Sprenevedanju Šarčeve vlade ni videti konca: V Nemčiji napovedujejo odpuščanja v avtomobilski industriji, Šarec pa se na to požvižga in raje vztraja pri kupovanju socialnega miru!?

Foto: STA

Potem ko je ameriški proizvajalec avtomobilov Ford najavil, da bo v Veliki Britaniji zmanjšal obseg delovne sile, so tudi iz Nemčije sporočili, da bo prišlo do odpuščanja 5.000 delavcev. Glede na to, da je zmanjšanje števila delovnih mest najavil tudi Volkswagen, analitiki investicijske banke JP Morgan pa so napovedali, da bo naslednja globalna finančna kriza leta 2020, se človek vpraša, kako je mogoče, da se predsednik vlade Marjan Šarec obnaša tako neodgovorno. Pri tem imamo v mislih nedavno sprejeti proračun, ki je bil deležen tako klofut s strani fiskalnega sveta kot tudi Evropske komisije. Očitno je Šarcu prioritetnega pomena kupovanje socialnega miru, ne pa, kaj bo z državo na daljši rok. 

Fiskalni svet je februarja vnovič opozoril, da vlada z rebalansom proračuna za leto 2019 načrtuje previsoko rast porabe. “V okolju ugodnih gospodarskih razmer varčevanje res ni potrebno, kljub temu pa bi morala biti vlada bolj previdna pri načrtovanju tako javnofinančnih izdatkov kot tudi prihodkov,” so poudarili.

Da je načrtovana rast odhodkov previsoka, je fiskalni svet opozoril že decembra lani ob sprejemanju sprememb odloka za pripravo proračunov javnih blagajn, s katerimi se dovoljena poraba vseh štirih javnih blagajn v letu 2019 zvišuje. Na tej osnovi je vlada januarja letos pripravila še predlog rebalansa letošnjega proračuna. Oceno predloga rebalansa je fiskalni svet objavil februarja. Dokument nakazuje ekspanzivno in prociklično fiskalno politiko v letu 2019, ob tem pa je svet opozoril, da se mu zdi to dokaj tvegano. Ob predvidenem ohlajanju ugodnih gospodarskih razmer bi se namreč lahko stanje javnih financ poslabšalo.

Članom tega posvetovalnega telesa vlade se zdi zaskrbljujoče, da vlada z rebalansom predvideva trajno povečanje izdatkov, ki pa hkrati ne bodo naslovili strukturnih izzivov javnih financ. Iz predloženih proračunskih dokumentov izhaja, da bo poraba celotnih slovenskih javnih financ letos za 1,13 milijarde evrov višja kot lani. To je v nasprotju z zakonodajo, saj bi se lahko v skladu z zakonom o fiskalnem pravilu zvišala le za 870 milijonov evrov. S takšno rastjo javne porabe Slovenija zapušča strukturno ravnovesje. Izraža negativen fiskalni napor, kar je slabo in predstavlja tveganje za srednje- in dolgoročno vzdržnost javnih financ, opozarja fiskalni svet.

Foto: STA

Tudi Evropska komisija je na podlagi preučitve posodobljenega osnutka proračunskega načrta za letos prišla do ugotovitve, da ta predstavlja tveganje neskladnosti z evropskimi proračunskimi pravili, poleg tega pa je v poročilu o gospodarskem stanju v Sloveniji mogoče prebrati, da v Sloveniji ni vidnega napredka na področjih zdravstvenega varstva, dolgotrajne oskrbe in pokojninskega sistema, ki jih obremenjuje staranje prebivalstva. Nič čudnega torej, da je bila Slovenija pozvana, da naj v okviru nacionalnega proračunskega postopka ukrepa na ustrezen način, da bo zagotovljena skladnost pravil in proračuna. Ob tem pa je bil očiten poudarek na opozorilu, da bi lahko osnutek proračunskega načrta prispeval k znatnemu odklonu od prilagoditvene poti za uresničitev srednjeročnega cilja.

Burger: Proračunski presežek premajhen, vlada premalo ambiciozna …
Ne pozabimo, da je ekonomist dr. Anže Burger za Nova24TV ocenil stanje javnih financ v Republiki Sloveniji in povedal, da je sicer res, da javne finance nominalno izkazujejo presežek, a se problem skriva v strukturni naravnanosti proračuna. “Fiskalni svet je namreč za letošnji proračun ocenil, da izdatki presegajo dovoljene izdatke v okviru ustavnega fiskalnega pravila za okrog 270 milijonov evrov.” Sicer je res, da je naš proračunski presežek pozitiven, vendar je ta po prepričanju Burgerja premajhen. “Presežek bi moral biti višji, sedaj bi morali bolj intenzivno zmanjševati javni dolg in se pripravljati na ohladitev gospodarske rasti, ki prihaja v naslednjih letih.”

Šarčeva vlada je več kot očitno gluha za vsa opozorila, raje je ubrala pot nakupa socialnega miru, in sicer s tem, da je povišala plače v javnem sektorju, prav tako pa je tudi dvignila minimalno plačo, zaradi česar pa so se hkrati pojavile tudi podražitve različnih storitev. V enem izmed intervjujev je Burger izpostavil, da vlada krši ustavo z neupoštevanjem fiskalnega pravila. “Če spremljate indikatorje gospodarske aktivnosti po svetu, večina indikatorjev že kaže neko ohlajanje ali upad (od nemških indikatorjev poslovne aktivnosti do potrošnikovega zaupanja, Kitajska se ohlaja, indikatorji korejskega izvoza, rast pomembnih gospodarstev, kot je Velika Britanija, ki je v zadnjem četrtletju že zabeležila negativno rast). Vsi ti indikatorji napovedujejo, da bo prišlo do ohladitve, mogoče celo recesije. Prej ali slej bo prišlo do upada rasti, potrebno je zato delovati po načelu previdnosti, kot jo zapoveduje ustavno fiskalno pravilo.”

Foto: STA

Kar se tiče napovedanih reform, je po prepričanju Burgerja trenutna vlada premalo ambiciozna. “Dalo bi se namreč izkoristiti gospodarsko rast in izvesti nujno potrebne strukturne reforme v povezavi s privatizacijo. To bi lahko prispevalo k zmanjšanju javnega dolga. Povečati učinkovitost velikih sedaj državnih podjetij in celega grozda podjetij okrog njih, s tem bi lahko spodbudili gospodarsko rast, če bi privatizirana podjetja postala bolj učinkovita, hkrati pa bi uspeli pridobiti sveža sredstva, ki bi financirala kratkoročne stroške teh strukturnih reform: zdravstveno, nepremičninsko itd.”

Ker se v zadnjih mesecih povečujejo tveganja za občutnejšo upočasnitev gospodarske rasti od napovedi, bi morala vlada v tako negotovem okolju slediti načelu previdnosti pri načrtovanju tako javnofinančnih prihodkov kot izdatkov. Izdatke bi torej morala načrtovati v še nekoliko nižji višini, kot jo kot maksimalno dopušča fiskalno pravilo. Namesto tega pa je Šarec za ohranitev socialnega mira že takoj na začetku mandata dvignil minimalno plačo, s tem pa obremenil najšibkejše, torej upokojence z dražjimi domovi za ostarele in starše z otroki z dražjimi vrtci. Le kaj bo Šarec naredil, ko bo prišlo neizogibno? Dvignil roke in se vrnil nazaj v vrste stand up komikov?

H. M.

 • Igor Kavalar

  Kaj so že govorili o Janševi vladi? V času debelih krav se špara. Sedaj pa Šarec zapravlja, potem jih bo pa bolela glava, nas pa še bolj, ker bo puf dražji in grški scenarij znižanja plač in penzij bližje. Pa da ne bo slučajno kdo nasedel pravljici za otroke da nas je Bratuškova rešila, dolg 36 milijard ostaja in problem je samo prestavljen na nekaj let kasneje.

  • SIMON ROZIC

   Njih glava ne bo bolela!, saj so brez vesti in brez uma!
   Njihov kapital je dobro spravljen na “otoke “sreče”, vsaj za
   2 genaraciji naprej! Vse ostalo, ki se tiče nas, je samo iluzija!

  • bubamara

   Dolg se bo samo večal. Če bomo zaslužili za obresti smo lahko veseli.

  • Goran Hvala

   a to mislis se une kredite ki jih je janseva vlada potalala v tistem casu debelih krav…

   • tohuvabohu

    Bedak.

 • SIMON ROZIC

  O, ti sladka, sladka oblast! Kako lepo je, če se lahko kar 24 ur/ dan
  delaš “pametnega” in se slikaš v vsej svoji “lepoti” in kažeš svojo
  arogantno, “vsevedno” faco… Kako se boš ti, bebec, počutil, ko te končno
  pripnejo na umetna pljuča, na umetna jetra in ledvica, na umetne možganske
  impulze in zabijejo na tla realnosti, tja, kjer smo zaradi tvoje in tvojih najbližjih
  nesposobnežev že pristali vsi ostali ?! Te zaradi tvoje neumnosti in klovnovske
  narave, ki te, poleg oligarha Kučana ohranja na prestolu , ne boli vsaj srce ?,
  ali pa imaš že tako pomračen um, da bo tvoja absolutistična smrt ena sama
  odrešitev pred samim seboj!? …ali pa le samo težko pričakovana evtanazija kot
  nagrada za vse zlo!

 • tohuvabohu

  Šarplaninšek aka. Čebobo Čenepane igra politični poker. Ker nima s čim igrati, mora toliko bolj blefirati, kar pa za šolanega “igralca” ni težava. Bo pa veselo, ko ga bodo soigralci pogruntali.

  • učko

   Jah, njegov vložek pri tem pokru so tri že odžgane šibice. Tako smo mi na vlaku igrali svoje čase.

 • to_mi_delaj

  Lažnivi kljukec. Nos bi mu lahko uporabil namesto obešalnika

 • Darth Vader

  če tip naredi par mio eur minusa pri tako preprosti zadevi,kot je poizkus gradnje osnovne šole v kamniku…..kaj ste potem pričakovali? da bo z vodenjem države kaj drugače? komedijant, kateremu nasedajo komedianti

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDE BALKANISTANSKI HLAPEC NA OBLAST
  S*erpentinškova natura , njegov psihološki pečat je zelo podoben Stalinovemu .
  Izbranec žveplenega pritlikavca se je nalezel intime starega neobvladljivo izkrivljenega in neuravnovešenega fosila , partijsko udbovske gverile .
  UDBOVSKA gverila je naredila na svoje politične nasprotnike toliko atentatov , kot je Kramberger storil dobrih del za Slovenijo .
  Krambergerja so likvidirali po nenapisanem zakonu :
  >>>>>>>To je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična. <<<<<<<<

  Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

 • bubamara

  Šarec se strinja z Mescem: zmanjšati pomen cokle in dvigniti domačo porabo. Od kje je financirana domača poraba v socijalističnih državah je splošno znano.

  • sodnikisozločinci

   Naša naloga pa je zmanjšati lastno porabo na minimum. A nas bo Levica z bajoneti sterala v trgovine?

   • bubamara

    Ne. Vzdrževanje lastne porabe bo Levica financirala s sposojenim denarjem bogatih držav. Tako kot je Bratuškova “rešila” Slovenijo pred trojko.

 • učko

  Šaro je itak sam reku, da delajo tisto, kar so dobili na mizi. To v prenesenem pomenu pomeni to, da delajo, kar se jim naroči ! Torej, oni so izvajalci neke politike in ne kreatorji. Kreatorji te Šarotove politike so “Udbo-mafijski nadoblastniki” !!!!!!

 • montyamp

  Verjetno ima podporo v Tirani in Prištini .
  S takim ozadjem se lahko nadejamo romunskega Ceaucescu scenarija .
  Kaj bodo gasilske veselice brez enajstoklasnih komikov ???

 • montyamp

  Ko bo nemška industrija kihnila , bo slovenska dobila pljučnico .

  • DEATH TO COMMUNISM

   In ko se bo nemska industrija postavila nazaj na noge, bo tudi slovenskemu gospodarstvu popustila vrocina. Slovenija je naplavina. Nese jo tja, kamor gredo vecji.

 • Anton

  tega idiota vsak dan težje gledam, Ni dovolj da je butast kot štor, obnaša se kot da bi z “šeflo” zajel vso pamet in modrost na tem svetu.Aroganca na višku.

  sarkazem press

  • DEATH TO COMMUNISM

   Kaksen pa mislis, da mora bit osebek, ki si je sposoben domisljat, da je pravi clovek za predsednika vlade, nima pa ne znanja, ne izkusenj in ne karizme vodje, kaj sele drzavnika?!? Sarec je komunajzarski podtaknjenec. Od take karakterne pokveke ne mores pricakovat necesa pozitivnega.

 • sodnikisozločinci

  Padec prodaje avtomobilov je posledica tihega bojkota jeznih Evropejcev, kajti denarja je dovolj. Porabe ne morejo dvigniti, ker ljudje nočejo kupovati. Komaj čakam, da se isto zgodi še s turizmom, ki je globalistični projekt globalistov za mešanje narodov in ni namenjen temu, da bi nam bilo lepše, kot misli večina naivnežev. Zadovoljnemu in skromnemu človeku ni treba iti v Turčijo, da bi se imel lepo, dovolj mu je že to, da se po dobrem kosilu pošteno userje.

  • Goran Hvala

   pa to je res… sploh danes hodijo ljudje po svetu sam zaradi instagrama in faceglupa…drgac pa se vedo ne kje so bli ko jih malo bolj vprasas… potem imamo se tiste ki sploh ne pomislijo da bi kam sli…vedo pa vse iz prve roke. :-)…

   • Capi

    Eden izmed takih, ki si jih opisal z zadnjim stavkom si sam

  • Igor Kavalar

   Točno to, globaliste je treba zaradi zgrešene politike, udariti po denarnici in to masovno. Namesto nemškega avtomobila se kupi npr. ameriškega ali japonskega, namesto potovanja v Pariz in pitja francoskega vina, se gre na Češko na pir…. ipd.

   Skratka z svojim denarjem razmišljajmo!

 • Viktorh

  Presvetli in njegovi Gruntovčani že vedo…

 • pesjanar

  Kaj je oni tov. na sliki nerodno ker more hoditi ob tem Kučanovem izprdku????

 • Nej vsi vedo

  Kupuje ga kupuje, ma ne s svojim denarjem.

 • opazovalec

  Sprenevedanju Šarčeve vlade ni videti konca: V Nemčiji napovedujejo
  odpuščanja v avtomobilski industriji, Šarec pa se na to požvižga in raje
  vztraja pri kupovanju socialnega miru!?

  Pa vi sploh razumete kar preberete. VW bo zmanjšal število zaposlenih, pa ne zaradi zmanjšanja proizvodnje, temveč povečanja avtomatizacije. http://www.times.si/gospodarstvo/volkswagen-bo-odpustil-7000-zaposlenih-in-se-usmeril-v-proizvodnjo-elektricnih-avtomobilov–4ec0d19c7f3c7ce927c8a644f736ee58dec1ea53.html

  …napovedal, da bo zaradi pospešitve avtomatizacije odpustil še od 5.000 do 7.000
  zaposlenih
  . Ob tem so dodali, da bodo delovna mesta ukinili predvsem s
  ponudbami za upokojitev zaposlenih, saj da bo v naslednjih letih okoli 11.000 zaposlenih izpolnilo pogoje za upokojitev

  • Common Sense

   Beri še kaj drugega, predvsem tuje, nemške medije. To je vse kar ti lahko povem. Gospodarska kriza zlagoma prihaja. To je popolnoma normalen cikel po veliki gospodarski rasti. Mi pa trošimo kot da ne ne bo jutra nikoli. Še več, mi smo fiskno vgradili potrošnjo v proračun in zato bo še zelo bolela glava. Konkretni članek o VW pa s tem nima veliko zveze, kot pravilno ugotavljaš.

   • opazovalec

    Berem razne časopise, vsi radi napovedujejo krizo, ki bo enkrat 100% prišla. Trenutno pa je največji vzgib morebitne krize naš prsmojeni zet in njegove trgovinske vojne. Trošenje naše države je nekako v normalah srednje Evrope, če predpostavke vsaj deloma drže bo končen račun pozitiven. In pri tem strašenju s krizo ni nezanemarljiv podatek o nadaljevanj rasti industrijske proizvodnje v Sloveniji

    SURS:

    Vrednost industrijske proizvodnje se je v januarju 2019 zvišala tako na
    mesečni (za 6,0 %) kot na letni ravni (za 5,8 %). Vrednost je bila tako
    na mesečni kot na letni ravni višja tudi v predelovalnih dejavnostih (za
    5,7 % oz. za 6,2 %) in v dejavnosti oskrba z električno energijo,
    plinom in paro (za 5,9 % oz. za 4,0 %).

    • tohuvabohu

     In zabavni orkester veselo igra, medtem ko se Titanik potaplja …

     • opazovalec

      Bolje da igra vesele v hudih časih, kot da igra žalostinke…. Če že tonemo, kar sicer pravite pristaši neuspešnega politika (in ne uradni podatki od nacionalnih do internacionalnih), ki je pridelal največje skupno zadolževanje Slovenije, kar nas tepe še dandanes tonimo vsaj veličastno!

     • tohuvabohu

      Čuj ti cepec lažnivi, Janša ni nič pridelal. Pridelali so:
      – Pahor/Križanič 9 milijard v 3 letih
      – Brajduškova/Čufur 8,5 milijard v dobrem letu
      – Cmero/Marmor+Vraničarka 5,5 milijard
      Skupaj 25 milijard!

     • opazovalec

      Poglej podatke BS preden se dereš brihta sfalirana

     • tohuvabohu

      Kaj pa je narobe z mojimi navedbami, nesfalirani idiot?

    • Common Sense

     Vse lepo in prav. A stari ljudski reki niso brezveze. Ko so dobri časi, se dela zaloga za slabe čase. To ve vsak kmet. Mi smo pa pri več kot 4% rasti uspeli pridelati le minimalen trenutni presežek ob tem, da smo že “popapcali” večino presežka za tekočo porabo. Še več, vgradili smo 8% višje fiksne odhodke v vse bodoče proračune, kot da bo trenutna rast neskončna (pa se že manjša, projekcija SURS kot EU). Kaj bo, ko bo padla na še vedno sprejemljivih 2%, se pravi polovico sedanje?! No, odgovor je na dlani. Dodatno zadolževanje v breme še nerojenih vnukov. Pameten kmet tega ne počne. Potem pa bo nujen ZUJF2 in spet bo Janša kriv. Pa nisem njegov vernik. Sem pa vernik zdravega razuma in zagovornik brzdanja tekoče porabe, zato, da nas ne bodo kleli zanamci.

   • Peter

    Nič bat. Ko pride kriza, bodo osrednji mediji obvestili oz spomnili ljudstvo, da je za vse kriva vlada 2004 – 2008. In ker bodo informacije prišle iz zanesljivih virov, torej hanzi, delo, dnevnik, nedelski, večer, mladina…bodo dolinčeki in opazovalci verjeli in modro pritrjevali.

 • Common Sense

  S tujim po koprivah je enostavno mahat. Serpentinšek ima redko priložnost, da vsaj za nekaj časa občuti silno očbudovanje tistih, ki jih je podkupil. To, da to dela na račun vseh, ki služijo davke pa itak ni pomembno. Malokdo na slovenski levici si zasluži imeti svojo državo. Z njo namreč ne znajo upravljati in je bolje, da je nimajo. Enako kot Maduro.

 • mona lisa

  Šarec je tretjerazreden klovn kaj pa pričakujete od takega.

 • tohuvabohu

  Šarca še razumemo, da ravna, kot ravna. Je pač zajahal vzgonski veter … Ampak od kod se je vzel ta butelj Bertoncelli? O proračunu do onemoglosti nabija, da je “socialno in razvojno naravnan”, pri čemer se poserje na vse pomisleke s strani pomembnih ustanov in poznavalcev. Na TV SLO ga je zasliševala Vida Petrovčič, ki pa ni vztrajala, ko se je bedno izmikal odgovorom na ključna vprašanja. Najbrž se ji je v dno duše zasmilil, saj je res vreden pomilovanja tako kot itak cela vlada. Še bo pestro.

 • Franc Šink

  Ravno lačni ne bomo pa kruh kupovali pred zaprtjem trgovin.

 • xtc

  Levičarji so vsi večinoma ekonomsko nepismeni idioti,ki so uspešni dol+kler kradejo ali cuzajo druge pridne,ko morajo kaj storiti sami propadejo,kot je Tito in njegova SFRJ,podobno bo propadel kučan,kot njegove stranke-ko ne bi več kreditov in šlepanja na tuje uspehe.
  Da je kriza že tukaj je jasno avto industrija je že začela pešati z njo pa tudi strojna.
  No del proizvodnje nemške industrije se je selil čez Atlantik,tako ,da je jasno,da bodo odpuščanja sleje kot preje realnost,v Angliji pa se bo delno odpuščalo tudi zaradi političnih nagajanj,kar bi moralo dati Britancem dodaten pospešek za odhod in obračun z domačimi izdajalci tipa Blair in sklenitvijo prstotrgovinskih pogodb z ZDA,AUS,CND,J ,NZL.
  žSeveda pa je smeh toliko večji .ker levaki neumorno nabijajo ,da Nemčija nujno rabi nova 2 -3 miljone črnih in arabcev,med tem pa bo doma pljusnil val nezaposlenih lastnih-skratka neumnost.
  Vse bolj pa je navaren nepremičninski,bančni in logistični balon..
  Zelo nevarno je “umetno tiskanje” nekritega denarja,s katerim Bruselj vzdržuje lažen standard,rastt BDPja in socialo za ilegalno bando tukajter zombi podjetja,ki so serazlasla čez vse mera zdravega razuma(tj-firme na nič in iz nič premoženja) ,vse večji obtok denarja , pa zaganja dvige cen, na vseh področjih in niža narodu standard vse hitreje,seveda pa vzporedno s tem rasejo ,davki,takse,trošarine itd ,ki vse to kar ljudje z manjšimi povišicami kar dobijo požro in še nekaj zraven in povzroča še prezakreditiranost tako ljudi kot firm,zadeva pa zato ,ker ECB noče zvišati obrestnih mer in denarja v obtoku zaradi sesedenja kupa zombi firm,in bankrota ljudi zadevo potiska v strahu pred zlomom ravno v smeri hiperinflacije podobne 33 v Nemčiji,kar bo privedlo do hude gospodarske krize,kombinirane z ilegalno pritepensko krizo,ter zloma EU ekonomije,propada evra in praktično izničenje njegove vrednosti in prihrankov ljudi ter v vojno,kajti nemogoče bo vzdrževati stndard,socialo in zravstvo po EU,takrat pa bo prišlo tisto ob čemur je bila WW2 pravi hotel z 5**** mi.
  Butasti Bruseljski birokrati mislijo ,da se da EU reševati kot ZDA ampak žal to NE GRE,ker gre za popolnoma različna koncepta,kot tudi multi kulti v EU ne deluje in bo prinesel vojno in vzpostavitev starega reda nazaj z bistveno manj prijaznimi politikami do neevropejcev.
  Skratka,če je že EU precej finančno nevzdržna kot taka in je pot v tej smeri pot v vojno,je SLO katastrofa,Šarec& Co so ekonomski idioti,ko bo zakrehala Nemčija,bo zmanjkalo denarja,težava pa je ,da tudi kreditov ne bo takrat se bo pokazala vsa beda levičarjev in njih sposobnosti.

 • Janez Kepic-Kern

  V NAŠI R. SLOVENIJI
  OBNOVIMO – POZITIVNO TRADICIJO
  GOSPODARSKO USPEŠNIH,
  VISOKO ETIČNIH IN KULTURNO SAMOSTOJNIH – “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  PO
  2. SV. VOJNI
  SO “ORLE” DR. J.E. KREKA KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNI STALINISTI – ZATRLI.

  OBNOVIMO JIH !
  Kot močno društveno, množično bazo pomladnih strank. Iz katere bodo izhajali novi
  kvalitetni, zanesljivi člani pomladnih strank in poslanci.
  POBUDO NAJ IMA – OK STRANKA – SDS.
  Jaz lahko pomagam z informacijami, z nasveti. L.r. JANEZ. K.KERN KOMENDA
  P.S.
  O GOSPDARSKO USPEŠNIH “ORLIH”
  DR. J. E. KREKA, “SLOVENIANA” REVIJA IN E-PORTAL

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • Walter

  Kako je politika povezana predvsem medijsko glede anketiranja najbolj uspesnih politikov in sedanje vlade ?Pri nas je vse mogoce in se niti ne zavedamo,da nas v Sloveniji se vedno vodi bivsi enopartijski sistem.
  Da je Sarec in Fajonova v ospredju,da med nastetimi politiki ni zdraven niti
  J.J. ? Kaj mislijo tisti ki nam to zanko nastavljajo,da smo drzavljani RS tako neumni ?????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!