fbpx

Sramota za Štrukljev sindikat SVIZ: Množičen protest v Ljubljani zlorabili za politično kampanjo SD in Levice!

Luka Mesec

Na to, da ima Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) pod vodstvom Branimirja Štruklja zelo jasno politično agendo in je zgolj podaljšek skrajno levičarskih strank SD in Levica, priča današnje dogajanje na protestu v Ljubljani na Kongresnem trgu, kjer sta protestnike nagovorila vidna člana teh strank Jernej Pikalo in Luka Mesec. Da je paradoks še hujši, pa dokazuje tudi nagovor poslanca SMC Saše Tabakovića, ki je del koalicije SMC-SD-DeSUS, proti kateri protestira nahujskana množica.

Boji za delavske pravice in višje plače so z današnjim dnem dokončno izgubili svoj pomen, saj je sindikat Kučanovega nekdanjega zeta Branimirja Štruklja več kot očitno zlorabil množico zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v politične namene. Shod so namreč spremenili v politično zborovanje, kjer so jih nagovorili predstavniki radikalne levice iz vrst Socialnih demokratov, Levice in SMC.

V tej popolni zmedi, v kateri so ministri Maja Makovec Brenčič, Boris Koprivnikar in Zdravko Počivalšek odšli v tujino, da bi se izognili pogajanjem in protestom, pa člani iste koalicije protestirajo proti njim. Manipulatorji so torej dosegli, da bo nahujskana množica spet volila popolnoma iste, proti katerim zdaj protestira.

Nekdanji minister in vidni član stranke SD Jernej Pikalo.

Poslanec SMC Saša Tabaković.

Peter Truden