fbpx

Sramotno za 21. stoletje: Fajonova in Jelušičeva iz vrst SD naravnost vzhičeni nad petjem partizanskih pesmi!

Foto: Facebook

V Cankarjevem domu so se v torek znašli pripadniki Židanove SD, razlog za to pa je jubilejni koncert ob 75. obletnici obstoja Partizanskega pevskega zbora. Glede na objavo na družabnem omrežju Twitter sta evropska poslanka Tanja Fajon in nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič komaj čakali na pričetek koncerta, obe sta namreč na fotografijah prav prešerno nasmejani. 

Partizanski pevski zbor je namreč kot neposredni naslednik Invalidskega pevskega zbora preko spletne strani najavil, da bo ob praznovanju tri četrt stoletja delovanja organiziral kulturno-umetniški dogodek. Ob tem so pripisali, da je zbor med vojno imel več kot 200 nastopov, čez čas pa so se “partizanske pesmi in pesmi upora zapisale v srca mnogih Slovencev, ki jih še danes s ponosom pojejo”.

Izročilo naj bi bilo pomembno za vse generacije
“Partizanski pevski zbor ohranja domoljubne in partizanske pesmi, ki so nastale v najhujših časih našega obstoja, ter je varuh te kulturne dediščine. Jubilejni koncert bo predvsem glasbeni dogodek, ki bo poslušalcem pričaral lepoto partizanskih pa tudi drugih pesmi, ki jih bo poleg Partizanskega pevskega zbora izvajal kot gost Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec. S koncertom želimo simbolno povedati, da je izročilo pesmi upora, domoljubnih in partizanskih pesmi pomembno za vse generacije,” še poudarjajo pri Partizanskem pevskem zboru pod opisom koncerta.

Fajonova izrekla iskrene čestitke
Fajonova je na družabnem omrežju Twitter zapisala, da je v pričakovanju jubilejnega koncerta ob 75. obletnici obstoja Partizanskega pevskega zbora, in ob tem izrekla iskrene čestitke. Na sliki je mogoče videti, kako navdušena je v družbi Jelušičeve, ki si je okrog vratu celo nadela verižico z obeskom rdeče zvezde. Priznati je potrebno, da udeležba Fajonove in Jelušičeve niti ne preseneča, saj sta že večkrat dokazali, da se radi udeležujeta partizanskih proslav, kjer se slavi komunistično preteklost.

Žalostno je, da se v 21. stoletju ne slavi Slovenije in slovenstva, ampak raje komunistično preteklost, ki nam glede na grozote in število izvensodno pobitih nikakor ne more biti v ponos. Če ne bomo Slovenci sami skrbeli za spodbujanje slovenstva in domoljubnih pesmi, tega ne bo počel nihče drug namesto nas. Velika škoda je, da ne znamo ceniti kulture, ki so jo soustvarjali naši predniki, ki so bili pripravljeni za našo domovino dati tudi življenje. Jugonostalgiki s pomočjo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tita Turnška in podporo Kučanovega kroga ljudi širijo jugonostalgijo, zato ne čudi, da prevečkrat namesto slovenskih zastav in simbolov gledamo jugoslovansko zastavo in simbol rdeče zvezde. Do kdaj še?

H. M.