fbpx

Sta šla novinarja portala Necenzurirano h Golobu po svojo nagrado ali po nove ukaze?

Primož Cirman je vodil javno tribuno Roberta Goloba v Kinu Šiška (Foto: STA)

V uredništvo smo prejeli informacijo, da pri Robertu Golobu danes sestankujeta novinarja portala Necenzurirano Primož Cirman in Vesna  Vuković. Ker odgovorov na vprašanja še nismo dobili, lahko le ugibamo, kakšen je bil namen obiska Odlazkovih novinarjev – morda so proslavili zmago, se dogovorili za nadaljnje sodelovanje ali pa sta aktivistična novinarja šla po svoj delež Golobove milijonske nagrade. Poleg tega mediji še vedno čakamo, da Gen-i razkrije posle z Vukićevo – družbo je informacijska pooblaščenka pozvala že kakšen teden pred volitvami.

“Zgleda, da se v Solkanu, na trenutni lokaciji levičarskega polboga Goloba, začenja avdienca. Po prejetem poljubu roke, bo novi regent moral obljubiti nadaljnje plačilo za vso izkazano servilnost. Pazite, Slovenci, da boste po poklonu šli ritensko ven” je sporočila Vanda Mervič iz Nove Gorice, ki je opazila, da sta prišla v Solkan na avdienco k Robertu Golobu Odlazkova novinarja portala Necenzurirano, Primož Cirman in Vesna  Vuković. “Po poljubu roke bosta najbrž zahtevala obnovitev pogodbe dotekanja denarja,” je še zapisala.

Spomnimo, Požareport je poročal, da naj bi podjetje Vukovićeve SEE M. & C., d. o. o. v preteklosti prejelo nakazilo tudi od družbe Gen-i, in sicer v višini 103 tisoč evrov – česar v družbi Gen-i do danes še niso potrdili. Je pa sodelovanje potrdila družba Gorenje, ki je po podatkih Požareporta na isti naslov nakazala 60 tisoč evrov. Iz Erarja je razvidno, da je Gen-i podjetju SEE M. & C. nakazoval denar tudi letos – povsem možno je, da so bila ta sredstva namenjena plačilu Cirmana, ki je v Kinu Šiška vodil javno tribuno Roberta Goloba. Na tribuni so nastopili še predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel, skesanec Ivan Gale, penolog Dragan Petrovec, kardiologinja Mirta Koželj in strokovnjakinja za upravljanje voda Barbara Čenčur Curk.

Informacijska pooblaščenka pozvala Gen-i, naj pokaže pogodbo o poslih z Vukovićevo
“Pozivamo, da nam nemudoma oziroma najkasneje v roku osmih dni od prejema tega poziva pošljete morebitne dokumente, iz katerih izhajajo odgovori na vprašanja prosilke v zvezi s podjetjem SEE M. & C. in se do njih opredelite,” je na podlagi pritožbe Siol.net Gen-i pozvala informacijska pooblaščenka. V podjetju namreč niso želeli pojasniti, kako naj bi takratni predsednik uprave financiral podjetje SEEM M. & C. Informacijska pooblaščenka je Gen-i po poročanju Siola tudi pozvala k predaji pogodbe med podjetjema. Siol je pričakoval, da odgovora pred volitvami ne bodo prejeli, vendar pa ga tudi do danes – pet dni po volitvah – še vedno niso prejeli.


Sara Kovač