Sprenevedanju ni videti konca: Namesto da bi Židan pojasnil resnico, se raje sprehaja po čebelarskem sejmu!

Foto: Twitter

Od prvaka SD Dejana Židana očitno ni pričakovati, da bo pojasnil sum o nezakonitem financiranju stranke SD v povezavi z izborom agencije Futura na največjem javnem razpisu v zgodovini slovenske prehrambene industrije v enormni vrednosti kar 3 milijonov evrov, saj je preveč zaposlen z obiskom čebelarskega sejma. Seveda je naivno pričakovati, da Židana zanimajo oprema za čebelarjenje, pripomočki in materiali za čebelarjenje, izdelki iz meda, inovacije v čebelarstvu in apiterapija, bolj ga namreč v luči evropskih volitev zanima promocija stranke in seveda samopromocija. 

Židan je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da je v nedeljo obiskal Celjski sejem, kjer istočasno poteka več prireditev. “Gre za sejemski dogodek, ki ga je vredno obiskati. Danes še imate priložnost,” je poudaril in priložil fotografije, na katerih se smejoč pogovarja s čebelarskimi razstavljavci. Ta nasmeh pa seveda izgine, ko ugasnejo kamere in fotoaparati, takrat se namreč Židan raje umakne, da mu le ne bi bilo potrebno odgovarjati na vprašanja glede suma o financiranju stranke SD v povezavi z izbiro agencije Futura, ko je bil sam na čelu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Foto: Twitter

Spomnimo. Gre za javno naročilo z naslovom “Zasnova in izvedba nacionalne kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov 2016-2019” v okvirni vrednosti 3 milijonov evrov, ki ga je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavilo 3. junija 2016. Agencija Futura je bila izbrana na podlagi merila ekonomsko najugodnejše ponudbe, čeprav je ponudila najvišjo ceno, in sicer 3.035.877,20 evra. Boljša ocena Futuri ni ušla niti na področju medijskega zakupa, čeprav je v primerjavi z drugima dvema agencijama (Pristop in Direct Media Komunikacije), ki sta se potegovali za posel, najmanjša. Prav tako je bila prva na področju ideje kampanje, za katero pa je jasno, da je subjektivne narave. Glede na to, da Futura v zadnjih petih letih na Slovenskem oglaševalskem festivalu ni beležila vidnejših rezultatov, agencija Pristop pa je redna zmagovalka slovenskih in regijskih tekmovanj ter je med 100 najbolje ocenjenimi agencijami na svetu, se lahko vsakdo upravičeno zamisli glede ocene na tem področju.

Čeprav smo ob preučitvi članov komisije ugotovili, da je težko govoriti o neodvisnosti, pa se Židan spreneveda. Jasno je namreč, da se Marko Višnar in Židan poznata še iz časov, ko se je Židan ukvarjal s prašičerejo. Pri članstvu v komisiji je prav tako nemogoče mimo imena Slavko Ficko iz Perutnine Ptuj d.d., saj je to podjetje pod vodstvom in v lastništvu pripadnikov SD, prav tako pa Perutnina Ptuj, kjer Ficko dela kot direktor strateškega marketinga, velja za največjega klienta Future. V komisiji pa se je znašla tudi Tina Kumelj, ki je kot direktorica marketinga v Ljubljanskih mlekarnah podpisnica pogodbe s Futuro. Tako so samo trije člani komisije imeli izkušnje s tako velikimi kampanjami.

Foto: STA

Židanu se zdi to tehnično vprašanje in pika
Ko smo na Nova24TV v Židanov kabinet poslali novinarska vprašanja glede izbora “nepristranskih” članov komisije, ki so odločili o zmagi Future, in konec koncev, kako je mogoče, da je Futura sploh zmagala na razpisu, so preprosto odgovorili, da naj bi šlo za tehnično vprašanje, in nas napotili na ministrstvo. Ker se nismo dali utišati, smo jim nazaj napisali vprašanje, zakaj so za člane izbrali Višnarja, Ficka in Kumeljevo, namesto da bi poskrbeli za neodvisnost. Jasno smo jim s tem dali vedeti, da jim s tem nismo poslali vprašanja tehnične narave, saj se to nanaša na odločitev takratnega ministra, torej prvaka stranke SD. V kabinetu pa so v istem stilu vztrajali pri svojem, da gre za tehnično vprašanje.

Priznati je potrebno, da je izjemno zaskrbljujoč tudi odgovor ministrstva za kmetijstvo glede učinkov trimilijonske kampanje, in sicer, da sploh ne vedo, ali se proda več slovenske hrane oziroma ali drži, da delež prodaje slovenske perutnine pada. Za ta projekt je bilo porabljeno precej več denarja kot pri maketi drugega tira, a očitno se to predsedniku vlade ne zdi problematično. Kako je mogoče, da Židana ni sram pogledati v oči državljank in državljanov, ki so kar 3 milijone evrov težko prigaranega denarja namenili za financiranje agencije, ki v Sloveniji uživa status svete krave, ko gre za financiranje iz državnih jasli?

H. M.

 • Franjo Trojner

  Židan ni nič več židane volje!
  Večni kmetijski minister je poklicno nazadoval, da ne dela škode ga je Šarec deponiral na stol predsednika DZ, kjer se pa tudi nea znajde najbolj. Tudi v hitro stagnirajoči stranki SD se ga vedno bolj želijo losati, saj je tip pravi luzer, kar mu vsak dan sproti dokažeta Mesec in mali Che Gueara Kordiš iz konkurenčne stranke ZL, ki ga, kot vajenca žejnega vodita čez vodo, on pa samo debelo gleda. Ta vedno bolj prazen, brezvoljen že kar čuden Židanov debel pogled so zaznali tudi tradicionalni vollci stranke SD, ki trumoma bežijo k Mesčevi ZL, kar se zna stranki SD na bližnjih izrednih volitvah zelo negativno poznati. Če je murgeljpalček k Židanu na stranko nepovabljen v goste leto, mora biti stanje v stranki SD res zelo katastrofalno. Glede na videno, kak hitro je murgelj palček na stranko leto, je lahko v kratkem na čelu stranke SD zamenjavo pričakovati, Fajonci se že smeji, Nemcu, Hanu in Brglezu pa do smeha ni, kar zna stranki SD še dodatne težave delati. Šalelški lobi še tut ni reko zadnje, kar obeta zanimivo bitko za prevlado znotraj hitro usihajoče stranke SD.

 • samotoje

  “Čebelice, čebelice,
  saj moje ste prijateljice,
  pozabi vas nikdar
  ta stari čebelar.”

 • Darth Vader

  dejan židan je primer polpismenega cepca, ki ne ve nič…..kjerkoli pa on kaj prevzame, gre pa vse v kurac…..tacga cepca nebi zaposlil niti za vratarja skladišča

 • Amerikanc

  S tremi milijoni jim bo verjetno uspelo fajonko ustoličiti v EU svetu. Ali pa tudi ne, če ljudje pametno razmišljajo. S tremi milijoni bi vrtci in OŠ resnično lahko probale z zdravo – slovensko hrano, namesto z hrano pridelano v EU, ki jo forsira Židan.

 • Joško

  Zdi se mi, kot da bi ga čebele opikale!

 • VERRZIFIKATOR

  Gledam sliko, kaj naj bi opazil?
  Zopet kajpak je z Živalske farme,
  tokrat to reklama ni za sarme,
  bežno sem z očesom jo oplazil.

  Eden, vidim, da je ves polikan,
  nekaj pa le malce je drugače,
  s pultom je zakril široke hlače,
  od čebel zabuhel je, opikan.

 • Steiermark

  Primerek, išče svoj “življenski prostor”, med čebelami, kot trot!

 • sloustava

  Kaj pa hocete, slovenclji. Volili ste jih! Ste pa vsi volivci, ki volite antidemokracijo, navadni bebci in delujete proti razvoju Sloveniji, proti bodocnosti svojih naslednikov in redite kucaniste, golobiciste in presstitutke in presstitute. Zakaj ze?

 • Novakec1

  Mu ni treba pojasnjevat ker je “naš”.

 • Silos

  Medved obožuje med

 • Common Sense

  Enostavno: prašičerejec bo lahko svinjarije počel vse dokler mu bo ljudstvo v silni grozi pred grdim zlim Janšo to pustilo.

 • Andrej

  Ne vem, zakaj mi ta tip čedalje bolj izgleda podoben onim prašičem iz Živalske farme.

  • Steiermark

   zato, ker izhaja iz iste, prašičje vrste….

 • tasilo

  Tako je, ko kmetavzi pridejo pisat za medije

  (X) Priznati je potrebno, da je izjemno zaskrbljujoč tudi odgovor ministrstva

  H. M., mama ti je potrebna … Pozor! Ne govorimo o nikakršni “potrebi”, temveč o treba https://fran.si/iskanje?View=1&Query=treba Za prvo silo in brez pretirano poglobljene slavistične razprave — ki jih vsi sovražijo, kajneda — poskusite vzeti ta treba kot pasivno obliko od morati v smiselnem pomenu:

  treba je = moramo; morali bi; nekdo bi moral …

  (>) Priznati je treba, da izjemno skrbi tudi odgovor ministrstva

  LP. Hanibal Lector

 • von Rhein

  Obisk Židana na čebelarskem sejmu so zahtevale čebele. Obšla jih je želja,da enkrat vidijo pravega trota.

 • Get Smart

  Iz članka ne izhaja, da si pisuni domišljajo “rafiniranost” (uporaba take drkancije nakazuje na domišljavost), pa “eleganco” (še ena tujka, ki nakazuje domišljavost itd.), ki jim jo podtakneš kot “slamnatega moža”, s katerim potem (domišljavo) kao obračunaš.

  “slavistične” = WTF = kaj je to?
  Je POTURJENA TUJKA, je iz korena FEJK “slavistike” =
  kao vede o NEOBSTOJEČIH “slovanskih” jezikih.
  DA bi “””vsi””” karkoli sovražili, je spet domišljavi bulšitizem.
  Itd.

  Treba je, treba se = so UTURJENI SERBIZMI (serbusizmi =
  SERBUS = HLAPEC),
  so pasivi, ker SERBUS je pasiven, čaka na ukaze gospodarja in čaka,
  da se nešto desi nje.
  +100 let POTURIVANJA in FEJKANJA jezika je pač pustilo posledice nje.

  “Priznati je potrebno” = je HM želel/a reči “MORAMO priznati …
  (vemo, ker jasno izhaja iz stavka, da čuti potrebo = NUJO = MORATI),
  torej nimamo opraviti z nekakšno NEUMNOSTJO,
  ampak z NEPOTREBNIM (=nenujnim, lahko tudi nerodnim) SERBUSIZMOM.
  .
  Problem kateregakoli članka niso psevdoknižne nerodnosti, ampak
  smiselne nerodnosti, kot je primer NASLOVA:
  – avtor kao pričakuje resnico iz ust MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA watchdoga, rojenega SERBUSNEGA kaviaržida dejančeta, ki je delal, dela in bo delal do konca svojih dni za svojo MURGL KOMUNISTIČKO JUGOSLAVIJO oz. kaviaržido KOMINTERNO;
  – ko onanira o prašičjereji, s katero naj bi se dejanće ukvarjalo,
  – ko onanira o uvrstivah na MURGL JUGOKOMI festivalih,
  – ko, še enkrat, ne razume, da kaviržid dejanče NE DELA, NI DELAL in NE BO DELAL za vse državljane Slovenije, ampak samo za
  MURGL JUGOKMUNISTIČNE državljave v Sloveniji. Itd.
  To so resne NEUMNOSTI in nerodnosti prispevka,

  za SLOVENISTIČNE razprave lako ćemo nje.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
    =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
    kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    =
    transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
    kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
    hormoni nasprotnega spola,
    ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji =
    fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
    ženskih bolečin in užitkov,
    fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
    do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

    pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
    potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    =
    enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
     =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
      = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

      in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
      SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
      = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

      kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

      = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

      (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
      pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
      gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
      i tako dalje do tokija …)

      vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
      delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
      =
      “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

      1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
      2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
      psi čuvaji tekovina revolucije
      3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
      oz.
      z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

      Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
      seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
      .
      Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
      so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
      ljudi.
      .
      .
      Jezus Kristus:
      »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
      boosvobodila.«
      .
      »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Janez Kepic-Kern

  S PREISKAVO
  TEH
  3 MIO EVROV – OD “SD” ŽIDANOVE AKTIVNOSTI NA MINISTRSTVU ZA KMETIJSTVO
  JE TREBA
  VSEKAKOR VZTRAJATI.
  PODATKE
  IN ZAHTEVO ZA OBRAVNAVO
  SE POŠLJE: Parlamentu, strankam in DRŽAVNEMU SVETU. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  “GET SMARTU”
  HVALA ZA SPODNJE OBJAVE.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!