Sprenevedanje brez primere: Ker Cerar ni finančni strokovnjak, ne zna veliko povedati o bančni luknji, hkrati pa je v svojem kabinetu zaposlil banksterja, ki je ustvarjal slabo bančno prakso!

Foto: Twitter

Predsednik vlade dr. Miro Cerar  je na seji komisije, ki preiskuje zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, trdil, da ne more oceniti ustreznosti dokapitalizacije bank, ker ni finančni strokovnjak in ni usposobljen za podajanje takšnih ocen. Predsednik komisije dr. Anže Logar pa mu je med pomembnimi očitki dejal, da je zanimivo, da koalicijska večina ni podprla viceguvernerjev Banke Slovenije, ki so delovali v času, ko je nastajala bančna luknja, je pa imenovala bančnike, ki so neposredno ustvarjali slabo bančno prakso. “Še več: Miro Cerar je zaposlil osebo, ki je ustvarjala slabo bančno prakso, v svoj kabinet,” je dejal poslanec in predsednik preiskovalne komisije.

V ponedeljek je potekala seja komisije, ki preiskuje zlorabe v bančnem sistemu in na katero sta bila kot priči povabljena nekdanji finančni minister Janez Šušteršič ter predsednik vlade Miro Cerar. Zaslišanja nekdanjega finančnega ministra Šušteršiča nismo dočakali, saj se je, kot je povedal predsednik komisije dr. Anže Logar, za odsotnost opravičil zaradi službene poti, opravičilo pa je za Šušteršiča posredovala njegova soproga.

Janeza Šušteršiča opravičila kar njegova žena – ga bodo prisilno privedli?
Dr. Anže Logar je glede opravičila nekdanjega finančnega ministra povedal, da je bil kot priča vabljen že oktobra 2017 in da se je takrat potem, ko bi moral nekaj časa počakati na zaslišanje, ker je komisija opravljala še drugo delo, odločil, da ne bo čakal ter je samovoljno zapustil stavbo državnega zbora. Prav zato je bil dr. Šušteršič ponovno vabljen na zaslišanje, pri čemer je na prvotno vabilo na zaslišanje z dopisom odgovoril, da želi zaslišanje opraviti v medsebojnem spoštovanju in konstruktivno. Dr. Anže Logar je dopis nekdanjega finančnega ministra o tem, da ga komisija kot pričo naj ne bi spoštovala, komentiral, da podlag za takšne navedbe ni in da se je komisija odločila, da priči da še eno priložnost in da ne odredi takoj prisilne privedbe. Dr. Logar je še dodal, da je opravičilo za Šušteršiča podpisala soproga, in sicer kot pooblaščenka podjetja Reforma, ter da bodo prav zato preverili, ali gre za veljavno opravičilo. “Če gre za veljavno opravičilo, bomo pričo povabili na eno od prihodnjih zaslišanj, če pa ne gre za utemeljeno opravičilo, pa je preiskovalna komisija že sprejela sklep, da se za pričo izvede prisilna privedba,” je komentiral predsednik komisije dr. Logar.

Kot priča je nato nastopil premier dr. Miro Cerar, ki je pred preiskovalno komisijo potrdil, da mu je Alenka Bratušek v letu 2013, po padcu vlade Janeza Janše, ponujala, da bi prevzel vodenje vlade, ob čemer mu je zagotovila, da ga bodo kot mandatarja podprle štiri stranke, ki združujejo 56 poslancev, a je ponudbo Cerar takrat zavrnil, saj je menil, da bi vlado težko vodil brez svoje stranke oziroma skupine ljudi, ki bi ga podpirala. Ob tem je še dejal, da “v tistem času ni želel vstopiti v zgodbo, v kateri bi težko vzpostavil politično avtoriteto”.

Premier zavira prodajo NLB
Glede sanacije bančnega sistema je dr. Cerar dejal, da je bila vlada Alenke Bratušek v težkem položaju, da pa sam določenih ukrepov v povezavi s sanacijo bančnega sistema, če bi bil na njenem mestu, ne bi sprejel. Pri tem je izpostavil predvsem zavezo o prodaji NLB, s katero ima, kot je povedal, njegova vlada še danes veliko dela. Cerarju se namreč zdi zaveza o prodaji NLB, ki je bila podana v zameno za odobritev državne pomoči banki, pretirana, in to naj bi bil po njegovih besedah razlog, da želi vlada zavezo “modificirati”. Cerar je ob tem na vprašanje dr. Logarja, zakaj se vlada za spremembe zavez glede prodaje NLB ni odločila že ob nastopu svojega mandata in je čakala toliko časa, odgovoril, da so “tuji svetovalci, ki so svetovali SDH v postopku prodaje, vse presenetili, ko so lani aprila bistveno spremenili svojo oceno glede rizika, ki bi nastal v postopku prodaje”. Na vprašanje o tem, če bo kdo odgovarjal za škodo, ki bi morebiti lahko nastala, če bi Evropska komisija ugotovila, da je pri dokapitalizaciji NLB šlo za nedovoljeno državno pomoč, je Cerar ponavljal, da pri prodaji NLB obstaja preveliko tveganje za davkoplačevalce, in sicer zaradi nerešenega vprašanja prenesenih deviznih vlog hrvaških davkoplačevalcev, in da se pri pogovorih z Evropsko komisijo “še vedno gibljemo znotraj zakonitega postopka preverjanja zavez” ter da se o teh “konstruktivno pogajamo, da ne bi oškodovali davkoplačevalcev.” Cerar je izrazil tudi mnenje, da Slovenija potrebuje močno sistemsko banko v vsaj deloma domači lasti, saj je po njegovih besedah država v nasprotnem primeru v času krize lahko “lahek plen”.

Cerarja prepričal človek, ki je potrdil projekt Stožice in pridelal za 2 milijardi slabitev v NLB
Predsednik preiskovalne komisije dr. Logar je premierja Cerarja spraševal tudi o njegovem kadrovanju nekdanjih bančnikov na vplivne položaje. Tako je dr. Cerar pojasnil, da je nekdanjega predsednika SDH Marka Jazbeca pred nastopom mandata le bežno poznal, povabil pa ga je na pogovor, ko je želel razjasniti očitke, da je odgovoren za bančno luknjo. “Bil je zaposlen tudi v NLB, v vodilnih strukturah, in zdelo se mi je, da morajo te zadeve biti razčiščene,” je dejal premier. Dr. Logarja je še zanimalo, ali je pojasnilo Marka Jazbeca, ki je v času, ko je bil v upravi NLB, ki je oblikovala za 2 milijardi slabitev, in ki je potrdil škodljiv projekt Stožice ter na koncu koncev bil povezan z družbami, ki so v bančni sistem kopale luknje, premierja prepričalo, in dobil odgovor Cerarja, da so bile zadeve razčiščene in da je dobil zagotovilo Marka Jazbeca, da je bolj prispeval k sanaciji bančne luknje kot k njenemu nastanku, saj da je v NLB deloval, ko je bančna luknja že nastala. “Pri pogovorih z Jazbecem je šlo bolj za to, da sem imel mirno vest, saj je bil opredeljen kot primeren kandidat s strani pristojne komisije in ministra za finance,” je povedal dr. Cerar.

Dr. Miro Cerar je ob zaslišanju tudi dejal, da se v svojem mandatu srečuje z različnimi bančniki, vendar po njegovih besedah v okviru normalnih, vsakodnevnih obveznosti. “Da vidim, kaj želijo, kje jim vlada lahko priskoči na pomoč, kje moramo bolje sodelovati. Nisem pa se dobival s posamezniki ali skupinami izven formalnih okvirjev, vsa srečanja so bila predvidena, z dnevnim redom,” je zagotavljal dr. Cerar.

V svojem kabinetu je zaposlil osebo, ki je ustvarjala slabo bančno prakso
Dr. Logar je premierja tudi vprašal, ali se mu zdi etična milijonska nagrada za Marjana Kramarja, nekdanjega predsednika uprave NLB; dr. Cerar je dejal, da je takšna nagrada daleč od tega, da bi bila primerna, ter da ga je presenetilo, da se Marjan Kramar ni odrekel nagradi. Nato pa je dr. Logar dr. Cerarju dejal, da je zanimivo, glede na njegovo izjavo, da je brez težav v svojem kabinetu zaposlil Antona Žuniča, ki je podpisal milijonsko nagrado za Marjana Kramarja, ki je bil tudi odgovoren za pripravo internih aktov, kjer je Banka Slovenije ves čas opozarjala, da gre za napake. “Mnogi ga poznajo na strokovnem nivoju, glede njegovih odločitev pa je gospod Žunič javnosti podal svoja pojasnila in nimam podatka, da bi bilo karkoli narobe z njim,” je nekdanjega bančnika, ki je bil izvršni direktor tudi v likvidirani Factor banki, branil premier. “Je finančni strokovnjak in dobro dela pri projektih, za katere sem ga zadolžil,” je še dejal. Predsednik vlade tako ni želel konkretno povedati, kdo mu je Žuniča priporočil, dejal je le, da je zanj imel veliko priporočil in da se je na koncu sam odločil za zaposlitev.

Predsednik preiskovalne komisije DZ dr. Anže Logar.

Dr. Anže Logar je ob vprašanjih, povezanih z imenovanji bančnikov, ki so delovali po slabih bančnih praksah, oziroma dajanjem drugih priložnosti bančnikom, ki so “že kapitalno zavozili”, dejal, da je zanimivo, da koalicijska večina ni podprla viceguvernerjev Banke Slovenije, ki so delovali v času, ko je nastajala bančna luknja, je pa imenovala bančnike, ki so neposredno ustvarjali slabo bančno prakso. “Še več: Miro Cerar je zaposlil osebo, ki je ustvarjala slabo bančno prakso, v svoj kabinet,” je dejal poslanec in predsednik preiskovalne komisije.

O preiskovanju in tem, kdo je kriv za milijardno škodo, je premier Cerar dejal, da preiskav ne opravlja vlada in da je dobro, da poteka tudi parlamentarna preiskava, opozoril pa je, da tudi organi pregona delajo, da je bilo ugotovljenih 251 sumov kaznivih dejanj za premoženjsko škodo nad milijardo evrov, v postopkih na tožilstvih pa da je 177 bančnikov in da je eden teh primerov tudi sodno že končan.

“Nisem usposobljen, nisem finančni ekspert”
Na vprašanja dr. Logarja, ali je bila dokapitalizacija bančnega sistema previsoka, pa je Cerar večkrat odvrnil, da “nisem usposobljen, nisem finančni ekspert, vlada tudi ni imela pristojnosti, da bi to oceno sprejela.” Cerar je ob tem navedel, da je vlada predlagala zakona, da bo lahko v okviru svoje revizije dejstva glede višine dokapitalizacije preverjalo Računsko sodišče. “Ali je bilo denarja preveč ali ravno prav, bo torej ugotavljalo Računsko sodišče. In ker je to zelo zahtevna strokovna ocena, zelo težko sam karkoli povem, ker je takrat, ko je bila ocena sprejeta, vlado vodila Alenka Bratušek,” je povedal dr. Cerar. Ob tem je dodal še, da sam kot predsednik vlade finančnih podrobnosti ne more poznati, “sem pa zaupal v pravo metodologijo”.

Prodaje NKBM premier Cerar ni želel komentirati, rekoč: “to naj presojajo finančni strokovnjaki”“V času naše vlade se je ta prodaja končala. Sem pa skeptičen do tega, če je bila to dobra prodaja, ker nimam dovolj podatkov,” je še dejal. Na vprašanje o tem, ali bi bilo ceneje, če bi bančni sistem začeli reševati prej, pa je odvrnil: “Domnevam da, vendar pa težko to suvereno rečem, saj nisem finančni strokovnjak.”

J. G.

 • rubec

  Prašte cerarja katero število moramo prišteti enki da dobimo rimsko dva.

  • tasilo

   Zdaj si ga pa v zadrego spravil. Cerar je prepričan, da moramo prišteti besedo, ne števila.

   • rubec

    hihihi

 • herman

  Ko bo SDS na oblasti, bo vse čisto drugače. Slovenski kriminalci bodo delali bančne luknje v bosanskih bankah.

  • rrrrr

   Doma je že zmanjkalo dela, pa so slovenski kriminalci F21 vrtalne garnituire še pred zmago Janše prestavili v Republiko srbsko.
   https://www.vecer.com/dudiceva-kreditirala-tudi-glaserjevo-druzino-6384326

   • Soave

    Hm. . . . kako pa človek – fizična oseba – pride do posojila 300 evrov ?

  • tohuvabohu

   Petrič ima tam že 35 milijončkov. Če bo SDS na oblasti, bo imel še več veselja s tem. Nakradel je itak že dovolj.

  • Kontra

   Herman si ti ena budala. Ropanje in svetinja za levake je bil denar, ki jim za nič dela kaplja v njihove žepe brez dna.
   Le zakaj se tako bojijo SDS-a in čistih računov, ki jih mnogi lojalni prejšnemu sistemu in stricev iz ozadja tako vehementno prikrivate?
   Nobena desnica ne bo mogla ukradit in oguljofat Slovenije kot so jo levaki in njihova sprijena zla ideologija. Zato ne bluzi in ne smradi z svojimi komentarji kaj naj bi bilo.
   Vsa skrupocala in spletke so delo rdeče sprijene ideologije.
   In toliko ste zabiti da se v vseh letih od 2.svet.vojne niste naučili kaj je dobro za Slovenijo in Slovenski narod. Vodilo rdeče ideologije je pač: laž je nesmrtna DUŠA komunizma, socializma in vsemu kar je temu podobno. To vsak dan v praksi tudi potrjujete!!!!

 • rubec

  Prašte cerarja koliko je ena plus ena in če ta rezultat mogoče velja čez vse leto, ne glede na to koliko snega na dvorišču ima moj sosed v marcu in koliko ga bom imel jaz v aprilu.

  • tomven

   Vprašanje je. koliko bo, ko bo snega zmanjkalo. Še vsako leto ga je.

 • VERRZIFIKATOR

  Janže Blogar

  OSTRŽEK PRED KOMISIJO

  Včeraj komisija se je zbrala,
  je prišla blagajna v obdelavo,
  izprašáli so osebo pravo,
  takšno, ki zaslišanj ni se bala.

  Je Ostržek včeraj se spovedal,
  nič ni rekel o cekinih zlatih
  zakopanih, ne o svoji bratih,
  o morali je samo razpredal.

  Kam zakópal svoje je cekine,
  ki sta jih lisjak in maček dala,
  mólčal je o tem kot grob domala,
  čakal, da zaslišanje brž mine.

  Luknje prepoznal ni več v blagajni,
  ni se spomnil niti primanjkljaja,
  se izvil, da kriza večno traja,
  sanjal spet o drugi zgodbi bajni.

  Rekel, da je vedno plen pohote,
  kadar kak cekin obrača v žepu,
  jih od partnerjev dobi po repu,
  ki oberejo ga do golote.

  Takšne je Ostržek stresal včeraj,
  nos se daljšal mu je kakor vedno,
  dalje ni razglabljati več vredno,
  lutka je in bo ostal za zmeraj.

 • Tweety Bird

  čiv čiv…tweet tweet…bo potrebno desničarske kljune zapret :)

  • sprehajalec

   Se že veselim Serpentinška, komika. Kaj misliš, kako se bo spopadel z 3 milijardnim javnofinančnim primanjklajem letno? Bo sploh še kakšen puf dobil na tako visoko zadolženost, kot jo ima Slovenija?

   kakšne so tvoje napovedi Tuppek? Kaj mu bo prišepnil team modrecev, ki se zbira za njim? Golubič, Kučan, Janković?

   • tohuvabohu

    Terpentinšek jim bo dal piti terpentina, Kučanu in vsem ostalim mafijcem. Zato se ga bodo znebili in potem jovo na novo.

    • Lustrator

     Malo morgen. Ponižno bo ubogal navodilatako kot je vajen še iz časov svojega “umetništva” na režimskem AGRFT-ju, pozneje pyongyang nacionalki itd…

     • tohuvabohu

      Ja, če bo dobil volitve, mu bo zrasel greben in bo mislil, da je glavni. Razvajeni otrok hitro postane terorist.

     • Lustrator

      Zato pa partijsko lutkovno gledališče lansira le še izključno prazne lutke brez kakršnekoli hrbtenice. Če bi Cmero v tem mandatu vsaj za trenutek pokazal odtenek suverenosti, bi ga v trenutku obglavili, tako pa mu bo s poslušnostjo uspelo prikrmariti do konca mandata (za razliko od Pahorja). Zamenjali pa ga ne bodo zato, ker jim ne bi bil vdano pokoren, ampak zato, ker jim je popolnoma jasno, da ga je celo bebava publika spregledala. Po Cmerarju je torej na vrsti nova lutkovna predstava za maloumne: Šarec!

  • osa

   Kaj bi
   naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   2. DAVČNA
   POLITIKA Dober
   in normalen gospodar, podjetnik, kmet
   ustvarja in dela dobiček; torej
   pokrije vse stroške in nekaj denarja
   ostane za v šparovček. Ta gospodar si privošči toliko delavcev, kolikor
   jih lahko sproti plača ali kolkor jih potrebuje. Naša DRŽAVA SLOVENIJA pa dela
   ravno obratno. Zaposljuje ljudi, katere ne potrebuje in katere ne more plačati.
   Zato ji ob koncu meseca vedno zmanjka za pokritje stroškov. Torej na razpolago
   ima dve možnosti ali najame kredit (ne zaveda se, daje treba kredit vrniti),
   ali pa dvigne davke. Sedaj pa rečejo na
   vladi pa je mesec pokrit, pa je res !!!!!!!!!!???????? kaj daje država v
   šparovček dobiček ali kreditne pogodbe –
   torej PUF.

 • tomven

  “Nisem usposobljen, nisem finančni ekspert”… res je, cmero, bedak si, pokvarjen in bebav do amena!

  • tohuvabohu

   Cmero je mentalno na nivoju 11-letnega pobalina. Ne odgovarja za svoje besede in dejanja. Sve će to narod pozlatiti, pravijo naši jugobratje.

   • tomven

    Jap, se strinjam.

    • tohuvabohu

     Včerajšnje zaslišanje je bilo tragikomedija prve vrste. Tega ne slišiš pogosto, čeprav smo od nastanka SMC doživeli že marsikakšno predstavo. V parlamentu so okoli šestkrat žagali babnico, pa so vse ostale žive in cele.

   • sodnikisozločinci

    Erjavec ga je še bolj pogruntal, rekel je, da je Cerar dveletni dojenček.

 • MižekFiga

  Ddr. Kučan je dr. Cerarja montiral za prvega ministra, zato bi moral ddr. Kučan odgovarjat na vsa vprašanja ali najmanj nekdo iz nevidnega ddr. Kučanovega CKZKS. Vprašanje kdo je ta “nevidni” je tudi za dr. Cerarja!

 • učko

  Ne preveč zamer’t Cmeru, ker strici iz ozadja pritiskajo na polno !

 • učko

  Ko se bivšega finančnega ministra Mramorja vprašali zakaj je kradel denar z zlorabo “stalne pripravljenosti” je rekel, da ni vedel, da je kradel, ker on ni pravnik. Ko bojo vas zasačili pri kakršnikoli nepravilnosti, ki je kazniva, pa vas bodo štrafali na polno. Vam tak izgovor ne bo nikakor pomagal kot dr.Mramorju.

 • Beli Medo

  Takle mamo, hvala levičarski opranoglavci, da ste izvolili totalnega bedaka!

 • totex39

  Neverjetno, ta človek s svojimi bedastimi dejanji dela sramoto vsem tistim, ki imajo naziv doktor, kajti človeku se lahko utrne tudi taka misel, a je sploh možno, da so si tak naziv pridobili realno z znanjem, kajti pri njem ni videti.

 • antimur

  Cerar ni samo navaden kučanistični pizdun, on je mentalni bolnik, zato pozivam psihiatrično stroko, da po uradni dolžnosti opravi svoje delo in mu onemogoči še nadaljnje uničevanje Slovenije.. V času do volitev ima še dovolj časa, da do konca uniči Slovenijo.

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • antimur

  Cerar ni samo navaden kučanistični pizdun, on je mentalni bolnik, zato pozivam psihiatrično stroko, da po uradni dolžnosti opravi svoje delo in ga vtakne v železno srajco. V času do volitev ima še dovolj časa, da do konca uniči Slovenijo.

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Franc Šink

  Če bi imeli učinkovito in pošteno pravosodje, vseh teh zdrah ne bi bilo

 • Krtača 20

  SĐSovcem pa nikol nič jasno. Trudijo se na polno, zaposlijo največje barabe, najboljše lopove, najboljše utajevalce davkov, podkupijo najbolj tatinske notarje, si izposojajo pri najboljši mafiji na balkanu, pa ne gre in ne gre. Dejte jim desni mal pomagat no. Janša ne more vse sam, dajte zbirat sredstva za desne. Lahko tud štoflce od komunajzarja.

  • Sinergija

   Krastača, le kdo so največje barabe, lopovi, nastavljenih utajevalcev davkov ki podkupujejo ne samo notarje in mafijo kot levičarji in ostala zalega.
   Pa poglejmo zgodovino za nazaj: kdo v Sloveniji obvladuje politično in ostalo sceno vse od 2.svet.vojne naprej? Kdo so tisti ki so ustvarjali sprijeni rdeči ideološki sistem in kadrovali na najvišje položaje, kar še danes v praksi deluje?
   Komu še danes namenjajo najvišje položaje da se lahko ropa, laže, spreneveda in so kronično dementni? Vsekakor tvoji zlati levičarji ki jim tako zvesto lezeš v rit.
   Desnica in vsi pošteni v Slovenskem narodu so ti lahko samo za vzor.
   Pljuvanje, blatenje in svoje komentarje pa raje nameni svojim enako mislečim. Seveda če nisi skoz in skoz gluh in slep. Lep primer so: strici iz ozadja, Jankovič, Stojan Petrič, Golobič, Senica, Kresalka, Klemenčič in še mnogi ki jim je kriminal povsem sprejemljiv in domač.
   Ja res si tipičen primerek zavržnega delovanja preko svojih komentarjev!

  • osa

   2. DAVČNA
   POLITIKA Dober
   in normalen gospodar, podjetnik, kmet
   ustvarja in dela dobiček; torej
   pokrije vse stroške in nekaj denarja
   ostane za v šparovček. Ta gospodar si privošči toliko delavcev, kolikor
   jih lahko sproti plača ali kolkor jih potrebuje. Naša DRŽAVA SLOVENIJA pa dela
   ravno obratno. Zaposljuje ljudi, katere ne potrebuje in katere ne more plačati.
   Zato ji ob koncu meseca vedno zmanjka za pokritje stroškov. Torej na razpolago
   ima dve možnosti ali najame kredit (ne zaveda se, daje treba kredit vrniti),
   ali pa dvigne davke. Sedaj pa rečejo na
   vladi pa je mesec pokrit, pa je res !!!!!!!!!!???????? kaj daje država v
   šparovček dobiček ali kreditne pogodbe –
   torej PUF.
   imamo preko 100,000,00 trupel pa noben, pa nobenega morilca. kako so bili ti izdajalci in dom-branitelji NEUMNI ali PAMETNI, da so se v rove zazidali od zunaj oni so bili pa noter,…..????????????? spet JE JANŠA ZAJEBO

 • Sinergija

  Z zelo redkimi izjemami naše sodstvo, njihov aparat in vsi ki odločajo v sodstvu so skorumpirani in vdani enoumju prejšnjega socialističnega sistema. Sodijo po navodilih stricev in lobijev iz ozadja. Če pa nekdo razmišlja drugače je deležen diskreditacije ali pa mnogih zahrbtnih psihičnih pritiskov.
  Naše sodstvo je 100% ideološko levičarsko opredeljeno, kot je bilo del zlizanega sistema v Jugoslaviji. In niti slučajno ni neodvisno. S tem kažejo da so pravo krivosodje, ki sodijo ne na podlagi resnice, dokazov, poštenja, ampak na podlagi prevar, laži in sprenevedanja. V praksi delujejo za uničevanje Slovencev, Slovenskega naroda in siromašenje naše prelepe Slovenije!

  • Lustrator

   Vse zapisano je empirično preverljivo dejstvo in edina logična posledica neizvedene lustracije, saj je partija totalitarno režimsko krivosodje Jugoslavije le preimenovala v slovenskega brez kakršnihkoli vsebinskih, kaj šele kadrovskih/izobraževalnih reform.

   • Sredina

    Predlagi en način kako bi izvedu lustracijo, o kateri tko zagreto vpiješ, ki bi vzdržal pred Ustavim sodiščem in pred ESČP

    • Lustrator

     V devetdesetih letih bi šlo brez problema, zdaj pa imamo velik izziv, saj je Evropa pod premočnim vplivom Soroševega lobija in bolj prizanesljiva to komunizma kot kadarkoli doslej, kar se jasno kaže v odnosu, ki ga ima do Poljske in Madžarske. Problem je tudi v tem, ker se je v teh slabih 30 letih v Sloveniji partijska mafijska mreža celo še razširila, komunistična ideologija pa ima med rajo večjo podporo kot v času železne zavese. Navedena dejstva zahtevajo torej radikalne ukrepe in lustracijo kakršne niso izvedli še v nobeni državi doslej, a kaj ko se zdi, da se Evropi (torej tudi ESČP-ju) niti sanja ne v kako globokem totalitarnem dreku se je Slovenija znašla skoraj 30 let po navideznem padcu komunizma v Evropi. Še povprečnemu slovenclju se ne, kje se bo šele Evropi. Žal.Bo pač potrebno iti preko ESČP-ja, tukaj gre za narodov biti ali ne biti – če Evropi ni v interesu očiščenje totalitarizmov, potem takšne Evrope Slovenija ne potrebuje, v eni Jugi smo že bili in vemo kako se je razpletlo za nas.

     • Sredina

      Edino tega ne razumem, zakaj bi bilo v času kapitalizma, ko nekateri še kako dobro žvijo, komu do komunizma!?

     • stajerc5

      Eno je komunizem, drugo je kapitalizem, tretje- najbolj pokvarjeno je pa nas tovarijski kapitalizem.
      Vse jasno? Ce ni, pojdi v pravo Svico in se pozanimaj kako izgleda socialna in seveda NE socialisticna drzava!!!
      Bolano, bolano, bolano, kar spuscas pri vsakem komentarju iz sebe, zelo- zelo bolano!

     • Sredina

      in kaj je “tovarišijski kapitalizem”?

      Kapitalizem temelji na tekmovanju za kapitalom, dobičkom, in ves ta denar se nekje kopiči, ker je to temelj kapitalizma, je pa res da so si nekateri v tej tekmi izboril boljše položaje, in tega ne podpiram, kar mi ves čas obešate..

      Kako pa tak sistem spremeniš, pa ni vprašanje zame ali zate, ampak za SVETOVNE finančne elite, ki pa jim ob statusu quo do takih sprememb seveda ni in ne bo, dokler se tudi njihov denar v končni fazi, ne bo stekel k tistim “izbranim in v danih okoliščinah srečnim, posameznikom”, ki bodo prevzeli “kapital obstoječim elitam”, k čemur kapitalizem na dolgi rok stremi

     • stajerc5

      CH- Svica! Vec kot 800 let ustvarjanja kapitala, vsak zase in vsi skupaj za vse, da so mocni. Na celem svetu ni bolj kapitalisticne drzave kot je Svica, ampak sedaj pride najbolj vazno; Na celem svetu ni bolj socialne drzave kot je Svica. Zakaj?
      Predpogoj za socialo je kapital!
      Howg, govoril sem!
      Cao…

     • Sredina

      Švica je daleč od primera dobre socialne države, tu so bolj na mestu skandinavske države, predvsem Finska

      Socialna država pomeni, da država s svojimi sredstvi, ki jih od državljanov pobere z davki, ljudem omogoča brezplačno šolanje, brezplačno zdravstvo, socialno pomoč, zmanjševanje družbenih razlik na vseh področjih, švica tu ni najboljši primer

      Verjetno maš bolj v mislih kupno moč, ki pa je v švici visoka, ker imajo višje plače, samo to ni posledica socialne države

     • stajerc5

      Ne delaj se frajerja, v obeh sem zivel, v eni se sedaj!

     • Sredina

      Se ne, samo povem kar je res

      Švica nima javnega zdravstva, kot ga imamo mi, nima minimalne plače itd.

      Je pa res da švica temelji na sistemu preventive, ne na sistemu kompenzacije obstoječega stanja, kar je dobro, samo naš sistem in večina drugih, ki so ocenjeni kot boljši, ne temeljijo na tem in imajo drugačne mehanizme zagotavljanja socialne varnosti

     • stajerc5

      “samo naš sistem in večina drugih, ki so ocenjeni kot boljši”….!
      Zdaj ti je pa vtrgalo, totalno! Spravi se na kakrsnekoli int. strani pa si poglej tabele in diagrame in blablabla…
      Ko bos kaj vec razumel se pa spet oglasi, ker je v tem stanju kot si sedaj je nemogoce debatirati.

     • Sredina

      Dejstvo je da je Finska veliko bolj socialna država kot Švica, sam pa ne razumeš pojma socialne države in ga mešaš z vsemi drugimi možnimi pojmi

     • Lustrator

      Partiji, ki je na račun raje vedno živela buržujsko, je seveda v interesu pumpanje populističnih komunističnih floskul, neuka raja, ki na lastni koži še nikoli ni občutila prave demokracije in pravega kapitalizma, pa je seveda lahko vodljiva gmota, ki jo lahko s primernim družbenim inženiringom prepričaš celo v to, da so visoki davki, milijardne luknje v državnih bankah in podjetjih nekaj pozitivnega, kakor tudi, da npr. javno zdravstvo deluje odlično kljub temu, da skorajda ne mine leto, ne da bi v njem našli vsaj za nekaj 10 milijonov goljufij, čakalne vrste pa so daljše od človeških življenj. Za zahod je to nekaj povsem nedojemljivega, a nepluralnost in enoumje družbe lahko pripelje celo tako daleč, da tudi sicer izobraženi ljudje raje volijo prozorne klovne, kot pa reformatorje naše zavožene države.

    • Klon

     Sredina, še en dokaz tvojega sprenevedanja. Čeprav veš da bi bilo treba marsikaj počistiti z to levo rdečo ideologijo, ti veselo tja kjer ti zverine čuvajo hrbet. Mater si pametna, ko si prepričana da je to v prid Slovencev in Slovenskega naroda. S tem samo vsak dan z svojimi zlodeli uničujete in siromašite Slovenijo in Slovenski narod. Zatakni si nekam tvoje razmišljanje ki jo igraš in ob kateri ti tudi mnogi nasedajo!!!

     • Sredina

      Vem, zato pa sprašujem kako, da bi bilo v skladu z ustavo

 • Sredina

  Vsaj prizna in ne pametuje, ne tko kot npr. Mahnič, ki je pr 25 požru vso pamet tega sveta in pamet soli vsem in vsakomur, ter povrh vsega še tako aroganten, da te srat prtisne

  • Desno

   Ti leva Sredina se vidi da pametuješ kot tvoj ljubljeni Cerar in strici iz ozadja. Potem ko so levaki in njihova elita oprala in oropala Slovenijo za več kot 1,5 milijarde evrov. Ja res človek v Sloveniji res dobi živčni zlom zaradi od vaših enako mislečih. Vaše rdeče laži, sprenevedanja, goljufanja in ropanja; uf, to pa veliko bolj smrdi kot tisto kar te nekam pritisne.
   Po vaše, vsak ki ne prisega vašemu gnilemu enoumju, pljuvate, ga diskreditirate z svojimi lažnivimi rdečimi pravljicami. Mahnič je za tebe profesor in si ga lahko samo vzameš za vzor.
   A po tvojih komentarjih kažeš da si ti to kar si napisala v svojem komentarju. Tvoja kultura in obnašanje je kot pri vseh rdečih ideologih; aroganca in kot da ste požrli vso pamet tega sveta. Ja ste se tega učili od svojih zlodejev po 2.svet.vojni in ostali še danes s tako zaostalim razmišljanjem kajne? Kronična demenca je pa hudičeva stvar, a ne!

  • Lustrator

   Zanimivo, da vas tale “fantiček” tako šola v parlamentu, da na drugi strani mencajo še največji partijski staroste, ko je čas za repliko.

   • Sredina

    Eno je “šolanje”, drugo je pa met spoštovanje do določenih institucij in se izražat kulturno

    • stajerc5

     Do barab ne moras imeti spostovanja!

     • Sredina

      Gre se za spoštovanje institucij, ki jih “te barabe” predstavljajo

      Lep primer za to so ZDA, tam ločijo med pojmoma president in presidency (kot institucija, ustavna kategorija, lahko tudi Office of the President of the USA), torej gre za spoštovanje državne institucije, kljub temu, da ti “ni potrebno spoštovat” tistega, ki to funkcijo opravlja, če tega ne želiš

      Pri nas ne dojemamo predsednika vlade ali predsednika države kot državnih institucij, ampak jih obravnavamo personalno in se tako do teh institucij tudi obnašamo, odvisno od tega, kdo jih zaseda

      Še ogromno, na manjka do tega, da bomo razita demokracija

      Sam npr. se z Borutom Pahorjem ne strinjam, bi pa vstal ob njegovem prihodu, ker s tem pokažem spoštovanje do funkcije predsednika Republike, ne do Pahorja osebno…to je OGROMNA RAZLIKA, ki je pri nas, kot rečeno, še ne dojemamo

     • stajerc5

      Sploh ne mores verjeti s kaksnim veseljem bi se vsal in se celo priklonil, seveda, ce bi si to zasluzil v teh letih. Tako pa, hmmm, naj se mu priklanjajo volilci, ceprav je tudi temu pripravljenih vse manj.
      Kako bi rekel, bil je klasicna muha stiriletnica…

     • Sredina

      no s tem komentarjem si pokazal, da ne razumeš o čem pišem, vstaneš zato, ker izkažeš spoštovanje najvišjim funkcijam države, ne zato, da pokažeš spoštovanje Ceraju ali Pahorju, funkcija bo namreč ostala tudi po odhodu teh dveh, prav tako, kot je bila tam pred prihodom obeh patronov. Gre za objektiven odnos do institucij, ki pa smo jih mi personaliziral

      Še en primer: rezidenca za predsednika republike
      To ne bi bila rezidenca za npr. pahorja, al pa ko je o tem govoril Türk, ni želel rezidence zase, govoril je o izkazovanju dostojanstva funkciji predsednika republike, na nivoju, kot ga je ta funkcija deležna v vseh ostalih državah s katerimi se primerjamo

      Izkazovanje vojaških časti npr. ni poklon Pahorju, ampak je poklon funkciji predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sil, kdorkoli bi tam stal v vlogi predsednika republike, angelca likovič al pa marjan šarec, to sploh ni važno, ceremonial bi bil enak

     • stajerc5

      Saj nima smisla, dobro si vzgojen, ni kaj. Saj nisi sam kriv…
      Ce nekdo ni vreden spostovanja mu ne das niti roko, poglej Merkel- Trump, ce si pa pizda(sorry), se pa lizes z svetovno poznanim pijancekom!
      Mogoce bos sedaj razumel razliko med spostovanjem in “bontonom”!!!

     • Sredina

      Spoštovanje institucij je del bontona, ki nima popolnoma nič z subjektivnim odnosom do določenih oseb in do dela, ki ga opravljajo

      Trump je zelo slab primer za to kar govorim, ker ima podobno dojemanje do institucij, kot slovenci, torej jih dojema personalno

    • Lustrator

     Zdaj pa mi prosim čisto iskreno povej ali v Sloveniji obstaja ena sama državna institucija, ki ji je Mahnič izkazal manj spoštovanja kot si ga ZASLUŽI. Spoštovanje namreč ni samoumevno, potrebno si ga je prislužiti, to ni so plače v javnem sektorju, ki so kar samoumevne.

     • Sredina

      Vse institucije si zasluzijo spostovanje, razlikovati pa je treba med institucijo in zaposlenimi v tej instituciji

     • Lustrator

      Spoštujem lahko le tiste ljudi, inštitucije, predmete, ideje,…, ki si zaslužijo spoštovanje in prav nobenih drugih. Vse ostalo je zgolj diplomatska hinavščina, ki reče eno, misli pa drugo – in prav ta način delovanja je glavni krivec, da Slovenija že 70 let zaostaja v razvoju za ostalimi državami zahoda – ker se ljudje bojijo reči bobu bob, oziroma je danes tovrstna hinavščina postala nekaj avtomatičnega, nekaj kar sodi k “omiki”. Oprosti, a država smo ljudje, tako kot je sodišče, policija, sindikati, javni sektor ogledalo tistih, ki v njih delajo – z izjemo tistih, ki se znotraj sistemov borijo proti tem sistemom, to so edini, ki si zaslužijo veliko spoštovanje, a kaj ko so v manjšini.

     • Sredina

      No in zaradi teh ljudi je potrebno spostovat institucije

     • Lustrator

      Narobe – spoštujem ljudi, ki so IZJEMA v pravilu, ne pa PRAVILO. Ko pa bo izjem dovolj, da bodo spremenile pravilo, takrat bom spoštoval tudi pravilo in niti trenutka prej.

 • Marija

  Cerar še za pravo ni usposobljen, kaj šele za vodenje vlade ali finance

  • Sredina

   Je, še veliko bolj kot vi dojemate, samo eno je objektivno tolmačenje prava, pri čemer ne mislim na črkobralsko tolmačenje prava, vendar na tisto, pri katerem se pravni akt umesti v kontekst v katerem in zaradi česar je bil sprejet, in drugo je tolmačenje prava po domače, po SDSS-ovsko, ko se ga tolmači tako kot želimo da se ga, pa če to piše ali ne..

   Lep primer slednjega je tolmačenje zakona o financiranju političnih strank, ki je jasen vsem, samo nijm ne

   • tohuvabohu

    Ne serji. Tebi je zakon jasen, ker si alergičen na SDS (SDSS že davno ni več, a ne miško), če bi šlo za tebi ljubo stranko, bi pa našel sto izgovorov. Ko je SDS dobila uradno tolmačenje, je popravila napako, a ne govnač hinavski?
    Kaj je objektivno tolmačenje prava, pa vesta samo ti, pa mogoče tvoj moralni favo-rit Cmero, potem dolgo nič, haahahaha, kakšna budala, od kod se pobirate, nerode?

    • Sredina

     Nimam nobene “ljube” stranke, če pa ne veš kaj je objektivno, potem ti pa res ni pomoči..

     • tohuvabohu

      Ali imaš ljubo stranko, je čisto tvoj problem, meni dol visi. Vendar ima večina vas rdečkarjev lepo navado, da nam DEMOKRATOM stalno očitate neke idole in ljubljene vodje, pa sem mislil, da je to pri vas normalno …
      Razumel bom, kaj je objektivno, če boš naštel koga, ki je pri nas “objektiven”. Do takrat pa prosim, drži gobec.

   • MEFISTO

    Kaj ne poveš?

    Če ne bi vedel, da si nick moža tiočerih nickov, bi še mislil, da si diplomiral pri Cerarju

  • Kosobrin

   No, pa nam pokažite nekoga, ki je za čisto vse usposobljen! Za to ima predsednik vlade ministre.

 • Marija

  Cerar črkobralstvo obvlada samo ni sposoben logično razmišljti, za razumske odločitve

 • Rotar Jakob

  kurćanovi banksterji s cmerarjem in krivosodjem ne smejo pisniti o nlb bančnem kriminalu da kz slovenistan ne propade takoj!

 • Olga_10

  Človek se ob Cmerotovih “umotvorih” sprašuje, če ta človek sploh kaj obvlada…. Marale pa tako nima nobene!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • xtc

  Ni bančni strokovnajak-a banke nebi prodal.
  Zanimivo,a ne ne spozna se na nič a ved,da mora biti NLB v kučanovihrokah.
  Tale je navadno nesposobno dete socializma,ki je doštudiralo in se zaposlilo preko rdečega pedigraja,drugače pa uporaben za nič.

 • Matija Jeglič

  Verejamen samo izjavam, da ni usposovbljen.

 • sodnikisozločinci

  Glej, glej, kako je ta Mirček spedenan, frizurca, pa gladek obrazek kot pri dojenčku, zna tale Ahmed, zna. Ooo, pa nasmešek, skoraj bi ga spregledal, dober je tale Ahmed, dober, tudi od zadaj ga je spedenal.

 • MEFISTO

  ON niti tega ne ve, koliko žensk ga je že dalo na čevelj.

 • MEFISTO

  Bo re Ahmad Shani kandidiral na listi SD, ker ne zaupa Cerarju?

  • tohuvabohu

   Po mojem ga Mič noče spustiti zraven.

 • žogica

  Če ste hudo razočarani nad Janezom, Cerarjem……., prihaja Šarec !

  • Zgornji

   UPAMO DA BO VSAJ MALO BOLJŠI … OZIROMA NE TAKO ZANIČ !!! :-/

   • Schemva Miro

    Imaš pa velika pričakovanja,napihnjen pezde,vse kar je v Kamniku naredil kot župan sta dva rondoja,nosi se pa po Kamniku,kot ,da ima zlata jajca.

    • Zgornji

     No, saj eno lekcijo je menda že dobil, ko so ga nagnali , … Torej, če ga je tisto kaj izučilo, potem bo boljši, drugače pa bo žal še slabši. Amennn.

  • cosmosjasnovidec

   K tebi domov,ko pride,da te zbuzerira najprej v rit potem mu ga pa pofafaš..
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Zgornji

  KEEER SMRAD GRD SMRDLJIV GNIL OGABEN CMERARJEV !!! ! !!! UHHH, GA SPLOH NESMEM PREDOLGO GLEDATI, KER SE MI ZAČNE OBRAČATI ŽELODEC … !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Sprenevedanja gor ali dol za vsakega od teh tolovajev se ve,da je lopov.
  V napačno smer usmerjeni “cmeri” pa tako ni več kaj pripisovati saj je pogrnil na celotni črti.
  Še celo toplovodar Juncker ga je dal na čevelj čeprav mu je “cmera”nekajkrat držal rit,da ga je ta buzeriral.
  Juncker očitno ni bil zadovoljen z “cmerarjevim”fafanjem tako,da ga ni pridobil na svojo stran in je rezultat arbitraže že jasen.
  Kot se je pokazalo že na začetku bo vse ostalo enako oziroma se bo čedalje bolj slabšalo.
  Levuharji so prodali ter zapravili SLO ozemlje katerega več ni mogoče vrniti nazaj.
  Gnide hrčuharske so jih spet kot vedno izigrali,ker so pač pametnejši od teh levih bedakov sedaj bo pa spet jok in stok ter zvračanje krivde na vse živo kar je možnega.
  Krivi bodo pa seveda spet vsi tisti kateri so že zdavnaj mrtvi in o tem niso imeli niti najmanjšega pojma.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Edvard Sperans

   Ti si pa res butalec. Potem sta Janša in Bavčar – po tvojem mišljenju – levuharja, ko sta leta 1991 prepustila hrvatom del našega ozemlja pri Dragonji.

   • von Rhein

    Spadaš med tepce,ki ne vedo kaj pišejo. V pomoč….takrat je odločalo predsedstvo.Kdo je bil v sestavi pa ne navajam,ker bi bilo zate pretežko.

 • Tom Žnidarčič

  Ha,ha, pa saj nima smisla komenirat.

  • Jožefa Benko

   kaj še ni preučil in odkril,kakšnega finančnega strokovnjaka ima v svoji etični smc ki je celo predsednik preiskovalne komisije za raziskovanje banksterjev?res žalostno.ha_ha.

 • MEFISTO

  Zahtevam več spoštljivosti do Cerarja.

  Cerar je namreč premier, kakršnega še nismo imeli in, upam, ne bomo nikoli več imeli!

  • Kosobrin

   Seveda ne, imeli bomo še slabšega!

   • učko

    Jah, če bo Šarec al’ pa kakšen od levuharskih cepcev !

    • žogica

     Janez je že twitnu, da menda ne bo !

   • Roman

    Ti pa ne kliči vraga!

  • Roman

   Zadel si 300%

 • smiljan bertolin

  je pa pravni strokovnjak, malo morgen

 • Poštenje velja

  On je fdv strokovnjak.
  Torej ne zna nic. Blefer in ritoliznik.

 • Srečko Pečnik

  pravniki kje ste ocenite svojega profesorja?