Sramota za glavno mesto: Janković nazaj postavlja jambore z rdečo zvezdo, ki jih je prvi ljubljanski župan v samostojni Sloveniji podrl in požgal, saj se je zavedal, da so spomeniki komunizmu

Jambor iz 80.let ob Poti spominov in tovarištva.

Slovenijo zopet zajema epidemija rdečih zvezd. Glede na to, da so države bivše Jugoslavije nadvse ponosne na svojo samostojnost, neodvisnost in tudi na to, da je obdobje komunizma le še del njihove zgodovine, s katero nimajo opraviti ničesar več, pa nekateri Slovenci še vedno živijo v preteklosti in prav v tem času pokažejo svoje prave barve. Vsako leto smo primorani, čeprav nočemo, gledati simbole rdeče zvezde vse od 27. aprila (dan proti okupatorju) pa do konca maja, ko Svetlana Makarović obeleži Titov “dan mladosti” s festivalom Nosil bom rdečo zvezdo. V uredništvu smo prejeli fotografije zaskrbljenega bralca, ki meni, da takšna obeležja rdeče zvezde, ki smo jim priča v tem času, za nas predstavljajo okupatorsko državo in totalitarni režim, ki v normalni evropski prestolnici ne bi smel imeti mesta. Pa ga v Ljubljani ima. Janković sedaj postavlja nazaj rdeče zvezde, ki so bile pred več kot desetletjem z razlogom odstranjene.

V Ljubljani so Pot spominov in tovarištva (Pot ob žici) nekoč na križiščih označevali posebni jekleni jambori z rdečimi zvezdami, ki so bili postavljeni v sredini 80. let. V času županovanja Jožeta Strgarja, prvega župana Ljubljane v samostojni Sloveniji, pa jih je leta 1991 mestni sekretar za komunalno dejavnost Janez Lesar dal odstraniti. Mestna oblast jih je torej po osamosvojitvi dala požgati, saj so se zavedali tega, da so to spomeniki komunizmu. Nedavno nazaj je Strgar dejal, da moramo premagati “vladajoče strukture, ki nam že dolgo, predolgo vladajo, ki so navezane na komunizem”. Takratni župan je dobro poznal situacijo, saj jo je doživel in bil proti čaščenju komunističnih simbolov. Prišli smo pa tako daleč, da jih današnji župan Zoran Janković postavlja nazaj.

Ljubljanski podžupan Janez Koželj je dejal, da jih je takratna mestna oblast odstranila “nezakonito in s prevaro, češ da jih bo občina dala prebarvati”, a jih takratna niti poznejše mestne oblasti niso več vrnile na svoje mesto. Ker požganih jamborov niso mogli obnoviti, poškodovane pa so našli na odlagališču ob Zaloški cesti, so se odločili, da bi vrnili vsaj en jambor.

Delavci, ki pripravljajo gradbene jame za vrnitev jamborov z rdečo zvezdo.

Požgane jambore hrani Muzej novejše zgodovine, so torej tam, kamor spadajo – v zgodovino, ne pa na ljubljanske ulice.

Po prepovedi ustavnega sodišča  “Titove ceste“, sedaj Janković provocira z drugimi simboli komunizma
Glede na to, da Janković pogosto besediči, kako spoštuje pravno državo in odločitve sodišč, sedaj brije norca iz same odločbe ustavnega sodišča, ki odločno prepoveduje imenovanje poveličevanje vseh totalitarnih simbolov in le-te postavlja po Ljubljani. Prav Mestna občina Ljubljana z Jankovićem na čelu je bila tista, ki je želela, da bi bil del Štajerske ceste poimenovan po pokojnem jugoslovanskem komunističnem diktatorju. Temu je naredilo konec ustavno sodišče, ki je jasno in glasno zapisalo, da ime Tito simbolizira tudi povojni totalitarni komunistični režim, ki so ga zaznamovale obsežne in grobe kršitve človekovih pravic in da takšno novo poimenovanje v današnjem prostoru in času nima več svojega mesta.

A. G.

 • šmentanamuha

  Gotof si, Jankovič!

 • Jan Kovalski

  Požagali so jih, ne požgali. Mestni sekretar za komunalno dejavnost Janez Lesar je zaradi tega nosil vzdevek Buldožer. Zaradi tega požaganja so se levičarji strašno razburili, Lesar pa se je “branil”, češ, da so jih požagali zato, da jih bodo dali peskat, ker so bili že zarjaveli. To je bil seveda izgovor, in to smo vedeli vsi. Janković pa zopet načrtno provocira, prav kliče …
  Eno Titovo cesto mu je že Ustavno sodišče ukinilo, tudi te zvezde so v nasprotju s takratno odločitvijo Ustavnega sodišča.
  Janković, babo iz ljubljanske krajine.

  • Soave

   + + + + + + uh . . . . . bizantinski babo iz ljubljanske krajine !!

   • Jan Kovalski
    • Soave

     Zanimivo. Bog ve, ali bomo kdaj izvedeli vse kar je bilo v zvezi s Slovenijo.
     Še vedno je zavito v skrivnosti. . . . . .
     Glede težav z izginjanjem, je pa Slovenec ravno danes napisal. Ker so komentatorji spraševali.
     Me pa čudi, da te je brisal. Nisem zasledila, o čem sta debatirala. Se mi pa zdi, da podobno mislita ?

     • Jan Kovalski

      Bom pa še enkrat pripopal tisto kar sem tam napisal, sem že enkrat tukaj objavil, pa so mi tudi tukaj izbrisali, tako, da ne vem, če se bo obdržalo. Sam sem svoj komentar shranil. Šlo je za kritiko, ker ne moreš se iti desničarja in istočasno trditi: “Rad bi volil desnico pa ne vem koga bi?” kot, da ne bi bilo ta trenutek več strank desnice na voljo kot kadarkoli. To je hinavščina, se mi zdi, da je stran Trojanski konj s katero se desničarje na perfiden način prepričuje naj podvomijo v glas za desne. V imenu neke višje etike, ki naj bi bila lastna desničarjem. Stran vabi desničarje naj tam komentirajo in potem dobijo nadzor nad njihovimi komentarji preko Diskusa in jih lahko brišejo kjerkoli. Pa tudi komaj tri članke so objavili, se pa napihijejo kot, da so nek velik resen portal, nič od tega. Štos je tudi v tem, da naj bi mi avtor tam dal možnost, da popravim svoj komentar. In res, hotel sem ga spremeniti pa ni šlo, ker me je v resnici blokiral (in se istočasno delal velikodušnega). Nobena sprememba ni “prijela”, skratka komentarja niti nisem mogel spremeniti, pa sem ga na koncu hotel zbrisati, pa tudi to ni delovalo. No na koncu ga je on sam izbrisal: Tu je moj komentar, ki ga je neizmerno užalil:

      “Ojoj kakšen patetično neumen komentar.
      Komentar je vsegliharski, vsegliharstvo pa je največji strup za demokracijo.
      Komentar odvrača volivce, da bi volili desno ker da desnica ni brezmadežna in je zato mogoče bolje, da bi volili že preizkušeno velike lopove.
      Skratka, ker desnica ni brezmadežna se postavljam na stališče, da nimam koga voliti, kar je v bistvu kamuflaža za to, da naj se ne voli desnice.
      Namreč na volitvah človek pač izbere tistega, ki ima boljši program in do sedaj boljše rezultate svojih “akcij”, iskanje “snežno belega heroja” je neumnost.
      Levica, ki je v zadnjih 73 letih cca 92% vsega tega časa na oblasti ni pokazala nobenih pozitivnih rezultatov. Stanje v Sloveniji je rezultat tega 92% vladanja.
      Desnica je v ostalem kratkem času pokazala dosti boljše rezultate. Kdor tega ne vidi je slep ali pa neumen ali pa zloben ali pa ima koristi od takega stanja.
      Spomnim se svojega pokojnega očeta, ko se je še v Jugi, ko je moral kupiti nov akumulator za avto, ni mogel odločiti med dvema tipoma (več izbire itak ni imel), pa je nazadnje dejal: “Ah bom kar Vesno kupil, ta je že dokazano zanič”.
      Odločil se je za (ne)zanesljivo (ne)kvaliteto (4 možnosti, vse slabe).
      Aktivizem in komentiranje ne sodita v isto košaro, potrebno se je odločiti za eno ali drugo, sicer si človek ki brca samega sebe.”

 • totex39

  Srbinu Jankoviću se je sedaj odtrgalo.

  • Novakec1

   Njemu ne, ve kaj dela, problem so sloovce ki so zmedene do nezavesti.

 • Darth Vader

  to da je janković skisan v glavo eni vemo že skoraj desetletje……vprašanje je, če je folk toliko skisan v glavo, da ga kr posluša, uboga in mu sledi…..

  • Novakec1

   Njegovi rođaki ga podpirajo pri ustanavljanju Republike lublanske, so že v večini.

   • Joško

    Za predsednika ga pa ne marajo.

  • Joško

   To bomo pa jeseni videli, po volitvah.

  • Steiermark

   Prasec, si naj gre svoje rdeče spomenike postavljati v svojo otačbino, v srbijo in sabo vzame vso jugosvojat….. Počistimo Slovenijo! Drugo “spomladansko čiščenje”!

   • etrusk

    Ja , tudi čakam drugo pomladno čiščenje. To naj se zgodi kmalu , da ne bo prepozno.

 • Novakec1

  Lublana bulana postaja mesti Hajnekena, pa še Ikea prihaja.

 • osa

  ČISTA PRETEKLOST =DOBRA SEDANJOST…..= SVETLA
  BODOČNOST

  imamo od RDEČE ZVEZDE 600 MORIŠČ, ne grobov, pa nobenega morilca, kako so bili ti slovenci neumni, samo so se zvezali z žico in skakali jame, nastavili avtomatski mitraljez in mim njega hodili, nato pa ustreljeni skakali v jame,…??? KAKO PA SO JAME ZASULI???????, ZOKI SPOKI to ve pa noče razložiti!!!

  kdo danes ovira dobro sedanjost, svetlo prihodnost, kdo se boji resnice,???

  SLOVENČKI, kučančki pa se bojijo resnice, ker če bo resnica zavladala v sloveniji
  bodo kučančki pocrkali, delati ustvarjati ne znajo, krasti in lagati ter
  pričati po krivem, pa jih bo privedlo na vislice ali na dob

  torej SLOVENCI osvobodimo se slovenčkov, kučanov, cmerarjev,
  šoltesov,..(.tukajšnjih plačanih nikov, valterjev, tetk, krtač, đđ
  bedakov-norcev, burecki, marchesi,…..). in gospodarimo, ustavrjajmo in
  se razvijajmo, da bodo naši vnuki ponosni na nas slovence

  ne vem kako je lahko šoltes ponosen na morilca kardelja starega ata, ki je
  pobil koliko slovencev ne slovenčkov, šenkal istro,.. NAŠO ISTRO???

  tako bo do izraza prišla lepa šifrerjeva pesem za SLOVENCE in slovenčke

  ;:::ura je 11 zvečer, nekdo je pred vrati, se ga moram veseliti ali
  bati,…-…..?????

  POŠTEN SLOVENEC SE NE BOJI NIČESAR, kaj pa zoki-.spoki????

 • Miran

  Bravo Zoran Ljubljančani smo s tabo. Kar tako naprej.

  • Joško

   Govori v svojem imenu!

   • opazovalec

    In mojem, da ne bo pomote. Županu Strgarju se pa podiranje spomenikov pod pretvezo ni obrestovalo, iz politike je izginil kakor DEMOS na smetišče zgodovine

    • Joško

     Po jesenskih volitvah bo tudi Janković izginil na smetišče zgodovine, pa še na Dobu bo nekaj časa.

     • FUCK COMMUNISM

      Zakaj pa na Dobu?! Da ga bomo Slovenci potem se futral, grel in mu placevali lezanje, gledanje TV in interneta?!? Crkne naj!

  • borko

   ti se maš za ljubljančana?

 • tetka z ozadja

  janšisteki, v naslednjem sklicu parlamenta, ko vas bo občutno manj, boste lahko v takem bolj intimnem vzdušju razpravljali, kdo je bil v Napoleonovih časih na pravi strani. Ker pluvanje po NOB vam je bil več ali manj strel v koleno.

  • Joško

   Kakšen NOB! Šlo je predvsem za komunistično revolucijo in prevzem oblasti.

 • Franc Šink

  Tole pa ni več tako nedolžno.Ljudje so besni.Izgini jankovič dokler je še čas.

 • mginko

  Tako nastaja velika Srbija. Pripravite se na cirilico, kot je že bilo. Ljubljanske budale.

 • Franjo Trojner

  Napaka vseh pomladnikov je, da nismo
  kaznovali zlo takrat leta 1991 zato se nam danes to isto zlo na velika vrata vrača.
  Lustrirali jih nismo takrat leta1991, pa bi jih morali, ker, če bi jih, bi imeli danes normalno zdravo moralno in etično družbo in pravno zares demokratično državo in ne tak abnormaln komunajzerski pajzl, kateremu smo priča danes.

 • Krtača 20

  Predlagam da za desne v Begnah uvedejo en hitr test prištevnosti. Pred nos jim pomolijo rdečo zvezdo. In če se jim strga, potem še za en let nazaj na zaprt oddelek. Treba je bit praktičen….

 • soc

  Socializem in Jugoslavija. Kučanova najintimnejša opcija, ki nam jo iz dneva v dan vsiljujejo preko sistemskih medijev. Grozljivo je, koliko ljudi (poleg balkancev) je nad tem navdušenih, tako bebavih in slabo izobraženih mladih (FDV, FF, FSD) kot tistih s spominom človeške ribice, ki so pred dobrega četrt stoletja na referendumu glasovali povsem drugače. Sram me je takih.

 • VERRZIFIKATOR

  Janika Zvézdaš

  POSTAVIL RAD BI SEBI SPOMENIKE

  Postavil rad bi sebi spomenike,
  da njega dobo pomnila bi raja,
  počel bi vse, prav čisto vse od kraja,
  predvsem postavlja stebre si velike.

  Bi vsaj z nečim se danes rad postavil,
  tu je pomnik za množice brezdomske,
  tam drugi spet, ta za otroke romske,
  ne ve več, s čim bi se lahko proslávil.

  Se spomni, semaforji da rdeči,
  postavljeni visoko nad cestiščem,
  okronani še z zvezdnatim smetiščem,
  bi odpomogli lastni mu nesreči.

  Postavi si jih torej prav visoko,
  da jambori so ladje, si predstavlja,
  in sebe s kapitanom kar naslavlja,
  odriva ubožec vse bolj na globoko.

  Da vse pripravno je kot kandelaber,
  ubožec se zavedel bo prepozno,
  ko tam visel, a čisto nič pompozno
  njegov bo lasten osmrajen kadaver.

 • Antonius

  Na županskih volitvah v novembru bo izmerjeno, koliko je Ljubljana rdeča, oziroma, kako daleč je od pameti?
  Policijski prisluhi Jankoviću ne smejo iz spomina!! Zakaj bi sodišče uničilo policijske prisluhe, če je *Penismanković* pošten? Njegova zlorabljena žrtev ni samo farmacevtka, on zlorabi vse, da se dokoplje do zahtevanega. *Penismanković obere procente od vsega, kar se v Ljubljani gradbenega spremeni. Hudo bogato podkupnino mu je navrgla tudi džamija, za olivo na vrhu k svojim izsiljevalskim poslom je navrgel pa še izsiljen seks.
  Kdor bo na volitvah podprl Jankovića, je pošten prav toliko kot *Penismanković.

  • Steiermark

   Antonius, bojim se, da tisti ki tega kralja ciganov volijo, o poštenosti ne vedo kaj veliko, ker vsi pripadajo deželi, oz. izhajajo iz dežele, kjer je beseda poštenjak, psovka!

 • von Rhein

  Ta pras..c,priseljeni prodajalec lubenic,provocira na vse možne načine ostalo Slovenijo.Lublano mu je s priseljevanjem njegovih in afroarabcev že uspelo spremeniti v odpadno jamo.Prav zato je zanj najlepše mesto na svetu,ker zanj so lepote navlaka,umazanija in popackane fasade.

  • Steiermark

   To ga spominja na njegovo domovino ter mu daje občutek, da je doma ……vsrano ciganijo na balkanu!

   • dob

    Srbija ne futra komunizma!
    Ti ljudje so zdaj jugoslovenarji, ne Srbi! Izvajajo sovražni prevzem tuje (naše!) države.
    Mi pa to gledamo, kot da nič ni.

    • Steiermark

     Dob, nemorem se strinjati, popolnoma, s tabo, jaz te srbijance – sve je naše – vidim drugače. Srbi, tudi tisti, ki so rojeni po jugovini oz. po komunistični diktaturi, oni še vedno doživljajo svojo srbijo, kot veliko srbijo – jugoslavijo ter jo objokujejo. Oni se počutijo, še vedno, “lastniki Slovenije” ter se nemorejo načuditi, kako to, da Slovenci nočemo jugoslavije! Bojda nam je v jugoslaviji, Slovencem šlo najbolje, na njihov račun, ker nas je bojda privilegiral… ničesar pa ne vedo, kako dobro so živeli oni, na naš račun, ko je Slovenija prisilno vzdrževala 85 % državnega proračuna, s katerim so srbi gospodarili.. takšna pojasnjevanja sem nazadnje slišala od enega mladega srba, ki je v Sloveniji komaj 7 mesecev in ne zna povedati ničesar, v slovenščini, pa tudi z razumevanjem slovenskega jezika ima velike probleme, pa čeprav dela pa kot delavec v vlečni službi torej ima opravka z Slovenci, v Sloveniji…… Sicer pa to kar je počel komunizem bi oni delali naprej, če bi jim bilo dovoljeno, vendar nad nami Slovenci oz. v Sloveniji…..

     • FUCK COMMUNISM

      Kako so ze gobcali srbjanci?! Mocno Srbijo (da bodo lahko vladali), pridno Slovenijo (da bodo lahko za srbjance delali) in dobro Hrvasko (da bodo lahko srbjancem lizali riti)…

     • dob

      Nič hudega, tvoja izkušnja je pač takšna. Jaz poznam še drugačne Srbe. Antikomuniste in poštene ljudi.

      Predstavljaj si, da se pogovarjaš s Hrvatom ali Bosancem, ki ima denar v LB, pa ne more do njega. Mnogi od teh so medtem umrli. Kdove v kakšni revščini in pomanjkanju!

      Na vprašanje “Kakšni so zate Slovenci?” odgovori: lopovi! Pizde banditske so Slovenci, hijene brez obraza, ki dane besede ne spoštujejo.
      – Ja, že-že, ampak… Hrvaška je nam dolžna več, kot pa…

      – Ma ko jebe državo! Če jaz prinesem denar na okence v banko in dobim knjižico na kateri piše, da je tam moj denar, imam pravico dvigniti svoj denar kadar se mi sprdne! Kapiš? Tukaj je dogovor med mano in banko. Država nima nič s tem, mene država ne zanima. Zanima me MOJ denar! Slovenci ste LOPOVI!!!!!

     • Steiermark

      To glede “denarja z LB” nebo glih držalo……Ali si pozabil, da smo tudi v Sloveniji ostali brez “deviz” in ki jih je Slovenija obljubila in tudi povrnila vsem varčevalcem, v 2 letih po osamosvojitvi. Tako v Sloveniji, kot širom po jugovini , pa naj bo to LB ali katerakoli banka iz ex jugovine, so ostale brez deviz, ker so jih srbi držali v centralni banki v beogadu in jih potem na hitro znosili na Ciper, kar v vrečah – ter nas tako oropali…… Zato se vsi ti prevarani vačevalci, naj obrnejo na srbe in tiste, ki so oropali Slovenijo in ji istočasno “naložili”, da moramo mi, Slovenci, ponovno napolniti vreče z denarjem, čeprav so jih ravno oni vkradli!

     • dob

      Kaj bi pozabil!
      Takrat so Slovenci “skup potegnili” in vsi skupaj zagovarjali poteze NLB! kaj bodo Hrvati in Bosanci nam kradli?!
      In so jo branili. Pravi mali kučanovi patrioti!

      Ko sem tedaj nekajkrat v družbi povedal svoje mnenje o tem, da banka nima pravice tega delati varčevalcem (ne glede na to kdo ti so!) in pri tem poudaril, da se to ne bo dobro končalo ( kajti v trenutku, ko banka ukrade varčevalčev denar… je konec zaupanja vanjo, in zaupanje je temelj bančništva!) – so me prijatelji debelo gledali.
      Pa še to sem rekel: Hrvate in Bosance so okradli za 1 – nas bodo pa okradli za 10!!! Lopov krade tam, kjer ima priložnost in možnost, in zdaj si pripravlja teren s patriotizmom.
      In tako se je tudi zgodilo.

      Pofukala nas je naša lastna banka – za 10! In ti jo še vedno zagovarjaš. In še naprej jo boš.
      In boš plačeval(a) dokapitalizacije, pa potem, ko bodo “Zalarjevi” obrtniki tožili državo pri ESČP, ker jih je naredila iz upnikov za dolžnike in se jim je banka usedla za vrat na NJIHOVO premoženje, boš tudi to plača(a) kot vse ostalo. In ta znesek je nekajkrat večji od tistega, ki ga je NLB dolžna Hrvatom in Bosancem!

      Bravo, mali kučanovi patriotki! Govorite da ste desni, razmišljate in ravnate pa kot komunisti.

      V delčku možganov ste “desni”, pretežno vam jih pa kučan naštela na svoje načrte, ki jih ima z vami.

      kučan deluje tako, da “sfuka” osnovne principe normalnega komuniciranja in poslovanja med ljudmi. To pomeni, da ukinja pošteno plačevanje za dogovorjeno delo (Slovenija je prevarantska balkanska enklava, ki uvaja nepoštenost pri poslovanju in je s tem postala dežela neplačevanja izstavljenih računov računov), ko je to opravljeno. kučan ukinja temelj zaupanja na splošno – recimo to, da je banka dolžna varovati tvoj denar, ne pa da ti ga ukrade, nato pa še zahteva dokapitalizacijo(e) zaradi nesposobnosti vodenja in upravljanja z banko!
      Dokapitalizacije se bodo ponavljale, nikar se ne boj, da jih ne bi bilo. Slovenski patriotizem ni osel, ki gre samo enkrat na led! Patriotizem je vedno na ledu in kučan to dobro ve.
      Dokler besni državljani ne porušijo NLB do tal, da kamen ne ostane na kamnu, kot so Francozi storili z Bastiljo ob Francoski revoluciji, bo pač tako.
      Čer bi to storili takrat, ko je NLB okradla Hrvate in Bosance, bi zdaj bili bogatejši vsaj za 3 milijarde. Koliko jih je še pred nami, naših milijard, ki nam jih kučan vleče iz žepa, se pa še ne ve.
      Tako pa smo takrat, ko smo pljuvali po Hrvatih in Bosancih, samo varovali hrbet kučanu, vzdrževali režim (osvoboditelji, osamosvojitelji – my ass!), da je mali diktatorček sebi lahko opral milijardo umazanega terorističnega denarja.
      Za katero vemo, za druge še ne vemo, pa bomo tudi to izvedeli. Mislili smo, ko jih jebe, Hrvate in Bosance, kaj nas briga zanje! Mi smo Slovenci, a ne?!?
      Ne dragi moji, tedaj niste bili Slovenci! Slovenci bi ravnali pošteno. Bili ste KOMUNISTI. Kradli ste tuje.

      Pri poštenem poslovanju ne vračaš maščevanje z maščevanjem, prevaro s prevaro, svojo neumnost pa skriješ za ponosom in patriotizmom – za njuno histerijo!

      Poštenje je poštenje in je edina garancija mirnega življenja.
      Zakaj misliš, da je kučan sabotiral nastanek pravnega sistema v Sloveniji? Zato, da je uvedel bavconsko revolucionarno pravo! In tega zdaj imamo. Sodišča so maščevalni stroj, ki deluje po telefonskih ukazih iz Murgelj. Vse deluje popolnoma brez pravnih principov ali principov (kot dogovorjenih vrednosti!) nasploh. Če je treba – ubije!
      Sicer pa ščuva ljudi, ene na druge, in jih usmerja kakor hoče. Ljudje pa skačejo kot lutke in reagirajo na ukaze!
      Ne razmišljajo. Ne privoščijo drugemu njegovega.
      Je lepo živeti v takšni “domovini”?!

     • Steiermark

      Mislim, da me nisi dobro razumel…….

     • dob

      Kaj je tu razumeti? Jaz cenim in spoštujem poštene odnose, ti raje izbereš maščevanje, trkanje po prsih, zaslugarstvo, kazen za druge in “pravičnost”. Potem pa ponavljanje istega v neskončnost, dokler vsi ne crknemo v revščini in prepiru.
      Kako brezplodno.

      Danes živim bedno, v primerjavi z goljufi!
      A vsakega svojega bivšega sodelavca pozdravim na cesti, nobenemu nisem nič dolžan.

     • Steiermark

      Očitno ti je razumevanje, tega kar sem napisala res nedosegljivo…… Nikoli in nikdar nisem govoila oz. pisala oz. pozivala h kazni in maščevanju serbusov oz . tistih, ki so to zagrešili, povedala sem samo svoje mnenje, ki je takšno, da naj za svoja zla dela odgovarjajo tisti, ki so pokradli iz vseh bank, naš denar in ga v vrečah vozili na Ciper……. Omenila sem tudi, da bi pa tako Hrvati, kot vsi ostali, ki so bili prikrajšani za ta denar, ravno tako kot mi v Sloveniji, naj poplačali svoje ljudi, za izgubljeno – tako kot so to storili tudi v Sloveniji – naša vlada, ki je poplačala vse devizne vloge, v 2 letih, potem pa naj to rešujejo dalje v “razdružitvenem” sporazumu, kot vsi ostali……kjer se ugotovi kaj je kdo dobil, kaj je kdo komu še dolžen itd………. In če je kdo maščevalen, to pravgotovo nisem jaz ampak si prej ti!

     • dob

      Ljudje bodo umrli, denarja pa ne bodo videli. In to svojega denarja.
      Misli si svoje, jaz si mislim svoje.

     • MM design srbski nakit

      Tukaj imamo srbske podtaknjence. Delajo se nemške krvi, drugače pa imajo več nickov. Nova jih je spoznala in jih že blokira počasi.

      https://www.facebook.com/MM

      Dobrodošli na Pia Twitter kjer komentarka Pia prodaja za Srbe nakit in oglašuje kar v svojem domačem jeziku srbšćini. Kako hinavsko. Kje je pa slovenski jezik?

      https://twitter.com/PIA_GOR

   • pesjanar

    Smo videli na TV kako mu pred magistratom na harmoniko špila zapečeni cigo….

 • Grenze

  KDO BO HEROJ , KI GA BO UGASNIL OPANKARJA CIGANSKEGA KAR POGLEJTE GA KUČAN , JANKOVIĆ IN LAŽ IMAJO KRATKE NOGE JOJ KAKO SO SI PODOBNI !!

 • Franjo Trojner

  Napaka vseh pomladnikov je, da nismo
  kaznovali zlo takrat leta 1991 zato se nam danes to isto zlo na velika vrata vrača.
  Lustrirali jih nismo takrat leta1991, pa bi jih morali, ker, če bi jih, bi imeli danes normalno zdravo moralno in etično družbo in pravno zares demokratično državo in ne tak abnormaln komunajzerski pajzl, kateremu smo priča danes.
  Vse nelustrirane komunjare, jugonostalgiki in levičarji so en ta isti šmorn, so proti samostojni demokratični državi Sloveniji, so nelojalni državljani, ki častiju simbole tuje totalitarne države in sovražijo vse kar je SLOVENSKO. TI nelojalni državljani na svojih mitingih resnice, kar festival Nosil nom rdečo zvezdo nedvomno JE, se vedno indificirajo z tujimi simboli in NIKOLI Z SLOVENSKIMI. Da boste bolje razumeli, namen takšnih mitingov, srbski ultranacionalisti bi radi Slovenijo spremenili v srbsko kolonijo, od tod tudi težnja po ustanavljanju srbske stranke v Sloveniji in zahteva Srbov, ki so migrirali v Slovenijo po priznanju in financiranju srbske manjšine v Sloveniji. Slovenski rod, ki takšnemu načinu kolonizacije Slovenije aplavdira je izdajalec SLOVENSKE DRŽAVE, SLOVENSKEGA RODA, SLOVENSKE MATERE, SLOVENSKE ZEMLJE, SLOVENSKE KULTURE IN JEZIKA, SLOVENSKE TRADICIJE IN SVOJIH SLOVENSKIH PREDNIKOV. Vi izdajalci lastne države in svojega SLOVENSKEGA RODA, lastne SLOVENSKE matere v sebi nimate ne narodnega ponosa, ne narodne zavesti in niti kanček domoljubja. Takšnih, kot ste vi, se tako Cankar, Prešeren, kot tudi največji še živeči sin SLOVENSKE MATERE živeč v zamejstvu, pisatelj, domoljub in demokrat g. Boris Pahor sramuje in sramuje se vas ves domoljuben SLOVENSKI ROD.
  Na bližnjih parlamentarnih volitvah mora ves domoljuben SLOVENSKI ROD glasovati za stranke politične desnice, ki SLOVENIJO IN NACIONALNE SLOVENSKE INTERESE POSTAVLJAJO NA PRVO MESTO. Te volitve bodo dale odgovor ali SLOVENSKI ROD obstane ali pa gre v pozabo, kot že mnogi narodi Evrope in sveta.

  • Jovo Jamnica

   O, pohvalno. Začel si nucat namesto srpskokrobocko besedo narot(raja), slovensko besedo – rod(naród). Nebom ti sponašo, da te je na koncu znova zaneslo (..kot že mnogi narodi Evrope in sveta…), ker bres muje se še šuh nea obuje. LOL. Svetujem ti še, da se izogibaš učenim tujkam (..se vedno indificirajo z tujimi simboli..), ker… 1. Bi gdo lahko na brzino mislo, da šrajbaš o kaki infekciji al pa istovetenju z indijanci in 2. Ker naši učenjaki, keri se bavijo z našo špraho, pravijo, da je slovenska beseda za identifikacijo kar počez tako enačenje, kakor istenje. Za njih je pač isto al pa enako… isti šmorn.

   Gori na gori hiša gori… press

   • Franjo Trojner

    Hvala za pohvalo in slovnični popravek! Tako razsvetljen, kot si bi morda prvo malce lektoriral svoje zapise polne fjev in ostalih popačenk, katere so pa meni, kot Štajercu všeč in me ne motijo.
    Še bolj bi bil vesel, če bi bil tvoj RE vsaj miceno vsebinski, kar pa se v tvojih komentarjih žal dogodi izredno redko.
    Drugače pa pozdravljen, zdrav ostani in obilico uživanja ob hladni flaši tebi ljubega Komunajzera v izredno sončnem preostanku petka ti iskreno želim.

    • Jovo Jamnica

     Najprvo… fala enako!

     Ja. Komonajzara še nisn probo. Tut Hajnekena nea pijem zato, ker ma gori na nalepki rdečo zvezdo. Pijem ga zarat žmaha. Meni najbol paše šfapski lager al pa mercn (marčno), ker ni tak grenki ko tajfl. Pilsa pa nea maram. Tut vajcn pir (pšenično pivo) se mi dopade.

 • piko8

  A res ni nobenga junanaka, ki bi temu kriminalcu opankoviču narediv LUKNJO v to bolano Butico???

  • pesjanar

   Sedaj ko LJ postaja podobna S.Koreji se bo tudi njen kriminalni šerif pteimenoval vZO Gnoj Jan…..ksiht že ima kot polna luna čaka samo sirskega brivca da mu naredi frizuro po meri tistega Jonga oziroma po slovensko gnoja..

 • Domus Lubus

  Ker je danes hitlerjev rojstni dan, ki ga slavijo tudi
  podporniki domobranstva, naprošamo vse levičarske komentatorje, da spoštujejo ta
  praznik in se vsaj danes vzdržijo žaljivih in neslanih zapisov na tem portalu.

  • Roman

   Kateri domobranci,se ti meša?

  • soc

   Spet nov nick Mladininega bebčka? Zeh. Drek lista, ponovno.

  • pesjanar

   Točno tako,vi levi kriminalci lahko pokažete malo več spoštovanja do vašega velikega učitelja uničevalca in morilca ljudi,kar ste udejanjili v praksi potem pa na učitelja pozabili,čeprav se trdno držite Dolfijevih načel,kdo ni z nami ta je za na štrik ali pod šus.

 • Stajerka

  ta pa je kaliber, ki se norčuje iz vseh po spisku……mafijoza, ki mu do gležnjev ne seže niti Berllusconi…….
  sicer je pa dobra reklama za pošteno levico, sposobno sodstvo in tožilstvo ter še koga, ki ne opravlja svojega dela……
  tudi to, da je Šarec njegov podanik ni zanemarljiv podatek, ki bi moral bit večkrat poudarjen in izpostavljen…….

 • učko

  Prav vam je !!! Sem vam že milijonkrat reku, da se ne zaletavajte v rdečo zvezdo kot bik v rdečo cunjo. Levuharski oblastniki vam jo bojo postavl na vsakih sto metrov, pa ne boste mogli nič !!!! Tako boste spet izpadli kot totalni LUZERJI. Mater vam glupavo, delajo se norca iz vas, ker ste GLUPAVI !!!!! In skoz bojo iskali načine, kako se vas lahko privoščijo. Jest sem že milijonkrat reku, da je svečkarska politka totalno ZGREŠENA. KURC VAS GLEDA IN JAJOTA IN OSTALE NJEGOVE BUTLE !!!!!!!!!!!!!!11

 • Prdo

  Zvezda vam je enkrat že nabila roge in va bo spet in spet pač kolko bo potrebno hahaha teleta

 • Prdo

  Šivala je deklica zvezdo,
  zvezdo rdečo kot kri
  in zraven si pela je pesmi,
  pesmi svobodnih je dni.

  Šivala je deklica zvezdo,
  k nji stopil je mlad partizan,
  ki bori se za zlato svobodo,
  za kmečki in delavski stan.

  Le šivaj deklica zvezdo
  pa zraven veselo zapoj,
  saj črnim fašistom – gestapom
  prisegli krvavi smo boj!

  In še je šivala zvezdo,
  zapela je pesem na glas,
  od vsepovsod partizani
  prihiteli so k deklici v vas

  Na kapi se zvezda leskeče,
  na vzhodu že zarja žari,
  zdaj kmalu bomo svobodni,
  svobodni – proč temne noči

  • učko

   Prdo, pej rajš kej delat !

   • Prdo

    Mi čefurji ne delamo

    • učko

     Jah, zarad takih k ti bomo kmal mel tako bedo k u Srbiji, k majo 3,5 x nižji BDP/glavo glupo !

 • althar

  Saj psi morajo tudi nekje scat. Bodo pa po komunistični zvezdi, če je župankoviću to tako všeč…

 • Lisjak

  V Lublani mi je žal samo za Slovensko manjšino in to tisto,ki se zavzema za Slovenijo Slovencem,vsi ostali pa si jebite mater.

  • Prdo

   Se zelo zavzema prodali ste lublano švabom pizde domobranske

   • FUCK COMMUNISM

    Zgodil se je cudez – crkovina pise poste!

    • Prdo

     Ja

     • FUCK COMMUNISM

      Ne bos dolg vec

     • Prdo

      Vem

   • pesjanar

    Vprašaj tvojo mamo kurbo komunistično kdo je bolj napreden “švabi”ali ti ki danes gospodarijo v zadnji komunistični enklavi Evrope,vi prasci rdeči furt na furt švabi,švabi,voziš pa govno rdeče zahodni avto prdiš predTVjem zahodne tehnologije,pišeš na računalnik zahodne tehnologije,rit pa nastavljaš takim kot je lopov Jankovič in drugi smrdljivi prdasti srbski četniki.

 • domovina mili dom

  Norčevanje opankarja iz slovenske države bo trajalo tako dolgo, dokler mu bo to dopuščala preostala Slovenija.
  Iz situacije vidimo, da je Ljubljana leglo balkancev. Torej jamranje iz fotelja je mokra mora.
  Situacijo bo premaknila samo množica Slovencev iz celotne države pred magistratom in parlamentom.

  • Prdo

   Množica hahaha vsi trije ?

 • FUCK COMMUNISM

  Cefur jankovic je rdecuharsko govno!

  • Prdo

   Nabila te zvezda a hahahaha

   • FUCK COMMUNISM

    Crkn, cefur! Spizdi dokler mas se cajt, ce ne te najdemo in fentamo!

    • Prdo

     Haha malo vas je

     • FUCK COMMUNISM

      Brez skrbi, cist dost nas je, da te spravmo tja kamor spadas.

     • Prdo

      Hahah me nasmeješ

     • FUCK COMMUNISM

      Maloumni in debilni organizmi se ponavadi samo mal rezijo in nasmihajo…

    • domovina mili dom

     Brezveze.

     Ima je tako veliko glavo, da se možgani igubijo v njej.

 • Prdo

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov

  • FUCK COMMUNISM

   In pol se po takih provokacijah rdecuhi in cefurji cudite, da Slovenci postajamo nasilni?!? Tebe je treba pocas ubit!

   • Prdo

    Z izdajalci ni pogajanj lahko pridete vsi trije

    • FUCK COMMUNISM

     Ti kot cefur nimas v Sloveniji kaj dolocat kdo je izdajalc in kdo ne. Ce ti kaj ne pase, spizdi nazaj v Cuprijo dokler gres lahko se sam. Ko te dobimo, te bo majka nesla v nazaj v Cuprijo v crnem zaklju.

     • Prdo

      Ti kot slovenec maš pravico kandidirat za župana ljubljane

     • FUCK COMMUNISM

      To je najvecji problem vas cefurjev, levuharjev in rdecuhov: najbolj vas zanimajo izkljucno in samo pravice, kaj so vase dolznosti in kaj je prav in kaj ne, to se vas pa nikol ne prime, kot bi bili iz teflona. Preklete podgane parazitske!!!

     • domovina mili dom

      A veš zakaj se jim reče opankar?. Si že videl njihov opank?. Spredaj ima špico zavito navzgor, kot beneški čoln. Pa veš zakaj. Ker nimajo skretov počepnejo, se primejo za ukrivljene špice , te gledajo naravnost v oči in serejo.

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz bi ga v govno porinil…

 • domovina mili dom

  Za tiste ki so gostje v prelepi Sloveniji:
  Komú narpred veselo
  zdravljico, bratje! čmo zapét’!
  Bog našo nam deželo,
  Bog živi ves slovenski svet,
  brate vse,
  kar nas je
  sinov sloveče matere!

  • Prdo

   Bravo

  • Prdo

   In to je bog ki dobro plačuje in hudo kaznuje a ne

  • Janez Puch

   V originalu: sinov slovenske matere. “Slovece” je vendar brez smisla…

 • jonh doe

  Akumulatorska fleksarca bo pela

  • domovina mili dom

   Namesto vil, kos, z motorkami nad bando.

   • Prdo

    Zihr te je tega nasilja učiu župnik pr verouku

    • FUCK COMMUNISM

     Ne, cefurska predrznost, osabnost in nespostovanje Slovenije, Slovencev in slovenscine nas sili v to.

  • Pa bo spet Lidl zaslužil, ker jih ima občasno v akcijah pa še poceni so …. :-)))
   Lidl se obnaša zelo pragmatično – komunajzer pivo prodaja levakom, očitno pa misli tudi na desne in jim ponuja pravo stvar za proti zvezdam

 • 5-RA

  Kako lahko to preprečimo?

  • Prdo

   Ni šans

  • Prdo

   Edino da na naslednjih volitvah vaš kandidat zmaga ampak to jr že ZF hahah

   • xtc

    TO prihaja nezadržno in to veste.

  • domovina mili dom

   Lahko. Samo riti je treba dvignit iz udobja.

   • Tako je.
    Ko bodo fotelj/internet “domoljubi” dvignili svojo rit in kaj konkretnega naredili, bodo zvezde, balkanizem in refuđi vilkomerji izginili za vedno. Potrebna je le presežena kritična masa in se bo vse zelo hitro uredilo.
    Amapk, kaj ko se nas na raznih protestih in podobnem zbere le po par deset do sto ljudi. To je premalo in še izpademo kot eni bedaki. Zato sem rekel dovolj je bilo tega. Naj se zgodi tisto najhujše in naj foteljaši zaradi svoje pasivnosti doživijo vso brutalnost prihajajočih dogodkov.
    Takrat bom z največjim zadovoljstvom vprašal vsakogar od teh: “kje ste bili, ko je bil čas da preprečimo vse to?”

    • domovina mili dom

     Zapustili smo balkan, balkanizma ne.

  • FUCK COMMUNISM

   Na volitve moramo. Tako kot je kozojebec Khan zmagal v Londonu, ker so Londoncani cist apaticni in niso sli na volitve, kozojebci so pa sli, na enak nacin se to dogaja v Ljubljani. Cefurji hodijo na volitve, Slovenci pa doma solato okopavajo, potem se pa cudijo, da imajo kleptomanskega levuharskega kriminalnega cefurja za zupana.

   • Samo volitve so/bodo premalo, da se ustavi to komunistično norijo in vrne Slovenijo Slovencem.
    Včasih so rekli: “kamen v robec pa na gobec” … upam da razumeš sporočilo.

    • FUCK COMMUNISM

     Brez skrbi, kamerad, dobr razumem in komaj cakam, da se zacne!

     • Jaz bom sicer takrat še mal počakal, ker res morajo pasivni Slovenci doživet posledice za svojo pasivnost in nepripravljenost narediti kaj ko je bila cena še minimalna. Z volitvami 2008 in naprej so dokazali, da si ne zaslužijo dobrobiti.

 • Prdo

  Katolibani malo vas je 3%

  • xtc

   Tepček,vas bo sesula tujina-samo pufov ne bodo več dali kot že enkrat.

 • xtc

  Dejstvo je,da vse to levakom nič ne pomaga kolesje ZDA in Izraelcev je že krenilo,kot tudi EU-če zavezniki Nata dobivajo miljone za obnovo letališč,Slovenije ZDA in Nato še povohata ne,Moodys že napoveduje znatno znižanje boniotete NLB zaradi zavlačevanja prodaje,kot znižabje bonitete Slovenije,ja rdeče zvezde so znamenja ubupa saj levi ,vedo da se konec nezadržno bliža in enak bo kot v Yugi,finančni zlom in bankrot.

  • Prdo

   Nato deli samo dobrote je kot dedek mraz

   • Steiermark

    Upam, da boš ti in tvoji rodžaci dobil, “pravo dobroto” od tvojih kamelarjev in to v tvoj anus…..kot si navajen….sedaj samo od rdečih, potem pa boš dbil tudi od črno rjavih “multikultijev”, z merami “extra large”…..

    • Prdo

     Tele multi kultije kakor jim praviš je ustvarila desna opcija

     • FUCK COMMUNISM

      Tolk si zabit, da celo verjames temu. Merklca nikoli ni bila desnicarka. Ona je Vzhodna Nemka, bivsa clanica komunisticne partije. Ce se njena stranka imenuje CDU, se ne pomeni, da je ona desnicarka. Nemcija vse od konca vojne deluje na podlagi neupravicene slabe vesti, katero jim v glavo vbijajo zidi ze 73 let, zidi so pa tisti, ki trajbajo multikulti. Zidi so od nekdaj levuharji. Tut komunajzarija je njihova ideja, 75% do 80% Bolsevikov na zacetku je bilo zidov, podatek, ki ga je Putin sam izustil. On kot bivsi KGBjevc bo vedel najboljs. Pa poglej si komentar Barbare L Spectre glede multikulti v Evropi in kdo bo to vodil. Soros je smrdljiv zid. Sej ni treba bit znanstvenik, da je cloveku jasno, da je multikulti levuharska ideja, svi bosi i goli pa ko sta voli sistem. Razen, ce si zabit cefurski idiot kot si ti, bos gobcal, da so desnaki krivi za multikulti.

     • Prdo

      Mater si opran

     • FUCK COMMUNISM

      A to je tvoj razpon?!? To je tvoj doseg?!? Me niti ne preseneca…

     • Prdo

      Hvala

     • xtc

      Tepček?
      Bradstvo i jedinstvo je multikulti po socialistično,kdo ga je naredil Tito ali desni?

     • Steiermark

      Nisem vedela, da je SD in ZL ter ostala drhal, “desna opcija”!

   • xtc

    Posebej levim.

  • Poštenje velja

   IN pobijanje ter plenjenje.

 • dr.skovcan

  Danes je 74 let od prisege domobrancev Hitlerju…simbolika.

  • FUCK COMMUNISM

   Seveda, castno dejanje!!! Komu pa naj bi po tvoje v tistih okoliscinah prisegli?! Komunajzarjem?!?!?!?!?!?!?!?!? In se to: komunajzarji NISO bili slovenski narod, tako kot bi to vi rdecuhi radi na vse pretege prikazali, da smo si na jasnem!!!

   • dr.skovcan

    Zato je prav, da se postavimrdeče zvezde nazaj…belo/ črne hudiče mora biti strah…, da se nikoli več ne pojavijo.

    • FUCK COMMUNISM

     Ej, mene ni vas rdecuhov NIC strah! Komaj cakam, da se zacne…. da ti bo jasno!!!

     • dr.skovcan

      Lepo, lepo…Jelinčič vas je opozoril, da so luknje in jame zopet prazne. Bo spet jok in stok…čeprav je to grozliva tema in ne želim nikomur kaj takega, se ob maščevanju um zamegli.

     • FUCK COMMUNISM

      Pol pa gobec zapri!

     • Dostmamrecesije

      Aplavz. ++++++++++++++++++++++++++++++

     • dr.skovcan

      …gobec je lahko zaprt ma šnelfajerca lahko vseeno kriči.

     • luli

      tebe bom prvega v to jamo porinil….

     • dr.skovcan

      …te niso primerne in rezervirane za levake. Ne bo v redu.

    • Poštenje velja

     Ampak ne vam zdi se mi da te ti preživljajo.
     Če ne verjameš pojdi k svojim vzornikom v Bosnio In Srbijo (če niso že vsi zbežali k sovražnikom)

   • Prdo

    Ni čudna da so jih pobili še premalo

    • FUCK COMMUNISM

     Pizda ti materina pokvarjena?!?!?! Se premalo?!?!?! Fental bi te z golimi rokami, preklet cefur smrdljiv!

     • Dostmamrecesije

      +++++++++++++++++++++++++++++Prdo samo prdi. Svinja komunistična, naj gre na 24kur, pa naj tam gobec levuharski vrti.

    • luli

     jugovič, spizdi mi južno v naročje tvoje gnile majke, ki je na svet spravla tak drek od človeka kot si ti…..

  • Če se prav spomnim, je Zoki ravno na ta dan (20.april) slovestno poimenoval ‘titovo cesto’.
   Ja, je nekaj simbolike v temu, da Zoki izbere ravno ta dan = rojstni dan A.H. in ga primerno proslavi.

   PS: Menda imajo ravno danes anti-fa anarhisti nekakšen kongres v Trbovljah. Spet več kot očitna simbolika in počastitev nekega vzornika

  • Lustrator

   Domobranci so prisegli pri Bogu. Če pa je Hitler tvoj bog, kot je to bil še iz časov protiimperialistične naveze Stalin-Hitler, pa raje tako povej.

   • dr.skovcan

    Prisegli so 2X ( dvakrat ), da bo ja držalo…obakrat 20.aprila, na Hitlerjev rojstni dan!

    • FUCK COMMUNISM

     Kaj bi pravzaprav ti sploh rad izustil!?!?!?!? Vemo, da so Domobranci dali prisego Nemcem in Hitlerju! Ja! In?!?!?!?! Ce bi kaj vedel o teh stvareh, bi lahko vedel, da so se Rupniku gravzali oboji, nacional-socialisti in komunajzarji, le da se je specal s hudicem, in izbral manjse zlo samo zato, da se resi komunajzarjev. Komunajzarji pa NISO bili slovenski narod, kot tako radi gobcajo in poskusajo prikazat. Komunajzarjem je bilo za Slovence vseeno in se danes je tako! Komunajzarjem gre vedno samo za oblast, da lahko parazitirajo do nezavesti.

     • dr.skovcan

      No, ravno to napiši Zaveznikom, posebej Američanom in tistemu delu njih ( ki jih ni malo in imajo ooogromno denarja in moč); ki so židje (Judi)…pa (dokazani ne bla, bla o komunistih) Holokavst ne pozabi omeniti.

     • FUCK COMMUNISM

      Zid in jud je ena in ista stvar. Zakva dajes jud v oklepaje?!?!? Kaj ima tako imenovani holokavst tukaj zraven?!?!?!

     • dr.skovcan

      …sodelavci okupatorja so jih izdajali in tako pošiljali v smrt. Kapiš?

     • FUCK COMMUNISM

      Balfour Declaration, Havaara Agreement, 24.3.1933, atentat na von Ratha… Mal se izobrazi pa pol pametuj kdo in zakaj je koga kam posiljal. Da so jih posiljali v smrt je pa bolj kot ne izjava na majavih temeljih…

     • tohuvabohu

      Hehehe, patetični rdečkarji vedno, ko vam zmanjka argumentov, privlečete na dan “zaveznike”. Za to so vam dobri, sicer pa pljuvate po njih in jih dolžite za vse tegobe sveta. Hijene hinavske.

     • dr.skovcan

      Hi, hi, hi…a boli?

     • tohuvabohu

      Seveda. A ne mene. Jaz se samo krohotam ob vaši imbecilnosti.

     • dr.skovcan

      Ok, tudi prav…lepo, da sem nekomu polepšal dan.

     • tohuvabohu

      Ne domišljaj si preveč. Jaz se vam režim že dolgo. Kar ste rdečkarji naredili iz Slovenije, je nacionalna katastrofa, ob kateri človek preživi samo na tak način.

     • Lustrator

      Vse lepo in prav, ampak Domobranci NISO prisegli Hitlerju, še enkrat si preberi prisego.

     • dr.skovcan

      Tudi jaz nisem NIKOLI in NiKDAR bil komunist ( pa sem imel boljše pogoje kot Janša, da bi bil) ali njihov simpatizer, pa me vseeno desničarji označujete za komunista…

     • FUCK COMMUNISM

      Kaj pa pol sploh si??

     • Lustrator

      Komunizem nima zveze s partijsko knjiživo – marsikdo jo je imel zaradi strahu/možnosti kolikor toliko normalnega življenja. Pravi komunizem je v srcu in v glavah – velika večina slovencljev je bolj orto komunistov, kot marsikateri višji partijski funkcionar iz najbolj železnih časov prejšnje države. Lustrirati je potrebno predvsem tak komunizem, tisti formalen (v partijskih knjižicah) ni več nevaren.

     • Jovo Jamnica

      Možno, da nisi sektaš, pa jih to moti.

     • FUCK COMMUNISM

      Res je, imas prav, prisegli so Vsemogocnemu Bogu… skupaj z nemsko oborozeno silo… Prisegli so Bogu in ne Hitlerju!

    • sprehajalec

     Prisegla je Ljubljanska četa. Drugi niso. Za ljubljančane se pa ve…

     • dr.skovcan

      Madež gre na vse…tudi v mojem kraju je odmevala prisega. Po besedah starejših ljudi so z grozo opazovali kako izginja slovenski narod, ko so prišli iz Ljubljane ( domobranci) v naš kraj odeti v narodne noše in s spremstvom nemške vojske masovno prepričevat ljudi naj se uprejo partizanom in pristopijo ( izdajajo) nemcem.

     • sprehajalec

      kaj pa prisega mobilizirancev? 70.000 njih? Prisega direktno delavskemu socialistu Adolfu je bila za vse rodove nemške vojske enaka. In slovensko domobranstvo je spadalo tehnično pod SS enote.

      Domobranska prisega se je potencirala vsa leta zato, ker so bili direkten nasprotnik partizanom v državljanski vojni za prevzem oblasti leta 1945. za nemce se je od leta 1943 vedelo, da bodo poraženi.

  • Lustrator

   Čisto “naključno” ima Sorošev antiofa ravno te dni dneve “antifašizma” na Metelkovi in, glej no glej, finale je ravno danes, na Hitlerjev rojstni dan. Zanimivo, kajne?

   • dr.skovcan

    Zelo zanimivo,…kdo kaj špila?

    • sprehajalec

     Fašizem Antifašistov mi ne vzbuja nič manj srahu, kot tisti od Fašistov.

     Italijanski pregovor.

     • dr.skovcan

      Saj veš : NULLA CALAMITAS SOLA. (NOBENO ZLO NI OSAMLJENO.) latinski pregovor..

     • sprehajalec

      Vendar to zlo je levičarsko, ne vem zakaj ga vsiljujejo desničarjem? fašisti so frakcijski rivali komunistom z Mussolinijem kot urednikom socialističnih časopisov in ustanoviteljem Socialistične Republike Savoje, leta 1943?

     • dr.skovcan

      Preveč kompliciraš…desničarji (fašisti) so v slabi luči ker so poiskušali odstranjevati Slovence. V šolah se je učilo italijansko, slovenske pesmi ni smelo biti ( moja babica je o tem govorila tudi po TV )… veš nato kdo so bili MVAC ?

     • sprehajalec

      Preveč kompliciraš…desničarji (fašisti)

      Uporabljaš prastaro kominternino klasifikacijo političnih gibanj iz leta 1930, ki je svet razdelila na desne (socialdemokrate, fašiste, anarhiste, krščanske socialiste itd.. ) ter leve (komuniste). Čas je to klasifikacijo povozil…

      veš nato kdo so bili MVAC – kot samo ime pove Antikomunisti. Tisti ki so se postavili po robu komunistom.

     • FUCK COMMUNISM

      Vse kar je proti komunajzariji je dobro, castno, vredno!

     • dr.skovcan

      …”tisti, ki so se postavili po robu komunistom”, in so jih oblekli ter dali orožje tisti, ki so zatirali Slovenski narod ( Italijanska vojska ).

     • FUCK COMMUNISM

      Komunizem je treba najprej izkoreninit in iztrebit. Je najvecje zlo in najvecje zlo se odstrani najprej, potem pa manjse skodljivce. Kaj je tukaj nerazumljivega?!?

     • sprehajalec

      Italija je v 22 letih ubila Bazoviške žrtve, 4. Krimska Republika je v treh mesecih obstoja likvidirala najmanj 60 Slovencev.

      najprej so bili komunisti skovcan, šele zatem so prišli Antikomunisti. če Komunistov ne bi bilo, tudi Antikomunistov ne bi bilo. Čisto simpl.

     • dr.skovcan

      Aha, zakaj pa je nastal komunizem? Morda so se ga izmislili delavci za večje pravice in proti izkoriščanju…kdo ve?

     • sprehajalec

      K nam je prišel iz Moskve čez Španijo. Leta 1941 se je zgodilo, kar opisuje Matej Bor v original besedilu Partizanski pesmi, kasneje znane kot Slovenci kremeniti.

      Na klic kominterne združite se v čete –

      v boj za svobodo, v boj za Sovjete.

      Rdeče smo fronte bojevniki mi,

      ker naše je geslo,

      Sovjeti sveta.

     • FUCK COMMUNISM

      hahahahahahahahahahahahaha vecje neumnosti se nisem prebral! Pizda, kako si brezmejno zabit!

     • Lustrator

      heheh kakšni delavci neki. Prakrično noben vodilni komunist ni v življenju delal enega samega dneva, njihovo gibanje pa je povzročilo največje zlo celotnim narodom, vključno z delavci. V zgodovini ni bilo ene same komunistične države, kjer bi se delavcem godilo bolje kot tistim na kapitalističnem zahodu. ENE SAME!

 • Prdo

  Sam bok je kaznoval katolibane pa le je nekaj resnice v tem da je pravičen sodnik

 • Lustrator

  Medtem pa zmanipulirana raja od Moskve do Los Angelesa histerično vrešči o “porasti fašizma”, se organizira v teroristična antifa gibanja, ki odkrito grozijo z odstavitvijo demokracije in vseh, ki si drznejo komunizem omenjati kot najbolj uničujoč totalitarizem v zgodovini planeta. zanimivo, sam nisem videl niti ene same butare ali svastike na kateremkoli javnem obeležju niti v eni sami državi sveta, pri nas pa imamo že v naši mikrodržavici skorajda na vsakem kvadratnem kilometru vsaj en simbol rdečim totalitarnim zločincem.

  • Prdo

   Kako uničujoča je pa ZDA DIKTATURA

   • FUCK COMMUNISM

    Da se bos kaj naucil o tem kdo in kaj je Amerika…

    “Every time we do something you tell me America will do this and will do that. …I want to tell you something very clear: Don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it.” – quote by Ariel Sharon to Shimon Peres (October 3, 2001); as reported by Haaretz

    In katera opcija so zidi?!?! LEVA!!!

   • Lustrator

    Govoriš o državi z najdaljšo tradicijo demokracije na svetu in ustavo, ki je takorekoč spomenik demokraciji? Državi v katero se trumoma priseljujejo ljudje vseh slojev in narodnosti v upanju na novo življenje – ponavadi prav iz legla komunizma, kjer te možnosti niso imeli?

    Ali kakšno fiktivno ZDA, kakršno vam v slikanicah predstavljajo sovjetofili?

    • luli

     ne trudi se z jugovićem.

   • tohuvabohu

    To so vaši zavezniki, a ne, miško?

  • FUCK COMMUNISM

   In te rdece pizde potem gobcajo kako desnaki delimo narod?!?!?!

 • FUCK COMMUNISM

  Tebe pa kmalu sploh ne bo vec! Let that settle in…

 • sloustava

  Volitve so rešitev za narod! Odpadejo jankovići, kučani, golobićnjaki, skratka gamad! Odpadejo vsi, katerih samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija. Ldor si želi živeti v samosotjni Sloveniji, jo bo na volitvah osvobodil barab!! Volimo ZA Slovenijo, in na Gradu bo plalpolala slovenska zastava!!

 • Prdo

  Katolibani svetovni zločinci

  • sprehajalec

   Ni večjih od tvojih Komunistov Prdonja.

  • FUCK COMMUNISM

   Izzivas, kaj, cefur?!?

 • Prdo
  • FUCK COMMUNISM

   Stone je zid, zato je levuhar in njegovo mnenje je pristransko in popolnoma NEPOMEMBNO!!!

   • Prdo

    Ja kar ni po janši je greh

    • FUCK COMMUNISM

     Jansa ni moja opcija, tako da imas ocitno spet verbalno diarejo!

     • Prdo

      Haha nee čigava opica pa je

     • FUCK COMMUNISM

      Pismen tut nisi… fak, cesa vsega levuharska cefuska pizda ne skoti…

 • Prdo
 • sprehajalec

  Ne popam rad yutub filmčkov, ampak tale je zanimiv. Anketa na Zahodnem bregu kaj si mislijo t.i. Palestinci o ateistih.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=483&v=AzR_J6Hrrr4

  Ha, ha, je vpraša nekega Mohameda,, da so ljudje ki ne verujejo v Boga, je rekel Mohamed, da je slišal, da so nekateri, ki verjamejo v ogenj, Satana. Ga je popravil, ne oni, oni verjamejo. Takšni ki v nič ne verujejo?

  Je rekel Mohamed, ne nisem še slišal za takšne….

  • SIMON ROZIC

   A za Tita in partijo še ni slišal? Kakšen butec je pa to?

 • Vera

  Jankovića iz Saraorcev ( Srbija ) je treba ustaviti, da ne bo prepozno .

 • Olga_10

  Opankarja je treba ovaditi zaradi poveličevanja zločinskega totalitarnega režima in njegovih simbolov! Terati ga je treba do evropskega sodišča za človekove pravice! Ljubljančani, izkažite se, kakšni Slovenci ste!

  • moon

   A ves, da v predragi Sloveniji ne mores registrirati blagovne znamke, katera je rasisticna, ksenofobna, fasisticna, … lahko pa recimo pivo Komunajzer z variacijami balkanskega mega miskota.. Nam res ni pomoci!

   • Prdo

    Res vam ni pomoči haha prvi ki je priznau bravo

    • moon

     Eni pac gremo v boljso prihodnost, ti in tebi podobni retardi pa v smeri Venezuele..

 • Olga_10

  Ravno danes so poveličevali tudi Ljudmilo Murglsko na prvi strani murglske kloake, ki se imenuje Delo…. Seveda boste uganili, kaj je povedala tovarišica, ki je “odstopila”, da “z Janšo ne bo sodelovala”….Toninko mali, ki je “prevzel” krmilo stranke (marionetno) in je poznan po “zrihtanju” dodatne penzije zločincu in veleizdajalcu Kučanu, se seveda še ni oglasil….Ima veliko “dela”….Škrabcu rit liže?

 • elh.

  Volili ga bodo vsi levi, muslimani, Srbi in ostali jugoslovani. Če je takih največ, bo izvoljen.

  Za Ljubljano bi bilo bolje, da bi jim župana volila vsa Slovenija. Konec koncev precej dobijo iz skupnega žaklja. Naziv prestolnica naj pa plačajo tako, da bomo vsi volili ljubljanskega župana.

  • FUCK COMMUNISM

   Dost zalostn, da bi muslimani volili srbjanca?! Ko so jih v Bosni srbjanci klali, smo jim mi dali zatocisce, zdaj bi pa srbjanca volili?!?! Hvaleznost na visku! Zato pa: vse cefurje ven iz Slovenije!!!

   • moon

    Tale tvoj srbjanc ni Srb. On je balkanska poturica.

    • FUCK COMMUNISM

     On niti ni rit, on je hemoroid. hahaha

   • Ta srbsko-muslimanska naveza je ena taka čudna zmes love-hate razmerja.
    Vedno nastopijo složno, ko je potrebno biti proti Slovencem in nas krasti. Tako je bilo že pred 500 leti, ko so bili turki vpadi ki so bili v resnici bosansko-srbski vpadi.

    PS: ni naklučje, da so muslimanizirani bošnjaki po večini srbskega porekla. Ista kri, le druga vera. Samo spomnil bi le na Teli-Hasan pašo Predojevića rojenega Nikola Predojević.

   • Osti jarej

    …dej ,ne serčkaj…..ga ni bosanca in ni hrvata,ki bi srba volil

    • FUCK COMMUNISM

     Ej, kura, poglej komu sem odgovoril in na kaj!

    • Jovo Jamnica

     Pa ne, da ti ločiš met Krobotom, Srbom in Bosancom. Kak te veš, je Srp al Krobot, če se potpiše z latinico??? Kroboti naprimer, so ta prvo pisali z cirilico!

  • sprehajalec

   Če bo šlo tako naprej, bodo šli Štajerci po poti kataloncev…

   Z združitvijo s Štajerci na severu, bo uresničen pradavni Štajerski sen; Vsi Štajerci v eni državi.

   • FUCK COMMUNISM

    Pa Gorenjci po poti avstrijskih Koroscev.

    • Vem, da so te ideje o odcepitvi posameznih slovenskih dežel na prvi preblisk privlačne, ampak vama s @sprehajalec:disqus priporočam bolj konstruktivno razmišljanje. Moje mnenje (in trdim da imam prav) je, da bi se morali v celotni državi rešiti komijev in balkancev, pa se ne bo potrebno nič odcepljat pa k nekomu priključevat. Samo to in edino to je dolgoročna in trajna rešitev za obstoj in prosperiteto slovenskega naroda.
     Danes pa Štajerci kolnejo čez Rudolfa Maistra, a hkrati volijo Frištravce in komuniste.
     Isto primorci – najbolj rdeči, pa vsi z zavistjo gledajo čez mejo v Italijo. Gorencem se pa tudi kolca po 3.rajhu, na volitvah pa tudi vidim kaj izvolijo. Dolenci so še najbolj reveži, ker mejijo na Hrvate in se zato nimajo kaj pritoževat. Pa tudi tu je po volitvah vedno znova vse rdeče.
     Dajmo bit konstruktivni in državotvorni pa zbrcajmo vse protislovenske komije in čefurje nazaj čez Kolpo.

     • FUCK COMMUNISM

      Sem takoj za. Se javim za umazane posle, ce bo treba.

     • Jovo Jamnica

      Gdo voli Fištro. Dobo je sam nekaj več ko 15% možnih glasof. pa še to so ga večinoma opkrožli tisti, keri so se fstrašli, da nebi ki kmetauzar Kanglar nazaj prišo…

    • etrusk

     Se popolnoma strinjam , tudi to je rešitev za nas Slovence.

   • dr.skovcan

    Vstala,Primorska si v novo življenje…primorska je rdeča- od vedno!

    • sprehajalec

     Primorci so šli v Italijo po pripojitvi Svobodnega Tržaškega ozemlja. Sem so pa prišli Italijanski komunisti, ki jih je iskala roka pravice v Italiji. Juri pa podobni….

 • Peter

  Jambori so bili kovinski in so jih požagali, ne požgali, no.

 • Dostmamrecesije

  Kaj pa znajo levičarji drugega, kot nositi rdečo zvezdo, ter postavljati kipe Titu. Kaj ne Artur rdečerepi

 • tohuvabohu

  Ko se bo po svetu razvedelo, da rdeči šerif postavlja komunistične simbole po Ljubljani, se bo naval tujih turistov enormno povečal. Severna Koreja je nedostopna in daleč, Slovenija pa je pri roki navdušencem nad tekovinami revolucije.

 • moon

  Najprej nam mora biti nekaj jasno: za “slovence” komunizem ni (bil) totalitarni sistem.
  Potem bo vse lazje in hitreje (dokler se ne zaprejo meje).
  Tu nam pac ni restive.

 • Zgornji

  BOLNIKI JANKOVIČEVI SO SE ZAPARAZITIRALI V LJUBLJANO, TAKO DA GRE VSESKUPAJ SAMO ŠE NAVZDOL …

  • Prdo

   A zakaj ne izvolite svojega župana

   • Soave

    Boš kandidiral ?

    • Prdo

     A vam zmankalo idiotov

     • Soave

      Kako ? Aja, hočeš povedati , da nisi idiot, da bi kandidiral.
      Čudno. Pa toliko veš o vladanju.

     • Dostmamrecesije

      A, vidim da si idiot.

   • Zgornji

    EEE PA ZATO ŠTO SU LJUBLJANIČANI GLUPI KO SVINJE !!! ! !!!

 • Prdo

  Nosil bom rudeču zvezdo

 • Osti jarej

  »Ustvariti moramo (nacistično) tehniko razčlovečenja. Če me vprašate, kaj mislim z razčlovečenjem, naj povem, da nameravam pokončati cele rasne enote in to bom tudi storil….«…hitler

  »Moramo iztrebiti vse moške te preklete rase!«…mussolini

  *****************************************************************************
  oboje velja za Slovence
  ********************************************************************************

  vaša prekleta vzornika

  • sprehajalec

   daj še vir?

   S teboj moramo biti previdni, ker se je vse dosedaj kar si napisala pokazalo za laž.

   • Prdo

    A janša reku a ne

   • Osti jarej

    ….daj vir,s katerim dokazuješ,da lažem….ali pa odšetaj,burek

    • sprehajalec

     Za dokazovanje tvojih laži se ne rabi vira. So v nebo vpijoče…

  • Peter

   naša prekleta vzornika?
   osti, kako ti veš, kateri so naši vzorniki?
   Spet tečna v nov dan, no.

   • Osti jarej

    ….kdor zagovarja domobrance,ki so prisegli okupatorju,ima za vzornika hitlerja in mussolinija…ajnfoh,kot pasulj…..druge ni

    • Peter

     Ja, res, no.

  • Lustrator

   Prav nobenemu domobrancu ni bil Hitler za vzor, nasprotno, nacizem so kot zapriseženi domoljubi sovražili prav toliko kot komunizem. A ker so jim Nemci ponudili orožje za samoobrambo pred komunisti, so seveda sodelovali – KAR JE PO HAAŠKI KONVENCIJI ZAPOVEDANO (!)

   • Jovo Jamnica
    • Lustrator

     Hvala za link, super branje. Kaj konkretno si želel z njim povedati?

     • Jovo Jamnica

      Kak je vrelo sovraštvo do nacistof met domobranci…

     • Lustrator

      Če bi prebral interna pisma in pričevanja domobrancev in njihovih poveljnikov oziroma njihova pogajanja z nemško vojsko, bi ti bilo jasno. V glasilu (ki so ga po vsej verjetnosti vsaj sofinancirali nemci), pa je povsem logično, da ne bodo do njih kazali resničnega odnosa. Dejstvo je, da so domobranci že od samega začetka nejevoljno vstopili v koalicijo z Nemci, saj so bili v to zavoljo obrambe Slovenije pred komunističnim genocidom PRISILJENI. Obstaja ogromno ideoloških in simbolnih točk, ki so jih nemci domobrancem VSILILI proti čemer so večkrat tudi protestirali domobranski poveljniki. Dejstvo je tudi, da Nemci niso nikoli domobrancev oborožili s konkretnim orožjem, saj jim je bilo popolnoma jasno, da se bo to slej kot prej uperilo proti njim samim – čim se bo pokazala priložnost. prav tako je dokazano dejstvo, da so domobranci sodelovali z zavezniki, jih reševali pred partizani in se celo dogovarjali za skupno ofenzivo proti Nemcem, ko bo prišel trenutek za izkrcanje. Ko je gestapo odkrili ta načrt, so vodjo te skupine, Ernesta Peterlina skupaj z ostalimi vpletenimi domobranskimi častniki aretirali in internirali v koncentracijsko taborišče Dachau.

      Tega se pa niste učili v partijski šoli, kajne?

 • Osti jarej

  ..kuga je??…po vaše bi morali nositi kljukast križ??

  • Prdo

   Ne zdaj majo vizito

  • Peter

   Ne. Ne enega ne drugega. Oba sta simbola totalitarne ideologije. Je to tako težko razumeti, no?

   • Prdo

    A unga na katerega ste jezusa pribili pa pedofili posiljujejo otroke v njegovem imenu bravo

    • Franjo Trojner

     Čuj Prdo, da te tvoja mati sliši, kakšne svinjarije vse pišeš na tem portalu, bi se te, kot dobra KATOLIČANKA takoj odrekla. Če pa je zaradi tebe izgubila svojo vero v vse dobro in Jezusa, pa ji je, kot načelni osebi gotovo žal, da te že malega ni zatukla.
     Uboga ta tvoja mati, še bolj ubog si pa ti sam, ki ti zares dobrega nikoli ni bilo dano spoznati, živeti, zato poznaš samo vse slabo in se temu primerno tudi obnašaš, vedeš.

  • Lustrator

   Demokrati nimamo nobenega spoštovanja ne do enega, ne do drugega socializma, kaj ti je tu nejasno?

 • Krtača 20

  A ste domobrančki že mel dons ponovitev zaprisege dolfiju na plečnikovem štadijonu? Na njegov rojstni dan se pa ja spodobi. Tko kot 44ga leta…. Pa ne pozabt rožmana h oknu prslont da vas bo požegnu izdajalčke.

  • FUCK COMMUNISM

   Vsak dan se clovk lahko kaj nauci… razen ce nisi zabit levuhar, pol se pa ne da… ampak Domobranci so prisegli Vsemogocnemu Bogu in NE Hitlerju. To me je danes poducil Lustrator in je res. Sem preveril. Zato ne seri neumnosti! Pa tut ce bi prisegli Hitlerju, kar niso, bi bilo to se vedno castno v primerjavi s prisego komunajzarjem. Zdej pa spizdi, da te ne skloftam kot navadnega rdecuharskega pankrta!

   • Prdo

    A bogu hahaah in on vas je potem kaznoval in zmetal v kurleva brezna

    • FUCK COMMUNISM

     Tvoj razpon in doseg smo danes, tako kot ze veckrat, spoznali vsi. Zdej pa zgin nazaj pod kamen izpod katerga si prilezel.

     • Prdo

      A boli resnica bogi

     • Prdo

      Še post dva pa boste zmagali ww2

     • FUCK COMMUNISM

      Da ne bo pomote, slovenski partizani niso nikoli zmagali v nobeni bitki, tako da je bil njihov prevzem oblasti izkljucno in samo posledica vecjih dogodkov v WW2. Ali z drugimi besedami, partizani so kot naplavina v reki. Se bitko na Okroglem kreteni iz ZZB kazejo kot veliko zmago, ceprav so vsi komunajzarji pocrkal v njej.

     • Prdo

      Ariel?

     • Jaz NOB-bedakom vsakič zastavim sledeče vprašanje: “naštej mi vsaj 5 bitk, ko so partizani napadli Nemce?” Do sedaj mi še nihče ni znal na to vprašanje odgovoriti.
      Aja, pa da ne bo pomote. Sprašujem za slovenske partizane. Razne Sutjeske in Neretve ne štejejo ….

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa so te Švabi pr nas napadali bandite???

     • FUCK COMMUNISM

      Sutjeska in Neretva sta tolk pravljici kot Sneguljcica in Trnuljcica. Vanju verjamejo samo zabiti, opranoglavi ali pa debilni!

     • Omenjam ju zgolj zato, ker s tem dajem vedeti, da sem zelo fleksibilen glede odgovora na moje vprašanje. Očitno pa kljub vsej “umetniški svobodi” ne zmore nobn NOB-bedak našteti tudi kaj na nivoju Sneguljčice in Trnuljčice. Torej niti izmisliti si naimajo kaj, kako zelo so se borili proti Hitlerju …. komitragično!

     • Soave

      Ja, katera resnica pa ??

    • Dostmamrecesije

     UTIHN!

    • sprehajalec

     žalostno pa je, da ti in tvoja sodrga to še danes slavite. Pomor 1% slovenskega naroda prdonja.

     • Prdo

      Sam en procent škoda

   • So pa zato partizani prisegli Stalinu :-)

    Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda,
    ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter
    vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
    združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
    ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
    narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje
    sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva
    in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim
    tlačiteljem in barbarom pod vodstvom velikega Stalina.

  • Soave

   Si danes že kaj pobožal in poljubil tvojo rdečo knjižico ?

  • sprehajalec

   To imajo samo Ljubljančani. Prisegla je samo Ljubljanska četa domobrancev.

   Ljubljančani pač. Poglej kakšno imajo danes z Zokijem…

   • Lustrator

    Domobancev je bilo največ v Ljubljani, ker je bilo tu največ komunističnega terorja in prav iz nobenega drugega razloga. Tam, kjer so s pokrajinami upravljali Nemci, se niso upali prikazati niti v civilu.

    • Jovo Jamnica

     A niso bli Švabi leta 1944 v Lublani???

     • Lustrator

      Takrat se je Teror preselil v vse tiste odročne kraje, kjer ni bilo nemške vojske. je bilo pa do 1944 tako ali tako že praktično vse opravljeno – narod obglavljen.

     • Jovo Jamnica

      Te pa tak tut napiši.

 • Prdo

  Domobrance sploh niso ubijali in netali v brezna so sami skakali sem preveril pa če tudi jih bi so jih premalo

 • Dostmamrecesije

  Komuniste mam za GLISTE.

  • FUCK COMMUNISM

   Komplimente jim dajes, vidim…

 • Jovo Jamnica

  Slovensko domobranstvo (25.04.1945, letnik 2, številka 17)

  OB FÜHRERJEVEM ROJSTNEM DNEVU

  Dne 20. aprila obhaja Adolf Hitler, Führer in Reichskanzler
  Velike Nemčije, 56letnico svojega rojstva…

  https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-GWOJ3G6Q/?query=%27keywords%3dSlovensko+domobranstvo%27&pageSize=25&frelation=Slovensko+domobranstvo

  • Soave

   Bodi toliko prijazen in pripni določen članek, ki naj bi ga prebrali.
   Hvala.

   • Jovo Jamnica

    Jas sn prečito kuj celi cajtnk. Na linki, kerega sn ponudo, klikni na:

    1. PDF datoteka (12 MB)

    …takoj spodi pot naslovnico, kera se ti prikaže. Pol pa idi na stran 9 in prečitala boš lahko celo voščilo.

  • sprehajalec

   Nič novega v narodovi zgodovini;

   https://www.dnevnik.si/i/ag/2013/05/24/721015.jpg

   • Jovo Jamnica

    Kaj je to??? Neki Broz iz leta 1952. Kako vezo ma to z mojim linkom??? Pa lupe tut nimam, da bi to čito…

 • Dostmamrecesije

  Qa delate levuhi na tem portalu????? Mrš stran.

  • Soave

   + + + + + + sem mislila, da jih bo Nova kaj počistila. A izgleda, da jih krvavo rabi.

   • Dostmamrecesije

    Nova24 rada vidi, kako se XTC, FUCK COMMUNISM, in ostali razpizdijo na tem portali. Koga bi pa potem nakuril, če ne bi bilo levuharjev.

    • Jovo Jamnica

     Ja. Zato pa mene v spam mečejo… ker se nea raspizdim… LOL

     • Prdo

      Daj si duška saj mene so tudi pa so obupali

     • Jovo Jamnica

      Eh, nea se mi več da. Tu se štritam vedno z enemi te istimi. Malo pa paše… tu pa tam.

   • baubau

    Dragi bralci,blokirajte SAMI neželjene komentatorje!

  • Prdo

   Potem bi bila že diktatura

   • Dostmamrecesije

    MRŠ UTIHN.

    • Prdo

     Aha to je demokracija

     • test

      a ti si demokraticen? saj 24/7 nazigas komentarje in provoziras samo zato, da ostalim onemogocas normalno komunikacijo. torej kaj si potem ti? socialisticna opica brez kulture ali samo antidemokrat?

     • Dostmamrecesije

      Veš, levuh je levuh, pa kukrkol pogledaš. Kjerkol ga povohaš, povsod smrdi.

 • if

  Torej, LJ prehaja v mesto diverzantskih akcij po načelu “Rušimo rdečo zvezdo”

  Iz resolucije o totalitarizmih, podprla jo je tudi SD:
  “Odločno in jasno obsojamo vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili vsi totalitarni in avtoritarni režimi; žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom izraža sočutje, razumevanje in priznanje za njihovo trpljenje.”

  • FUCK COMMUNISM

   S tem da zdaj pizdun Zidan svojo mlado zalego poziva k revoluciji…

 • if

  Levičarji RS spreminjajo potencial v stanje nove državljanjske vojne!
  To delajo javno, s kršenjem zakonodaje in ustvae!

 • Caetano

  Padec rdecih zvezd, ki so obdajale Ljubljano je pomenil simbolni padec udbovske diktature.

  • soc

   Žal res zgolj simbolni, kot lahko vsak dan bolje vidimo…

 • Prdo

  Manjšina bi krojila pravice večini

  • Lustrator

   To so temelji komunizma, ja. Na referendumu 91′ se je 95% volivcev odločilo za NE komunistični Jugoslaviji, danes, skoraj 30 let po tem, pa imamo v Sloveniji celo še več komunizma in Juge kot takrat.

   • Jovo Jamnica

    A res??? Kolk se spomnim, so nas napumpali proti Srbom in z tem proti Jugovini. Precednika je pa takrat rulo prvi komi Slovenije…

    • Lustrator

     “Napumpali”? Srbi so objektivno krivi za vso gospodarsko, kulturno, politično in civilizacijsko nazadovanje Slovencev v preteklih 100 letih – torej začenši z SDS, Kraljevino in potem katastrofo imenovano SFRJ. S tem seveda ne trdim, da je krivda na vseh Srbih, še manj, da so za tragedijo slovenskega naroda krivi srbski nacionalisti, je pa dejstvo, da so Srbi že pred komunizmom imeli vodilno vlogo pri vodenju skupne države (seveda izključno za lastne koristi) in so odigrali tudi ključno vlogo v sovjetizaciji balkana preko naveze Moskva – Beograd in šele nato Zagreb/Ljubljana. Noben komunist ni mogel biti komunist mimo Srbije.

     • Jovo Jamnica

      Hej, zakaj pa so te fentali Aleksandra Obrenovića, leta 1903 v Belgradi??? Takrat še komiji niso bli f špilu… Keri je forsiro dinastijo Karadžordžević??? Foter ot Aleksandra se je dobro fklučo na Dunaju. Se mu je dopadlo… In Dunaj je blo našo glavno mesto… takrat!

     • Lustrator

      Le zakaj? Zato, ker je želel Srbijo priključiti zahodno-civilizacijskem krogu, česar pa primitivni rusofili seveda niso mogli kar tako prenesti. Posledice so še danes vidne v vseh pogledih. A za razliko od Slovencev, Srbi vseeno spoznavajo, da je prihodnost v zahodni demokraciji in ne v slepem hlapčevskem odnosu do vzhodnih pravoslavnih bratov. Vera je vera, politika pa politika.

     • Jovo Jamnica

      A Rusi so bli krivi??? Keri bi si mislo? Britanci pa kao niso meli prstof polek??? Pa KUK triumvirat in umor prestolonaslednika Ferdinanda 1914. Rusi??? Kaj pa obnova Svetega rimskega cesarstva??? Spet Rusi???

     • Lustrator

      Nikjer nisem trdil, da so Karadžordževiči sami peljali to politiko, je pa dejstvo, da so jo in so s tem oškodovali celoten Jugovzhod (vključno s Srbi) za praktično celotno 20. stoletje.

     • Jovo Jamnica

      To se pravi, da se je fseeno nekaj dogajalo… neda?? Sam malokeri o tem razmišla. Takoj se zaletiš v frajmaurere pa tako…

     • Lustrator

      Temu se reče mednarodna politika, nič drugega.

 • mojadezela

  Gnoj rdeči!!!! Smrdi do neba!

  • Prdo

   Beu pa sm v rogu hahaha

   • mojadezela

    Marš golazen rdeča!!!!

    • Prdo

     Ok tud kje drugje da ti bo kost na mestu

 • totex39

  Balkanc skupaj z komunisti očitno hoče z postavljanjem teh komunistični simbolov sprožiti revolucijo, če mu je to opcija, se jim lahko uresniči, samo takrat ne bo tako kot leta 1991.

 • Dostmamrecesije

  Lewuhi, smrdeči so vaši duhi.

 • baubau

  “Demokratični” Ljubljančani,boste požrli tudi to?Potem kar ostanite okupirani za žico,saj si svobode niti ne zaslužite!

 • Dostmamrecesije

  Ne prebavlam lewuhow. Slabo mi je po njih.

  • Jovo Jamnica

   Čuj, zakaj lewuhow? Kaj si Kočevar…

   • Dostmamrecesije

    A Rifle???

    • Jovo Jamnica

     Ne zastopim…

 • garfi

  z majhnimi koraki ustvarjajo komunajzarsko jugoslavijo nazaj

 • Prdo

  Danes ste pa redki

 • Prdo

  Kje ste mamo jebci

  • Dostmamrecesije

   Tuki sm ti trdoglawc.

 • antimur

  Jankoviću, preden bo visel na ljubljanskem gradu namesto slovenske zastave, je potrebno pred tem nabiti rdečo zvezdo na njegovo odvratno čefursko betico.

  • Jovo Jamnica

   Jas pa sn mislo, da se mu rdeča zvezda dopade. Al misliš, da je lublanski Matija Gubec???

 • Oregon

  ta je itak prfuknjen s to mačjo čarovnico vred

 • if

  Župan Janković, z uvajanjem takih vsebin se uvrščate med okupatorje samostojne RS.

  • domovina mili dom

   Premaknilo se ne bo nič, dokler Slovenci iz cele države ne pridejo v Ljubljano, na gradu izobesijo slovensko zastavo. Na magistratu pa vse mehke ćććć na ulico zvlečejo in poženejo v maloro s kolaboranti vred.

 • mginko

  Tako srb iz balkana vlada slovenskemu narodu v ukradeni prestolnici. Vse skupaj v režiji murgelske stare in malade udbomafije.

  • slovenke in srbi

   JANKOVIĆEVA MATI JE SLOVENKA…..oče je bil iz Srbije…….Tudi od Dragića in Dončića so matere Slovenke, očetje Srbi….Pač Slovenke imajo rade Srbe :-)

   • mginko

    Vsa njegova dejanja kažejo glavne njegove gene.

  • slovenke in srbi
  • domovina mili dom

   Bravo.

 • hehe

  Janković ima mater Slovenko….a mu ona nič ne svetuje? :-)

 • ma

  Voditeljica tv programa slovenske narodne glazbe, Gajšek, ima tudi Jankovića….Ampak ne zokija :-) https://odkrito.svet24.si/clanek/govorice/kdo-je-oce-njenega-otroka-506871

 • lokec

  Ljubljana je samo še uradno Slovenska prestolnica.

 • abcd

  Znani na ić imajo očete Srbe, matere Slovenke….od Jankovića, do Dragića, Dončića, Plestenjaka…………..https://odkrito.svet24.si/clanek/govorice/kdo-je-oce-njenega-otroka-506871

  • :-)))

   Srbi in Slovenke imajo očitno veliko ” kemije” v postelji

   • tohuvabohu

    Še več pa ekonomije.

 • Matevzh iz Glanza

  to je zares vredno protesta in sabotiranja. Mislim, a se ljudem meša? To je očiten dokaz, da tranzicija v demokracijo nikoli ni uspelo, to je antilustracija. Madžarska: zunanje deponije spomenikov in v muzejskih parkih … tukaj jih bomo pa prepostavili? V Ljubljani?? To je totalka slovenske države 21. stoletja.

 • mezanima

  Jankovićeva mati je Slovenka, a mu kaj svetuje pri županovanju?

 • ,

  Iz kje izvira ime ” Ljubljana”?

 • ,

  Iz kje izvira ime, ” Ljubljana”?

 • Jovo Jamnica

  Slovensko domobranstvo, 03.05.1945!!!!!

  Nismo sami!

  Apokaliptični jezdeci divjajo preko Evrope, ki je zapustila krščanstvo in šla na pota modernega poganstva. Postavila je človeka za merilo stvari in na mesto, ki je določeno samo za Boga. Zato je morala priti kazen. Sam Bog nam jo je poslal v obliki boljševizma…

  …Predramila je kraljeviča Marka, odprla grob Negušov, zbudila kralja Matjaža…

  …Okoli sebe je zbral general Rupnik domobranstvo, Draža Mihajlovič četnike in Dimitrije Ljotič dobrovoljce. In danes, ko se bije odločilna bitka za slovensko zemljo, so vsi ti oddelki tesno povezani v ljubezni in bratski slogi ter trdni odločnosti, dobojevati začeti boj do zmage. Za našo grudo se bore in umirajo četniki Dinarskih planin, pod vodstvom junaka in svečenika Djujiča, Ličani in Kordunaši Dobroslava Djevdjeviča, za našo srečo in svobodo je dal življenje Dimitrije Ljotič…

  …In kot je nekdaj na Kosovskem polju pognalo lepo Kosovsko cvetje, tako bo na naši zemlji iz prelite bratske krvi zraslo še lepše cvetje kot so “božuri s Kosova”…
  ————-

  Jao, čuda velikoga, kat se na Kosovo spusti vojska…

  Smrt majke Jugovića

  Mili bože, čuda velikoga!
  Kad se sleže na Kosovo vojska,
  U toj vojsci devet Jugovića
  I deseti star Juže Bogdane;

  • whattheff

   ti si direkt za norišnico

   • Jovo Jamnica

    Zakaj??? Priznam pa, da sn dans ovo prvič v živleju prečito..

    • se ti vidi

     • Jovo Jamnica

      A ti si vedo za toto domobransko lubezn. Toto navdušenje nat brati Srbi in Črnogorci??? Mene je ipak to presenetlo! Ki pa so ustaše??? Se je Rupnik skrego z Kroboti??? Je zato Rožman splino, Stepinac pa doma čako na usodo???

     • :-))

      si v letu 2018

     • Jovo Jamnica

      Že, že. Anpak zglea, da se negdo spreneveda, v bistvu pa mu paše opankićeva rabota leta 2018.

     • albanc, pomiri se

     • Jovo Jamnica

      Ki si te zaj do tega prišo, da sn Albanc???

     • ej ti debil, očitno nisi vedel, da imajo Poljaki tudi mehki ć https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

     • Jovo Jamnica

      Kako ma to vezo z biločem???

     • sprehajalec

      Logično pričakovanje domobrancev, Ljotičevcev in četnikov je bilo, da se bo Kraljevina obnovila. Za Nemce se je vedelo, da bodo poraženi.

      Glavni boj je bil boj proti Komunizmu.

     • Jovo Jamnica

      Ja. In to tretjega maja 1945??? Klup temu, da se je Hitlar par dni prej sam sebe bek spravo??? Oni so pa še upali na zmago??? Pa kak hudiča, glih z četniki. Še enkrat… ki pa so tu ustaše???

     • sprehajalec

      Če ne bi prišli prekomorci pa hercegovci v Slovenijo, lokalni partizani niso imeli šans proti domobranom. Tako je bilo tudi v Gčiji. Le da so v grčiji res pomagali Angleži, na kar so pri nas upale protikomunistične sile.

     • Jovo Jamnica

      LOL… Vidi ti njih na Nova

      We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
      ————–
      Še vedno nič o ustaše???

     • sprehajalec

      Če si hotel obnoviti Kraljevino pod vodstvom Petra, nisi potreboval ustašev. Poleg tega ne Anglija ne ZDA niso mednrodnopravno priznale NDH.

     • Jovo Jamnica

      Saj tut Državo SHS niso…

     • sprehajalec

      Verjetno bi jo v nekem trenutku. Država SHS je imela problem z prodirajočimi Italijani iz zahoda, ter Srbi iz Juga. Ni prostalo takrat drugega, kot ujedinjenje.

     • Jovo Jamnica

      Država ni mela dobenga problema, ker je bla sam na papiru. Korošca pa niso iz Švice domu spustli in so mu za nekaj cajta dali dokumente na hladno, dokler se niso drugi z Srbi zmenli, kak mora bit. Interneta še ni blo, tak, da se Korošec ni mogo prek tvitera z slovenskim folkom menit. Tak je blo in fertik šlus!

     • sprehajalec

      Združitvi so botrovale okoliščine Jovice in ne mednarodna prisila.

      1. Kraljevina Srbi so si jemali teritorije kolikor je pisalo v Načertaniju Garašina. Hrvaški je realno grozilo, da bodo ostali v obliki Zagrebške okolice. Italijani so si jemali primorje in otoke, Srbi pa Bosno, Dalmacijo, Slavonijo. Zato so bili Hrvatje za združitev, ker jim je takrat grozila prvič amputacija. kasneje se je to ponovilo še dvakrat.
      2. Slovenija je bila v stiski, pohod na koroško je propadel, Italijani so se bližali Vrhniki. Madžari so imeli Prekmurje. Z morebitnim plebiscitom, če bi prišlo do njega, bi Slovenija izgubila tudi Štajersko do Zidanega mosta.

      Država SHS bi tako realno obsegala Gorenjsko z mejo na Triglavu in Vršiču, Ljubljano do Vrhnike, ter Dolenjsko, ter okolico Zagreba z Zagorjem, ter Gorski kotar in Delnice.

     • Jovo Jamnica

      Glej, nea me prepričuj, ker za mene so Kroboti katoliški Srbi. Dobena od slovenskih dežela ni bla nikol predmet v Garašaninovih sajnah o Vlki Srbiji. So pa Francozi in Britanci hotli preko Srbof oslabit Austrisko cesarstvo.

     • sprehajalec

      Avstrijskega cesarsta leta 1919 o katerem govoriva, ni bilo več. Ni bilo koga oslabiti. Saj sem ti zgoraj napisal, Garašinova sanjarjenja se končajo na mejah zagrebške katedrale.

      misleni preskok ti manjka jovice. Obrni ploščo. ujetnik si ene melodije;

      Glej, nea me prepričuj, ker za mene so Kroboti katoliški Srbi.

      Kaj pa če so Srbi Pravoslavni hrvatje? Kot Nikola Tesla? ,Ali Svetozar Borojević? Ali Raoul Stoisvljević? Ali SS general, vodja napada na drvar, Lothar von Rendulic?

      Obrni ploščo Jovice, boš lažje živel…

     • Jovo Jamnica

      Ajde, Garašanin je sajno Veliku Srbiju v sredini devetnajstega stoletja in takrat je blo to Austrisko cesarstvo, pa če se na glavo postaviš. Kroboti se hvalijo z kao krobocko špraho, zapisano na Baščanski plošči v GLAGOLICI, kero pa sta si zmislila Ciril in Metod za čvekače na Balkanu.

     • sprehajalec

      Garašininova podlaga so bile pisarije Vuka Karađića, ki je postavljal srpsko pismenost. In potoval naokoli in kjer je slišal što, je zakljućil, da so Srbi svi i svuda. Nategnila jih je potem sama Srpsla pravoslavna cerkev, ki je izdala predpis, da je lahko Srb samo Pravoslavec. s tem je izključila prehajanje Rimokatolikov pod svoj nacionalni korpus. Sedaj se pa najde Jovice, ki kljub navodilu srpske pravoslavne cerkve trdi drugače? Kakšne osnove za kaj takšnega?

      Hrvati so pač politični pojem, ki je postal narodni pojem skozi stoletja. Tako kot madžari. Tudi Srbi so bili na začetku označba za pleme konjenikov v 7. stoletju, ki so se vsilili lokalnim Raščanom in Vlahom, ki so skozi stoletja postali Srbi. Zato imajo madžari še vedno ime za njih Raci in ne Srbi.

     • pesjanar

      Ki pa te mate hostare,toti loji so bli eni vlki pizduni,kradli so pobijali ko pa so zagledali švaba pa so se vsrali v hlače,direktno ker gat še takrat niso poznali.

     • Jovo Jamnica

      O hostarah sn že preveč prečito. Pr domobrancah pa še vedno kako novo sranje najdem…

    • radames

     Šele zdaj, ko se revijo Slovensko domobranstvo dobi na netu???!!!! Jaz sem jo bral že pred več kot 50 leti, ko sem jo našel na nekem podstrešju. Skoraj vse številke hranim na čistem, varnem in primernem mestu.

     • Jovo Jamnica

      Ni važno. Glavno da čitam. Pr nas na Štajerskem itak ni blo domobrancof, tak, da kaj takega nisn mogo najt na dobenem potstrešju…

 • plavi-mil

  Prasec čifurski.

  • ,

   tebe je naredil albanc

  • :_))))))))))

   mati mu je slovenka

   • milanček

    mati, stanuje v štepanjskem naselju je bila kurbetina 1. kategorije!

    • ?

     Janković te lahko toži, ker tako žališ njegovo mamo, ki je stara gospa.

    • :-)))))

     to govoriš o tvoji materi

   • plavi-mil

    Žalostno.

 • ,

  Janković je po materi slovenc, po očetu Srb, pogosta kombinacija v slo

  • sprehajalec

   največkrat pa matere postanejo samohranilke. Kulturne razlike so le prevelike. Tako kot Dončićeva…

  • tohuvabohu

   Torej je Hrvat, hehe. Nekaj zmesnega.

  • pesjanar

   Ja po materi slovenc po fotru pa osel oziroma “magare”

 • milanček

  naj postavi, da bo lahko njegova familija nekje zabingljala! golazen je treba zatreti!

  • zeh

   zatri ti samega sebe

 • Jovo Jamnica

  Hahahaaaaaaa… Požarčina ritvita Crnkovićija. Kaj nista kobajagi skregana???

  https://twitter.com/BojanPozar?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.pozareport.si%2F

  • ..

   človek a ti sploh si pismen?

   • Jovo Jamnica

    Nea se mantraj. Ti sam na link klikni, pa boš zastopo…

    • ..

     ti se mantraš že ko pišeš, pri branju pa ti sploh ne gre

     • Jovo Jamnica

      Sploh se nea mantram…

     • SmashFascism

      kdo pa ti tipka in kdo ti čita. sej nimaš osemletke.

     • Jovo Jamnica

      Za tebe pa res nea rabim osnletke. Pomožna šola je dovol…

    • SmashFascism

     Teb ni pomoči.

     • Jovo Jamnica

      Se ful sekiraš zarat tega???

 • radames

  “…sedaj Janković provocira z drugimi simboli komunizma.”

  janković naj kar provocira. Vsak naslednji dan siloviteje! Se bo prej našel zanj ustrezen “provokator.” Narod tega primitivca ne bo prenašal v neskončnost…

  • Jovo Jamnica

   čiji narod to bre???

   • g

    pola slovenski, pola srbski, kot večina v slo :-)

    • Jovo Jamnica

     Kaj pa če bi napiso pola srbijanski i pola slovenski??? Keri naciji bi spado???

     • Franjo Trojner

      Odvisno od lojalnosti. Če si lojalen Sloveniji ni dileme in če si lojalen Srbiji tudi ni dileme. Jovo saj sam veš, da se na dveh stolih na enkrat ne da sedeti. Zdaj pa sam presodi kam ti spadaš in kam spadajo tvoji otroci.Menda ja niste vsak na svojem bregu?

     • Jovo Jamnica

      Jao, pa kaj si ti neprijavleni anonimneš “g”??? Toti odgovor je namenjen samo njemi. Napiso sn ga pa f krobocki šprahi, kar pomeni, da bi ga najbrš povedo Krobot po nacjonalnosi. Srb bi reko pola srpski i pola slovenački narod.

     • SmashFascism

      ..četniški, kar tudi si.

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimaš. Nisn še slišo, da bi se keri Krobot za četnika proglaso…

   • :-))

    ti si albanc, si že napisal to…..in kaj bi zdaj rad? Da so vsi albanci?

    • Jovo Jamnica

     Keri fsi??? Fsi fsi???

  • jovan jovan

   10% izgubljenih v času in prostoru še ni in ne predstavlja narod .

  • MižekFiga

   Koit župan prestolnice je zelo priročen. Vedno se ve kje ga poiskati. Dokler bo vohal provizije, bo več ali manj ročno dosegljiv.

 • jovan jovan

  ESČP je dalo dokončno (pozitivno) mnenje o rdeči zvezdi. Razpravljati o simbolih nacifašizma pa je nepotrebno, saj so jih zahodne in druge demokratične države vrgle na smetišče zgodovine. Kar ne velja za “grahovce”, ki so bili del nacifašistične koalicije! Tam se postavlja spomenike….

 • bi jo

  pa porka duš, nej stojijo, klinc jih gleda. čez nekaj let bodo pa za kej druzga.o joj…

 • etrusk

  Kje ste Slovenci , ki ste osamosvajali , mar boste res samo tiho in te gravžne stvari gledali in nič storili

 • Miran

  Zoki desnjakom pije kri. Kar tako naprej g. Župan na še dolga leta

 • sne Berje

  bo Haineken dodal še napis pa bo konc debati…..

 • tetka z ozadja

  janšisteki, v naslednjem sklicu parlamenta, ko vas bo občutno manj, boste
  lahko v takem bolj intimnem vzdušju razpravljali, kdo je bil v
  Napoleonovih časih na pravi strani. Ker pluvanje po NOB vam je bil več
  ali manj strel v koleno.

  • Franjo Trojner

   Kaj je zdaj to? Kaj si zdaj ti domobranka ali partizanka? Ma ti mona si vse pomešala, a si se z prav vsemi po seni valala?

   • tetka z ozadja

    Všeč mi je ker ste drugorazredni, druga violina, druga liga.

    • xtc

     Ja vidimo povsod v Evropi zmagujejo levi v Avstriji;Madžarski,Poljski,Franciji

     • tetka z ozadja

      Na Madžarskem je zmagala desnica ker so volilci tako želeli, pri nas bo desnica poražena, ker volici tako želijo. V čem je problem?

     • xtc

      V tem ,da boste bankrotirali kot v Yugu,Mađzari nas pa prehieli ,a sedaj razumeš bebo?

     • ĐĐ Style

      Če se bo extremno povečalo povpraševanje po paprikašu nas lahko prehitijo. Slovenija beleži rast in zmajnšuje nezaposlenosti. Res da počasi, ampak se premika, desnica tega ne želi priznati in si zatiska oči. Do zadolževanja je prihajalo v vseh vladah, tudi Jajotovi, tako da ne biti preveč pameten

     • xtc

      Očitno tepček marsika ne razumeš drži se KP knjižice.

     • ĐĐ Style

      No ti mi razloži, ker si vso pamet sveta pobral. Upam da se v družbi ne delaš tako pametnega.

    • Franjo Trojner

     Čuj bolje se počutim med drugorazrednimi v drugi pošteni ligi, kot pa sobivati med prvorazrednimi z krvavimi rokami do komolcev, z zverinsko pobitimi ljudmi na vesti, se iti mafijske posle, biti špicelj, ovaduh, izdajalec lastnega roda itd.

     • tetka z ozadja

      Še bolj mi pa je všeč, da bomo janšeka odžagali.

 • tetka z ozadja

  DOMOBRANSKA PRISEGA ZVESTOBE IN ČESTITKA HITLERJU

  Na današnji dan, 20. Aprila 1944, so slovenski domobranci uradno postali vojska v sestavi nemških okupatorjev.
  Da bi svojo privrženost velikemu vodji še jasneje poudarili, so za
  svojo vojaško prisego izbrali njegov rojstni dan – kako všečno!

  Stvarni smotri in aktivnost slovenskih domobrancev so bili sicer že od
  njihove ustanovitve naprej enaki in so ostali tudi poslej nespremenjeni ,
  vendar Nemcem očitno to ni več zadostovalo. Zahtevali in dobili so tudi
  svečano zapriseženost. In za »krono« je dal svoj blagoslov vojakom škof
  Rožman.

  Vsa svečanost pa ima veliko večjo težo kot samo
  formalni dodatek sicer že sprejetim obvezam domobrancev, saj je jasno
  vsakomur, da ima velikanski moralni pomen. Sramota narodnega izdajstva
  je postala javno oznanjena in predstavljena

  Slike dogodka so
  nema, a brezprizivna priča, ki je ne more ovreči nobeno zanikanje; na
  tejle so se “za zgodovino” posrtojili pred fotografom vsi najbolj
  pomembni voditelji slovanskega domobranstva in njegovih podpornikov.

  • FUCK COMMUNISM

   Vidim, da obcudujes ponosne in castne Domobrance, ki so v lepih zlikanih uniformah branili svoje domove pred povampirjenimi komunajzarskimi banditi z rdecim zmazkom na kapah in razcapanimi oblacili. Prisegat Vsemogocnemu Bogu, da bos skupaj z nemsko vojsko branil svojo domovino pred pokvarjenimi ubijalci je nekaj najvecjega, nekaj najlepsega in nekaj nabolj castnega, kar vojak lahko v svojem zivljenju naredi. V nasprotju s komunajzarskimi banditi, ki so zvestobo prisegli direktno mesarju Stalinu in v imenu komunajzarije morili lasten narod, vse od starcev do dojenckov. To seveda vi rdecuharski pizduni namerno zamolcite. Pobit vas je treba vse do zadnjega, barabe!

   • tetka z ozadja

    domobranci so bili PLAČANCI okupatorske vojske in iz strani komunizma so dobili kar jim pripada. No po volitvah vas bomo čipirali.

    • Franjo Trojner

     Kako plačo si te, kot domobranka dobila? Morda klobaso med noge?

    • FUCK COMMUNISM

     Bog mi je prica, da komaj cakam vase cipiranje!!! Ubijal vas bom kot se ubija podgane in zajce!

     • tetka z ozadja

      Bog, ali veliki vodja?

     • FUCK COMMUNISM

      Tebi, ko nas boste zaceli cipirat, to ne bo vec pomembno, ker bos od popolne groze srala v gate!!!

     • tetka z ozadja

      Tudi za take imamo zdravilo, mi levičarji smo od samega hudiča.

     • FUCK COMMUNISM

      Brrrrrrr…. Desnaki se ze tresemo od strahu! Vi levuharji ste govno. Vedno ste bili govno in vedno boste!!!

     • tetka z ozadja

      Z vami počnemo karkoli želimo, po volitvah bo za vas samo slabše.

     • FUCK COMMUNISM

      Ej vi na volitvah ne morte zmagat niti pod razno, ker narod ni tolk zabit, da bi se naprej trpel vase izdajalske pizdarije.

     • tetka z ozadja

      Ne skrbi, mi bomo šteli.

     • FUCK COMMUNISM

      Pol se pa pripravi na drzavljansko vojno!

     • Dostmamrecesije

      Lewuharka zabita do fundamenta.

    • xtc

     Ti se za po volitvah ne sekiraj-skiraj pa se za tisti ,dan ki je blizu,ko ne boste dobili nobenega pufa več kot Yuga.

     • tetka z ozadja

      Nam je le pomembno, da preprečimo, da janšek ne pride do oblasti, ostalo me ne zanima.

     • xtc

      Saj po tistem dnevu bo prišel,kar sami mu boste omogočili to,cepci levi se iz zgodovine nee naučite nič.

     • tetka z ozadja

      Me zanima ali bo janšek odstopil 03.06. 2018 zvčer, ali 04.06.2018 zjutraj?

     • Občasni Komentator

      Med domobranci, ki so zaprisegli Nemcem, in teboj, ki še vedno prisegaš propadlemu režimu ni nobene razlike. A se tega zavedaš?

     • xtc

      Ne prišel bo na neomejeno obast ko boste zbankrotirali kot v
      Yugi.

     • ĐĐ Style

      On nikoli, on bo še posmrtno kandidiral. Nekdo je obseden s kartami, nekdo z igricami, on pa s oblastjo.

     • FUCK COMMUNISM

      Ta tvoj komentar nazorno kaze tvojo brezmejno levuharsko zabitost!!!

    • pesjanar

     Bolje domobranci kot klavci pod rdečo zvezdo in bolje od kurb kot si ti kateri ste se obogateli na račun pobitih izven sodno,sicer pa se z takšnimi krvavi tetkami ne splača polimizirat,ker še nihče na tem svetu ni doživel da bi bil kup govna posebno rdečega zmožen reči kakšno pametno.

    • učko

     Domobransko vodstvo je zaradi spleta okoliščin, ki ti jih ne bom razlagal, formalno podpisalo pakt z Nemci leta 44. Komunisti pa že leta 39. Slovenski komunisti so bli Stalinovi hlapci, hlapci največjega zločinca v zgodovini človeštva. In slovenski komunisti so trasirali pot za okupacijo Sovjetske zveze na teh tleh, pizde zločinske in izdajalske !!!!!!

   • Občasni Komentator

    Biti proti komunizmu je eno. Braniti dogodke, kjer nekdo prisega zvestobo nacistični Nemčiji pa nekaj drugega. Odločitev o tem je bila zgodovinska napaka, ki je tiste, ki so zaprisegli za vekomaj postavila na stran poražencev WWII. Karkoli serjemo o tem, to ono drugo nihče normalen na zahodu ali vzhodu ne bo tega razumel in podprl kot nekaj normalnega.

    • FUCK COMMUNISM

     Preberi prisego in potem komentiraj, ker ocitno prisege ne poznas!

     • Občasni Komentator

      Nalagaš mojster. Ni kaj za brat.

    • radames

     Vse premalo veste, kako hudičev je komunizem. Tudi rinjene okupatorju v naročje, je komunistična zadeva.

     A tole je pa normalno?
     Takole prošnjo je Edvard Kardelj naslovil na sovjetskega veleposlanika junija 1945:

     »Želimo si, da bi nas Sovjetska zveza štela za predstavnike ene od bodočih sovjetskih republik in da bi na Komunistično partijo Jugoslavije gledali kot na del Vsezvezne komunistične partije (b)«.(P. Simić,Tito – Skrivnost stoletja, 2009, str. 230)

     • Tone

      Glede na reputacijo zgodovinarja Simića je podatek vprašljiv. Pa tudi, če je resničen, ni imel nikakršnih posledic.

     • radames

      Sicer pa tudi “borbene” pesmi, ki želijo sovjetsko Slovenijo, povedo svoje.
      “Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti!” In tako naprej.
      Posledice pa so bile. Slovenija je bila najbolj stalinistična republika v Jugi. tito je oboževal Stalina do smrti, kajti Stalin ga je brez vednosti in odobritve Kominterne (Dimitrova) spravil na čelo KPJ.

      Posledice zločinskega komunizma bomo trpeli še precej naslednjih generacij. Ljudje preprosto ne vedo kolikokrat bestialnejši je komunizem od vseh drugih svetovnih zatiralskih režimov. Enostavno ne poznajo zgodovine svetovnega komunizma in zgodovine vsake komunistične države posebej. Pojma nimajo, kako je Stalin razpredel mreže v Franciji.

      Pa še citat iz Kocbekovega Dnevnika:

      Edvard Kocbek je 9. februarja 1976 zapisal v svoj Dnevnik: “Prvič v življenju mi je iz globine žal, da sem se rodil kot Slovenec in prvič po tridesetih letih mi je postalo iz vseh vlaken mojega človeka žal za partizanstvo. Komunizem je resnično satansko maščevalna in infernalna sila. Česa naj se zdaj oprimem ?”

      Dnevnik 1954 – 1977, Izbor, Ljubljana 2004, strani 248 in 249.

     • Silka

      Za Kardelja ni imel posledic je pa imel posledice za njegove sledilce leta 1948 na Golem

     • Tone

      To niso bili sledilci, ampak strankarski tovariši z enakimi nazori.

    • Marko Jošt

     Kdo je prvi paktiral z nacisti Občasni?

  • Franjo Trojner

   A ti si tudi domobranka?

  • FUCK COMMUNISM

   Pa se povej nam “bebavim desnakom”, kako imenujes ropanje, posiljevanje in klanje lastnega naroda po vaseh in gozdovih pred in med vojno, zaradi katerih so Domobranci sploh nastali, in morijo po vojni?!?!? A to je pa narodnoosvobodilni boj?!? Pizda vam materina izdajalska komunajzarska! Prasci!!!

 • Jst samo upam, da ga narod ne bo več nikoli volil. Sramota. Če Slovenske zastave ne more izobesti na Ljubljanski grad, bi lahko tudi to rdečo zvezdo izpustil. Srbski provokator, ki je nespoštljiv do SLOVENSKEGA naroda.

  • FUCK COMMUNISM

   Petokolonaska komunajzarska pizda! Tako kot vecina cefurjev – pripadni so svojemu narodu, ne Sloveniji, ceprav so lahko tudi rojeni tukaj. V slucaju konflikta nam bodo zapicili noz v hrbet!

 • cistajeba

  Jankoviča ne maram, ampak za tole mu moram dati pa en velik plus!!!!

  • Tačka

   Tebe imam rada, ampak za tole napisano ti moram dati en velik minus!!!!——————–

  • ĐĐ Style

   Sem istega mnenja, preveč vleče na stran kapitalistov. Za zvezdo pa res +

 • lokec

  Hudič je ker mu nihče nič ne more. Levi so nažalost vedno boljv većini.

 • ĐĐ Style

  Ljudje, ki so se priključili domobrancem so se zavedali, da s tem prisegajo največjemu zločincu vseh časov Hitlerju , ki ima danes rojstni dan.

  • Sodni dan

   “Ta rdeče” pa po enosmerno vozovnico dopustovat na Poljsko!

   • ĐĐ Style

    Fašizem vamostane večno v krvi

    • Sodni dan

     Partizani so bili klavci lastnega naroda, radi so se igrali tudi skrivalnice ko je zaškripalo.

     • ĐĐ Style

      Najbolje , da prebereš kako zavezniško ali pa nemško knjigo katera vojsak je bila edina priznana na našem ozemlju. Naj ti pomagam, domobranci niso.

     • Sodni dan

      Se strinjam, vaške straže pač niso vojska!

     • ĐĐ Style

      No ko prebereš mi sporoči

    • xtc

     Bebo na Poljske m ni fašizma ,pač pa je Poljska žrtev dveh nagnusnih socialističnih totalitarizmov v podobi Nacional socializma in vašega boljševik socializma iz Rusije.
     Poljaki vedo,da ste eni in isti GNOJ.

  • xtc

   Žal narobe-Oba tako Josif in Mao sta ga presegla,levi-pa ITAQ.

   • ĐĐ Style

    In kdo so bili desni v Rusiji in na Kitajsekm

    • xtc

     Glej bebo,Komunizem z 200 miljoni + samo v dvajsetem stoletju,”amaterja” Duče in Adi pa komaj 45 miljonov in še s tem ,da sta se oba razglašala a socialista in to sta tudi bila-TOREJ VAŠA.

     • ĐĐ Style

      Torej vaši so manj pobili in so dobri, sedaj si me razsvetlil. Jure je ukradel 10 MIO eur, Jože je ukradel 2 MIO. EUR. Jože je dober človek in poštenjak

     • xtc

      Bebo?
      NE napenjaj se,Duče,kot Adi sta bila zagreta socialista,ki sta malce tranzitirala v nacionalne vode,kot vaš socialistljubleni Slobo.

     • ĐĐ Style

      Torej so domobranci zaprisegli socialistom

     • xtc

      Glej bebo poglej si realno zgodovino Hitler kot Duče sta bila socialista in sta se z vašimi iz Moskve družno dogovarjala o uporu proti imperializmu.
      Saj še pponite tovariši siocialisti dretja ppijanih socialistov ob prvem maju v Trbovljah?

     • ĐĐ Style

      Posluši ti prikriti gay, ste fašisti in to boste ostali do konca svojih dni. Pa še eno si zapomni ljudje počasi imajo dosti zaničevanja in iskoriščanja kapitalistov, ko poči vseljudska revolucija v Evropi se bodo zopet vsi obrnili proti rdeči zvezdi. Podbno so aristokrati v Franciji počeli, vendar se na koncu ni dobro končalo.

     • xtc

      Obogi revček zahojen,zaničevanja kapitalistov?
      Katerih kapitalistov Stojana Petriča F21 KPS,Polaniča SD,Šešoka SD,Bobinaca SD,Krivca sipatizerja SD,,Počivaška bivšega SD,Stepišnika SD,Štalekerja SD,Kordeža SD itd?

     • ĐĐ Style

      SD ni moja opcija

  • Sodni dan

   Tako vse najbolše Adolf!

   • ĐĐ Style

    Me veseli, da si voščil. Tvoji trdijo v svoji izmišljeni zgodovini, da je Hitler sodeloval s partizani. Kmalu bodo tnaši trije prazniki, 2 uradna in še en. 27.4 – 1. Maj in 25 Maj, vabljen na koncert

 • ĐĐ Style

  Ljudje moji, pamet v glavo. Ne pustite se prepričevati pokvarjencem! Začnite misliti. Ne dovolite, da vas zavajajo desni. Kaznujte napake politikov. Takoj, nemudoma. Vi imate žezlo (glas na volitvah) v svojih rokah.

  • xtc

   Točno tako zbrcajte leva kamor so jih v normalnih dsržavah NA DRUŽBENI ROB-kot Teacherjeva.

   • ĐĐ Style

    Voli za levico

    • xtc

     Definitivno JUTRI VOLIM ZA Teacherjevo,če jo Slovenija le zmore.

     • ĐĐ Style

      Torej na psihijatrije imate jutri volitve, so vam doktorji tako rekli. Ja imate

     • xtc

      Težava je v tem ,da ste levaki v normalnih državah zbrcani na psihiatrije in družbeni rob v Yugi in SLO pa normalnost.ki k SREČI pelje v hitri bankrot.

     • ĐĐ Style

      Kadar koli jajo ni na oblasti drvimo proti bakrotu, bla bla

     • xtc

      Tepček?
      Levaki ste uničili še vsako državo,ki ste si je polastili od Kube,Venezuele,Yuge itd.
      Torej ne se napenjat bebo.

     • ĐĐ Style

      Malce poglej kdo vodi luxemburg, 1 mesto po BDP-ju na svetu

      Communist Party of Luxembourg
      Luxembourg Socialist Workers’ Party
      The Left
      The Greens
      Alternative Democratic Reform Party
      Christian Social People’s Party
      Alternative Democratic Reform Party

      Pirate Party Luxembourg

     • xtc

      Ah,Luxemburg je komunističen,nisem vedel?
      Baje tudi ZDA in Monaco,ppa Švica.
      Ma kej sti za en debil zahojen?

     • ĐĐ Style

      Kdo je rekel, da je komunističen, pač prevladujejo leve stranke, vidim da si nepismen

     • xtc

      Ne tumbaj osel.
      Sicer pa,j******** se mi kdo zmaga Junija upam ,da levaki,ker to je oDREŠITEV za noro Slovenijo,ko nebo nihče dal vam več pufa kot v Yugi,boste na tnalu,kot v Yugi takrat vas niti tiekovi in partizanski spomeniki in rdeča krama ne odrešijo neizbežnega.

     • ĐĐ Style

      Prejle si trdil, da so levičarji zjebali vse države, sedaj te pa moti ko ti pokažem eno uspešno državo. Evo ti še ena – Norveška, na oblasti so social-demokrati.

     • xtc

      A zato zahajajo na desno in izganjajo vaše brate kamel heblarje Šamije,ki vas trenirajo za naskakovanje kamel,poleg koz,ovc in cuckov ,ki jih že obvladate?

     • ĐĐ Style

      Zakaj pa sedaj menjaš temo?

     • xtc

      A zato Norvežani Terajo vaše brate kamel heblarje in rusofilčke ven in se vse bolj povezujejo z Natom in tam bo največja vežba Nata-tule te nekaj hebla.

     • ĐĐ Style

      Tudi vaše brate šiptarje terajo, oni so bili pod okupatorjem in so na pravi način obračunali z izdajalci. Sedaj potomci teh izdajalcev držijo jezik za zobmi

  • sprehajalec

   Kaznujte napake politikov. Takoj, nemudoma.

   Tukaj se strinjam Zokijeve napake, napake Moralnega in pa šarlatane tipa mesec&Violeta, ki se pasejo na davkoplačevalce je treba sterat….

 • montyamp

  Zvezda je znak banditov .
  Iz odpada zašvasane konstrukcije z zvezdami , kažejo na točke kjer so koncentracije banditov najvišje .
  V slučaju “čiščenja” so lokacije pač dobro označene , bo manj iskanja , tarče za tomahawke so postavljene .
  Saj brez teh invalidnih kandelabrov se že po obcestnih jarkih vidi kje domujejo komunistfašistični udboizdajalci in čefurji .

 • ĐĐ Style

  Še danes tisti, ki komunizem omenjajo kot nekaj groznega, v resnici ne vedo ali nočejo priznati, kaj je komunizem kot ideja pomenil. Verjetno povzeto po modrih amerikancih, od katerih jih več kot 95 % sploh ni vedelo kaj komunizem sploh je, pa so ga vseeno vsi sovražili, saj je njihov propagandni stroj rabil zunanjega sovražnika.

  • sprehajalec

   Džidži, glupsone. Ljudje niso poznali veličino ideje komunizma ampak prakso. kakšna je bila plača v Avstriji in v komunizmu. pa ko je bilo treba po kofe, plenice in banane v Avstrijo, ker jih komunizem ni dal.

   zakaj komunizem ni dajal kofeta ljudem džidži? je bil v ozadju višji cilj, da ljudje niso dobili kofeta?

   • sprehajalec

    Levičar bo seveda rekel, Vidiš, si šel lahko k Avstrijcu po kofe, Čeh ni smel….

 • montyamp

  Po 1. svetovni vojni se je delavska Jugoslovanska socialdemokratska stranka (JSDS) povezala s hrvaškimi in srbskimi socialisti v Socialistično stranko Jugoslavije. Leta 1920 se je od nje odcepilo revolucionarno krilo, ki se je kmalu zatem preimenovalo v KP Jugoslavije. Slovenski komunisti so se razglasili za sestavni del KPJ in napovedali oster revolucionarni boj ter izrekli podporo tretji delavski internacionali. Izkoristili so težke socialne in družbene razmere po prvi svetovni vojni in takoj pričeli z agitacijo med delavci. Med aprilsko stavko železničarjev 1920 so organizirali protestne shode, poškodovali železniško progo, zbirali orožje, postavljali barikade in izzvali krvavi dogodek na Zaloški cesti (stavka železničarjev). Na volitvah novembra 1920 so v Sloveniji dobili dobrih 10 % glasov, v beograjski skupščini pa z dobrimi 12 % postali tretja najmočnejša politična skupina. Po poskusu atentata na regenta Aleksandra in uboju notranjega ministra Draškovića je vlada komunističnim poslancem odvzela mandate in z Zakonom o zaščiti države stranko prepovedala. Slovenski komunisti so se umaknili v ilegalo in v naslednjih letih menjavali imena, programe in taktiko ter se kalili v frakcijskih bojih. Organizirati so začeli tudi oborožene oddelke, primerljive fašističnim črnosrajčnikom in nacističnim rjavosrajčnikom. Ti slabše oboroženi oddelki so imeli največ članov v rudarskih revirjih, kjer je poleti 1924 prišlo do novega poskusa revolucije in hudega spopada med komunisti in Orjuno, ki je terjal veliko smrtnih žrtev. Njihova dejavnost se je okrepila po uvedbi kraljeve diktature, ko so pozvali k oboroženemu uporu in organizirali proteste, v Mariboru pa so celo skušali izvesti vojaški udar. Oblast je odgovorila z odločnimi ukrepi in razbila velik del partijske organizacije. Mnogi izmed članov so pobegnili v tujino, številni med njimi v Sovjetsko zvezo.
  Tam so se kot funkcionarji Kominterne ali pa kot predavatelji in slušatelji na Mednarodni leninski šoli in na Komunistični univerzi narodnih manjšin Zahoda izpopolnili v revolucionarni taktiki. Med njimi so bili: France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček … Poslušali so različna predavanja, zlasti o marksizmu, partijski zgodovini, zgodovini Kominterne, delavskem gibanju … Poleg teoretičnega so si pridobili tudi praktično znanje s področja gverilskega bojevanja. Vseskozi med študijem so bili pod natančnim nadzorom Ljudskega komisariata za notranje zadeve (NKVD), čigar ovaduško mrežo so razpeli tudi med študente. Med agenti, ki so bdeli nad funkcionarji Kominterne, je bil tudi Josip Broz Tito, ki je poleg opravljanja predavateljskega dela pisal tudi karakteristike za kadrovski oddelek Kominterne. Njegova negativna poročila o generalnem sekretarju KPJ Milanu Gorkiću so vplivala na odpoklic in likvidacijo Gorkića v Moskvi leta 1937. KPJ je bila takrat povsem v razsulu, kar je okrepilo zahteve nekaterih slovenskih komunistov po krepitvi nacionalne KP. Da bi pomiril njihovo nezadovoljstvo, je Kardelj aprila 1937 sklical sestanek na Čebinah, kjer so izpostavili pomen antifašizma in ljudskih front; kasneje so ta sicer slabo pripravljen sestanek poimenovali ustanovni sestanek KPS in mu s tem pripisali večji pomen.
  Na predvečer drude svetovne vojne v Jugoslaviji je Tito izločil še zadnje partijske konkurente in 19. oktobra 1940 v predmestju Zagreba organiziral »svatbo«, kot so tajno imenovali njegovo inavguracijo na mesto generalnega sekretarja Centralnega komiteja KPJ. Ob prevzemu položaja generalnega sekretarja je pozval k radikalnemu revolucionarnemu boju. Glede boja zoper morebitno tujo agresijo pa je Kardelj poudaril, da bodo komunisti sodelovali le v primeru možnosti revolucije in če bo to v interesu Sovjetske zveze.

  France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček …

 • montyamp

  Solatar je bil izvoljen za župana pri 37% volilni udeležbi .
  Vsi na volitve , bandite na odpad .

 • DolenjskaMojaDomovina

  ja ka te pa je?!?!?
  jazd še nisem bil višje od trebnjega pa tude ne mislm jet!!!!!!!
  da b pa u lablano hodu?!?! a se čistu zrajtan?!

 • Sodni dan

  Nažalost mi nobeden ne bo pral možganov kdo je bil kriminalc pa kdo ne. Dejstva govorijo svoje . Piše se leto 1945 ,ko se je moj praded vračal s fronte kot partizan, tako kot mnogi drugi prisiljen v boj za rdečo zvezdo. Da ne zaidem s teme, na cesti od Nove Štifte proti spodnji Savinjski dolini se je vračal domov in bil ustreljen v hrbet v imenu rdeče zvezde od svojih lastnih rojakov partizanov ! Še danes ni njegovega imena na nagrobniku z rdečo zvezdo na pokopališču in ponosen sem na to. Napis na družinskem grobu “PADEL” pa pove svoje in vsak tak napis na grobu ima drugo plat in drugo krvavo zgodbo!

 • xtc

  Skratka,Slovenija je umobolni absurd komunizma.
  Sicer pa,srečo imamo ,da so med nami in Srbi Hrčki in to,da bodo levaki zelo hitro uničili SLO ,kot so Yugo-upam na čim krajši čas,da bo čim manj bolelo.

  • ĐĐ Style

   Komunsite v Sloveniji ste ustvarili desničarji, ker ste trdili da so povsod komunisti. Ljudje so se začeli zanalašč opredeljevat za komuniste, čeprav to niso, samo da vas jebejo v glavo. Samo SDS vidi komunsite.

 • Dostmamrecesije

  Qa je na tem portalu en Cefur z 20 nicki??? K bi jih naklow.

 • bubamara

  V bistvu je čudno, da na gradu ne plapola zastava SFRJ namesto močvirniške brisače.

 • samotoje

  Kljub provociranju z rdečimi zvezdami, malikovanju diktatorskega hohštaplerja s cigaro in otročjimi izbruhi jugonostalgije, ali pa prav zato, se jim , ljudem brez moralnega kompasa, čas izteka. Ker to vedo, histerično grabijo za vsem, kar bi jim omogočilo podaljševanje bolnih iluzij. Smešno.

 • Tone

  Te jambore je odstranil prvi župan oziroma njegov oproda Vidmar z namenom, da jih prebarva. Očitno so sedaj že prebarvani.

 • Maja

  tako kot so komunisti zlorabili partizane, domobranci zlorabljajo demokracijo…sicer bi vedeli, da je rdeča zvezda mnogo stoletij pred nastankom komunizma bila nekomu drugemu simbol. Pojdite raje na izlet in sprijaznite se, da žaljenje po spletu je kaznivo. Komunizem je umrl 04.05.1980.

 • lado

  maja, ne razumeš v čem je poanta!!!!!a hodiš na fdv ali pa si oprana notri ,.komunize ti-nam vladaaaaaaaaaaaaa!SMOTKA B……..Sicer pa SLOVENCI !!!! VOLITE DESNICO za NAŠ INZANAMCEV OBSTOJ !!!! KOT MADŽARI !!!!!!!!!!potem bomo pa rdećo golazen poštimali po KUĆKIČEVEM receptu !!!!!!!!!!!! zDAJ GRE PA RES ZAREEEEEEEESS

  • Maja

   ne vem, zivim v Nemciji, kjer za cudo ne zasledim pljuvanja drzavljanov po ljudeh ki so ziveli med II SV, pa bi gotovo bilo vec zamer kot v Sloveniji…bi bil cas da nehate tezit z bedarijami…ce ne, pa se zmenite na Barju pa z pestmi dokoncajte svoje osebne zamere.Mene ne zanima, ker vojna prinese svinjarije cloveske nature, povsod in vsi moski v vojni postanete zveri.

 • lado

  Sem pozabil vprašati ,kje bo ta SRAMOTA STALA jo grem podret !!!!!!!!!!!!! OBVEZNO

  • ĐĐ Style

   No, sporoči ko končaš

 • herman

  Strgar je bil kot vizigotski kralj Alarik, ki je ob zavzetju Rima dal podreti vse spomenike.

 • cosmosjasnovidec

  Ali je tako težko živečim v Ljubljani podreti te jambore z copatarsko balkansko čefutarsko lopovsko gnusobo “jankovićem”vred?
  Če bi se to postavljalo kje na mojem koncu bi ziher bilo porušeno.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Blizzard Man

  nima smisla se ozirat na take in podobne stvari ki se dogajajo v naši deželi, ker itak ne moremo nič glede tega, to zanalašč delajo da kažejo svojo moč v državi ali v mestu, da tista druga stran piše o tem, to se bo počasi samo od sebe rešlo ko sds ali katera druga podobna desna opcija dobi večino, do takrat pa je to samo provokacija za nekatere, nekateri pa komaj čakajo da vidijo da nova tv piše o njihovem titoizmu in jih še bolj motivira, tak da, naj majo makarovičevo, jankota… meni je itak vseeno, no vseeno ni, volil bom sds kot vedno, sem pa s ptuja, tak da ne vidim vsega tega, kak narod tak tudi vse drugo je.

 • DJURO SUMAR

  Prav je, da častimo spomin na naše herojske partizane, ki so iz naše Slovenije pregnali okupatorje in domače izdajalce.

 • lado

  FUCK !!! BRAVOOOOOO !!!!! sem enakega mnenja ,ker sem PATRIOT inpoznam “zgodovino partizanov” !!! LOPOVOV IN MORILCEV LASTNEGA NARODA , ZVERI !!! 25.maja gremo na rdeći trg ,počastit makarićićko z štrudlnom ,pribolški-savski, sprej sireno !! SLOVENCI !!!! VOLITE DESNICO ,DA BOMO ZAČELI ŽIVETI MI IN NAŠI VNUKI TER NASLEDNJE GENERACIJE SLOOOVEEENCEEEEV!!!!!!!!!! ZDAJ ALI NIKOLI VEEEEČ !!! VSI NA VOLITVEEEE!!!!!!!!!!!

 • lado

  komentirajte naslov in slike ,bebci, kregarski !!! zato se nam srbin farmacevtski smeje ,a bi naredili že red v naši domovini ,pa ne tu na portalu!!! a bi šlo ?????!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!