fbpx

Spor med protestniki se nadaljuje in poglablja: Jenull javno napadel Tjašo Prošek z janšistko in ji serviral povezave s Socialnimi demokrati

Jaša Jenull na protestih v petek, 26. junija (Foto: STA)

Protestniško gibanje se je znašlo v sporu med vodilnimi člani. Po razkritju v našem mediju je neformalni vodja petkovih protestov Jaša Jenull napadel drugo neformalno vodjo Tjašo Prošek. “Ekskluzivno: Nova24 se je postavila v bran Tjaši Prošek! 🤔🤔🤔😉😉😉 “Tjaša Prošek iskreno verjame v svoje cilje, ideale in vrednote,” je zapisal razkrinkani Jenull v FB skupini Vseslovenska vstaja Slovenskega naroda. Poskusili smo na različne  možne načine stopiti v stik z Jašo Jenullom, a se na naša vprašanja preko FB, klice in sms-e ni odzval. Kasneje se je oglasil, da bo odgovoril na naša vprašanja, a jih kljub dolgotrajnemu čakanju na odgovore do zaključka redakcije nismo prejeli.

Jaša Jenull se krepko moti, če misli, da smo informacije o muhavosti režiserja dobili od Tjaše Prošek. Med našim medijem in Proškovo ni nobenih simpatij, saj smo oboji drug do drugega v javnih sporočilih kritični. Zato dragi Jaša, žvižgači, ki so razkrinkali tvoje delovanje in podrejenost protestniškega gibanja interaktivnemu umetniku in nekdanjemu sodelavcu SD v času parlamentarnih volitev 2008 Vuku Čosiću, radikalnemu ljubljanskemu svetniku Janezu Starihi in levim opozicijskim strankam, ne prihajajo iz prijateljskih krogov Proškove, ampak tvoje bližine.

Na naše razkritje smo hoteli stopiti v kontakt s Jašo Jenullom, da bi pojasnil svoj vidik zgodbe. Kot kaže, si je z objavljeno objavo in obtožbo Tjaše Prošek, da je podpornica vlade in podpira politiko vlade Janeza Janše, naredil medvedjo uslugo. Cel dan smo namreč poskušali na različne načine stopiti z njim v stik, da bi predstavil svoj vidik zgodbe in odgovoril na očitke mnogih protestnikov, ki dvomijo v iskreno vodenje protestov s strani Jenulla. Sprva se nam je oglasil, da bo odgovoril na vprašanje, a do konca redakcije še vedno nismo prejeli njegovih odgovorov. Pod njegovo objavo se je vsulo veliko kritičnih komentarjev, ki osvetljuje zgodbo, kot smo jo predstavili v našem mediju.

https://twitter.com/Jo_AnnaOfArt/status/1284809236711641088

Nad Jenulla celo Anis Ličina: očita mu patalogijo laži in slabo filmsko igranje
Jenull si je dodatni avtogol v svojo mrežo zabil z javno objavljeno objavo, kjer je vsem na očeh obtožil Proškovo izdajanja informacij. Ljubitelj pujse Pepe se je ob tem obregnil še ob stavek avtorja članka “Tjaša Prošek iskreno verjame v svoje cilje, ideale in vrednote,” ni pa bil sposoben zapisati še, “pa če z njo delimo iste misli ali ne.”

Pod njegovo objavo se je vsulo veliko komentarjev, ki so potrdili navedbe Jenullovih žvižgačev o njegovem vodenju protestov. Najbolj zanimiv komentar o Jenullu je podala oseba s sumljivo preteklostjo Anis Ličina (ta se predstavlja kot eden izmed skrbnikov strani Vseslovenska vstaja Slovenskega naroda). O Ličini smo med drugim pisali, ko je grozil invalidu ter članu SDS Davidu Kopšetu. Ne glede na njegovo preteklost si je prislužil pred kratkim obisk pri predsedniku države Borutu Pahorju kot eden izmed osrednjih obrazov protestniškega gibanja. “Ehh ti bogi jaša, večna žrtev, od policije, vlade do ene tjaše prošek🤣🤣🤣, sej če nebi bil prisoten od samega začetka teh protestov in če nebi videl večkrat vajin dialog in slabo komunikacijo bi ti mogoče še verjel ampak patologijo laži in slabo filmsko igranje lahko pripišeš največ sebi! Sploh pa da izkoriščaš članke greznicotv za blatenje nekoga dovolj pove o tebi🤣🤣“, je o njem povedal Ličina.

Med drugim mu je eden izmed komentarjev očital, da ne dovoli svobodne izmenjave mnenj. Po branju komentarjev naj bi počilo med njimi na zadnjem petkovem protestu, ko se je skupina protestnikov pod vodstvom Jenulla šla v t.i. Bajukov Argentinski park, druga skupina se je odpravila na Trg republike, kjer so se protesti tudi začeli. Mnogo komentarjev je omenilo, da je Jenull raje, kot bi problematiziral obisk spravne slovesnosti predsednika države RS Boruta Pahorja z italijanskim predsednikom Sergio Mattarelom, govoril o težavah Palestincev.

Foto: Facebook

Nekaj protestnikov je Jenullu tudi očitalo, da ni dovolil vsakemu posamezniku do besede in je vzel megafon še preden je ta zaključil z govorom. Spor pa je nastal glede ozvočenja, ki ga je uredila Proškova na Trgu republike v času petkovih protestov, ker naj bi v času protestov dala možnost spregovoriti predstavniku Rumenih jopičev. Veliko protestnikov je za razdor obtožilo naš medij in da želimo z medijskim razkolom uničiti protestniško gibanje. Pri tem pozabljajo, da se v času socialnih omrežij, informacije širijo hitreje od medijev.

Jenull poskusil Proškovo diskreditirati  z udeležbo na konferenci SD
Po razkritju našega članka je Jenull poskusil z novo diskreditacijo Proškove. Ena izmed vplivnih članic protestniškega gibanja Tanja Merlak jo je spraševala, zakaj se vedno pogosteje na protestih udeležujejo predstavniki Socialnih demokratih. “Vsi vemo, da v parlamentu sedi se marsikatera druga stranka z umazanimi rokami. Če si z nami, boš to dokazal s tem, da se začne izpostavljat tudi te. Čas je.”

Glede na očitke o vedno večji povezanosti nekdanjih vladajočih strank je Jenull vrnil udarec kritikom z objavljeno fotografijo okrogle mize Socialnih demokratih z naslovom Afera zaščitna oprema: Kaj zdaj?. Na njej so sodelovali podjetnik Sandi Češko, poslanec SD dr. Franc Trček, Gorazd Prah in Tjaša Prošek. V svojem komentarju zapisal, da še vedno čaka Proškovo in Merlakovo, da razkrijeta njegove dogovore s stranko SD.

Tjašo Prošek na okrogli mizi stranke SD. (Foto: Facebook)

Na novo provokacijo Jenulla se je odzvala Merlakova in mu zapisala, da so se skupaj dogovorili za nastop Proškove in skupaj gledali prenos okrogle mize. “So kje posnetki tvojih dogovorov?,” je Jenulla izvala Merlakova. Na provokacijo se je odzvala Proškova, ki je zatrdila, da se je vabilu odzvala na povabilo Gorazda Praha. Gorazd Prah, pojasniš zakaj za vraga si kontaktiral mene ne koga bolj primernega? Jašo naprimer, ker ga očitno res boli in ne razume. Saj vem da si že povedal, če ti ni težko napiši še enkrat prosim,” se odzove Proškova. V dolgem odgovoru je Prah pojasnil, da Proškovo pozna že od prej in jo je nekdaj ceni, “da je svojeglava in iskrena, sem jo predlagal kot gostjo. V trenutku predloga nisem vedel, ali sploh sodeluje, vendar sem hkrati bil prepričan, da je zraven, ker sama tako hoče.”

Luka Perš