fbpx

Sramota: Takole od blizu izgleda Mirovni inštitut, levičarsko aktivistično gibanje, ki sovraži vse, kar je desno – kam neki gredo vsi Sorosovi milijoni?

Foto: Twitter.

Zloglasni Mirovni inštitut, ki ga je po slovenski osamosvojitvi leta 1991 pomagal ustanoviti in financirati ameriški finančni špekulant madžarskega porekla, George Soros, ima svoj sedež na Metelkovi 6 v Ljubljani. A čeprav je po nekaterih podatkih od leta 2003 prejel skoraj 9 milijonov evrov, se lahko mimoidoči vsak dan sprašujejo, kam neki odteka ves denar, da ne morejo vodilni urediti niti podobe vhoda v zgradbo, ki deluje kot iz kakšnega ameriškega filma iz začetka devetdesetih let, ki prikazuje najrevnejše črnske soseske – zelo zanemarjeno in neurejeno, če ne že kar groteskno za institucijo, ki ima samo sebe za zelo ugledno. Ljudje z Mirovnega inštituta so sicer slovenski javnosti bolj znani kot levičarsko aktivistično gibanje, ki jih partijci financirajo z namenom, da so vstajniki na poziv in sovražniki vsega desnega.

Naj spomnimo. Mirovni inštitut je “strateški center” za utrjevanje marksizma, komunizma, protidružinskih ideologij, širjenja t. i. reproduktivnih pravic in LGBTQ radikalnih interesov. Že od ustanovitve 24. aprila 1991 se bogato napaja z denarjem davkoplačevalcev. Gre za organizacijo, ki se je med drugim fantastično specializirala za črpanje proračunskih sredstev.

Po podatkih Erarja (prej Supervizorja) je organizacija samo od leta 2003 in samo iz slovenskih proračunskih virov prejela že neverjetnih 2,335.096,89 EUR. V to niso vključeni evropski proračunski viri, v katere ravno tako dajemo svoj prispevek slovenski davkoplačevalci. Poleg tega so za svoje delovanje in boj proti nasprotnikom politične levice  bogato nagrajeni tudi z denarjem iz tujine.

Za Mirovnim inštitutom se skriva skupina isto mislečih finančno privilegiranih (iz proračunskih virov) radikalnih levičarjev. Mirovni inštitut se je leta 1991 na ukaz Komunistične partije Slovenije prelevil v “neodvisni” inštitut. Med ustanovitelji so zapisani: Mojca Novak, Vlasta Jelušič, Tomaž Mastnak, Sašo Gazdić, Stojan Sorčan, Rudolf Rizman, Marko Hren, Gregor Tomc in Darko Štrajn.

Poročali pa smo že, da inštitut od leta 2003 vodita Lev Kreft in Neža Kogovšek Šalamon. Mirovni inštitut je ustanovitelj še drugih “neodvisnih” nevladnih organizacij, kot so PIC (Pravno informacijski center levice, ki je prejel že preko 1,445.464,89 EUR), CNVOS (Center nevladnih organizacij Slovenija, ki je prejel 2,902.041,58 EUR) in SLOGA (prejela že 1,057.557,33 EUR). Sicer pa je s svojimi sateliti Mirovni inštitut prejel že preko 8,7 milijona EUR!

T. F.