Spoznajte enega od organizatorjev protivladnih protestov! Želi biti novi Lenin, javnosti kaže zadnjico, nasprotnike označuje za katolibane! To je učitelj vaših otrok, Gregor Markič!

Datum:

Ob dnevu državnosti smo bili priča antiproslavi, ki je bila polna vulgarizma, tujih pesmi in totalitarnih simbolov. Ker dogodek na Prešernovem trgu ni bil prijavljen, organizatorji proslave uradno niso znani. Enako velja za vsakotedenske proteste proti vladi, ki iz tedna v teden postajajo vedno bolj nasilni. Kljub temu pa se sodeč po zapisih v večih protivladnih skupinah (Vseslovenska vstaja naroda, Skupina podpore Ivanu Galetu, Smrt fašizmu in vsakemu protičloveškemu zlu!!!) zdi, da je eden izmed soorganizatorjev nezakonitih protivladnih protestov Gregor Markič, ki redno vabi k udeležbi na protestih. 

Gregor Markič, sodeč po razkritjih na družabnih omrežjih znan kot tisti, ki je na antiproslavi razkazoval svoje spolne organe, je v svojem preteklem zapisu v Facebook skupni Vseslovenska vstaja naroda izpostavil, da se sicer razlogi za proteste med seboj razlikujejo (“eni namreč protestirajo zaradi nasprotovanja G5, drugi iz ekoloških vzgibov, tretji zaradi gnusa nad dviganjem glav skrajnih desničarjev”), a je po njegovih besedah najbolj važno število protestnikov, ki se zbere na kupu. “Več nas je, močnejši smo,” je prepričan.

Foto: Družabna omrežja
Foto: Printscreen

Predsednik vlade Janez Janša je po njegovem prepričanju nervozen. “Prav njemu potrpežljivosti manjka in tu ga moramo čakati. Dela napake, ampak dandanašnji smo že vsega navajeni in vse njegove vulgarnosti ne zadostujejo, da bi se tudi tujina zganila. A potrpite! Delal bo še večje napake,” je v zapisu poudaril in dodal, da je potrebno zavedanje, da Janša sam od sebe nikoli ne bo odstopil.

“Imeti bi morali voluharje med policisti, morali bi imeti nekakšne generale”

Markič očitno ni naklonjen akcijam Jaše Jenulla in njegovih najbolj zvestih vernikov, ki na protestih z veseljem skačejo čez policijsko ograjo in nato na ves glas stokajo, kot da bi bili otroci. Skakanje čez ograjo mu namreč predstavlja dejanje butcev. “Jasno je bilo, da bodo policaji odreagirali točno tako kot so, pa če ste jim prej 100x povedali po megafonu, da greste “samo papirčke pobirat”. Imeti bi morali voluharje med policisti, morali bi imeti nekakšne generale, ki bi strenirali enote nekakšnih specialcev na naši strani, morali bi imeti nič manj kot nekaj tisoč za boj sposobnih mož, da bi fizično zavzeli parlament. Dokler tega nimamo se mi vsak, ki kliče k nasilju zdi smešen. Jaz bi mu rekel takole: “Idi, pa sam s svojim kurc*m opletaj po koprivah, potem pa pridi nazaj in povej, kako ti je bilo, in kaj si dosegel”.”

Foto: Polona Avanzo

Nasprotnike protestnikov proti vladi označil za “katolibane”

Ne samo Jenull, tudi zamaskirani pripadniki radikalne levičarske organizacije Antifa Markiču niso po volji, saj so po njegovo le nekakšni pajaci, ki se delajo nasilne, in ne gredo dovolj daleč. “Tudi tisti zamaskiranci so bili simpatični samo do trenutka, ko so prišli do ograje. Ob ograji bi morali maske sneti in pokazati, da so navadni ljudje. Ali pa bi morali biti tisti specialci, o katerih sem pisal zgoraj, da bi zavzeli parlament. Oblačiti se v pajace, delati se nasilne, potem pa se podelati v hlače je dejanje bebcev. Dajati s svojim bebavim ravnanjem katolibanom snov za žvečenje in pljuvanje po naših protestih je milo rečeno kontraproduktivno.”

Foto: Printscreen

V drugem izmed zapisov, ki ga je Markič objavil na protivladnih straneh Skupina podpore Ivanu Galetu in Smrt fašizmu in vsakemu protičloveškemu zlu!!! je mogoče prebrati, da zagovarja prepričanje, da bi morali protesti trajati mesece, če ne dolga leta. Meseci če ne dolga leta bodo potrebni, da se Jajcman odstrani. Skupen nam je en – kratkoročen – cilj: Smrd Jajcizmu. Ko bomo ta cilj dosegli, se bomo najbrž oddahnili in vse bo šlo po starih poteh, kradli bodo pač drugi, nehigiena političnega prostora se ne bo popravila,” je izpostavil.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Morda bom naslednji Lenin jaz!
Dolgoročni cilj po prepričanju Markiča bi moral biti, da se pomete tako z vsemi levimi kot tudi desnimi politiki. V Sloveniji se po njegovih besedah namreč še ni našel junak, ki bi dal alternativo za množice mamljivemu desnemu populizmu. “To, da se bo nocoj SD udeležila domobranske komemoracije na kongresnem trgu, ni niti za odtenek manj degutantno kot janšizem.”

Foto: Facebook Gregorja Markiča

“Ustanovimo svoj parlament in začnimo z zasedanji, ki jih snemamo, za prvi osnutek vzemimo kar islandsko ustavo, začnimo delati.”  je istomišljenike pozval Markič. Preziram klobasanje in to pisanje, če mu ne sledi akcija, je pač prazno blebetanje.

“Jaz nisem človek besed, temveč mož dejanj. A v trenutni družbeni krizi se ne počutim sposobnega, da bi ukrepal s čim več kot z besedami in glasbo,” je še zapisal Markič, preden se je ponudil za novega Lenina. “Nimam karizme in nikoli v življenju nisem bil vodstveni kader. Sem pa odličen operativec. A če se ne bo našel nihče, kdo ve, morda se iz jeze, ker ste vi mladi preveč leni, aktiviram jaz, morda bom naslednji Lenin jaz!”

Za informacijo, pod Leninom je bilo samo v času revolucije pobitih met 7 in 12 milijonov ljudi. Večina je bila civilistov.

To, da je Markič “človek dejanj”, je bilo mogoče jasno videti na nedavni proslavi, kjer je kazal golo zadnjico in genitalije. Glede na to, da je mogoče na strani, kjer ponujajo inštrukcije, prebrati, da gre za profesorja latinskega in italijanskega jezika s književnostjo ter da je celo 25 let poučeval na šolah, kot so Gimnazija Želimlje, Gimnazija Kamnik, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica, Srednja ekonomska šola in gimnazija Radovljica, Osnovna šola Lesce, se človek upravičeno zamisli nad tem, kdo vse lahko poučuje otroke.

Foto: Printscreen

Ker Markič na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica trenutno poučuje italijanščino in angleščino, na Osnovni šoli Frana Saleškega Finžgarja Lesce pa italijanščino na predmetni stopnji, smo na obe šoli poslali novinarsko vprašanje, če se jim zdi primerno in je v zgled dijakom in osnovnošolcem, da njihov profesor, ki naj bi med drugim bil njihov vzornik in primer lepega vedenja, na protestih razkazuje svoje genitalije in zadnjico. Ko odgovora prejmemo, ju bomo naknadno objavili.

Foto: Printscreen
Odgovor Srednje gostinske in turistične šole Radovljica:

Spoštovani,

ja, to je res naš profesor.

Njegovo vedenje je bilo povsem  neprimerno, predvsem še zato, ker je profesor, ki naj bi bil zgled mladim.

 

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...