fbpx

Sramotno! Ravnateljica Krajnčan za potrebe stavke in izsiljevanja za povečanje plač vzela za talce otroke in njihove starše

“Na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, bodo osnovne šole (tudi naša) tako zaprte,” je v posebni okrožnici staršem zapisala ravnateljica ljubljanske Osnovne šole Božidarja Jakca, Nataša Krajnčan, poleg je bila podpisana tamkajšnja sindikalna zaupnica Nina Bernard.

Čeprav je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vsem šolam poslalo dopis, da “so vrtci in šole dolžni tudi v času stavke zagotavljati minimalni delovni proces, kar pomeni varstvo in oskrbo otrok, učencev in dijakov, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole”, se vodstva šol za to ne zmenijo, temveč poslušajo sindikaliste, s katerimi skupaj obveščajo starše, “da bo šola na dan stavke zaprta.”

Gre za izsiljevanje stavke
Gre za kršenje zakona o stavki in neupoštevanje priporočil okrožnice resornega ministrstva. Krajnčanova je staršem še napisala: “Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.”

Več si lahko preberete TUKAJ.