fbpx

Sprenevedanje Fajonove: Obsodila grožnje poslancu DeSUS še vedno pa molči o pozivih k uboju premierja Janše!

Predsednica SD Tanja Fajon (foto: STA)

Potem ko je mesece spodkopavala ukrepe trenutne vlade, spodbujala proteste zoper vlado in se jih tudi sama udeleževala, potem ko brezkompromisno agitiral za nezaupnico vladi, čeprav je od samega začetka jasno, da brez sile ne bo šlo, je Tanji Fajon zdaj “padla” ideja, da bi lahko igrala vlogo nekoga, ki se kritično distancira in obsoja nasilje in grožnje. Poenostavljeno: spreneveda se in njeno sprenevedanje so takoj spregledali tudi na Twitterju.

Tanja Fajon je med letošnjo epidemijo že želela izvesti spin, potem ko je po nekaj mesecih spodkopavanja ukrepov vlade pričela igrati podpornico ukrepov in se sprenevedati, da bi ona kdajkoli sodelovala v spodkoavanju. Zdaj želi dodati še vtis, da nima prav nič z nobenim levičarskim neverbalnim in fizičnim nasiljem. Nihče ji ne verjame.

Na svojem Twitter profilu je Tanja Fajon objavila tvit, v katerem je zapisala, da so grožnje poslancem, Simonoviču ali drugim oziroma grožnje na sploh neprimerne in jih obsoja. Ne glede na različnost mnenj politikov in državljanov take aktivnosti in besede ne pripomorejo k normalizaciji države. Dodala je #DvignimiPolitičnoKulturo in slogan “Ker smo odgovorni.”

Ne nas narobe razumeti. To vsekakor je boljše kot spodkopavanje ukrepov, toda obenem je jasno, da gre za hipokrizijo, ki jo povečuje dejstvo, da je izbrala precej očiten timing. Zdaj ko so vložili nezaupnico, kakršnokoli že, in jim ni treba več groziti, izsiljevati, in tako naprej … Zdaj ona seveda vse to obsoja. Da ne omenjamo, da so skoraj isti čas iz stranke vrgli Emila Rojca. Kdor je ne bi poznal…

“Prebrala” jo je tudi tvitosfera in Domen Cukjati je npr. tvitnil vprašanje, naslovljeno na Tanjo Fajon,  ali njena izjava pomeni, da obsoja tudi klicanje smrti na nasprotnike (“Smrt Janšizmu!”), zažiganje in linčanje personaliziranih lutk točno določenih politikov ter pozivanje k umoru (“Ubi Janšu!”)?

Aleš Ernecl