fbpx

Sprevrženo: Cerar, Židan in Erjavec opeharili otroke zasebnih šol

Osnovna šola Alojzija Šuštarja (foto: STA).

Novembra 2014 so ustavni sodniki odločili, da je zakonska določba, po kateri država zasebnim šolam financira samo 85 namesto 100 odstotkov stroškov plač in materialnih stroškov, neustavna. Po prepričanju ustavnih sodnikov iz Ustave RS izhaja, da mora država v celoti financirati vse javno veljavne programe, ne glede na to, ali se izvajajo v javni ali zasebni šoli.

Osnovnošolsko izobraževanje je po ustavi namreč obvezno in se financira iz javnih sredstev. Kot je novembra 2014 zapisalo ustavno sodišče, to učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega programa osnovne šole, ne glede na to, ali ga izvaja javni ali zasebni zavod. Kljub temu pa na škodo staršev in otrok zasebnih šol Cerarjeva vlada odločitve ustavnega sodišča namerno ni spoštovala in jih je s tem finančno in moralno oškodovala.

Cerar, Židan in Erjavec namerno diskriminirajo otroke in ne spoštujejo Ustavnega sodišča RS
Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija je ves čas izigravala ustavno sodišče in želela celo spremeniti ustavo! Po sodbi ustavnega sodišča bi moral državni zbor zakon že januarja lani spremeniti, a kljub opozorilom in vloženim predlogom opozicijske SDS se ni zgodilo nič. Cerarjevi so ves čas hinavsko preigravali scenarije, kako bi čim več časa zadrževali odločitev ustavnega sodišča. S tem so opeharili uboge otroke, denar pa trošili za svoje nenasitne potrebe. A zaradi bližajočih se volitev so se končno le zganili. Polovičarsko, kot to znajo in zmorejo. Starši otrok zasebnih šol bodo namreč še vedno morali doplačevati vse dodatne dejavnosti svojih otrok, ki ne spadajo v nabor obveznih vsebin.

Celo deklarirano režimski dežurni pravnik Rajko Pirnat je Cerarjevim pred kakšnim letom povedal, da vlada sicer lahko spremeni ustavo, ne sme pa tega storiti s »sprevrženim namenom«, da bi izigrala Ustavno sodišče RS!

Mesec, Brglez in Han iskali načine, kako bi podaljšali diskriminacijo otrok katoliških staršev
Luka Mesec, Milan Brglez in Matjaž Han so vidni predstavniki skrajne levice. Letošnjo pomlad so ob sprejemanju novele Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja imeli polne roke dela s tem, kako najti način, da bi še naprej zavlačevali plačevanje javnih osnovnošolskih programov zasebnih šol, ki jih večinoma obiskujejo otroci vernih staršev. Mesec, Brglez in Han bi po logiki Cerarjeve poslanke Jasne Murgl najraje spremenili kar ustavo in diskriminacijo katoliških otrok uzakonili, čeprav se v proračunu znesek, ki bi ga morali plačati za sofinanciranje javnega programa v zasebnih šolah, v proračunu praktično sploh ne bi poznal.

Ideološki boj za privilegije skrajne levice na hrbtih staršev in nič krivih otrok
Največje žrtve ideološkega boja skrajne levice, ki želi monopol nad šolstvom, so prav otroci in njihovi starši, ki morajo plačevati za javni šolski program na osnovnih šolah, ki jih levičarji ideološko ne obvladujejo. Gre za Waldorfsko šolo, Montessori inštitut in osnovno šolo ter Osnovno šolo Alojzija Šuštarja. Starši se za te šole odločajo tudi zato, ker javna šola po Gabrovi reformi nazaduje, vedno manj vzgaja in je tudi statistično v povprečju precej slabša od zasebnih šol.

Foto: STA

Nerazumljivi očitki režimske Mladine, ki  otrokom odreka brezplačno šolanje, njeni lastniki pa so slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov!
Režimski mediji v zvezi z diskriminacijo otrok katoliških staršev hinavsko molčijo, v javnost pa spustijo le besnega »režimskega psa«, Mladino.

Mladinini novinarji so se oglasili takoj po sodbi Ustavnega sodišča RS, ki je pravično odločilo, da vlada ne sme diskriminirati otrok katoličanov.  Ljudi so strašili s tem, kako zasebne šole prinašajo »konec razsvetljenskih vrednot« in trdili, da bomo davkoplačevalci  prisiljeni plačevati verouk otrokom, kar pa ni nič drugega kot navadno hujskanje proti nič krivim otrokom, ki jim starši zaradi doplačevanja obvezne(!) osnovne šole marsičesa ne morejo privoščiti. Takšno diskriminacijo je širila ista Mladina, katere lastniki so v preteklih letih z odkrito koruptivnimi navezami samo v zdravstvu slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov! Ob tem se mi zdi velika škoda, da so Pintar, Furlan in kolegi  spolitiziranega državnega tožilstva tako zelo zaposleni z Janševim premoženjem, da žilne opornice in druga ropanja naroda na račun zdravstva še dolgo ne bodo prišla na vrsto, če sploh kdaj.

Za koga se zavzema Branimir Štrukelj?
V zvezi z Mladino je treba omeniti tudi slavnega levičarskega asa, Branimirja Štruklja, ki je znan kot dežurni pravičnik. Manj znano je, da je Štrukelj tudi nadzornik Mladine, saj se širši javnosti predstavlja kot borec za pravice delavstva v vlogi generalnega tajnika Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture ter predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, v katerem je blizu 200 tisoč zaposlenih.

V Mladini mu pojejo slavospeve, objavljajo tudi pogovore z njim, pri čemer pa Štrukljevo članstvo v nadzornem svetu Mladine in drugih bogataških institucijah obzirno zamolčijo. Prav Štrukelj, ki je vodja sindikata v šolstvu, bi moral biti prvi, ki bi protestiral proti diskriminaciji otrok, ki jim država zagotavlja brezplačno javno osnovno šolo. Namesto zastonj šole pa Štrukelj učencem raje ponuja homoseksualno vzgojo, o čemer smo na Novi24TV že pisali. Sprevrženo do konca.

Franci Donko