fbpx

Spletna stran Ekonomske fakultete razkriva, kaj je v petek, ko ni prišla na sodišče, počela dekanja Metka Tekavčič

Dekanja Ekonomske fakultete Metka Tekavčič. (Foto: STA)

Dekanje javne Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani Metke Tekavčič in njenega predhodnika Dušana Mramorja v petek ni bilo na sodišče, ko bi se morala zagovarjati, ker sta v aferi izplačevanja dodatkov osumljena zlorabe položaja in pridobivanja protipravne premoženjske koristi. Slovenska tiskovna agencija (STA) je poročala, da naj bi bila Tekavčičeva na predavanju v tujini, Mramor pa na zdravniških pregledih v tujini. Sodnik Zvjezdan Radonjić opravičil ni sprejel. Obramba Tekavčičeve zdaj zahteva njegovo izločitev.

Kje v tujini naj bi predavala Tekavčičeva, zaenkrat še ni znano. Ampak sodeč po spletni strani fakultete, katere dekanja je Tekavčičeva, je bila Tekavčičeva ob 15. uri v Sloveniji, natančneje na Ekonomski fakulteti UL, kjer je predsedovala komisiji za zagovor magistrskega dela.

Posnetek strani http://www.ef.uni-lj.si/zagovori, nastal je 29.11.2019 ob 20. uri.

Ali to celo pomeni, da je na dan, ko bi se morala na sodišču zagovarjati zaradi domnevno nezakonitih izplačil dodatkov, dodatno služila, bomo preverili. Ob izbruhu afere, zaradi katere mora pred sodnika, so bili seštevki njenih prihodkov impresivni.

Fotografija osebe Proti Socializmu.

Razprava je bila ob 9. uri, je razvidno s posnetka spletne strani sodišča.

Andrej Žitnik