaposlena preko javnega razpisa
V intervjuju za Mladino je Kozmelj poudaril, da ob pozivih k odstopu ne namerava popuščati, spregovoril pa je tudi o znanki Šarca Nataši H. Med drugim je priznal, da je sicer niso zaposlili preko javnega razpisa, pri tem pa je v zagovor dodal, da je do njene zaposlitve prišlo, preden so bila uvedena nova pravila. Pri tem pa je še dodal, da pred njeno zaposlitvijo naj se ne bi posvetoval s predsednikom vlade in državnim sekretarjem za nacionalno varnost. Bizarno pa je, kako je izrazil še skrb, ker je bilo v aferi razkrito ime uslužbenke, po njegovo se namreč poraja vprašanje, če bo ta sploh še lahko delala na Sovi.

Kozmelj vztraja pri prepričanju, da naj Knovs ne bi bil pristojen za nadzor nad zaposlovanjem v Sovi, čeprav je njegove izjave na laž postavilo pravno mnenje, iz katerega je razvidno, da preveritev zaposlovanja oziroma spoštovanje ustave in zakona pri zaposlovanju posameznikov sodi v okvir pristojnosti Knovsa. V tem primeru gre po mnenju pravnikov za poskus de facto oženja pristojnosti Knovsa in s tem za poskus odvrnitve neodvisnega nadzora. Očitno postaja, da ker se Sova preveč ukvarja s političnimi tekmeci, tej zmanjka časa, da bi bila pozorna na prave mednarodne grožnje, kar pa se je dobro videlo v primeru prisluhov Sekolec-Drenik.

Hana Murn

 • Garbage man

  Džemjs Bond ,za Zorangutana in ostale čefurje ,vključno s posvojenim Šipcem.Na fotki je bolj podoben Salome

 • rubec

  Obveščevalni službi je treba pomagat, ker je to naša državljanska dolžnost. Iz Bihača se tovariš Kozmelj proti sloveniji vali 2500 glava horda. Z moje strani samo en droben detajl, da bo informacija celovita. Vse glave so črne.

  • samsara

   Dodajam se en drobec v mozaik informiranosti naših tajnih agentov na čelu z ‘lepo N’.
   Vse glave 2500 glave množice, so moške in v bojni starosti.

 • soc

  Se vnaprej opravičujem za dolžino in morebitno teatraličnost, a stvari tule so šle predaleč.

  Z veliko žalostjo ugotavljam, da smo letos prišli do točke, kjer je postal konglomerat medijev
  SDS zrcalna slika murgelskega, čeprav seveda desetkrat manjši. Potem, ko so mi odcenzurirali recimo post ob članku o medijsko zlorabljeni avtistični Švedinji z vsebino (citiram v celoti) »Spominja me na Fajonko, bogve zakaj.”, pa mi ob naslednji cenzuri pred dobrima dvema tednoma (»Article removed«) nabili 24-urno popolno prepoved pisanja na forum, mi je rahlo do pretežno prekipelo. In sem najprej na sranje opozoril v postu, kar tule resda nikoli doslej še ni prineslo uspeha. V nadaljevanju sem zapisal in poslal svoj protest z imenom in priimkom na [email protected] s prošnjo, da ga preusmerijo k odgovorni osebi, po možnosti gospodu Borisu Tomašiču, katerega direktnega maila v kolofonu pač ni (tudi imena in naslova odgovornega za sam portal ne). Z željo, da dobim obrazložitev cenzur na svobodnem mediju, vrednih Javne hiše in njenih »zasebnih« medijskih analogov. Ponovno nič. In končno sem napisal in poslal še čisto pravo pismo z vsebino maila in dodatnimi stavki v pojasnilo ter ga poslal dotični pomembni osebi na naslov medija. Kakršnekoli reakcije kogarkoli do danes, 10 dni po pošiljanju pisma z domače pošte, ni bilo. Naslov jim je znan. Ustrezne poslovne prakse, domnevam, tudi.

  Pred kakim dvemi, tremi leti so me začeli cenzurirati na MMC, kjer mora odtlej objavo mojega posta vedno najprej odobriti moderator, občasno kaka čisto normalna oseba , pa drugič in še
  katerič dogmatski in sovražni ultralevičarski cenzor. Ko sem tedaj napisal protest Ilinki Todorovski, plačani varuhinji kakršnihkoli že pravic na Javni hiši, sem bil deležen vsaj njenega odgovora v dveh dneh in za lase privlečenega »pojasnila«.

  Ker sem dotičnemu Borisu Tomašiču zagotovil, da se s tega foruma umikam, če nisem vreden pojasnila, kaj šele opravičila za utišanje, je tole moj 5160-i in zadnji post na tem forumu. Nihče nima pravice napadati drugih in jim soliti pamet glede enoumja, če je sam enak…

  Zato lepe pozdrave odličnim forumskim prijateljem, nekaterim še s Financ.

  Pa veliko nadaljnje energije pri delu želim tudi mojemu kartezijanstvu ne pretirano naklonjenim forumskim aktivistkam stranke, ki sem jo do Marakeša in EU volitev volil; in upanje, da bodo spoznale, da ni nihče razen Boga popoln. Tudi stranka in njen predsednik (ki ga sicer izjemno cenim) ne.

  In čisto na koncu vsem aktivistom Mladine, FDV, JLA in UDBE, kolikorkoli jih že je za številnimi
  nicki, prijetno bivanje v greznicah domoljubnih in svobodomislenih forumašev.

  Prijatelji, manj prijatelji, sovražniki (tistih 130 nickov) – pozdravljeni in naj vam sonce sreče nikoli ne zaide !

  • Andrej, Miha ali Jure

   Naj še nekdo reče, da mediji ne oblikujejo javnega mnenja!

 • antimur

  Prekleta 3,14zda Kozmelj, nevarni boste za en del politike, vsa koalicija in nadkoalicija so pa pred vami varni, ali kako,norec rdečezvezdaški. Po pošti ti bom poslal Ustavo RS in jo preberi, barabin kučanistični, očitno nimaš pojma kaj zapoveduje ta najbolj dragoceni akt Slovencev, katerega pa levaki teptate kot svinja meh.

  • Den456

   Pošlji mu zvočni posnetek, saj verjetno ne zna brati.

 • Vera

  Sova je namenjena branjenju naše države in državljanov od zunaj . Izdala sta se Kozmelj in Šarec,ker zaposlitev ” lepe NH ” razlagata vsak po svoje .Kozmelj trdi, da razpisa ni bilo, Šarec zatrjuje,da se je NH prijavila na razpis in dobila delo na Sovi,zato pa uhajajo tajnosti ven .

  • Vera

   Minusarji so prišli iz udobnih služb delit plačane minuse . Nič nas ne prizadane .

   • rabbit

    Vera, to Kozmelj osebno dela :)

    • Vera

     Minusi nama kar letijo :) , naj imajo to veselje, če drugega ne znajo.

     • rabbit

      Veš kaj to pomeni da je Nova top zgodba in nas berejo, kar nas naj bodo vsaj kaj zanimivega izvedeli, ker za opravljanj obveščevalne dejavnosti so tako preveč bukovi bi rekel moj oče.

     • Artur

      Zanimivega in poučnega a kaj ko so tako bukovi in imuni za kaj pametnega kar je za tretjerazredne levajzle pravilo pa vsakič, ko pritisnejo minus za to rabijo kar nekaj časa kaj šele da bi se lotili pisanja.

    • pupa

     Mogoče pa so nataško prav zato zaposlili in ima naloge, da na tridesetih različnih registracijah tala minuse.

     Upam, da se stem delom ne bo preveč utrudila in bo še vedno lahko ustregla vsem svojim posteljnim strankam.

     • Den456

      N. H. so zaposlili, ker je Serpentinšek ugotovil, da s primernim podtlakom lahko izvleče karkoli iz moškega.

      Tudi primer farmacevtka ni padel zaradi zastaranja. Ovrgli so ga, saj je Zorangutan samo preverjal možne kandidatke za delo na SOVI (KUČKOUDBI).

  • anzek

   Glede na to, da so se minusarji spravili na vas, verjamem, ko to pišem jih je že 22, ste zadela mesto kjer levičarje boli. Čestitam!!

   • rabbit

    Jaz do danes sploh nisem vedela, da minus obstaja na tem portalu. Je pa luštno da nas spremljajo se bodo kaj novega naučili. Recimo brat.

    • Artur

     Nepismeni ali polpismeni se rajši minusov poslužujejo drugačni argumenti so za njih španska vas.

     • rabbit

      To je nekdo naredil avtomatsko, ker od začetnega mojega prispevka sem minus dobila v sekundi potem s tistim prispevkom o Sovi pa so začeli capljati boj poredko.

     • pupa

      Smo že povedali, odkar je dovoljeno lepit minuse, da bi bilo lepo in pošteno od lastnika spletne strani, da so minusi enako razvidi kot plusi.

     • rabbit

      Čisto prav, bi bilo tako.

 • Imperial Commando

  In fejk minusi s strani levićarskih pičkic so se začeli.

 • samsara

  Še ena potencialna tajna agentka, z izrazito afiniteto za omenjeno področje, ki bi lahko okrepila operativno moč ‘naše’ obveščevalne agencije.
  Poleg še česa, nazorno demonstrira nedvomno obvladovanje vsaj ene posebne večine, tako, da bi najbrž lahko bila zaposlena na Sovo direktno, brez odvečnih procedur, na osnovi zaupanja.
  https://www.youtube.com/watch?v=xtXwx5c37X

 • macon

  Levi bolnik direktno pove, da bo Sova pod njim nevarna delu politike, to je sigurno ne režimu temveč opoziciji. Tem ljudem se je v samopašni oblastnosti povsem zmešalo.

 • Andrej

  Ljudje, ki vodijo politiko SAMODANITAINTA enostavno ne bi smeli biti na oblasti. Če pa so, je to diktatura.

 • Artur

  Kdaj bo “noč dobila svojo moč” lahko pa tudi sredi belega dne kdo od podlih “eminentnih” narodno izdajalskih komunajzlov dobi par krepkih okoli kepe ali vritnakov z gojzerji za začetek včasih, ko so bili dedci še dedci se je tako vzgojno tretiralo uber barabe.

  • Artur

   Kar 9 vas je? Neverjetno kako množično leve pičkice množično razburi kadar kdo od zavednih opozori na bližajočo se Kramolo proti njihovim “eminentnim” levim narodno izdajalskim barabam.

 • anzek

  Ne vem zakaj se sprenevedajo glede imena in nalog obveščevalne službe?

  UDBA se je z osamosvojitvijo samo preimenovala v SOVO, v resnici je to vseskozi UDBA, tako kadrovsko, kot politično enobarvna. Vseskozi je podrejena človeku, ki je naredil vse, da SLO ni druga Švica, ampak podalpska komunistična vukojebina!!

 • Dragan Krstič

  A so Foglofega Tunneka že vzeli v SOVO. On ima dober renome kot udbovec.

  • JANEZ GUS

   Njega je KOZEL ZADOLŽIL ZA TA PORTAL.

  • anzek

   Verjamem, da je precej minusov od tegale strica: https://twitter.com/AntonPeinkiher?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
   Koliko negativne energije je v tem bolanem človeku, nekaj neverjetnega!!

   Tonček sigurno boš dobil svoje zasluženo plačilo, če ne tu pa na drugem svetu. Še vedno velja tista stara: človek obrača, Bog obrne!!

   • rabbit

    Ne se sekirat več minusov toliko bolje. Veš koliko časa mora viseti na Nova24.

    • pupa

     Ne se preveč sekirat za minuse, več jih prejmeš bolj si zadel.

   • Nata

    Že. . . že. . . . . vendar oni Gospod zgoraj preklemano počasi obrača !

    • anzek

     Ja, jaz tudi to opažam. Malo sem tudi že nestrpen…..

     • Nata

      Ga bo potrebno malo vzpodbuditi. Imate kakšen pametem predlog ?

     • anzek

      Včasih je potrebno samo malo pogledati v zgodovino……. Dobrotnik iz Negove bi bil danes še verjetno živ, če se ga ne bi lotila UDBA. Uporabiti bo treba njene metode, so že nič kolikokrat preizkušene. Menda so dokumenti, tako Leljak, ki bremenijo ubojev 53 nedolžnih oseb, Milana Kučana.

      Saj veste kako pravimo na kmetih: klin se s klinom zbija!!

     • Nata

      Drži. . . . . žal pa mi ne znamo uporabljati ta klin !! In oni to prekleto dobro vedo !!

 • JANEZ GUS

  Rdečuh,ki je zadolžen za minuse se je zbudil.

 • rabbit

  Novinarji Nove tv in Bojan Požar imam javno vprašanje oz. bolj nalogo za vas. Zakaj mislite, da Marjan Šarec in njegov krog tako skrivajo vse v zvezi z zaposlitvijo lepe Nataše (no okusi so različni). Da zaradi tega, ker s dol dajeta ne verjamem, ker to ve vesoljna Slovenija, moje mnenje je da ga z nečim drži za jajca. Kaj je to pa dragi moji odkrite, zakaj se Marjana Šarc boji, da bi lepa Nataša odprla svoj lepi gobček.

  • rabbit

   Vidim, da so agenti Sove registrirali na minuse lepo, da vsaj zaslužite moj davkoplačevalski denar. Želim vam lep večer pa upam, da ne zaspite vam bo Kozmelj navil ušesa.

  • anzek

   Jaz si pa mislim kaj je tisto, česar se on boji, verjamem, da tudi vi veste.

   Sicer špekuliram, pa vendar…..povezano je verjetno z njeno firmo in utajo davkov Serpentinška.

   Novinarji na delo!! Dol z utajevalcem davkov!!

   • rabbit

    Nekaj bolj zasebnega.

 • mapu

  Vljudno prosim, ŠIŠKOTA DA PRIDE V ljubljano malo reda narediti,

 • if

  Totalitarizem v Slovenij deluje s polno paro. Tudi volitve so farsa. Ne glede na rezultat, oblast uzurpirajo levičarji.

 • xtc

  Da je Kozamelj navaden bebo ni dvoma,v ZDA si nobeden direktor CIE ali FBI nebi upal javno izreči ,da nadzirajo nasprotno politično opcijo,kajti še tisti trenutek bi padel,če ne še sedel.

 • Artur

  Nemoj da ideš mojom ulicom :
  https://www.youtube.com/watch?v=jqAgURlaOng

 • Jan Kovalski

  Udbovski časopis dela intervju z vodjo slovenske Udbe.
  Nič presenetljivega. Režim se brani z vsemi sredstvi.
  Afere s “slovensko Udbo” * niso nekaj novega. Se še spomnite kakih 10 let nazaj in tudi prej,
  kako so odkrili nezakonito ustanavljanje podjetja, nezakonite črne fonde, nezakonito kupljeno stanovanje,
  … in nič od tega ni bilo sankcionirano.
  Pravzaprav so težave s to naslednico komunistične diktature stalne, od kar obstaja Slovenija, npr.:

  https://podcrto.si/bizarna-zgodba-sovinega-podjetja-webs-2-del/

  https://www.delo.si/novice/slovenija/skrivni-sklad-sove.html

  https://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/bivsi-sef-sove-crni-fond-tozilstvo-se-je-umaknilo

  https://www.24ur.com/novice/slovenija/pestro-dvojno-zivljenje-sove.html

  https://www.sds.si/novica/crni-fond-sove-8009

  * predlagam naziv “Sudba”, pa še zveni odlično, popolnoma v skladu z Jugoslovensko kooperacijsko mafijo, ki ropa in tihotapi po celem področju bivše Jugoslavije.

 • Black_hawk

  Slovenija je imela vse najboljše možnosti da postane normalna poštena država. Danes smo približno tam kjer smo bili leta 91, kriv je narod!

  • Miro Jereb

   Verjetno so vsi poprečni slovenci oportuni…saj vemo da lahko predsednikpostane vsak klovn. In to vsi ČAKAJO.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Levica se greje, desnica zmrzuje. Kučanovi se mastijo, ljudstvo strada in vrača posojila.

 • Den456

  V njegovem priimku sta m in j povsem odveč. On je pravi kučkokomunistični KOZEL.

 • samotoje

  Kombinacija udbovskih metod dela, nezrelega, nekompetentnega vodje in premiera z napoleonovskim kompleksom je nevarna. Ker se hitro bliža konec te vlade, je jasno, za koga.

 • Miro Jereb

  Za KOZLAT. To pove vse.