fbpx

STA Kanglerja obtožila fizičnega napada na nekdanjega generalnega direktorja policije Fanka! Kangler: “Pišete laži!”

Franc Kangler (Foto: Twitter)

“Kako vas ni sram! Pišete laži! Lepo sem zapisal na Twitterju, da ne hodim na obletnice šole, saj ne morem sedet za isto mizo z nekom, ki je prirejal in podtikal zadeve! Ste prava valilnica laži! Pa še napišite kaj o tej sliki!” se je nekdanji mariborski župan odzval na zavajajoče zapise v medijih. Kot je razvidno iz korespondence, Kangler ni dejal, da “bo” Hansa nalomil, ampak da “bi” ga, če bi se obletnice udeležil. Teh pa se tako ali tako ne namerava udeleževati, zato je jasno, da do “incidenta” ne more priti. 

Nekdanji mariborski župan in aktualni državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, se je ostro odzval na zavajanje STA, kjer so zapisali, da je grozil rekoč, da “bi fizično obračunal z nekdanjim direktorjem policije Fankom”. Ob tem so še navedli, da se je pred nekaj dnevi na Facebook profilu sindikata policistov Slovenije spustil v pogovor z bivšim sošolcem, s katerim sta bila skupaj v Tacnu. Kot so zapisali, naj bi državni sekretar zapisal, da “če bi” … “v trenutku nalomil pokvarjenega Hansa”. S tem naj bi po njihovih navedbah mislil bivšega generalnega direktorja policije Marjana Fanka.

Kot so še navedli pri STA naj bi Kangler za Dnevnik potrdil, da je avtor zapisanega, vendar pa je v današnjem zapisu na Twitterju zavrnil očitke, da bi komurkoli grozil. Obenem je še navedel, da je bila objava v zaprti Facebook skupini in posledično ni dostopna širši javnosti. Poleg tega je še pojasnil, da ima pravico povedati, zakaj že 15 let ne želi hoditi na obletnice kadetske šole. Kot naj bi dejal, ne more sedeti za isto mizo z osebami, ki so odgovorne za prirejanje in ponarejanje, z njim povezanih dokumentov.

Facebook korespondenca Franca Kanglerja.

Že dolgo časa je jasno, da je imela gonja zoper Kanglerja za cilj uničiti Kanglerja osebno in profesionalno kot župana, obenem pa je bil namen levice proteste iz Maribora preseliti na celotno območje Slovenije, s čimer bi lahko padla tudi tedanja vlada Janeza Janše. Jasno je tudi, da gre za zrežiran “čarovniški proces”, kar tudi dokazujejo na sodiščih zavržene ovadbe proti njemu. Medijski napadi na Kanglerja pa niso nič novega. Kot dokaz nam je posredoval še nekaj primerov, ki jih kot sliko prilagamo v nadaljevanju.

Poskusi medijske diskreditacije državnega sekretarja Franca Kanglerja so že tradicija levih centrov moči. (Foto: posnetek zaslona, Franc Kangler)

Ravno urejam dokaze za zrežirano zgodbo strani nekaterih aktivistov stranke SD. Človek ne more verjet, da je res, pa je res ! Slika ne laže! Od policistov do tožilcev in sodnikov, vse niti vodijo do SD! Zadnji čas da Odbor 2015 obvesti EU!” je danes še zapisal Kangler.

Fotografija s predsednico SD Tanjo Fajon in ideološko profiliranimi sodniki, ki naj bi pri sojenju, neprofesionalno podlegali svojim politično-ideološkim nazorom. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg