Sramota slovenske diplomacije – “Vrhunski pravnik” in zunanji minister Miro Cerar ni vedel, da Sodišče EU ni pristojno za reševanje slovenskih zdrah s Hrvati

Bivši predsednik vlade in aktualni zunanji minister Miro Cerar je najbolj odgovoren za novo diplomatsko pravno sramoto na evropskem diplomatskem parketu. (Foto: STA)

Bivši predsednik vlade in aktualni zunanji minister Miro Cerar je najbolj odgovoren za novo diplomatsko pravno sramoto na evropskem diplomatskem parketu. (Foto: STA)

Slovenija je dosegla novo mednarodno sramoto pred evropskimi institucijami. Generalni pravobranilec Sodišča Evropske unije v Luksemburgu Priit Pikamäe Sudu sporoča, da to sodišče ni pristojno za reševanje slovenske tožbe. Ne glede na mnenje generalnega pravobranilca se bodo slovenske oblasti izgovarjale, da je odločanje v rokah sodnikov na tem sodišču. Vendar sodna praksa iz preteklosti dokazuje, da sodniki mnenju generalnega pravobranilca sledijo v večini primerov in ga podprejo. 

Slovenija in Hrvaška sta že od prvega dneva samostojnosti v sporu zaradi meje in izhoda na morje. Podpisalo se je mnogo sporazumov, ki pa niso nikoli bili realizirani. Leta 2010 so se slovenski volivci odpravili na referendum o arbitraži ter se odločili, da bo spor reševalo stalno arbitražno sodišče v Haagu. Sodišče je pred leti razglasilo sodbo, ki pa je Hrvaška ne priznava zaradi slovenske škandalozne “arbitražne afere”, v kateri so hrvaške tajne službe na nezavarovani telefonski liniji ujele agentko ministrstva za zunanje zadeve Simono Drenik in slovenskega arbitra Jerneja Sekolca. “Kot da Vlada Republike Slovenije tega ne bi vedela vnaprej? Sedaj pa, Miro Cerar, denar za stroške, prosim, plačajte iz svojega žepa,” se je na novo slovensko diplomatsko sramoto odzval predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Slovenske oblasti bodo pohitele z razlago, da je mnenje generalnega pravobranilca za sodnike neobvezujoče in da ti odločajo samostojno in neodvisno. Vendar sodna praksa dokazuje, da sodniki v večini primerov sledijo mnenju generalnega pravobranilca. Hrvaške oblasti pa slavijo novo veliko diplomatsko zmago nad slovenskimi nesposobnimi uradniki na zunanjem ministrstvu, ki ga vodi Miro Cerar.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović slavi velikansko zmago Hrvaške
Novico o veliki hrvaški zmagi nad slovensko diplomacijo pa je v javnosti delila tudi aktualna hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović. “Kot sem povedala – arbitraža je mrtva. Slovenija je sama priznala svoje škandalozne prakse, ki so pripeljale do propada arbitražnega postopka. Edina rešitev so dialog in bilateralni dogovori. Prej ko Slovenija to ugotovi, prej bomo rešili to vprašanje,” se je odzvala hrvaška predsednica in povabila slovensko stran na nove pogovore.

Kdo bo prevzel odgovornost za novo slovensko sramoto?
Največji škandali v arbitražni aferi so se zgodili v času Cerarjeve vlade. Ob najodgovornejših igralcih – takratnega predsednika vlade Cerarja in glavnih akterjev v arbitražni aferi Drenikove in Sekolca – se je znašel tudi Karl Erjavec v vlogi ministra za zunanje zadeve v Cerarjevi vladi. Znova se je dokazalo, da so slovenski pravni strokovnjaki resnično nesposobni in pa odlični prodajalci megle slovenskim državljanom ter zavzeti za polnjenje svojih lastnih žepov s slovenskim davkoplačevalskim denarjem.

https://twitter.com/LajnarEU/status/1204687532866392064

Luka Perš

 • Ježek Teka Teka

  Komunistični pravnik … hahahaa … torej nič od pravnika … dvojne dnevnice … lopov, ki se skriva za rdečo zaveso kot vsa komunistična banda …

  • zokispoki

   Lolek, ne pa pravnik, de ! Dedededede !

  • milanček

   seveda, mama ga je nafukala na eni od zabav ZKslovenije, medtem, ko ja ata jahal konja!

  • VERZIFIKATOR

   Mira Ročajnik Zakonjšek

   Z DOLGIM NOSOM

   Z dolgim nosom je obstal Ostržek,
   pravne so odnesle ga uzance,
   pač premalokrat je jedel žgance,
   ničelni je ves njegov iztržek.

   Se napihoval je pred sodniki,
   hvalil se, kako je ministriral,
   zdaj osebno rad bi arbitriral,
   vidni iz vesolja so premiki.

   To, da zemlja se naprej premika,
   to samo Ostržku ni še jasno,
   tuli kot poleno ves čas glasno,
   da ga opeharila je klika.

   Naš Ostržek išče pravo mero,
   z vatli meril mejo bi sosedu,
   rad sledil bi prevarantov zgledu,
   oče Pepe vanj izgublja vero.

   Stesal je Ostržka iz polena,
   posadil na konja ga z ročaji,
   ta pa se obdal je s tolovaji,
   slabe vzgoje se plačuje cena.

   Zdaj na konja šarca se opira,
   zadnja nada ta je za poleno,
   bi zaslužil si jih čez koleno,
   to edina zanj je prava mera.

   Mera ali mero, kaj tu prav je?
   Ni pomembno, stvar je arbitrarna,
   naš Ostržek, žalost ta bizarna,
   pa še kar obnaša se po pavje.

   Pravi, da je naštudiral pravo,
   kot poleno bi učil sodnika,
   oče Pepe, hitro po zdravnika,
   kos lesa docira pamet zdravo.

   Doktor ugotavlja, ne docira,
   to se pravi, sploh ne poučuje,
   le razumu kos lesa kljubuje,
   po slovensko: revež arbitrira.

 • Andrej

  Cerar se je že naučil v bazen brez vode skakati. Odlično mu gre. Ampak, tisto, da naj plača zapitek iz svojega denarja, pa ni slaba ideja. Ampak samo ideja, ker komunisti za svoje zapitke račun vedno izstavijo lastnemu narodu.

 • Antonius

  Odgovornost za vse mednarodne in domače sramote nosijo sami volivci in ostale abstinentske volilne lenobe.
  Saj se vendar nesposobni Pahor, Bratuškova, Cerar in za njim Šarec, niso sami postavili v koaliciji za predsednika vlade.
  Kar se pa Cerarjeve pravne vrhunskosti tiče je pa dovoljeno, da se v hvalo njegovih sposobnosti načrtno prikrade vsak kašna vsebinska porednost..
  Npr. . Cerar je vrhunsko umazan pravni *predpražnik*, ki se ga izogibajo vsi, ki zares nekaj vedo o pravu.

  • pupa

   Takih “predpražnikov” je v slovenski politiki veliko preveč.

   Še sreča, da so v SOVI zaposlili strokovno zelo podkovano Natašo H., da bo rešila Slovenijo pred totalnim razpadom.

 • Jernej

  Cerar je sin komunisticne tozilke in zato je prisel tako visoko v Sloveniji. Drugace ga noben ne bi pogledal. Pojma od pojma nima. Nic ne ve. On da bi bil se komisar b Bruslju?????? He he heh

 • črnaovca

  A ni čudno da so se tega spomnili šele sedaj ko je že bila prva obravnava na sodišču in po kongresu evropske ljudske stranke v hrvaški. Politika in ne praqvo vladata v tej EU in čedalje bolj je razumeti angleže da raje ne bi imeli opravka s tem ferajnom

 • PLavi-mil

  SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! preoblečeni komunisti so zjeb… celo državo, zdaj jo pa podarjajo islamistom, ker samostojna Sloveniji ni bili NIKOLI njihova intimna opcija.

 • lukec

  Kako je mogoče, da g. Cerarja ne razumejo evropski pravniki? Predlagam, da UL – Pravna fakulteta naslednje lepo razpiše mednarodni študij prava in tako bomo čez deset petnajst leta dobili PRAVE PRAVNIKE tudi v EVROPI, kjer bodo BANCONOV princip genocida v celoti osvoji s poudarkom na rimskem pravu. Upam, da vsaj kdo razume predstavljene pojme v vsej svoji zločinskosti in barabiji, ki ga taka NAVIDEZNA pravna stroka trosi že osemdeset let.
  Še za kurje tatove ni dobra, razni Jankovići z nadmudrivanjem pa samo dokazujejo BEBAVOST takih specialistov.
  SRAMOTA……

  • Ivan Ivanovič

   Slovenski pravniki so dobri samo za ščitenje mafije, ki je ugrabila državo. PF bi morali zapreti, njenim diplomantom pa razveljaviti diplome. Bodoče študente prava bi morali poslati na študij v tujino.

 • AlojzZ

  Kdo bo prevzel odgovornost za novo slovensko sramoto?

  Pravzaprav je to manj pomembno od tega, kdo bo plačnik. To bo mali slovenski človek, ki pa je žal vse številčnejši.

 • Skrajno Desni

  Po dvanajstih urah blokade spet lahko pljuvam po idiotih kot je Cerar ki mu je izobrazbo in doktorat kupila mama sam je pa z svojim idiotizmom zafural Slovenijo, ampak žalostno je to da imamo še večje idiote v vladi ki so se privlekli iz kozolških odrov in vaških veselic v vlado.

 • Ryuk

  Lewaki so pri arbitraži za=bal vse, kar se za=bati da. Pa še ne mislijo priznati svoje zmote in avtistično rinejo naprej v nove za=bancije.

 • Ježek Teka Teka

  Komunistično pravo … lol … se očitno razlikuje od Eu prava …

 • piko8

  Pravno diplomirani BEDAK miro cmerar, ki mu je dr. zrihtala mama z nogami na V!!
  To je moje skromno mnenje o pravnih BEDAKIH, KI NAM FURAJO DRŽAVO s četrto v rikverc!!!!

 • Ivan Ivanovič

  Kdor seje veter, žanje vihar, pravi pregovor.

 • RATATA

  Saj se bo izkazalo, da poteka meja po Dravi, po Sotli, po Kolpi in po Rečini!!
  Tako je skadno s principi in pravili internacionalnega prava!!
  Kajne pavlihe … od “pravnikov” …. sancinovka, potočnikov, …., türk….in “profesorji” škrkovci…!!
  …. in pisci ustave….!!!!!?????
  RES SRAMOTA!!! ZABIKOVATI DRŽAVNOST SLOVENSKIH DEŽEL!!!!!
  in osamosvajati socjalistično Republiko Slovenijo….!!!!
  …. in se v tihi sobi skupščine odločati ali naj Slovenija zahteva Savudrijo ali ne…!!!!
  … in v Memorandum vlagati avnojske partizanske sklepe in dogovore….!!!!
  …. in priznati neobstoječo tvorbo, kot državo, ki šwme sploh ni nastala!!!!….
  …. in se zlagati tribunalu, da sta se Slivenija in hrvatska osamosvojili na isti dan 25.06.1991 …. ter s tem omogočiti hrvatski pozicijo in jo Sloveniji namerno oslabiti!!!!
  FUJ!!!!! VELEIZDAJALCI!!!!!

 • bubamara

  SLO pravniki so svetovno priznani strokovnjaki. Dolgoletni predavatelji na Cambridge-u in ostalih elitnih univerzah, kjer predavajo teze vrhunskega pravnika Ljuba Bavcon.

 • Garbage man

  Klošar, ki izkorišča svoj položaj pri pravniških ploskoglavkah (ga je ati podučil) ,da širijo noge …….. drugače pa en revež v vseh pogledih

 • Garbage man

  Ta lolek je ,kot Handkejev bratranec. Idiot na KUBIK

 • RATATA

  Saj niso butasti no, le pokvarjeni veleizdajalci!!!

 • šmentanamuha

  Strinjam se z Janšo, da je to bil navaden Cerarjev spin, s katerim je poskušal v slovenski javnosti ustvariti vtis, “da se bori” za našo stvar. Naši izdajalski politiki imajo prekleto srečo, da mi nismo Južna Amerika, sicer bi že viseli s kakšnega kandelabra.

 • est

  A tole bitje je zunanji minister v tej vladi. Saj se nič ne sliši o njem, niti slabo, kaj šele dobro. Ali sploh kaj dela, rezultatov ni videti.

 • Garbage man

  Naj plača stroške prasec komunistični, če pa mamo prekopat

 • Ctrl Delete

  Komentar Janeza Janše je pa primitiven in žaljiv do Slovenije. Na tak pritlehen način se politik, ki bi rad prevzel krmilo vlade, ne bi smel odzivati… Kapish?

  • macon

   Admin, prosim pobriši zgornji fašistični izmeček.

 • sodnikisozločinci

  Tak je rezultat, če oče ne more kobile zajahat brez ročajev, kilavo žrebe.

 • Edi Puc

  prišel bo čas tudi računa za zdravstvo in penzijo…. idiot z cveki iz tišlerske šole, ruski vohun za vsa ministerstva in pravnik brez znanja ga pa veselo serjejo naprej.. zakaj… ker so slovenci sami tako hoteli.

 • mici

  Sram jih ne bo, niti ne bodo za nič odgovarjali. Pri nas je lahko že vsak nesposoben posameznik odloča o pomembnih stvareh. Cerar,Simona Drenik, Sokolec predvsem pa Erjavec, ki so to blamažo zakuhali, se požvižgajo na naše mnenje. Samo zamenjajo dobro plačane stolče in se vedejo, kot da niso za nič zgodilo.

  • Beli Sneg

   Pozabila na Pahorjev fantastičen dan?

   • mici

    že takrat sem vedela, da iz te moke ne bo kruha. Fantastičen dan se je spremenil v nočno moro in bo zapisan v zgodovino, kot velik neuspeh Pahorja. Hrvatje so samo čakali na pravi trenutek, da nam sporočijo, da se z arbitražo ne strinjajo. Važno je da so dosegli svoje.

 • Ivan Ivanovič

  Sramota slovenske diplomacije
  ****
  V Slovenzueli beseda sramota ne pomeni nič več. Nikogar iz javne sfere ni več ničesar sram. Sram naj bi bil temelj morale. Ljudje naj bi imeli moralni čut za to, kaj prav in kaj ni. V Slovenzueli vlada postrevolucionarni kulturmarksistični anarhizem, moralni nihilizem, ki se požvižga na vse etične norme. Edina norma je moč. Vladavina moči brez omejitev, brez morale.
  Cerar ne bo odstopil, čeprav je zamočil vse, kar se je zamočiti dalo. V družbi ni moralne ali pravne sile, ki bi ga prisilila, da bi odstopil. To velja tudi za vse druga javne protagoniste, ki naj bi delovali v skladu z javnim interesom. To verjamejo samo naivci, don Kihoti, ki se borijo z mlini na veter.

 • Ježek Teka Teka

  Banda leva antislovenska lahko vpliva le na SLO “sodnike” …

 • Viktorh

  Je pač rojen z napako…

 • Peter

  Čokolinda raztura, no.

 • Pepy

  … pa saj ne more vsega vedet – lahko bi pa Korla vprašal, ki je že bil zunanji minister, al pa Katićevo – ministrico za pravoosodje, bo pa vedel za drugič, ko se bo šel ministra za zunanje zadeve . . .

 • Ctrl Delete

  Še enkrat… alternativo arbitraži so skušali pod mizo na Brionih doseči Sanadar in Janša, če pravite, da je tista varianta boljša. Ko z državo kupčkajo dva zapornika, potem ne vem, kdo je tukaj prtišjen..arbitraža je bil prvi in edini dokument in postopek, ki so jih obe državi uspeli spravit skupaj (legalno), do te mere, da dejansko kaj sploh naredimo glede vprašanja mej…Kapish desnosučni???

 • Olga101

  Cerar & tovarišija so dobili klofuto, ki jo zaslužijo! Zdaj naj si razdelijo se stroške in jih krijejo iz lastnega žepa!

 • Peter

  Koliko let smo že samostojni? No, ravno toliko let smo v sporu s Hrvaško, pač, na majhnih kupih gnoja so petelini najbolj glasni.
  Pa mi ve kdo povedati, koliko sporov s Hrvaško se je do sedaj izteklo v našo korist? Po mojem štetju zero, nada, niente itd.
  Tega, koliko časa od teh let samostojnosti, nam vlada leva politična opcija, pa vas raje ne bom spraševal, bo tukajšnji dežurni levi provokator doživel živčni zlom, no.

 • Ctrl Delete

  Treba je tudi vedeti, da je tega pravobranilca na to delovno mesto in za ta primer nastavil pijanec Junker. Vam je zdaj jasno. desnosučni? Pijanec Junker podpira ustaše!!!

  • tramal

   Pa ja menda ne misliš ,da bo podpiral komunajzerje.Komunajzerček ,sprijazni se da ste zgube na celi črti.

 • Vlado77

  Ugledni pravnik MC- za koga ? Na svojem področju je padel. sedi cvek. Sramota Pa ni prvič. Tudi naše US ga je demantiralo v primeru izgona JJ iz parlamenta in nihče ni odstopil- tudi Brglez ne

 • lokec

  Bil je referendum. “Slovenceljni neinteligentni so večinsko glasovali ZA vstop Hrvaške v EU” – Izvirni greh.
  Pravi Slovenci smo bili PROTI.
  Po toči zvoniti je prepozno.

  https://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-sds-ov-ne-vstopu-hrvaske-v-eu/231893

 • Vojteh Dovč

  Res ni potrebno biti strokovnjak, da ti je jasno, da mejni spor nikoli ne bo rešen. Ne z arbitražo, ne s kvazi EU sodišči, ki so sama sebi namen, in še najmanj z dogovarjanji s Hrvati, kot nekateri naivno upajo. Še najbližje sta bila rešitvi Drnovšek in Račan. Ampak takšnih ljudi ne premore več, ne Hrvaška in ne Slovenija.——-
  –Imamo pa Janšo,ki je ,ko je vodil vlado,na pobudo Hrvatov,od tega edino dobrega sporazuma,ostopil.
  – strokovnjak

  • Peter

   Vojteh, tamle nekje, če hočeš, ti ga najdem, je bil članek o enem avtu, neke vrste test. Pa sem opazil, da se tam spodaj nisi javil, da bi omenil Janšo, no.

  • kralj matjaž

   Zakaj ne? Greš na sodišče in določiš da se meja določa po:
   – želji ljudi, ki živijo na spornih območjih
   – po naravnih znaćilnostih, ki predstavljajo naravno mejo med regijami
   – po razmejitvi med Avstrijo in Ogrsko, preden ste nas levičarji pahnili na balkan in v komunistično klavnico.

  • xtc

   Ah,ja Drnovšek-Račan-dva komunista in ti bimbo zahojen misliš ,da vi komunisti rešujete zadeve-NE VI STE GLAVNA TEŽAVA ZADEVE,dokler se bacil komu socializma ni privlekel na Balkan je bilo težav bistveno manj.

 • Ctrl Delete

  Čujte, argumentacija pravobranilca je popolnoma zgrešena, ker izhaja iz napačne predpostavke, na kar je pravilno in hkrati presenetljivo opozoril Pahor. Če bo tudi sodišče uporabilo tak argument, zame pravni red unije ne obstaja več in pika. Gre zgolj za politiko politike, ki se jim formalno reče sodniki….Moj kurac so sodniki…to so kvazi sodniki.Vsakdo, ki bo za eno samo ped popustil pri našem sedanjem stališču, mu jebem mater. Taki so zaenkrat SDS domobrančki in verjetno tudi NSi kleriki….in v tej zadevi pa kažejo svoj hlapčevski in večni izdajalski karakter !!!

  • jevidel

   Kaj trosiš neumnosti ? Kaj ima SDS in NSi pri tem, če so tvoji “zafurali” situacijo.
   Pa kako morate biti tako lažnivi ??? Kdo vas je tako naučil LAGAT ???

   • Peter

    No, vidiš, pa pravjo, da znajo levi sam krast, no.

   • marker

    Levakom je laganje prirojena lastnost.

 • von Rhein

  To se dogaja,če so v veljavi še vedno tekovine na temelju socialističnega prava. Slovenski pravniki,diplomanti,magistri in doktoranti PF Univerze Edvarda Kardelja niso sposobni niti nekega dobrega pravnega akta sestaviti. Sem spadajo vsi,ki še vedno zvesto verjamejo v “samoupravno pravo” in vse,ki so diplomirale v Platani.

 • if

  Odgovorni oblastnež za popolni arbitražni fiasko je politika, ki je odprla pot vstopu Hrvatske v EU
  pred razrešitvijo meje z RS. V ta namen organiziran referendum je dobila levica in posledično generirala za RS izredno slabo stanje, ki vpliva v današnji čas.
  https://www.rtvslo.si/slovenija/leto-2010-referendum-o-arbitraznem-sporazumu-pahorjev-najvidnejsi-uspeh/246684

  Referendumski glasovlaci PROTI smo bili poraženi, napovedi JJ so bile točne, zaradi levičarske politike je izgubila RS.
  https://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvchat&op=chat&func=read&c_id=1192

 • milanček

  miro, 100x sem ti že povedal, obesi se, žal pa si tako nesposoben, ponavljam, nesposoben, da še to ne moreš izvesti! mirči, si idiot, rezultat tvoje matere, štabne kurvetine!

  • šmentanamuha

   Uf, precej kruto si se izrazil, ampak te razumem, Mirči je res en papak brezvezn.

 • maček ivan

  A kdo ve keri je temu majmunu naredil otroka???… mislim oni????

 • xtc

  Tale ni nobeden pravnik,tale še za pometat ni nesposoben za nič razen parazitiranja in delanja škode.
  Sicer pa v normalni državi bi Sekolec,Kahla,Drenikova in Cerar že gulili dosmrtne zaradi veleizdaje v diktaturi,pa bi že bili pred zidom.
  Sicer pa ne vem kako dolgo bodo SLO ovce še nasedale kradljivim ,nesposobnim levakom.

 • Black_hawk

  debilna politika zagovarja arbitražo, pa niti ni dobra za Slovenijo.

 • xtc

  Realno,popolnoma pričakovano,precej podoben razplet sem pred časomže napovedal tukaj in v neki druščini,ki me je popljuvala in pametno govorila,da Cerar in Kučan že vesta kako bosta zj*** Hrčke no očitno so Hrčki ta dva.

 • xtc

  Vam pa naj bo zadnja zgodba v poduk,dokler bodo po SLO lomastili Kučan,NOB gošarji,socialisti,bomo vse mednarodne pravde in spore preprosto spušili,pa naj vam Šiptarji,Kure in še kdo še kako govori drugače,SLO postaja nepomembna EU država,ki jo bodo gospodarsko levaki uničili Evropejci pa razkosali kot je že bila.

 • tohuvabohu

  Kdo pa pravi, da imamo mi diplomacijo sploh?

 • Novakec1

  Takile vrhunski strokovmjaki so avtohtone sloovce pripeljal do genocida

 • Golman

  Ko je bilo potrebno zaščititi 20.000 slovenskih družin v aferi toksični chf krediti Cerar ni spoštoval mnenja sodišča EU, ki množično dosojajo v prid oškodovanih kreditojemalcev, raje je zaščitil interese tujih bank. Sedaj se pa sklicuje prav na to isto sodišče? Kakšne modele imamo za ustavne pravnike v Sloveniji. Od SMC pa res sama gniloba – česar koli se dotaknejo. Cerar ni sposoben niti vodenja manjše trafike, v Sloveniji je pa zunanji minister – jao, jao Slovenija

 • mapu

  Ko je šel Miroslav Cerar, cmerarčka delat, bi veliko bolje naredi, če bi šel gnoj kidat…

 • Slovenec 33

  Me zanima, koliko je bil njegov doktorat plačan, prav drago ni mogel biti.

 • milanček

  ne morem verjeti, da je ženska dovolila, da je zanosila s tem dokazano, idiotom cerarjem! upam, želim vsaj otroku, da ne bo kaj podedoval po tem umskim revšetom!

 • MEFISTO MODRI

  Ob robu zasedanja vrha evropske unije je Šarec izjavil, da bi že zamenjal Cerarja, pa se boji očitkov nevladno vladnih organizacij, da je postavil na cesto mladega očeta z dojenčkom.