fbpx

Sramotilec Slovenske vojske Babosek je tudi vrhunski cenzor – kritične komentarje briše kot za stavo!

Dejan Babosek (Foto: FB)

“Sramota, da si režiser, kulturnik in plačan iz proračuna. Kako lahko pogledaš v oči prijateljem, znancem in sorodnikom, če ne poznaš osnov bontona. Zmerjanje slovenskih vojakov z izdajalci je… gnus. Za vedno si zaključil kariero. Samo še genitalije bi moral pokazati, pa bi bil na nivoju profesorja,” je le eden izmed izbrisanih Facebook komentarjev pod opravičilom režiserja partizanskega fiaska Preboj Dejana Baboseka. Izbrisanih komentarjev smo našteli kar precej.

Dejan Babosek si je hotel s opravičilom na svojem Facebook profilu popraviti ugled po razkritju v našem mediju, da je prav on kričal in žalil pripadnike Garde Slovenske vojske z izdajalci. Režiser Preboja pa je pod objavo ohranil pustil le sebi všečne komentarje. Negativne, kritične komentarje pa izbrisal.

Babosek bi se odlično znašel v vlogi totalitarističnega pujska Napoleona 
Babosek bi bil glede na izbrisane komentarje primeren za prevzem urada za cenzuro. V enem dnevu bi v Sloveniji zavladalo enoumje bivšega režima, kot je v legendarni knjigi 1984, opisal George Orwell. Babosek bi se tudi odlično znašel v vlogi totalitarističnega pujsa Napoleona v drugi Orwellovi uspešnici, Živalski farmi. Cenzura je bila namreč v času totalitarističnih sistemov ključna za ohranitev oblasti. Razlike ni bilo ne med fašizmom, nacizmom in fašizmom, saj so vsi sistemi zahtevali popolno podreditev eni ideji. Sto tisoč drugače mislečih so ubili po koncu druge svetovne vojne, Babosek pa se tej zločinski ideologiji udinja in o njej snema junaške filme ter sramoti Slovensko vojsko.

Cenzurirani komentarji, ki jih je Dejan Babosek izbrisal pod svojim sporočilom. (Foto: Facebook)

Luka Perš