Razkrivamo: Sta Erjavec in Židan pri Šarcu zaščitena, ker sta mu še kot Serpentinšku plačevala “na roke”?

Foto: Demokracija

Ministra Dejan Židan in Karl Erjavec bi se v normalnih demokratičnih državah že zdavnaj znašla v hudih težavah in v nemilosti pri premierju. Židan zaradi suma porabe denarja iz akcije Naša super hrana za volilne namene, Erjavec zaradi zlorabe obveščevalne službe.

Vprašanje, ki se povsem logično postavlja, je: s čim držita v šahu predsednika vlade Marjana Šarca? Naš vir trdi, da vesta, kako so Šarcu, ko je bil še komedijant, plačevali nastope “na roko”.

DeSUS in SD naj bi bila Šarcu nastop “plačala na roke”
Marjan Šarec je zelo na hitro obračunal z nekaterimi sodelavci ali politiki v lastni stranki. Tako se je moral Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu premierja Marjana Šarca, na hitro posloviti zaradi domnevnega izogibanja plačevanju davkov, afera sendvič je odnesla Darija Krajčiča z mesta poslanca državnega zbora. A pri Židanu in Erjavcu, ki bi ju morala doleteti vsaj resna preiskava (no, Erjavca bo najbrž doletela interpelacija), se Šarec ne odzove.

Naš vir trdi, da zato, ker je od njiju oziroma stranke Šarec kot nastopajoči komedijant pred več leti dobil plačilo “na roke” in se tako izognil plačilu davka. Šarec je sicer že (tudi za Nova24TV) zanikal, da bi kaj takega počel, a “sporni” naj bi bili dve plačili. Prvo za nastop ob 50. rojstnem dnevu Karla Erjavca junija 2010. Šarca so takrat najeli pri stranki DeSUS. Posrednik je bil takratni generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič, ki se je zgrozil, ko je slišal, da želi Šarec za nastop 800 evrov. Za kakšno ceno so se kasneje dogovorili, ni znano, Šarec je trdil, da se je za nastop dogovoril njegov zastopnik.

Druga zadeva je Šarčev nastop za SD. Tam naj bi zadeve urejal Dušan Kumer, pravijo naši viri in dodajajo, da naj bi bilo plačilo izvedeno zelo po domače.

Nezakonita razrešitev brigadirja Mihe Škerbinca
O tem, kako je Dejan Židan kot minister za kmetijstvo zlorabil davkoplačevalska sredstva iz kampanje Naša super hrana za posredno financiranje predvolilne kampanje SD, smo v prejšnjih številkah revije Demokracije že obširno pisali. Zato se na tem mestu osredotočimo na ministra za obrambo in predsednika DeSUS Karla Erjavca. Spomnimo. Minister za obrambo Erjavec je “na predlog” načelnice Generalštaba Slovenske vojske generalmajorke Alenke Ermenc v začetku aprila razrešil poveljnika poveljstva sil SV brigadirja Miho Škerbinca. Razlog za to je bil domnevni incident, ko je konec marca prišlo do nočnega streljanja z najtežjimi kalibri na vadišču Poček, s čimer naj bi po Erjavčevih navedbah ignorirali usmeritve ministra, da se po 23. uri ne izvajajo urjenja s težko oborožitvijo. Zato je Erjavec od načelnice zahteval preiskavo in poročilo o tem dogodku. Škerbinc, ki velja za enega najsposobnejših častnikov v SV in je cenjen tudi v zvezi Nato, je vložil ugovor na razrešitev s položaja.

Ker razrešeni poveljnik ne sme dajati izjav, ga v javnosti zastopata odvetnik in Sindikat vojakov Slovenije, ki ga vodi Gvido Novak. Slednji je za Večer dejal, da je bila razrešitev Škerbinca nezakonita, ker “ni bilo službenih potreb za njegovo zamenjavo”. Po njegovem je Škerbinc med nočnim streljanjem spoštoval vse predpise in usmeritve generalštaba. Da kršitev na vadišču Poček ob nočnem streljanju ni bilo, je potrdila tudi načelnica generalštaba na novinarski konferenci, ko je dejala, da je bilo streljanje izvedeno skladno z dogovorom med obrambnim ministrstvom in Občino Postojna. Med konferenco je tudi citirala določila omenjenega dogovora, da se razen v poletnih mesecih lahko strelja ponoči do deset dni mesečno brez časovnih omejitev in omejitev kalibra orožja. V sindikatu SVS od Erjavca zahtevajo tudi opravičilo zaradi njegove izjave, ko se je za Večer vprašal: “Če vojska ne upošteva ukazov … Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?” Za sindikat je nedopustno, da obrambni minister duhoviči o zakonitem delovanju poveljnika sil SV in se s tem posmehuje vsem pripadnikom SV.

Minister Karl Erjavec zlorabil položaj in OVS
Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb DZ RS je konec aprila ugotovila, da je minister za obrambo zlorabil položaj in vojaško obveščevalno službo za razrešitev poveljnika v poveljstvu sil SV brigadirja Mihe Škerbinca. O tem je 26. aprila na posebni tiskovni konferenci govoril podpredsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostih služb (KNOVS) in poslanec SDS Žan Mahnič. “KNOVS je na današnji seji na podlagi ugotovitev pooblaščene skupine, ki je ta torek opravila nenapovedan nadzor na Obveščevalno-varnostni službi MORS, ugotovila, da je minister za obrambo Karl Erjavec ob asistenci direktorja OVS MORS Dejana Matijeviča zlorabil svoj položaj, ko je od Matijeviča zahteval, da OVS MORS ravna nezakonito, direktor pa je nalogo sprejel in tudi izvedel,” je dejal Mahnič in dodal, da gre v tem primeru za odstavitev brigadirja Škerbinca z mesta poveljnika poveljstva sil SV.

Komisija KNOVS je tako ugotovila, da je Erjavec na podlagi govoric in SMS-sporočil, da je Škerbinc neprimerno govoril o zdravstvenem stanju Ermenčeve, ustno naročil direktorju OVS Dejanu Matijeviču, da začnejo z zbiranjem informacij pri pripadnikih SV oziroma obveščevalno dejavnost. Matijevič je nato ustno naročil nekaterim posameznikom, naj izvajajo obveščevalno dejavnost. Zaslišali so 25 pripadnikov SV, pri tem pa jim niso pojasnili pravic, ki jih imajo, je opozoril Mahnič. Dodal je, da sta tako Erjavec kot Matijevič s tem delovala nezakonito. Po njegovih navedbah so namreč delovali na podlagi prve alineje drugega odstavka 32. člena zakona o obrambi, ki sicer med varnostne naloge na obrambnem področju uvršča odkrivanje, preiskovanje in preprečevanje ogrožanja varnosti določenih oseb, delovnih mest, objektov in okolišev, ki jih uporabljata ministrstvo in SV v državi ali zunaj nje, ter podatkov o razvoju ali proizvodnji določenega vojaškega orožja ali opreme. Ker pa je Ermenčeva kazensko ovadila Požareport, ki je poročal o njenem zdravstvenem stanju, bi po Mahničevih navedbah lahko pri preiskavi kvečjemu ravnali po drugi alineji 2. odstavka 32. člena, ki govori o preiskovanju kaznivih dejanj v skladu z zakonom. To pa bi morali početi kriminalisti OVS in ne varnostniki, je pojasnil.

Mahnič je ob tem spomnil na govorice v medijih, da je bila Ermenčeva hospitalizirana. Hkrati so v SV krožila sporočila, da je njeno zdravstveno stanje Škerbinc najprej komentiral na kolegiju, pozneje pa pred postrojem sil na Vrhniki. Tako je OVS na ministrov ukaz 3. aprila začela zasliševati vojake, ki pa po Mahničevih navedbah niso mogli potrditi, da je Škerbinc neprimerno govoril o načelnici. Ugotovilo se je, da je komentiral njeno zdravstveno stanje po tistem, ko so o tem ugibali že v medijih, prav tako pa je želel vojake pomiriti, da je načelnica že operativna. Po navedbah podpredsednika KNOVS je bila preiskava končana 12. aprila in je bilo poročilo ministru takrat poslano, medtem ko je Erjavec že 5. aprila sporočil, da je na predlog Ermenčeve razrešil Škerbinca. Kot razlog so uradno navedli incident na Počku, kar pa seveda ni bilo res, o čemer smo pisali že zgoraj.

Podobno kot v primeru Vebra! Erjavec bi moral biti razrešen!
KNOVS je tako s petimi glasovi za in z dvema proti sprejela sklep, da OVS v primeru Škrbinca ni imela zakonske podlage za opravljanje informativnih pogovorov na poveljstvu sil SV. Soglasno pa so potrdili sklep, da se KNOVS strinja z vodstvom OVS, da v primeru Škerbinca in zdravstvenega stanja Ermenčeve ni šlo za zbiranje informacij za predkazenski postopek, zato opravljeno nalogo lahko štejejo kot klasično obveščevalno dejavnost OVS. Mahnič je tako ocenil, da gre za vsebinsko in časovno podobnost s primerom nekdanjega ministra za obrambo Janka Vebra, ki ga je državni zbor razrešil zaradi očitkov, ker je OVS naročil analizo posledic prodaje Telekoma. Razrešitev je predlagal tedanji premier Miro Cerar. Mahnič je po novinarski konferenci na Twitterju zapisal, da morata tako Erjavec kot Matijevič odstopiti, saj sta zlorabila OVS za politične potrebe. Med mogočimi ukrepi je tudi interpelacija zoper ministra. No, v SVS pa zahtevajo sklic izredne seje parlamentarnega odbora za obrambo, vse politične stranke in poslance pa pozivajo k vložitvi interpelacije proti ministru za obrambo Erjavcu, saj je zlorabil svoj položaj, izgubil zaupanje in kršil funkcionarski etični kodeks.

In kaj je ob tem storil predsednik vlade Marjan Šarec? Za zdaj še nič! Postavlja se vprašanje, ali tokrat ne ukrepa zato, ker ga ima Erjavec zaradi njegovih nekdanjih zaslužkov “na roke” v šahu.

Demokracija

 • Rožle

  Ah, maja – pa še kar april rain ..

  • Na špičena kandidatka

   Če boš mel cajt, Maj z veliko napiš.

   • Rožle

    A pri vas dol u Bosni mesece z veliko začetnico pišete … ?

   • francelj3

    Zakaj že?

 • Antonius

  Na današnji dan pred 168 leti so v Ljubljani prepovedali beračenje.
  Mislim, da je že skrajni čas, da v rit sunejo obrambnega ministra Erjavca, slovenske uniformirane *berače* pa opremijo, organizirajo in spremenijo v pravo slovensko vojsko.
  Pol generalštabnih in celo vlado z njimi vred bi bilo treba pa nemudoma *prezaposliti* med klošarje, ker beračenje, izrecno še danes ni dovoljeno.

 • Common Sense

  Moram rect, da me ne bi presenetilo, ce bi to bilo res.

 • Foglof Tunek

  Ko bo vlada padla, bo pa 1500 EUR računu, mu je rejting zrastu.

  • Kordiš

   Vidiš da gre, če redno tabletke jemlješ.

   • Na špičena kandidatka

    Glej, da me boš volil, mam vsaj 2 glasova ziher.

    • Kordiš

     Maš srečo, da jaz ne kandidiram, drugač bi sebe volu.

  • Common Sense

   Folglof. Še nekaj časa mu ne bo treba računati. Ne bo padla. Še. Je preveč d’narja v obtoku. Preveč lepih službic z dobro plačo za prazno glavo.

 • Kordiš

  Šarec laže kako je meja varovana, 74 so jih na kupu našli, lahko bi šle 3 divizije čez pa nobenga ne bi ustavli, pa še te so našli na obvestilo občana. Varovati mejo pomen, da noben ne more mimo tebe, ne pa naše varovanje, ima več lukenj, kot Švicarski sir.

 • Na špičena kandidatka

  Tud jaz sem mu keširala, majke mi.

  • Kordiš

   Prijav na FURS, da vidmo če smo pred zakonom vsi enaki.

 • rubec

  Ne bi me začudilo tudi če bi mu ga metala na roke. Pedrov pri nas kar češ.

 • Dragan Krstič

  Branjevka na tržnici je za prodajo šopka peteršilja dobila od dacarskih valptov kazen 2.500.-€. Da pa je Serpentinšek dobival na gasilskih veselicah honorarje v gotovini pa ni nikakršnega dvoma pa se FURS- ovski stekli psi v to ne bodo poglobili.

 • Matija Mataja

  Hahahaha……kera za dobro jutro

 • Anut

  A vaš veliki vodja, pa še zmeraj čaka, da bodo zazvonili telefoni?

  • Amerikanc

   Samo da ne bo prepozno, kot po tistem, ko so zavladali komunisti z Borčijem. Potem boste spet javkali, če Vas bo udaril z ZUJF – om po nezasluženih dodatkih.

 • Amerikanc

  Serpentinšek s svojo “Štefko”, je od naivnih Slovenčkov pokasiral in opral ogromno denarja, čeprav njegove pomočnice “Štefke”, niso imele veliko od tega – tako pravijo. Je bolj stiskaške sorte toti Serpentinšek.

 • VERZIFIKATOR

  Mariano Sarcio Collodi

  NOVI OSTRŽEK GLAVO NUDI

  Novi je Ostržek poslovenjen,
  tega žal napisal ni Collodi,
  kajti izgubljeno novi blodi,
  ko je silno val morja razpenjen.

  V kitovem se znašel je trebuhu,
  ni izhoda za Ostržka v morje,
  tema zanj povsod je le obzorje,
  sanja le lahko o toplem kruhu.

  Novi je Ostržek v ujetništvu,
  star lisjak in maček ga podita,
  volje židane v rokah zdrobita,
  saj se v njem znašel je rejništvu.

  Dvignila Ostržka sta v višine,
  ga vzredila v lutko brezoblično,
  vlogo sta opravila odlično,
  ko se vzpenjal je čez serpentine.

  Midva sva to lutko naredila,
  rjavi lisec je mačkonu rekel,
  se za naju dobro je opekel,
  ko ta kos lesa sva posvojila.

  Mu lisjak na roke bojda plačal,
  da Ostržek poravnal ni davka,
  maček ga ožel je kot pijavka,
  zdaj naj bi usluge jima vračal.

  Pravijo, zdaj v šahu ga držita,
  sam brez njiju čisto nič ne more,
  njune ves deležen je pokore,
  stiska ga naveza njuna zvita.

  Ko bi res se moral ju znebiti,
  mačka napoditi in lisjaka,
  dela se neveščega bedaka,
  so v ozadju pač računi skriti.

  Šlo Ostržku je samo za slavo,
  ni mu pomoči, je že zapisan,
  da namesto drugih bo izbrisan,
  zanje žrtvoval bo prazno glavo.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE BOLJ POMEMBNO,
   ŠE BOLJ
   ZASKRBLJUJOČE – JE TOLE !
   SPLOHV NABOR ZA
   REALIZACIJO – SE ZDI
   -NISO BILI ZAJETI VSI
   TEHNIČNO, GEOLOŠKO
   NAJBOLJ PRIMERNI – OBSTOJEČI -PROJEKTI !
   NA
   LE MINI POPRAVKOV
   POTREBEN,
   ZELO KVALITETEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA
   JE
   OPOZARJAL LE CENJENI G. DR. A. UMEK !
   P
   MU NISO PRISLIHNILI !

   L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   P.S.
   IZ MOJE REVIJE
   “SLOVENIANA”
   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
   Nedvomno: aktualna tema – ta vladni projekt
   t.i. “2. tira” od Divače do Kopra! !?
   Spoštovani beroči !
   Nedvomno. – ampak ?
   Vsakemu realno razmišljajočemu Slovencu je ob tej aktualni temi zastavlja vrsta povsem logičnih vprašanj.
   Uvodoma naj pojasnim, da se za objavo tega prispevka o t.i. projektu “2. tir” nisem NIČ kaj usklajeval ali se dogovarjal s spoštovanim infranstrukturnim poznavalcem in
   strokovnjakom, tudi univerzitetnim profesorjem ( v pokoju ?) dr.
   Andrejem UMEKOM.
   Na predavanju v Svetovnem
   slovenskem kongresu v LJ – cenjenega gospoda dr. A. UMEKA
   sem jaz in verjetno tudi vsi drugi
   – smo sploh prvič slišali in izvedeli za PROJEKT ŽELEZNIŠKEGA PREHODA ČEZ POSTOJNSKO
   PLANOTO IN ČEZ T.I. KRAŠKI ROB
   – ING ČRTOMIRJA NAGODETA – IZ
   ČASA MED OBEMA VOJNAMA.
   PRISPEVEK OBJAVLJAM IZ –
   SPOŠTOVANJA DO OSEBE GOSPODA DR. Andreja UMEKA !
   OBJAVLJAM GA TUDI ZARADI
   OGORČENJA MENE OSEBNO IN VSEH MOJIH ZNANCEV !
   VLADNI AKTERJI IN OSREDNJI RTV
   SLO E-MEDIJI
   ( ZLASTI JAVNA,
   DRŽAVNA RTV SLO ) dr. A. UMEKU
   NI NAMENILA, NI ZAGOTOVILA NITI

   15 MINUT ČASA , DA BI JAVNO

   – NA
   OSREDNJI RTV SLO
   NAM – VSEMU PREBIVALSTVU R. SLOVENIJE.

   UDK 323(497.4)
   1.o5 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
   Izvleček:
   Namen: zaradi pozitivne razrešitve naslovne problematike, posredovanje
   preverjenih javno pomembnih informacij prebivalstvu, političnim strankam in
   državnim organom R. Slovenije.
   Metodologija/pristop: analitičen nabor relevantnih informacij o temi in zapis.
   Analiza/rezultati: analiza ugotovitve v prispevku. Glede javno pomembnega
   starejšega projekta železniške povezave med osrednjo Slovenijo s Koprom
   in Trstom je verjeten obstoj medijskih in političnih blokad javno pomembnih
   informacij o projektu ing. Č. Nagodeta
   Uporabnost: vsebina prispevka in njeni rezultati so uporabni v javni, v
   parlamentarni in strokovni javni razpravi o problematiki železniških povezav v R.
   Sloveniji
   Ključne besede: ing. dr. Črtomir Nagode, Republika Slovenija, železnice v R.
   Slovenije.

   DO KDAJ BOMO IMELI V NAŠI R. SLOVENIJI TAKO
   NEDODELAN
   NAČIN ODLOČANJA O POMEMBNIH DRŽAVNIH PROJEKTIH ?!
   vprašanje
   Janez K. Kern
   ZAKAJ NAM TEHNIČNE PROJEKTE DRŽAVNEGA POMENA
   VSILJUJEJO
   PRAVNIKI KOT JE DR. CERAR IN DRŽ. SEKRETAR M. DRAGONJA,
   KI NIMATA
   USTREZNE IZOBRAZBE ?
   J. K. KERN

   PREBIVALSTVU IN STROKOVNI JAVNOSTI KOREKTNO PREDSTAVIL UPOŠTEVANJA
   POTREBEN PROJEKT ING. Č. NAGODETA. KI GA NAJBOLJ PODROBNO POZNA
   RAVNO GOSPOD DR. A. UMEK !
   Skratka: dr. A. Umek sploh ni imel možnosti na TV javno, vsemu slovenskemu
   prebivalstvu ustrezno predstaviti projekta ing. Č. Nagodeta.

   To je dejstvo.
   GRE SEVEDA ZA – JAVNE POZORNOSTI IN STROKOVNEGA UPOŠTEVANJA UPRAVIČENI PROJEKT ING. Črtomira NAGODETA, KI JE KONČNO LE BIL EDEN NAŠIH,
   SLOVENSKIH NAJBOLJ PRIZNANIH STROKOVNJAKOV IN PROJEKTANTOV NA PODROČIJ GEOLOŠKIH OZ. VELIKIH INFRASTRUKTURNIH GRADENJ, PROJEKTOV
   I.T.D.

   Končno je le nedvomno dejstvo, da je bil žal politično umorjeni Ćrtomir NAGODE v Franciji akademsko izšolani ing. gradbeništva in
   dr. geoloških znanosti.

   Najprej pa nekaj besed o splošnih okoliščinah, v katerih se je “dogajal”
   vladni projekt t.i. “2. tira”.
   Kot sem zapisal na začetku pprispevka: veliko vprašanj se nam zastavlja
   nam običajnim občanom, Slovencem in vestnim plačevalcen davkov V
   “baje da naši” državi R. Sloveniji!

   1. Zakaj moramo o v bistvu tehničnih infrastrukturnih projektih, kar projekt 2. tira oz. železniškega prehoda čez t.i. Kraški rob nedvomno je –
   odločati vsi prebivalci na referendumu? Saj o gradnjah večjih držanih
   poslopij, gradenj stavb itd. se pa ne odloča referendumsko. O tem ponavadi odločajo kompetentni tehnični strokovnjaki, kakšni predstaniki lokalnih skupnosti, občin itd. že sodelujejo. Nikoli pa kar vse prebivalstvo
   države.
   2. Ali so nam, infrastrukturno nekvalificiranemu prebivalstvu – sploh bili
   verodostojno predstavljeni vsi projekti, ki izpolnjujejo normative za biti v
   izboru za ocenjevanje in določitev tehnično in ekonomsko najbolj kvalitetnega projekt? Ki je vreden realizacije v prakso!?
   Na zgornje vprašanje ne jaz, ne mnogi Slovenci – ne znamo odgovoriti.
   Ker tega – preprosto ne vemo.

   3. Mene osebno je cenjeni gospod Vili Kovačič seveda prepričal, da gre
   v ozadju tudi za političn prestiž in verjetno ozke interese lažjih dobičkov
   s strani raznih posameznikov in interesnih skupin.
   Vsi vemo, da je od države oz od davkoplačevalcev lažje dobiti več denarja za nek projekt – kot od ponavadi zelo gospodarnega, racionalnega
   in neradodarnega privatnega investitorja.
   Vendar – resnično me, nas zanima”?
   4. Ali slovenski davkoplačevalci sploh vemo? A so nam bili enakopravno predstavljeni VSI ZA IZVEDBO PRIMERNI PROJEKTI T.I. 2.
   TIRA ?!

   NA ŽALOST MORAM RECI, DA PO MOJEM VEDENJU. VSI PRIMERNI PROJEKTI JAVNOSTI NISO BILI PRIMERNO IN ENAKOPRAVNO PREDSTAVLJENI! Se zdi. V/na javmih RTV medijih zagotovo niso
   bili res kvalitetno predstavljeni!

   Opozorim naj vse beroče, da očitno nekateri kar primerni projekti sploh
   niso bili zajeti v izbor projektov za predstavitev javnosti in za uvrstitev
   med projekte, ki bodo v ožjem naboru za izbor tistega projekta 2. tira, ki
   bo izbran za realizacijo ?
   Na svoj projekt “potisnega” prehoda Kraškega roba je dr. Duhovnik kar
   uspešno opozarjal v medijih – sam, s podporniki njegovemu projektu !?
   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA

   PRIMER
   PRE –
   GLASOVALNEGA VSILJEVANJA
   “SMC 2. TIRA”
   JE “DOKAZ”, DA V R.SLO POTREBUJEMO
   NAD
   -STRANKARSKCENTRALNI DRŽAVNI ORGAN
   ZA
   STRATEGIJE, INVESTICIJE ITD. mnenje J. K. Kern
   DRŽAVNI
   VSESLOVENSKI “NARODNI SVET
   “Z IZBRANIMI
   STROKOVNJAKI, BI BIL PRIMEREN ZA OBRAVNAVO
   PROJEKTOV KOT
   JE “2. TIR “ mnenje Janez K. Kern

   102 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
   Na tehnično, geološko in okoljevarstveno po zagotovilih prof. dr. Andreja
   Umeka zelo primeren, starejši projektni ing. Črtomira NAGODETA iz
   časa med obema vojnama – pa je javno opozarjal le izključno in le gospod dr. A. Umek.

   Dr. A. Umek je kot ( bivši ?) profesor za infrastrukturne gradnje in
   kot zlasti za gradnje železnic verjetno sploh eden redkih strokovnih
   ljudi s tega področja, je zagotovo eden od redkih ljudi, ki je kza
   projekt ing. Črtomira Nagodeta – sploh vedel ! Končno – gre za nad
   80 let star , a zaggotovo kvalliteten projekt iz časa pred 2. sv. vojno.

   Kot je spoštovani gospod dr. Andrej Umek predstavil projekt ing Nagodeta v Svetovnem slovenskem kongresu nekaj dni pred minulim ( prvim )
   referendumom o 2. tiru: gre za – za projekt dveh globljih, daljših predorov-tunelov skozi pod vrhnjim slojem nestabilnega apnenca nahajajoči se
   dolomit, ki je v primerjavi z apnencem veliko bolj stabilna kamnina. Kar
   vemo vsi.

   Po besedah dr. Umeka bi bilo treba projekt ing.. Nagodeta samo malo
   posodobiti pa bi bil povsem konkurenčen ali celo boljši v primerjavi z
   ostalimi projekti, ki so v naboru za izvedbo.

   Poslušalci predavanja v Svetovnem slovenskem kongresu smo bili
   seznanjeni tudi, da osrednji mediji v R. Sloveniji priznanemu strokovnjaku dr. A. Umku niso zagotovili niti pol ure, da bi vsem Slovencem primerno predstavil pozornosti potreben projekt ing. Č. Nagodeta.

   Zlasti mu tega časa ni zagotovila osrednja državna R. TV SLO. : nad
   takim ravnanjem državnih medijev s priznanim profesorjem in infrastrukturnim strokovnjako smo lahko – le zgroženi !

   Gospod dr. A. Umek je uspel svoje poznavanje te tematike na kratko
   predstaviti le v glasilu Delo in na internetu. Te objave dr. A. Umeka lahko
   beroči najdete sami – z vtipkanjem imena gospoda dr. Andrej Umeka v
   okence iskalnika Google.

   In?
   Kdo je bil inž. Ćrtomir Nagode?
   Ing. Črtomir Nagode ( 1903-1947) je bil v Franciji izšolani ing.. in dr.
   geologije in geoloških gradenj.

   Precej znan je zlasti po njegovi tragični življenski usodi!

   Njegovo skupino-stranko “Stara pravda”
   so stalinski KPS komunisti izključili iz OF
   zaradi njegovih nestrinjanj z nesodnimi likvidacijami,
   ki jih je izvajala KPS VOS.
   Tudi se po dostopnih virih ni strinjal z monopolno vlogo KPS v OF
   in s prisilno podrejeno vlogo ostalih skupin v okviru OF.

   Po vojni pa je bil v znanem stalinističnem “sodnem” t.i. Nagodetovem procesu obsojen na smrt in tudi likvidiran. Za njegov grob se sploh – ne ve.

   Kot razlagajo nekateri pisci je vodilni KPS komunist Boris Kidrič ing. Č.
   Nagodeta dojemal kot njemu osebno nevarnega političnega konkurenta.
   In? To je bil – se zdi – dovoljšen razlog za konstruirani stalinističen sodni
   proces. in – leta 1947 – za politično usmrtitev inž. Črtomira Nagodeta?!

   Za
   “grob” ing dr. Č. Nagodeta se ne ve, njegova mati je od žalosti zaradi usmrtitve njenega sina storila
   – samomor. Vila na Mirju, dom ing. Nagodeta je
   KPS Kidrič-Kardeljeva stalinistično-komunistična oblast
   – “nacionalizirala oz.državno – zaplenila” !
   Kdo bo razkril vso resnico o verjetno pozitivnem človeku ing. Č. Nagodetu? Kako krivični, egoistični, kruti do drugih – so lahko nekateri!

   Njegov
   projekt železniškega prehoda hribovja od Vrhnike, do Kraškega roba,
   katerega avtor je bil ing. Nagode si gotovo zasluži – resno obravnavo !
   Zdaj v letu 2018, cca 80 let po nastanku ?

   “2 TIR” – PROJEKT ING. NAGODETA
   INFORMACIJO O ZAMOLČEVANEM
   PROJEKTU ING. Č.
   NAGODETA
   RESNO PONUJAM V OBRAVNAVO
   R. SLO PARLAMENTARNIM STRANKAM INVSEM ZAINTERESIRANIM, TANGIRANIM.
   Janez K. Kern

   PREDSTAVNIKI
   R. SLOVENIJE NAJ SE VSAJ S KOREKTNO OBRAVNAVO
   PROJEKTA ING.
   NAGODETU “OPRAVIČIJO” ZA VSE “SLABO” DO NJEGA S STRANI KP REP. SLO !
   mnenje
   Janez K. Kern
   Pozivam torej tudi v povezavi s sporno tematiko t.i. “.2. tira” k temeljiti
   javni razpravi v Parlamentu R. SLO in drugod.

   Preteklo dogajanje okrog “2.tira” je z mojega osebnega stališča le še en dodaten
   argument več za resen razmislek o (med drugim )
   tudi mojem predlogu za pripravo in

   USTANOVITEV NOVEGA SLOVENSKO VSENARODNEGA DRŽAVNEGA
   ORGANA – NOVEGA
   “SLOVENSKEGA DRŽAVNEGA NARODNEGA SVETA”.
   Ta osrednji slovenski organ naj bi namreč
   – oblikoval kvalitetne temeljne vizije in strategije za nas Slovence,
   – za naš slovenski narod in
   – za našo državo R. Slovenijo.

   Tudi o tako vsedržavno, vsenarodnih strateških razvojnih infrastrukturnih projektih kot je “zloglasni” “2. tir” !

   In o nadaljni posodobitvi železnic v naši R. Sloveniji.

   Vsi vemo, se spominjamo, kako “brezglavo in nestrateško” so ex KP, ZK
   “politični strokovnjaki” v naši Sloveniji

   – kar ukinjali v stari Avstriji zgrajene
   proge npr. do Kranjske gore, iz Velenja v Slovenj Gradec itd. Malo za šalo:
   morda bomo od SMC dr. Cerarja slišali kaka pojasnila “o potrebnosti” ukinjanja tistih prog, od strank KP; ZK kontinuitete (SD; DESUS; LEVICA:::)
   pa –
   Morda – bomo slišali , kakšna “opravičila” za “komunistično modra”
   ukinjanja železniških prog v Sloveniji v 1950.,1960. letih?!

   O mojem predlogu “narodnega sveta” pišem v posebnem poglavju v tej reviji.
   Tudi primeri, kakršni je primer SMC “vladnega projekta in Zakona o 2. tiru”, ki ga
   je zdaj že “bivša” z glasovi preglasovalna SMC vsiljevala nam vsem Slovencem.
   Skratka: osrednji “slovenski narodni svet” naj bi s svojim obstojem in s “politično
   nadmočjo” v strateških zadevah – blokiral in preprečil take “anomalije”, kakršna
   je bila SMC politično nekorektna “solo akcija” z vsiljevanjem strokovno in ekonomsko nedomišljenega projekta “2. tir” !

   Moja zamisel o “osrednjem vseslovenskem narodnem svetu” – se mi zdi
   vredna premisleka !

   VREDNA PREMISLEKA – TUDI IN PRAV ZARADI SPORNEGA VLADNEGA
   ZAKONA O “2. TIRU”. Morda se bo vanj postopoma preoblikovalo že obstoječi Državni svet?
   V ta novi “svet” naj bi bili izvoljeni ali imenovani Slovenci z največjo veljavno priznano največjo strokovno “težo” na nekem področju !

   Končno !?
   Skrajno nenaravno in nelogično je, da nas o tehničnem “2.tiru” prepričuje
   “kardeljevski tip pravnika dr. M. Cerar in drž. sekretar g. Dragonja, ki verjetno tudi nima nikakršne “infrastrukturne izobrazbe”. Mar ne ?!

   Kaj torej – SMC – ve o “projektu ing. Nagodeta?!
   Naj, prosimo, dr. Cerar – javno, na RTV SLO, TV 3 – to javno pove ! Morda
   bomo slišali tudi njegovo “interpretacijo politično KP, ZK strokovnih ukinjanj” železniških prog v 1950., v 1960. letih – v “naši” Sloveniji !!

   “Še pomnite – tovariši” ? Kako smo se včasih vozili z železnico v Planico,
   v Slovenj Gradec itd. ?
   Pa so Vaši “tovariši-vzorniki” – te proge – kar ukinili, prodali tračnice itd.
   Zakaj so te proge – kar – ukinili.?

   Baje so se nekim ex KP, ZK “vsevednim tovarišem” vlaki zdeli “nazadnjaški, zastarela reč”, avtobusi in tovornjaki – pa sodobna, “napredna – reč”
   Tudi SMC dr. M. Cerarju se “njegov-vladni” 2. tir
   – Bogve-zakaj
   – zdi “napreden” ?!

   “Sumljiva podobnost z naprednostjo” avtobusarskih in tovornjakarskih “projektov” ex KP; ZK “projektantov” ?! Se zdi !?
   Ta “naprednost”
   dr. Cerarjevega “2. tira” – namreč ?!
   V DZ R. SLO bi bilo nujno treba preveriti “vzroke” za “ignoriranje” projekta
   ing. Nagodeta. In “ignoriranje” opozoril na ta projekt – s strani dr. A. Umeka
   Hvala za branje !
   Zapis: odg. urednik edicij SLOVENIANA l.r. Janez Kepic-Kern

 • Dragan Krstič

  A ni že fotografiji razvidno kaj pravi Serpentinšek: glejta fanta kula m boste gnar dajal.

 • Andrej

  Če FURS ni sposoben najti računa od glavnih državnih strank za plačilo Serpentinšku lahko kar zapremo štacuno in gremo domov. Država ni za nas.

 • totex39

  Ljudje, ki nam sedaj vladajo so popolnoma čisti brez trohice napak in laži, vidijo pa samo druge in to v prvi vrsti zato, da lahko prekrijejo vse svoje laži in nesposobnosti.

 • JANEZ GUS

  Ne, da bi Erjavec moral bit razrešen Po vseh normah,on tem ne bi nikoli mogel bit.On niti izvoljen ni bil.Ta rusofil je na vrhu lestvice po negativizmu.Prvi med tistimi,ki so zajebali državo.Skupaj z žveplenim.

  • milanček

   tako je, on je rusofil, zadeva je zelo, ponavljam, zelo resna!

 • antimur

  Karkoli izserje Kučan, je najmanj kar je kriminalno, zločinsko, takšni so tudi njegovi nastavljenčki.

 • Janez Kepic-Kern

  Kako konkretno izvesti
  PRENOVO NAD 70 LET
  VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
  SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
  POKOMUNISTIČNE
  “MISELNOSTI”?
  Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK
  TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO
  POKONČNIH NARODNO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO
  – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.UDI TU.

 • xtc

  He,he,he nastopii Srpentinčka tedaj in sedaj so vse kar je nad =010 Eur _PREPLAČANI.

 • Janez Kepic-Kern

  še tu.
  v – EU – bodo
  IZVOLJENI !

  ZELO OK – GOSPE

  – ROMANA TOMC,
  – PATRICIJA ŠULIN, morda tudi mlada SDS kandidatka Domijan,
  tudi
  OK moška in plesalca g. BOGOVIČ in M. ZVER – BOSTA IZVOLJENA.
  Morda tudi INVALIDNI kandidat g. … .

  Morda bo izvoljen – g. BERNARD B. iz DOM.

  NIKAKOR – PA NE BODO IZVOLJENI !
  NIHČE !
  NE: TANJAF, NE – VIOLETA T., NE – I. JOVEVA, NE- I. ŠOTES,, NE – SAB MLINARJEVA,
  NE – LJ. NOVAK, NE – L. PETERLE, NE – ZMAGO J.P.
  sploh
  NIHČE OD TEH NE BO IZVOLJEN ”
  Po današnjih soočenjih – JE TO JASNO ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA