fbpx

Spoznajte tri levičarske dvoličneže, ki pozivajo na obračun s plenilskimi elitami, a so sami del njih

V enem izmed člankov smo objavili staro fotografijo iz leta 2017, na kateri so vidni Darko Štrajn, Boris Vezjak, Dušan Keber, Marko Golob, Dušan Mandelc in Božidar Flajšman. Na njej držijo napis “Dol s plenilskimi elitami.” Vse lepo in prav, če bi bili zgoraj omenjeni čisti oporečniki, a je večina od njih že vrsto let prisesana na državne jasli. Zdravnik Blaž Mrevlje pa sprašuje nekdanjega zdravstvenega ministra Kebra, ali ni prav on del problema, ko je dopuščal do letno kar 400 milijonov evrov korupcije na področju zdravstva.

Levo usmerjeni liberalci v Sloveniji imajo problem, da velikokrat govorijo eno, delajo pa drugo. To je v zadnjih letih zelo lepo vidno pri t.i. akademski liberalni eliti. Med glavne obraze spadajo Dušan Keber, Darko Štrajn in Boris Vezjak. Prav omenjeni se zelo radi oglašajo kot neodvisni strokovnjaki in mnenjski voditelji na tranzicijski levici. Sodelujejo na protestih in so zvezdniki v slovenskih dominantnih medijih. Zato je na družbenih omrežjih sprožila veliko zgražanja njihova fotografija iz leta 2017 pred prostori državnega zbora. V rokah namreč držijo napis “Dol z oblastniškimi elitami.”

Kritiki na družbenih omrežjih so hitro opazili, da se za temi napisi skrivajo dušebrižniki, ki so na sumljiv način prislužili denar na račun slovenskih davkoplačevalcev. Za Darka Štrajna smo že večkrat zapisali, da je na račun Alternativna akademije (nekdanje Liberalne akademije) prejel 271 tisoč evrov. Enako se Darko Štrajn pojavlja kot eden od ustanoviteljev Mirovnega inštituta, ki je prejel že več kot pet milijonov evrov davkoplačevalskega denarja.

Marko Golob se javno prodaja za borca proti privatizaciji, a je sam obogatel s privatizacijo LTH Škofja Loka
Novinar Bojan Požar je prepoznal nekdanjega člana uprave Agencija za upravljanje državnega premoženja (AUKN) Marko Goloba. Le ta bi se moral med prvimi zamisliti, če ni prav on član tiste elite proti kateri maha z listom papirja. Prav o njem so napisali, da je  obogatel s privatizacijo podjetja LTH iz Škofje Loke. V oddajah Studia City pa se že vrsto let prodaja za zagrizenega mencergijanca in nasprotnika privatizacije.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1378353991134937092

Tako so se nekateri ponorčevali, da so levi akademiki zavestno sprejeli igro, da že vrsto let podpirajo tiste, proti katerim se namišljeno borijo. Prav plenilske elite so se ustvarjale skozi dolgoletno vladavino tranzicijske levice. Prav v strahu, da jih bo sedanja vlada v prihodnje odrezala od davkoplačevalskega denarja, izvajajo vsakodnevno politikantsko propagando proti desnosredinski vladi. To jim omogočajo mediji Delo, Dnevnik, Večer in Mladina, ki njihove kolumne prodajajo kot intelektualne presežke. Enako nekritično jih povzemata največji slovenski televiziji, RTV Slovenija in POP TV/ Kanal A.

Dvolično delovanje slovenske liberalne elite je spregledal marsikateri slovenski državljan. Tako so v preteklih desetih letih le v nevladne organizacije večinoma vložile več kot 700 milijonov evrov. Prav to je vsota denarja, da bodo Darko Štrajn, Boris Vezjak in ostali radikalni podporniki levice odrezani v prihodnje.

Luka Perš