fbpx

Spoznajte Kučanovega starega znanca in borca proti fiktivni “represiji” – Dragana Petrovca, ki povsem svobodno in javno žali premierja Janeza Janšo!

Stari znanec Milana Kučana - Dragan Petrovec (Foto: STA)

“Prijateljski govor levega intelektualca. Profesorja. Naslednika krvoločnega Bavcona. Kadrovnika kazenskih sodnikov in tožilcev. Ki so potem “neodvisni”. Kot Gorkič ali Špernjak,” se je premier Janez Janša odzval na javne žalitve še enega starorežimskega “lakaja” Dragana Petrovca. 

Tokrat je v osrednjem tiskanem časniku, znova prišel do svojega glasu, večni upornik brez razloga Dragan Petrovec, ki je povsem v skladu z levo opozicijsko taktirko, lepo poslušno in pričakovano, oblatil premierja Janeza Janšo. Stvar ni presenetljiva, saj gre za človeka iz miljeja propadlega Foruma 21 in starega znanca zadnjega partijskega šefa Milana Kučana. Pred časom pa se je proslavil tudi s tem, da je zagovornike vladavine prava, Odbora 2014, označil za “zametek drhali”, ko so vztrajali pred Vrhovnim sodiščem. To je bilo ravno v času, ko je bil aktualni premier krivično zaprt.

V stari dobri tranzicijski maniri je tokrat izustil: “Poteze te vlade so psihopatske, v skladu z osebnostjo vodje.” V časniku so ob tem navedli nekaj utrinkov iz njegove kontroverzne kariere. Med drugim se je udejstvoval kot pravnik in kolumnist. Pred časom pa je bil zaposlen kot direktor ženskega zapora na Igu in se udinjal kot profesor na pravni fakulteti. Je tudi “upokojeni raziskovalec na njenem inštitutu za kriminologijo”. Navedeno je še, da je “eden največjih strokovnjakov za penologijo, vedo o izvrševanju kazenskih sankcij, v mnogo širšem kot samo slovenskem okviru”. 

Človek iz miljeja Foruma 21 Dragan Petrovec, sicer dobri stari znanec socialističnega preroditelja Milana Kučana. (Foto: Twitter)

Naslednja izjava pa je še posebej močna: “Kot zagovornik mehkejših metod na tem področju je seveda tudi oster kritik represije, ki se po svetu in pri nas krepi na vseh področjih. Zato je Petrovec neizprosen kritik politike aktualne vlade in njenega prvega ministra.” Kot, da bi brali intervju s kakšnim začasnim uporabnikom Roga. Manjka še znana anarhistična parola “Policija represija”, ki je vredna ravno toliko kot “Delo osvobaja”. Zanimivo je le to, da lahko razni “prefarbani ideološki fosili” javno in neovirano blatijo premierja, čeprav naj bi živeli v “represiji“. Petrovčev “shizofreni” boj proti zatiranju šteje toliko kot prepričanje nekoga, da je bila UDBA zgolj humanitarna organizacija.

Režimski pravni Dragan Petrovec je vidni akter iz miljeja Foruma 21 in stari znanec Milana Kučana. (Foto: STA)

Za Petrovca vemo, da je v preteklosti desničarje znal imenovati za “drhal”, ničesar podobnega pa ni nikdar rekel za levičarje, za kakšno Antifo, za Black Lives Matter (Črna življenja štejejo) itd. Gre za izrazitega ideozofa in agitpropovca, kontroverznega znanstvenika, ki je kontroverzen zaradi svojega anarho – liberalnega pristopa do penologije, ki ni nič druga kot uporništvo brez razloga, plavanje proti toku, uriniranje proti vetru, držanje suhe veje penologije itd. Gre pač za večnega, zimzelenega adolescenta. Bog mu odpusti, saj ne ve kaj dela.

Domen Mezeg