fbpx

Ups! Fajonova čestitala napačni

Tanja Fajon (Foto: STA)

Medtem ko cela Slovenija doživeto spremlja dogajanje zimskih olimpijskih iger v Pekingu, ki so zgodovinskega pomena za slovenske skoke in skoraj vsak prebivalec Slovenije pozna imena naših deklet, ki še ta trenutek odmevajo in bodo odmevala po svetu, pa to ne velja za “domoljubno” Tanjo Fajon, katere objava na Twitterju je odraz nespoštljivosti, če ne celo malomarnosti, saj si ni vzela niti toliko časa, da bi čestitala pravim.

Naša dekleta na olimpijskih igrah si zaslužijo hvale, brezpogojno, vse. Tanja Fajon pa bi morala pred objavo, ki jo je objavila na družbenem omrežju, razmisliti o drugačnem izboru besed, sploh priimkov ali pa v izogib čestitanju napačnim čestitati vsem, tako pa je izključno za medalji čestitala napačni.

Na družbenem omrežju je namreč napisala: “Bravo dekleti! Bogataj in Klinec z medaljami!”, dodala pa je še ključnik #teamslovenia in #IfeelSlovenia, pa vendar bi nekdo, ki je v “slovenski ekipi”, vedel imena vseh naših tekmovalk na olimpijskih igrah.

Foto: Twitter

Na tretji tekmi na olimpijskih igrah v zgodovini je Urša Bogataj postala olimpijska prvakinja, izjemen uspeh je z drugo žensko olimpijsko medaljo za Slovenijo dopolnila Nika Križnar. Zasluge za nadaljevanja fantastičnega slovenskega uspeha pa sta prevzeli Ema Klinec na 5. mestu in Špela Rogelj na 9. mestu. Slovenija bo vekomaj pomnila vsa imena!

Tanja Brkić