Stalinistično uničevanje znanosti s strani ARRS: Kučan je kar 32 krat pomembnejši od Ivana Cankarja!

Foto: STA

Zgrinjanje netolerantnega duha je v Sloveniji vse bolj prisotno. Močnejši so pozivi k strpnosti, bolj prevladuje nestrpnost. Najbolj so na udaru  kritiki obstoječih razmer na vseh področjih. Ne samo, da jih demonizirajo, ampak nam jih hočejo vsiliti kot nekakšne novodobne narodne izdajalce. Vse bolj slišimo pozive k odpravljanju razlik v mišljenju, vsi naj bi se poenotili in postali neka nova OF skupnost po sprejetju dolomitske izjave. Besede represivnih organov in njenih pripadnikov postajajo vse odločilnejše. V Slovenijo vpeljujejo duh ogroženosti. Kot povod in utemeljitev tovrstnega stanja izrabljajo celo imitacije pokalic oziroma otroške igrače.

Razmere, ko se kritiko družbenih razmer, ki je najboljše sredstvo proti vsesplošni zatohlosti, izganja iz slovenske družbe, izrabljajo za svoje zasebne ideološke in egoistične promocijske cilje tudi številni posamezniki na odgovornih položajih. Še posebej v znanosti. Mnogi od njih vidijo v tem čudovito možnost, da se otresejo konkurenčnejših in uspešnejših kolegov. Pravilo to ni, vendar mnogokrat kot povod za obračunavanje in uničenje nezaželjenih posameznikov zadošča že njihova javna zahteva po spoštovanju zakonodaje oziroma obstoju pravne države. V Sloveniji so dobro sprejeti samo tisti, ki se vklapljajo v obstoječe razmere in vzklikajo aktualni oblasti.

V Sloveniji so dobro sprejeti tisti, ki vzklikajo aktualni oblasti
Vsak državljan lahko zgornje razmere utemelji na podlagi lastnih izkušenj. Seveda pa niso vse enako odmevne. Med najbolj utišanimi so znanstveniki. Zaradi številčne skromnosti in nezanimanja javnosti za njene eksistenčne probleme. Že samo razlike v odmevih na Prešernove in Zoisove nagrade so nad vse zgovorne.

Foto: STA

Vsi se še spominjamo lanskega razburjanja v postopanju, ki ga je doživel ugledni medicinec akad. prof. dr. Marko Noč. Kaj se je zgodilo? Nič! Utišali so ga in znanstveno živega pokopali!

Pritlehnost organov odločanja
Zloglasna Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) se je letos spravila na humanistiko, proti kateri vodi posebno obliko antinacionalne subverzivne politike, ki se izraža še zlasti v zanemarjanju, poniževanju in izganjanju slovenskega jezika iz znanosti. Ni se še ohladilo tiskarsko črnilo v člankih o obračunavanju z Inštitutom za slovenski jezik, ko je žrtev obračunavanja raziskovalna skupina Inštituta za kulturno zgodovino ZRC SAZU, katere člani so med drugimi ddr. Igor Grdina, dr. Neža Zajc in dr. Mateja Ratej. Njihova skupna značilnost je izjemna delavnost, ki mnogim povzroča slabo vest pri izkoriščanju znanosti namenjenega denarja.

Pritlehtnost organov pri obračunavanju najbolj ilustrira dejstvo, da je objava avtorizirane biografije o Kučanu, ki je kot taka antiteza vsake resne kritične in odgovorne znanosti, ocenjena na 160 vrednostnih točk, doslej nepreseženo delo ddr. Igorja Grdine Ivan Cankar, portret genija, pa na 5 (pet). Številke so tako zgovorne, da ne potrebujejo komentarja. Svojevrstni cinizem inštitucije je dejstvo, da so delo uvrstili med največje dosežke humanistike v zadnjem času. Tipična likvidacijska metoda!

Avtorizirana biografija o Kučanu ocenjena na 160 vrednostnih točk, doslej nepreseženo delo ddr. Igorja Grdine Ivan Cankar, portret genija pa na 5 (pet).

Funkcionarji ARRS tiho obračunavajo z “nacionalnimi znanostmi”
Intelektualno in znanstveno nasilje spremlja ARRS že od samega začetka. Vpliv kritičnih in vrhunskih znanstvenikov je vse manjši. V imenu “sui generis” organiziranosti in delovanja postaja sama sebi namen in cilj. Deluje po načelu oziroma diktatu državi: “Denar sem, potem pa vas nič ne briga!” Ne spomnimo se, da bi Računsko sodišče kdaj objavilo poročilo o njenem razdeljevanju denarja davkoplačevalcev in realizaciji napovedanih znanstvenih rezultatov. Izjemno dlakocepsko in pogosto žaljivo preverja prosilce za financiranje programov, rezultatov pa ne preverja!

Slovenski znanstveniki, bolj po zaslugi tujine, mednarodnih povezav in osebnega samožrtvovanja, dosegajo presenetljive in odmevne rezultate. Funkcionarji ARRS se hvalijo z njimi, čeprav so storili vse, da jih ne bi bilo. Še bolj zaskrbljujoče pa je, da agencijo izrabljajo za tiho obračunavanje z “nacionalnimi znanostmi” z katerimi je povezan obstoj in napredek Slovencev kot naroda. Dejansko je ARRS nadomestila tisto, kar so z nami nekoč počeli nasprotniki slovenstva. Podpira lažnive in žaljive izmišljotine o zgodovini Slovencev, prav nič posluha pa nima za nujno potrebne temeljne raziskave.

Omenili smo že Inštitut za Slovenski jezik ZRC SAZU, na katerega bi morali paziti kot punčico v očesu. Izjemna in znamenita ter dragocena knjižnica Inštituta za novejšo zgodovino zapira vrata, Inštitut za kulturno zgodovino ZRC SAZU je v likvidaciji, na prav perfiden stalinističen način zapirajo vrata Inštituta za narodno spravo!

Usoda Nove revije je napovedala, kaj čaka one, ki imajo zaslugo za samostojno slovensko državo. Uničevanje onih, ki jo s svojim znanstvenim delom osmišljajo, očitno sporočajo kakšni peklenski načrti potekajo v pripravi na tridesetletnico njenega obstoja. Jo bo dočakala?!

Stane Granda, Časnik

 • Ros

  Adolf Kućan, “mini me”, ali kakšen bi bil otrok, ki bi ga imela Adolf Hitler in Benito Mussolini, “nadomestna mati” bi bil Joseph Vissarionovich Stalin, posvojitelj in politični učitelj pa Josip Broz Tito. Mokre sanje slovenske satanistično komunistične opcije. Kar nam na ves glas povedo, 3x na dan. Kot da ne bi, že na daleč, tega vedeli. haha.. Butelj butlju govori o butalstvu in se ponaša, kot da je intelektualec, izobraženec.
  Milana Kučana in Slobodana Miloševića je izbral in nastavil sam Josip Broz Tito, pod vodstvom velikega voditelja Jugoslavije, Satana. Ta “de facto” vodi Slovenijo še danes. Vsaj politično, se je zažrl v vse pore naše države.

  • SIMON ROZIC

   Vauuuu! Hudo!

  • zokispoki

   A podgana pri spocetju ni igrala glavne vloge, samo vprasam !

 • xtc

  Kučanova biografija ni znanstveno delo je navadna ponareta lažniva zgodovina in komunistična laž.
  Nikjer v nobeni demokratični državi nebi dovolili ,da človeku iz vrst zločinske partije in njenega vodstva,kjer je tudi sam sodeloval v odločanju o liokvidacijah,krenju in kršil človekove pravice,soodločal o terorističnih akcijah pobijanja opozicije v tujini itd,kandidirati na volitvah ,strpali bi ga v arest in to je glavna napaka SLO ob osamosvojitvi.

 • SIMON ROZIC

  A je Kučanova “biografija” že zapovedan učbenik v OŠ in vrtcih ?
  Samo vprašam, a ne?

 • karpelec

  Čas bo pokazal, da se bo ločilo zrno od plevela, pa tudi rek bo imel vedno večjo veljavo; “bodi nor , pa na sebe .”

 • SIMON ROZIC

  Za kaj že dela Kučan reklamo? A, že vem!, za pasjo steklino…ko ga vidim na
  sliki, mi pride pena na usta, pa ne samo meni, trem četrtinam poštenim Slovencem tudi!
  Tudi obolenju trebušne slinovke je vzrok stres in žalost, ki ga doživljamo zaradi rdečega
  pokvarjenega Murgeljčana, rusko-turške pasme !

 • Black_hawk

  Smo imeli boljšo varianto, koliko ljidi je navezanih na socializem in kučana je neverjetno. Tip obvladuje slovensko družbo.

 • RATATA

  V osamosvojeni socjalistični mafijski Republiki Sloveniji se na vse kriplje trudijo eliminirati celo omenjanje Slovencev, slovenstva, slovenskega …. skratka črtali bi kar Slovenijo in Slovence!!!

  …… Cankarjevo založbo je prevzela Mladinska knjiga. …….

  ……. Predvsem pa je leksikon v tem času nekdo temeljito cenzuriral, in sicer je:

  – izločil ali “popravil” skoraj vse omembe Slovencev in slovenstva v povezavi z našo najstarejšo zgodovino,

  – izločil ali “popravil” mnoga politično občutljiva gesla, ki so resničnost opisovala takšno, kot je (bila), ali pa so bila resnično opisana s stališča Slovencev (in ne le deklarativno, kot v Slovenskem velikem leksikonu),

  – izločil celó geslo, ki je prvič natančno in smiselno definiralo široko uporabljani pojem Slovensko!

  …..

  POGLEJTE SI SAMI TU; http://www.popravopis.si/leksikon_sova.html

  • Nata

   + + + ++ + Bravo ! Narod naš dokaze hrani .

   Seveda je g. Simon Lenarčič opravil sijajno delo !! Žal pa nima pravega priimka ??
   Tudi desnaki niso nič vredni. . . .takrat se ni nobeden oglasil, pa so to zelo važne zadeve. Še takrat, ko bi kaj lahko popravili, stisnejo rep med noge ??
   Le kako bodo potem popravljali učbenike. . . . . . itn. ??
   Dajte no, vemo , prav dobro, zakaj jim ne diši vladati !!!
   Sem jezna !!
   Cirkus naredijo samo takrat, ko jim prav pride. Tista izrezana slov. zastava na nosečniškem trebuhu, je bila ” ustvarjena ” že daljnega leta 2010 !! Takrat s strani desnakov nismo slišali ne bev. . . ne mev. . . . .

 • Nata

  Kateri organi pa odločajo, koliko točk dobi neko literarno delo ???Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije?? Ja, kdo pa so to ???
  http://www.arrs.si/sl/
  No comment !! Nekatere poveličujejo, druge pa v nič dajejo ???
  Sem brala članek o dr. Turku, ki ga nekateri univerzitetni profesorji želijo ” disciplinirati ” zaradi intervjuja.

  Sedaj pa ne najdem, kje sem to brala. . . . . .

  • Slovenec 33

   Kaj res rabiš prevod.

   To so okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, z eno besedo rdeči klerikalci.

   • Nata

    Imena sem iskala.

 • milanček

  Dobro jutro zavedni Slovenci! a ta uničevalec slovenskega naroda še ni crknil, ponavljam, crknil?

 • montyamp

  Dva krat rojeni halbmadžarsko murglosrbski prekmurec žvepleni pritlikavec , je naredil Sloveniji radikalno več škode kot Hitler Nemčiji .

 • VERZIFIKATOR

  Čimprej uresničiti razumno
  je idejo Kučanov´ga doma,
  saj se ve, najmanjšega ni dvoma,
  poimenovanje je posthumno.

 • montyamp

  ŽVEPLENI JE BIL ŠEF PARTIJE .
  PARTIJA JE IMELA OPERATIVCE – ATENTATORJE , PLAČANE MORILCE ZA ELIMINACIJO ANTIKOMUNISTOV .
  “”””””Seveda murglosrbska izdajalska podgana kot šef zločinske organizacije je nič vedel o zločinskih rabotah njegovih podrejenih . “””””””
  A je na svetu še kje tako butast narod in izvoli golazen za precednika ???

  – – – – – – – – – – – – – SLOVENSKA UDBA 20.10.1988 – – – – – – – – – – – – – – – –

  Koliko je o pripravah na atentat na hrvaškega emigranta Nikolo Štedula vedel celjski odvetnik Rafael Mohorko kot nekdanji uslužbenec SDV?

  Hrvaški tednik 7dnevno je v predbožični številki pisal o atentatu na hrvaškega emigranta Nikolo Štedula 20. oktobra 1988 Kirkcaldyju na Škotskem. Štedul je s šestimi kroglami komajda preživel, atentator Vinko Sindičić, ki je bil sodelavec hrvaške SDV, pa je bil pozneje obsojen na 15 let zapora. Pri tem je zanimiva vloga slovenske SDV v omenjenem atentatu, saj je s Štedulom imel stike Milan Dorič, znan po vzdevku Hanzi, in o tem obveščal svoje nadrejene v Ljubljani. Iz dokumentacije nekdanje SDV, ki jo je v Arhivu RS našel Roman Leljak, je razvidno, da je Dorič, ki je takrat imel kodni imeni Flora in Pogan, o Štedulu med drugim poročal tudi takratnemu uslužbencu Rafaelu Mohorku, ki ima danes odvetniško pisarno v Celju. Ta je imel stike predvsem z njegovo ženo Miro Dorič; ta je imela kodno ime Klara.
  https://reporter.si/clanek/slovenija/slovenska-udba-o-atentatu-na-stedula-472040

  • montyamp

   To je iz cajtov , ko Kršinar še ni bil ugrabljen in posesan v murglosrbsko gnezdo podrepnikov .

 • RATATA

  ŠPRESA NEZIRI, kosovarka na tej agenciji članica, ki odloča … poleg nekih madžarov ….

  Tole imamo v Sloveniji:
  SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE
  VRHOVNO SODIŠČE RS:
  PREDSEDNIK VS RS 1. BRANKO MASLEŠA
  Urad predsednika
  2. Dušanka Čulibrk
  3. Vasilija Lacković
  Služba za odnose z javnostmi
  4. Nikola Janjić
  Civilni oddelek
  5. Mateja Gavrič
  6. Maša Trbojević
  Center za informatiko
  7. Senad Muratović
  8. Milan Stojičević
  Skupna finančna služba
  9. Ranko Novaković
  Sprejemna pisarna
  10. Zlatko Laković
  Skupna strojepisnica
  11. Maja Marković
  seznam sodnikov VRHOVNEGA SODIŠČA
  Urad predsednika
  Branko Masleša
  Gospodarski oddelek
  12. dr. Miodrag Đorđević
  Kazenski oddelek
  Branko Masleša
  Upravni oddelek
  13. Irena Marija Badovinac Bjelič
  14. Martina Lippai

  VIŠJE SODIŠČE V LJUBLJANI
  seznam zaposlenih
  Sprejemna pisarna
  14. RUŽICA CVIJIĆ
  Kadrovska služba
  15. MAJA HERIČ
  16. SAŠA MIKETIČ
  17. ANITA TODOROVIČ
  Strojepisnica
  18. MOJCA KUMALIĆ
  19. NATAŠIJA TAMBOSSO BOSTIČ
  Oddelek za civilno sodstvo
  20. JOSEPH NZOBANDORA
  21. DARINKA STOJČEVSKI
  22. Vita VIDIC DAMJANOVIČ
  Oddelek za kazensko sodstvo
  23. VESNA DRVARIČ
  24. JELKA TKALČIĆ
  Oddelek za prekrške
  25. JADRANKA ZILIĆ
  Oddelek sodniških pripravnikov
  26. Marko Beovič
  27. Branko Čevriz
  28. Matej Eigner
  29. Lin Fürst
  30. Sladjana Ješić
  31. Selma Kavgić
  32. Manca Mirtič
  33. Jasmina Tabakovič
  34. Aleksandra Tonić
  seznam sodnikov
  Oddelek za civilno sodstvo
  35. DUŠAN BARIČ
  36. spec.BLANKA JAVORAC ZAVRŠEK
  37. GORDANA RISTIN
  Oddelek za kazensko sodstvo
  38. SILVANA VREBAC ARIFIN
  39. STANKA ŽIVIČ
  Oddelek za prekrške
  40. JELKA BELAVIČ
  41. ŽIVA BUKOVAC
  42. DRAGAN VUKOVIČ
  Oddelek za gospodarsko sodstvo
  43. NATAŠA JELUŠIČ
  44. MAJA JURAK
  45. NADA MITROVIĆ

  VIŠJE SODIŠČE V MARIBORU
  seznam sodnikov
  Oddelek za prekrške
  46. Jasminka Pen
  Oddelek za kazensko sodstvo
  47. mag. Aleksander Karakaš
  48. Zdenka Klarić
  Oddelek za gospodarsko sodstvo
  49. Alenka Kuzmič
  Oddelek za civilno sodstvo
  50. Branko Reisman
  51. Hedvika Vratarič
  52. Alenka Zgubič

  seznam zaposlenih
  Oddelek za gospodarsko sodstvo
  53. Petra Veinhandl
  Oddelek za civilno sodstvo
  54. Mojca Dubravica
  55. Janč Ljubimski
  56. Helena Reich
  Oddelek sodniških pripravnikov
  57. Suzana Babić
  58. Ksenija Ekselenski
  59. Katarina Hölzl
  60. Eva Kesič
  61. Atilla Nemet
  62. Vera Samardžija
  63. Jan Šömen
  64. Denis Trinkaus
  65. Tina Vukovič

  VIŠJE SODIŠČE V KOPRU
  seznam zaposlenih
  66. Andrijana Barukčić
  67. Alison Belič
  68. Polona Bunić
  69. Helena Deisinger Tomovski
  70. Almin Gorinjac
  71. Eva Jevtič
  72. Jasmina Kirič
  73. Orjana Krmac
  74. Ika Leban Milkovič
  75. Barbara Markežič
  76. Marko Masleša (sorodstvena vez z Brankom Maslešo?)
  77. Mirjana Vlašić
  78. Gorazd Vrlinič
  79. Mitja Vuković
  VIŠJE SODIŠČE V CELJU
  seznam sodnikov
  Oddelek za prekrške
  80. Snježana Kranjec
  Oddelek za civilno sodstvo
  81. Maša Butenko
  seznam zaposlenih
  Strokovni sodelavci
  82. Zoran Šućur

  VIŠJE DELOVNO IN SOCIALNO SODIŠČE
  seznam zaposlenih
  83. Alenka Brna
  84. Sabina Keranović
  85. Mirsada Ramič
  86. Drago Šelja
  87. Novica Tadič
  seznam sodnikov
  Oddelek za indvidualne in kolektivne delovne spore
  88. Biserka Kogej Dmitrovič
  89. Valerija Nahtigal Čumran
  90. Samo Puppis
  91. Borut Vukovič
  92. Jelka Zorman Bogunovič (sorodstvena vez z Žarkom Bogunovičem?)

  UPRAVNO SODIŠČE RS
  seznam sodnikov
  93. Lara Bartenjev
  94. Alenka Belič
  95. Tatjana Eberlinc Jurkas
  96. Adriana Hribar Milič
  97. mag. Slavica Ivanović Koca
  98. mag. Tatjana Steinman
  seznam zaposlenih
  99. Dušica Ferfolja
  100. Edina Kajtazović
  101. Vesna Kajtezović
  102. Grega Lippai (sorodstvena vez z Martino Lippai pod št. 14?)
  103. Liljana Motaln
  104. Lina Marina Nagy
  105. Ivana Obranovič
  106. Adisa Orešek

  DELOVNA IN SOCIALNA SODIŠČA
  DELOVNO IN SOCIALNO SODIŠČE V LJ
  seznam zaposlenih
  107. Aleksandra Arlov
  108. Ðorđe Ðokić
  109. Amela Bulut
  110. Tanja Damjanovič
  111. Patricija Diklič
  112. Bojana Hodžić
  113. Mojca Juršič
  114. Loredana Kaluža
  115. Vera Konič
  116. Tina Koren Čačovič
  117. Milena Kostič
  118. mag. Dunja Labović
  119. Ljubica Lukežič
  120. Marija Milenkovič
  121. Jožica Mirkac
  122. Marcel Ostaševski
  123. Danica Šekoranja
  124. Carmen Zidarič
  125. Snježana Zorc
  seznam sodnikov
  126. Mirjam Jaklič Petrovič
  127. mag. Anton Lisac

  DELOVNO IN SOCIALNO SODIŠČE V MARIBORU
  seznam sodnikov
  128. Stanko Omerzu
  129. Vihorka Omerzu
  130. Kristina Šooš Trajbarič
  131. Emil Vučkič
  132. Bojan Žunič
  seznam zaposlenih
  133. Mladenka Cvijetinović
  134. Karmen Djurišić
  135. Suzana KuČan
  136. Marija Toth

  DELOVNO IN SOCIALNO SODIŠČE V KOPRU
  seznam zaposlenih
  137. Josipa Andrejaš Šarič
  138. Damjana Ekstanič
  139. Susanne Jerant
  140. Katja Šukljan
  seznam sodnikov
  141. Martina Andrejašič Zazula
  142. Marinela Maras

  DELOVNO IN SOCIALNO SODIŠČE V CELJU
  seznam zaposlenih
  143. Julijana Isoska
  144. Zdenka Lokmič
  145. Natalija Trafela

  OKROŽNA SODIŠČA
  LJUBLJANA
  seznam zaposlenih
  Gospodarski oddelek
  146. Aleksandar Djordjevic
  147. Branka Ožegovič
  148. Irina Stanič Sikošek
  149. Jasna Svršina
  150. Manca Vuk
  151. Nevena Vukčevič
  Urad predsednika
  152. Sanela Džaferovič
  153. vodja urada Olivera Josipovič
  Tehnično vzdrževalna služba
  154. Irena Dragičevič
  155. Zlatko Džinič
  Sprejemna pisarna
  156. Zoran Lekić
  157. Dalibork Mičić
  Pravdni oddelek
  158. Živa Okretič
  Oddelek za družinsko sodstvo
  159. Sandra Gicić
  160. Zlata Jalševac
  161. Renata Krizmanič
  162. Maša Stanič
  163. Darko Zorič
  Kazenski oddelek
  164. Svetlana Babič
  165. Klavdija Bercieri
  166. Tjaša Gjura Oraž
  167. Lana Rakovac

  MARIBOR
  seznam zaposlenih
  Preiskovalni oddelek
  168. Pika Borković
  169. Robert Böhm
  170. Vesna Bobanec
  171. Valerija Bosak
  172. Tatjana Božovič
  173. Natalija Bratič
  174. Davor Čižić
  175. Jasna Črnčič
  176. Irena Daks (sorodstvo?)
  177. Jožica Daks (sorodstvo?)
  178. Iris Fartely
  179. Biserka Frangež (sorodstvo?)
  180. Slavica Frangež (sorodstvo?)
  181. Barbara Fras (sorodstvo?)
  182. Suzana Fras (sorodstvo?)
  183. Nina Grdinič
  184. Dušica Gril
  185. Dušica Habjanič
  186. Slavica Herič
  187. Vladimir Heričko
  188. Dragica Hržič
  189. Karin Jäger
  190. Urška Kosič
  191. Cvetka Ljubič
  192. Majda Lončarič
  193. Matjaž Lutarič
  194. Simona Ozanič
  195. Simona Perkovič
  196. Dušanka Postružnik (sorodstvo?)
  197. Petra Postružnik Radolič (sorodstvo?)
  198. Robert Radovanović
  199. Sonja Richter
  200. Suzana Rukav
  201. Mojca Salapura
  202. Darinka Semelbauer
  203. Aleksandra Stebernak (sorodstvo?)
  204. Helena Stebernak (sorodstvo?)
  205. Mirjana Tomašev
  206. Damir Vindiš
  207. Nives Wagner
  208. Branko Weingerl
  209. Amanda Zelenič
  210. Cvetka Zimet
  seznam sodnikov
  211. Senada Baltić
  212. Marko Čagran
  213. dr. Zlatan Dežman
  214. Nevenka Đebi
  215. Danilo Obersnel (sorodstvo?)
  216. Vanja Obersnel (sorodstvo?)
  217. Alenka Topalovič
  218. Janez Zeilhofer

  CELJE
  seznam sodnikov
  219. Petra Giacomelli
  220. Anuška Mašat Tasič
  221. Alenka Pavič
  222. mag. Vladka Petrič Filipov
  223. Cvetka Posilovič
  224. Vinka Savšek Stevovič
  seznam zaposlenih
  225. Helena Bedenicki
  226. Nataša Belas
  227. Anica Bukvič
  228. Mihaela Ćulum
  229. Anica Chuuya
  230. Jasmina Huskić
  231. Hasan Ibrić
  232. Alenka Jovan
  233. Milena Kukovič
  234. Sabina Mešič
  235. Miloš Mladenović
  236. Liljana Noner
  237. Marine Orsini Ursić
  238. Jasna Pajič
  239. Edita Pfeifer
  240. Roman Predanič
  241. Daliborka Radulj
  242. Jožica Rebernik (sorodstvo?)
  243. Miroslava Rebernik (sorodstvo?)
  244. Cvetka Skutnik (sorodstvo?)
  245. Vekoslava Skutnik (sorodstvo?)
  246. Lidija Stanič
  247. Aleksandra Šafarić
  248. Ksenja Šarlah (sorodstvo?)
  249. Tanja Šarlah (sorodstvo?)
  250. Anica Špiljak
  251. Mateja Tomažič (sorodstvo?)
  252. Terezija Tomažič (sorodstvo?)
  253. Andrej Vogelsang
  254. Brigita Vrbek Rajlič
  255. Blažka Vrdoljak
  256. Adrijana Weiss
  KOPER
  seznam zaposlenih
  257. Lucijana Bartolić
  258. Slavica Blažević
  259. Mirjana Brkljača
  260. Alenka Davidovć
  261. Helena Fattori
  262. Nevenka Grbac
  263. Rozana Lotrić
  264. Majda Mečulj
  265. Mirela Mišič
  266. Manuela Mlinarić
  267. Edvard Montanič
  268. Iris Nežić
  269. Vilma Prodan
  270. Vesna Radaković
  271. Elena Rizzi
  272. Nataša Savarin
  273. Dragana Selar
  274. Nataša Silič
  275. Amitis Skrt (sorodstvo?)
  276. Sara Skrt (sorodstvo?)
  277. Elsa Sossa Gombač
  278. Maia Gordana Spindler
  279. Janez Svanjak
  280. Hikmeta Šakić
  281. Teufika Šeperović
  282. Selma Šertović
  283. Uroš Šukljan
  284. Loridana Udovič
  285. Zdravka Valentina Verlič
  286. Mirjana Vincoletto
  287. Nataša Višić
  seznam sodnikov
  288. Tatjana Cvetičanin
  289. Leandra Dukič Japelj
  290. Julijan Glavina
  291. Meri Mikac
  292. Darja Srabotič
  293. Nada Škrjanec Milotič
  KRANJ
  seznam sodnikov
  Gospodarski oddelek
  294. Gordana Indihar Veličković
  Kazensko-preiskovalni oddelek
  295. Metka Radjenović
  seznam zaposlenih
  Gospodarski oddelek
  296. Božica Hunjadi
  297. Elvira Mahič
  298. Mira Medarovski Kern
  299. Sadika Sadiković
  Civilni oddelek
  300. Dejana Brkić
  Služba za brezplačno pravno pomoč
  301. Martina Puškarič
  Skupne službe
  302. Kosana Brajić
  Arhiv
  303. Viktor Relja (sorodstvo?)
  Kadrovska služba
  304. Gordana Cvijić
  Računovodska služba
  305. Suzana Relja (sorodstvo?)
  306. Irena Zorc Čizmić
  KRŠKO
  seznam zaposlenih
  Služba za sodno upravo
  307. Antonija Sintič
  Strojepisnica
  308. Marina Bibič
  309. Danica Pisanski
  Služba za informatiko
  310. Duško Cirnski
  Urad predsednice
  311. Slađana Volčanjk
  Služba za brezplačno pravno pomoč
  312. Almir Kurspahić
  Kadrovska služba
  313. Marjana Gajski

  MURSKA SOBOTA
  seznam sodnikov
  314. Franc Granfol (sorodstvo?)
  315. Andreja Granfol Cizej (sorodstvo?)
  316. Natalija Pavlič Goldinskij
  317. Milan Regvat
  seznam zaposlenih
  Sodni oddelki
  318. Natalija Muhič
  319. Matejka Babič (sorodstvo?)
  320. Metka Babič (sorodstvo?)
  321. Mojca Banjac
  322. Goran Hašaj
  323. Darinka Novak (sorodstvo?)
  324. Majda Novak (sorodstvo?)
  325. Melita Ozvatič
  326. Marjanca Sukič
  327. Marko Vöröš
  328. Andreja Žoldoš

  NOVA GORICA
  seznam zaposlenih
  329. Aleš Batistič
  330. Aleš Gregorič (sorodstvo?)
  331. Dejan Gregorič (sorodstvo?)
  332. Ljubica Grujić
  333. Simon Jursinović
  334. Breda Mattiazzi
  335. Biserka Rendulić
  336. Rahela Susič
  337. Nelida Volk
  seznam sodnikov
  338. Suzana Kontestabile POGLEJ V ENO PDF UDBA!

  NOVO MESTO
  seznam sodnikov
  339. Ana Kodrič (sorodstvo?)
  340. Boris Kodrič (sorodstvo?)
  seznam zaposlenih
  341. Jožica Bubnjević
  342. Mojca Bukovac
  343. Katica Draženović
  344. Jelena Filipović
  345. Danica Hudoklin (sorodstvo?)
  346. Rudolf Hudoklin (sorodstvo?)
  347. Tanja Hudoklin (sorodstvo?)
  348. Danica Lovrić
  349. Andreja Muhič (sorodstvo?)
  350. Brigita Muhič (sorodstvo?)
  351. Lidija Šprajcer Sladič

  PTUJ
  seznam zaposlenih
  352. Vesna Emeršič
  353. Klavdija Horvat (sorodstvo?)
  354. Lidija Horvat (sorodstvo?)
  355. Sonja Horvat (sorodstvo?)
  356. Anica Korošec (sorodstvo?)
  357. Maja Korošec (sorodstvo?)
  358. Lidija Letič
  359. Zlatko Mom
  360. Valerija Munda
  361. Marta Nedeljko
  362. Tina Prejac
  363. Renata Zupanič (sorodstvo?)
  364. Stanka Zupanič (sorodstvo?)

  SLOVENJ GRADEC
  seznam zaposlenih
  365. Ljudmila Breznik (sorodstvo?)
  366. Viktorija Breznik (sorodstvo?)
  367. Darinka Ilievski

  OKRAJNA SODIŠČA
  CELJE
  seznam zaposlenih
  368. Matija Batistič
  369. Anica Belak (sorodstvo z osebo pod št. 389?)
  370. Natalija Bohak
  371. Snežana Božič
  372. Almir Hasanbegović
  373. Aleksandra Mladenović
  374. Barbara Močnik (sorodstvo?)
  375. Boštjan Močnik (sorodstvo?)
  376. Dragan Ojdanič
  377. Mitja Onič
  378. Renato Penič
  379. Metka Pungeršek (sorodstvo?)
  380. Mojca Pungeršek (sorodstvo?)
  381. Daliborka Radulj
  382. Ivanka Selič
  383. Mira Vasiljević
  384. Lijana Vidmar Ojdanič
  385. Tanja Zach
  386. Judita Zazijal (sorodstvo?)
  387. Martina Zazijal (sorodstvo?)
  seznam sodnikov
  388. Darko Belak (sorodstvo z osebo pod št. 370?)
  389. Alenka Karlaš
  390. Polona Kidrič

  BREŽICE
  seznam zaposlenih
  Izvršlna pisarna
  392. Uroš Bogovič
  393. Sana Zevnik
  Kazenska in zapuščinska pisarna
  394. Jožica Debogović
  395. Angela Bukovinski
  396. Romana Dušič
  397. Lilijana Jankovič
  398. Natalija Plevanič
  399. Ružica Tokalić
  seznam sodnikov
  400. Goranka Franz Ravbar
  CERKNICA
  seznam zaposlenih
  401. Jana Abrahamzberg
  402. Petrojka Čeganjac
  403. Mira Ostić

  ČRNOMELJ
  seznam zaposlenih
  404. Irena Brula
  405. Vesna Janič
  406. Mirjana Magdič
  407. Ana Mokrovič
  408. Mojca Nemanič
  409. Vesna Elise Vladič
  410. Anton Weiss
  DOMŽALE
  seznam sodnikov
  411. Anita Janjoš
  412. Mateja Jerak
  413. Milan Legiša
  414. Mojca Lo Duca
  415. Valentina Radonjić
  Pisarne in oddelki Okrajnega sodišča v Domžalah
  416. Darja Perklič
  417. Mihaela Auprich
  418. Elizabeta Doupona
  419. Marija Mustavar
  420. Anita Pernić
  421. Lidija Repas
  422. Mojca Sovič
  423. Blaženka Šardi

  GORNJA RADGONA
  seznam zaposlenih
  424. Tomislava Belna
  425. Alenka Fridau
  426. Marta Gyergyek
  427. Darinka Memon
  428. Erika Sakovič

  GROSUPLJE
  seznam zaposlenih
  429. Neva Antolič
  430. Saša Bošnjak
  431. Jelka Bregar (sorodstvo?)
  432. Andreja Bregar Žnidaršič (sorodstvo?)

  ILIRSKA BISTRICA
  seznam zaposlenih
  Oddelki sodišča
  433. Jana Bučković
  434. Irena Čekada
  435. Hermina Sanković
  436. Alenka Vičič (sorodstvo?)
  437. Breda Vičič (sorodstvo?)

  JESENICE
  seznam sodnikov
  438. Danilo Svrzikapa
  seznam zaposlenih
  439. Radmila Ćosić
  440. Klara Djuričič
  441. Elvira Džamastagić
  442. Marija Repe (sorodstvo?)
  443. Urška Repe (sorodstvo?)
  444. Edis Silić
  445. Ljubinka Vlaisavljević

  KAMNIK
  seznam zaposlenih
  446. Maja Bellotti
  447. Mateja Ščulija

  KOČEVJE
  seznam zaposlenih
  448. Jasna Golob (sorodstvo?)
  449. Marjeta Golob (sorodstvo?)
  450. Cvetka Klepac
  451. Andreja Vidović

  KOPER
  seznam zaposlenih
  452. Nina Božić
  453. Alma Čikotić
  454. Mirjam Dabovič
  455. Tanja De Faveri
  456. Vanija Dilica
  457. Ingrid Fonda Dodič
  458. Franka Kocjančič (sorodstvo?)
  459. Mojca Kocjančič (sorodstvo?)
  460. Trajka Kocjančič (sorodstvo?)
  461. Stojan Lazić
  462. Mateja Muženič
  463. Bojana Nemac Sorgo
  464. Zlatka Petrinja Remec
  465. Sonja Provenza
  466. Brankica Savić
  467. Vesna Sosič
  468. Marijeta Steffé Starc
  469. Vesna Sulić
  470. Senka Verbič
  seznam sodnikov
  471. Barbara Franca (sorodstvo?)
  472. Martina Franca (sorodstvo?)
  473. Alenka Gerk Ljubič
  474. Mirjana Gontarev
  475. Zdenka Masleša (sorodstvo z Brankom Maslešo?)
  476. Rozaida Naglav
  477. Maja Radešić
  478. Irma Surina Kostović
  479. mag. Bojana Štrukelj Petović
  KRANJ
  seznam zaposlenih
  Civilni oddelek
  480. Tanja Arsovski
  481. Edisa Bahtić
  482. Dušanka Bučić
  483. Nataša Črtalič
  484. Radoslav Dobraš
  485. Sanela Huremović
  486. Tanja Jokić
  487. Borka Krejić
  488. Duša Pejašinović
  489. Irena Potočnik (sorodstvo?)
  490. Jana Potočnik (sorodstvo?)
  491. Sonja Radić
  492. Marina Simić
  493. Fatima Šarič
  494. Živan Thaler
  495. Tatjana Žun (sorodstvo?)
  496. Urška Žun (sorodstvo?)

  KRŠKO
  seznam sodnikov
  497. Jožica Tuljak
  seznam zaposlenih
  498. Mojca Galič
  499. Sanela Jezdimirovič
  500. Zdenka Kurtovič

  LENDAVA
  seznam sodnikov
  501. Mirela Bertalanič
  502. Sanija Misja
  seznam zaposlenih
  503. Ladislav Bažika
  504. Sonja Bogdan (sorodstvo?)
  505. Šarolta Bogdan (sorodstvo?)
  506. Nataša Gazdag
  507. Huanita Jarni (sorodstvo?)
  508. Brigita Jarni Doler (sorodstvo?)
  509. Gabrijela Magyar
  510. Vida Sekereš
  511. Rozalija Šooš

  LITIJA
  seznam sodnikov
  512. Zlatko Huzejrović
  LJUBLJANA
  seznam sodnikov
  Pravdni oddelek
  513. mag. Matej Čujovič
  514. Maja Jurić
  515. Maja Kolničar Stanković
  Kazenski oddelek
  516. mag. Alja Kratovac Prokopović
  517. Mojca Lendvaj Brecelj (žena dr. Erika Breclja)
  Oddelek za prekrške
  518. Breda Andolšek (sorodstvo?)
  519. Lidija Andolšek (sorodstvo?)
  520. Nadija Kardelj
  521. Vladislava Korošec Suknaič
  522. Barbara Maček
  Izvršilni oddelek
  523. Tatjana Kukanja
  Nepravdni in zapuščinski oddelek
  524. Barbara Jan Bufon
  525. Urška Klakočar
  526. Karin Sbrizaj
  seznam zaposlenih
  Pravdni oddelek
  527. Sonja Antolić
  528. Tanija Bajrić
  529. Zorica Bakal
  530. Suzana Georgijevski
  531. Daliborka Goronja
  532. Lela Jovičić
  533. Sanja Mandić
  534. Anela Mujetić
  535. Sabina Nikolić
  536. Diana Popović
  537. Irena Rodić
  538. Klara Rozman (sorodstvo?)
  539. Mojca Rozman (sorodstvo?)
  540. Eva Sabolović Puconja
  541. Alma Vukalić
  542. Saša Zoranović
  Centralni oddelek za verodostojno listino
  543. Haseda Bašić
  544. Monika Blažinović
  545. Ana Crnić
  Višji sod. pom. za področje izvršbe – DČ
  546. Samo Eiselt
  547. Dušanka Erkić
  548. Doris Müller (sorodstvo?)
  549. Monika Müller (sorodstvo?)
  550. Ivo Novak (sorodstvo?)
  551. Lidija Novak (sorodstvo?)
  552. Mateja Novak (sorodstvo?)
  553. Natalija Padarić
  554. mag. Barbara Sabljaković
  555. Sandra Sabo
  556. Karmen Schindler Bernard
  557. Boban Stegić
  558. Katja Steiner
  559. Biljana Stojanović
  560. Ilija Šajatović
  561. Daliborka Veselić (sorodstvo?)
  562. Vesna Veselić (sorodstvo?)
  Zemljiška knjiga
  563. Daniela Dolovski
  564. Tanja Erkić
  565. Bernardka Hlebec (sorodstvo?)
  566. Valentin Hlebec (sorodstvo?)
  567. Brigita Kolić
  568. Sabina Lindič
  569. Sabina Lovrenčič
  570. Helena Schönlieb
  571. Adrijana Severinski
  572. Andrej Štupar (sorodstvo?)
  573. Franc Štupar (sorodstvo?)
  574. Maja Vražić
  575. Vesna Vrbetić
  576. Dragana Vučković
  577. Emina Weiss
  Kazenski oddelek
  578. Sinja Božičnik
  579. Nana Fleischmann
  580. Sehada Gorišek
  581. Dijana Jelić
  582. Anita Krupić
  583. Marko Masleša (sorodstvo z Brankom Maslešo?)
  584. Rusmira Mehić
  585. Julija Mohorćič
  586. Sanela Mujagić
  587. Majda Ramić
  588. Jasna Rekić
  589. Maša Sbrizaj (sorodstvo z osebo pod št.526?)
  590. Blažena Varjačić
  591. Luka Virant (sorodstvo?)
  592. Nataša Virant (sorodstvo?)
  593. Suzana Zver
  Oddelek za prekrške
  594. Dragica Cvišić
  595. Svetlana Džabić
  596. Mersada Sara Mušedinović
  597. Elza Novina (sorodstvo?)
  598. FranČiška Novina (sorodstvo?)
  599. Ferdija Rizvani
  600. Suzana Tolimir
  601. Vesna Vidaković
  602. Renata Weiss
  Izvršilni oddelek
  603. Kris Amon
  604. Vesna Blagojević
  605. Elvedina Brkić
  606. Martina Bučar
  607. Ana Ercegovac
  608. Dominika Filipašić
  609. Vesna Gioahin
  610. Jasmina Kukovica
  611. Martina Lindič
  612. Monika Mubi
  613. Judita Novak (sorodstvo?)
  614. Marija Novak (sorodstvo?)
  615. Marija Magdalena Novak (sorodstvo?)
  616. Dragica Potisek (sorodstvo?)
  617. Helena Potisek (sorodstvo?)
  618. Tanja Stojković
  619. Tanja Šumrada
  620. Aida Tabaković
  621. Mojca Zvonc Novak (sorodstvo?)
  622. Nerminka Žilić
  Nepravdni in zapuščinski oddelek
  623. Marica Erkić
  624. Nermina Mehulić
  625. Gordana Mijatović
  626. Sanja Prodanović
  627. Božana Vidović
  628. Zoran Arapović
  629. Mirsad Beganović
  630. Dalibor Josipović
  631. Vojko Jovanovič
  632. Doris Müller
  633. Branko Nikolić
  634. Zlati Savković

  LJUTOMER
  seznam zaposlenih
  635. Svetlana Dijak
  636. Darja Kojić
  637. Tatjana Panič
  638. Janja Pušenjak
  639. Darinka Sobočan

  MARIBOR
  seznam sodnikov
  640. Dragana Galić
  641. Denis Herič
  642. Simona Jovovič
  643. Karmen Krajnc (sorodstvo?)

  644. Sonja Krajnc (sorodstvo?)
  645. mag. Jaka Kranjčevič
  seznam zaposlenih
  646. Tatjana Abakumov
  647. Špela Ajdič
  648. Tjaša Bečela Hölbl
  649. Vesna Beranič
  650. Simon Čahuk
  651. Maja Doganjić
  652. Irena Gradišnik (sorodstvo?)
  653. Metka Gradišnik (sorodstvo?)
  654. Meliha Halilović
  655. Milena Hojnik (sorodstvo?)
  656. Suzana Hojnik (sorodstvo?)
  657. Jelka Hrnčič
  658. Ivanka Ilešič
  659. Darja Janžekovič
  660. Aleša Kangler
  661. Anita Kodrič (sorodstvo?)
  662. Natalija Kodrič (sorodstvo?)
  663. Matevž Kolarič (sorodstvo?)
  664. Zdenka Kolarič (sorodstvo?)
  665. Anita Koren (sorodstvo?)

  666. Marija Koren (sorodstvo?)
  667. Aleksandra Krajnc (sorodstvo?)
  668. Andreja Krajnc (sorodstvo?)
  669. Janja Krajnc (sorodstvo?)
  670. Maja Krajnc (sorodstvo?)
  671. Marija Krajnc (sorodstvo?)
  672. Danica Križanič
  673. Mateja Leimsner
  674. Melita Lemajič Senger
  675. Mateja Lešnik (sorodstvo?)
  676. Urška Lešnik (sorodstvo?)
  677. Vanja Lešnik (sorodstvo?)
  678. Manuela Lukovnjak
  679. Liljana Makoter Beganovič
  680. Andreja Mesarič (sorodstvo?)
  681. Natalija Mesarič (sorodstvo?)
  682. Ljubica Mileta
  683. Marija Muhič
  684. Bernarda Murakezi
  685. Dragica Orlovič
  686. Marija Ornik (sorodstvo?)
  687. Sašo Ornik (sorodstvo?)
  688. Sonja Perko (sorodstvo?)

  689. Tatjana Perko (sorodstvo?)
  690. Danica Petek (sorodstvo?)
  691. Nina Petek (sorodstvo?)
  692. Goran Pintarić (sorodstvo?)
  693. Mojca Pintarić (sorodstvo?)
  694. Nataša Pokeržnik
  695. Jolanda Postogna
  696. Mateja Purič
  697. Safeta Puškar
  698. Andreja Rakuša (sorodstvo?)
  699. Lidija Rakuša (sorodstvo?)
  700. Galja Samastur
  701. Barbara Selič
  702. Milena Senčič
  703. Cecilija Senekovič (sorodstvo?)
  704. Irena Senekovič Šrumpf (sorodstvo?)
  705. Igor Surić
  706. Alenka Škerget (sorodstvo?)
  707. Marjetka Škerget (sorodstvo?)
  708. Renata Štekovič
  709. Aleksandra Trajkovič
  710. Severina Ušen
  711. Lidija Zdravković
  712. Sabina Zorman (sorodstvo?)

  713. Ivana Zorman Žižak (sorodstvo?)
  714. Miran Zupanič (sorodstvo?)
  715. Stanka Zupanič (sorodstvo?)

  MURSKA SOBOTA
  seznam zaposlenih
  716. Marija Belovič
  717. Dušan Bočkorec
  718. Milena Čerpnjak
  719. Aleksandra Györek
  720. Darko Hidič
  721. Edita Horvat (sorodstvo?)
  722. Tina Horvat (sorodstvo?)
  723. Monika Kološa
  724. Stanislava Kučan
  725. Helena Kuzmič
  726. Adrijana Opaka
  727. Marija Oršoš
  728. Etelka Poredoš (sorodstvo?)
  729. Nataša Poredoš Tropenauer (sorodstvo?)
  730. Jurij Recek (sorodstvo?)
  731. Stanislava Recek (sorodstvo?)

  732. Milena Senekovič
  733. Alenka Šebök
  734. Jožefa Vučkič
  seznam sodnikov
  Pravdni oddelek
  735. Jolanka Horvat (sorodstvo?)
  736. Sonja Horvat Kustec (sorodstvo?)
  737. Jožefa Kodila Ružič
  738. Darinka Pušenjak
  739. Simona Vinkovič Škalič

  NOVA GORICA
  seznam zaposlenih
  740. Helena Dubravica (sorodstvo?)
  744. Vesna Dubravica (sorodstvo?)
  745. Nelvedina Ferfolja
  746. Andrejka Stanič

  NOVO MESTO
  seznam zaposlenih
  747. Andreja Kopinič Badovinac
  748. Rudolf Schweiger

  ORMOŽ
  seznam sodnikov
  Pisarna za prekrške
  749. Boris Miličković
  seznam zaposlenih
  Pisarna za prekrške
  750. Ivica Čavničar
  751. Suzana Čavničar
  752. Mirela Ploh Čavič
  753. Sanja Sovič

  PIRAN
  seznam zaposlenih
  754. Jasna Bubola
  755. Nataša Cerovac
  756. Patricija Čendak
  757. Irena Ganza
  758. Nevina Hrvatin
  759. Ljubica Krmac
  760. Marina Kurtin
  761. Katjuša Poropat Lakošeljac
  762. Silvija Sladič
  763. Merissa Ukotič
  764. Sara Vučkić

  seznam sodnikov
  765. Peter Baša
  766. Selma Bobera Stanovnik
  767. Nataša Pruša Aničić

  POSTOJNA
  seznam zaposlenih
  Zemljiška knjiga
  768. Katica Nekić
  Oddelek za prekrške
  Vodja urada predsednika
  769. Deša Bubola

  PTUJ
  seznam zaposlenih
  Izvršilni oddelek
  770. Anita Brenkovič
  771. Nadja Dobrijević
  772. Aldina Medjedović
  Izvršilna pisarna
  773. Marija Orovič
  774. Jožica Sluga (sorodstvo?)
  775. Silva Sluga (sorodstvo?)

  Zemljiška knjiga
  776. Biserka Dernikovič Kristovič
  777. Milena Kureti Gašparac
  Strojepisnica
  778. Silva Orovič
  Sprejemna pisarna
  779. Bogdana Todorić
  urad predsednika
  780. Dušanka Vršič

  seznam sodnikov
  Oddelek za prekrške
  781. Branko Dobrijević
  urad predsednika
  782. Beno Janžekovič
  RADOVLJICA
  seznam zaposlenih
  783. Jana Fajfar (ŽENA ŽUPANA ALI HČI…)
  784. Sladžana Ilić
  785. Darja Mayr
  786. Božica Mićić
  787. Mojca Popović
  788. Vesna Pranjič
  789. Leopold Svrzikapa
  790. Jasmina Talić

  SEVNICA
  seznam sodnikov
  791. Matjaž Kučič
  seznam zaposlenih
  792. Sonja Drugovič
  793. Barbara Nikolič

  SEŽANA
  seznam zaposlenih
  794. Vanja Dugulin
  795. Stojana Janežič
  796. Brankica Jović
  797. Helena Štolfa (sorodstvo?)
  798. Mateja Štolfa (sorodstvo?)

  SLOVENJ GRADEC
  seznam zaposlenih
  Civilni oddelek
  799. Snežana Plantev
  800. Olga Stepišnik (sorodstvo?)
  801. Vlasta Stepišnik (sorodstvo?)

  802. Spomenka Vodopivec
  803. Bojana Vrhovnik (sorodstvo?)
  804. Janja Vrhovnik (sorodstvo?)

  SLOVENSKA BISTRICA
  seznam sodnikov
  805. Vedran Brkan
  seznam zaposlenih
  806. Mira Benkič
  807. Jožef Györek
  808. Denis Jurič
  809. Blanka Mitič
  810. Nina Poplatnik (sorodstvo?)
  811. Petra Poplatnik (sorodstvo?)
  812. Ksenija Pristovnik (sorodstvo?)
  813. Tatjana Pristovnik (sorodstvo?)
  814. Barbara Rajić

  SLOVENSKE KONJICE
  seznam zaposlenih
  815. Ivona Iršič
  816. Breda Mikulić
  817. Bogdan Stanič
  818. Marija Veranič

  ŠENTJUR
  seznam sodnikov
  Oddelek za prekrške
  819. Herman Ivan Lichtenegger

  ŠKOFJA LOKA
  seznam zaposlenih
  820. Darja Andreuzzi
  821. Stoja Dodić
  822. Lejla Mahmutović

  ŠMARJE PRI JELŠAH
  seznam zaposlenih
  823. Frančiška Boršić
  824. Rok Jugovar
  825. Marinka Prodanović
  826. Milan Radivojević
  827. Marita Sajko
  Seznam sodnikov
  828. Judita Bjelovučić Černoša
  TOLMIN
  seznam zaposlenih
  Nepravdna in zapuščinska pisarna
  829. Zdenka Brešan
  830. Miro Cvijanović
  831. Sonja Gratton Grkovič

  VELENJE
  seznam sodnikov
  832. Milena Bukvič Dežman
  833. Tjaša Osolnik Bulajić
  seznam zaposlenih
  834. Gordana Basić
  835. Sandra Filipović
  836. Jasmina Jadanić
  837. Marjana Jambrovič
  838. Vikica Kljajič
  839. Sonja Kugovnič
  840. Mateja Osetič

  VRHNIKA
  seznam zaposlenih
  841. Breda Grubič
  842. Mara Kalizan
  843. Haris Kehonjić

  Vir: spletne strani posameznih institucij na svetovnem spletu

  • RATATA

   DODATEK

   844. AZRA HALILOVIĆ – koordinator delovnega področja na Zavodu za zaposlovanje RS v Ljubljani
   845. GRGA BALENOVIČ – državni pravobranilec (Koper) – vodja zunanjega oddelka

   846. LASTE NAUMOVSKI – Pooblaščeni gospodarski subjekti – AEO (informacije v zvezi s pridobitvijo statusa AEO, prednosti AEO), Carinska uprava RS, Generalni carinski urad

   847. VIDO MIRKAC – Tranzitni postopek, CU Dravograd, Otiški Vrh, Šentjanž pri Dravogradu

   848. VLADO MILUNOVIČ – Letalski promet, CU Koper, Izpostava Dragonja, Sečovlje

   849. JOSIPA KAPLANOVIĆ – vodja Službe za materialne in splošne zadeve na Generalnem davčnem uradu, Davčna uprava RS

   850. JURIJ MILATOVIĆ – vodja Sektorja za revizijo evropskih strukturnih skladov, Urad RS za nadzor proračuna, Ministrstvo RS za finance

   851. DARJA RADIĆ – ministrica, Ministrstvo RS za gospodarstvo

   852. ANDREJKA GRLIĆ – glavna tržna inšpektorica, Tržni inšpektorat RS

   853. JANJA REBIĆ AVGUŠTIN – vodja kabineta ministrice, Ministrstvo za javno upravo

   854. SAŠA DRAGAR MILANOVIČ – glavna inšpektorica na Inšpekoratu za kmetijstvo, goszdarstvo, hrano

   855. ŽARKO BOGUNOVIČ – generalni sekretar, Generalni sekretariat Ministrstva RS za kulturo

   856. ISABELA AUGUSTAS – vodja službe po pooblastilu, Služba za splošne in kadrovske zadeve, Ministrstvo RS za kulturo

   857. MARIJA STOJANOVIĆ FRKOVIĆ – vodja Pravne službe, Ministrstvo RS za kulturo

   858. VELEMIR GJURIN – vodja Sektorja za slovenski jezik, Ministrstvo RS za kulturo

   859. SUZANA ČURIN RADOVIĆ – vodja Sektorja za kulturne pravice manjšin, Ministrstvo RS za kulturo

   860. DRAGAN MATIĆ – direktor Arhiva RS

   861. VESNA MITRIĆ – vodja Službe za odnose z javnostmi, Ministrstvo RS za notranje zadeve

   862. SUZANA IVANOVIĆ – vodja Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje, Ministrstvo RS za notranje zadeve

   863. BRANKO ŠEKORANJA – vodja Službe za obrambno in varnostno načrtovanje, Ministrstvo RS za notranje zadeve

   864. STJEPAN KOVAČEVIČ – Uradna oseba za dostop do informacij javnega značaja, Ministrstvo RS za notranje zadeve

   865. PETER ŠAJNIČ – Operativno-komunikacijski center, PU Novo Mesto, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   866. DUBRAVKO PAPIČ – Služba za operativno podporo, PU Novo Mesto, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   867. BLAŽ ALIČ – vodja policijskega okoliša Logatec, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   868. MILIVOJ BJELAJAC – vodja policijskega okoliša Ribnica, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   869. ŽELJKO BISTROVIČ – vodja policijskega okoliša Osilnica – Kočevska Reka, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   870. DUŠAN TRIVIĆ – vodja policijskega okoliša Kamnik, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija

   871. LJUBICA JELUŠIČ – ministrica, Ministrstvo RS za obrambo

   872. BREDA BUNIČ – Uradna oseba pristojna za posredovanje informacij javnega značaja, Ministrstvo RS za obrambo

   873. RAJKO ZLATKOVIČ – Obveščevalno varnostna služba, Uprava za obrambo Ljubljana

   874. ROKO ŽARNIĆ – minister, Ministrstvo RS za okolje in prostor

   875. GORDANA LJUBIČ – Sektor za graditev, Ministrstvo RS za okolje in prostor

   876. DUŠAN VOJNOVIČ – Sektor za financiranje in ugotavljanje upravičenosti investicij, Ministrstvo RS za okolje in prostor

   877. RADOVANKA PETRIČ – Služba za organiziranje vladnih zadev, Ministrstvo RS za okolje in prostor
   878. SONJA RISTANOVIČ – Urad za upravne zadeve – Sektor za graditev na II. Stopnji, Ministrstvo RS za okolje in prostor

   879. DUŠAN MITROVIĆ – direktor Urada za množično vrednotenje nepremičnin, Geodetska uprava RS

   880. IGOR GRLICAREV – Služba za mednarodne zadeve, Uprava RS za jedrsko varnost

   881. DJORDJE VOJNOVIČ – Sektor za jedrsko varnost, Uprava RS za jedrsko varnost

   882. MAŠA GRGUREVIČ ALČIN – generalna direktorica direktorata za pravosodno upravo, Ministrstvo RS za pravosodje

   883. IRENA ZORE WILLENPART – vodja sektorja, Služba za evropske in tehnične regulative, Direkcija RS za ceste (sorodstveno razmerje? Glej spodaj)

   884. TOMAŽ WILLENPART – Sektor za investicije, Direkcija RS za ceste (sorodstveno razmerje? Glej zgoraj)

   885. JÓZSEF GYÖRKÖS – državni sekretar, Ministrstvo za visokošolstvo, znanost in tehnologijo

   886. VLADIMIR GASPARIČ – generalni direktor Direktorata za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje

   887. BOJAN SUVOROV – namestnik direktorja Direktorata za gospodarsko diplomacijo in razvojno sodelovanje

   888. SAVICA PUREBER – vrhovna državna tožilka, Vrhovno državno tožilstvo RS

   889. GENOVEFA RUŽIĆ – predsednika sveta AJPES

   890. PRIMOŽ DAMJANOVIČ – pomočnik direktorja, Agencija za trg vrednostnih papirjev

   891. SENKA ŠMARČAN – Sektor za odnose z javnostmi, pomočnica direktorja, Agencija za trg vrednostnih papirjev

   892. NEVEN BORAK – svetovalec guvernerja Banke Slovenije, Banka Slovenije

   893. MIRJANA GRUJIČ – Informacijska tehnologija, pomočnica direktorja, Banka Slovenije

   894. ANDRAŽ JUŽNIČ – direktor oddelka Organizacija in kadri, Banka Slovenije

   895. RUŽICA BOŠKIĆ – višja raziskovalka, Inštitut RS za socialno varstvo

   896. JANA TRDIČ – Enota za zdravstveno statistiko, Inštitut RS za varovanje zdravja

   897. TATJANA BANIČ – Specializacija delavcev na področju zdravstvenega varstva, seminar iz socialne medicine, higiene, epidemiologije in zdravstvene ekonomike za pripravnike zdravnike in zobozdravnike, Služba za izobraževanje, INDOK in knjižnica, Inštitut RS za varovanje zdravja

   898. TATJANA BANIČ – Založništvo, Služba za izobraževanje, INDOK in knjižnica, Inštitut RS za varovanje zdravja

   899. IZETA ZENKOVIČ – Arhiv, Inštitut RS za varovanje zdravja

   900. ŠPRESA NEZIRI – referentska in tajniška dela, Sektor za raziskovalne projekte, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   901. MARKO BELAVIČ – vodja Sektorja za raziskovalne programe in mlade raziskovalce, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   902. LJILJANA LUČIČ – referentska in tajniška dela, Sektor za raziskovalne programe in mlade raziskovalce, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   903. BREDA TÖRÖK – pooblaščena namestnica, finance, Sektor za raziskovalne programe in mlade raziskovalce, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   904. ALEKSANDRA PANIČ – dvostransko sodelovanje, Sektor za raziskovalne programe in mlade raziskovalce, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   905. DUBRAVKA KRNETA – vodja, pomočnica direktorja, Služba za splošne zadeve, Sektor za raziskovalne programe in mlade raziskovalce, Javna agencija RS za raziskovalno dejavnost

   JAVNA AGENCIJA ZA RAZISKOVALNO DEJAVNOST:
   Znanstveni svet – ČLAN
   906. Prof. dr. Denis Đonlagić (tehniške vede)
   STALNA STROKOVNA TELESA
   Znanstveni svet ved:
   1. Naravoslovno-matematične vede:
   907. Član dr. Igor Muševič, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko
   908. dr. Novič Marjana, Kemijski inštitut

   TEHNIŠKE VEDE
   Člani
   909. dr. Aleš Leonardis, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko
   910. dr. Borka Jerman Blažič, Institut Jožef Stefan
   911. dr. Damjan Zazula, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
   912. dr. Jože Balič, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo

   MEDICINSKE VEDE
   Člani
   913. dr. Grubić Zoran, Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta

   OBČASNA STROKOVNA TELESA:
   Strokovno telo za tujo znanstveno literaturo in baze podatkov
   914. dr. Primož Južnič – predsednik
   Programski svet CRP Konkurenčnost Slovenije 2006-2013 v obdobju 2009-2013
   915. dr. József Györkös (predsednik)
   916. dr. Slaven Mickovič
   917. mag. Marin Silič
   918. dr. Aleksanda Kanjuo Mrčela
   Strokovno telo za za ocenjevanje prijav na Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2010
   Znanstveni svet agencije je dne 28.9.2009 imenoval predsednico in člana občasnega strokovnega telesa:
   919. dr. Svjetlana Fajfer – predsednica

   920. SANDRA BLAGOJEVIĆ – Sektor za integriteto, Komisija RS za preprečevanje korupcije

   921. ŽIVAN VESELIČ – pomočnik direktorja za strokovne zadeve, Zavod RS za gozdove

   922. DRAGAN MATIJAŠIĆ – Oddelek za gozdnogospodarsko načrtovanje, Zavod RS za gozdove

   923. MARKO JONOZOVIČ – Oddelek za gozdne živali in lovstvo, Zavod RS za gozdove

   924. MAJA VUKASOVIĆ LJUBIČIĆ – zunanja sodelavka za kadre, Vodstvo Zavoda RS za zaposlovanje

   925. LIJANA VIDIC RISTIČ – direktorica OS Trbovlje, Zavod RS za zaposlovanje

   926. BORIS KOPILOVIĆ – Oddelek za epidemiologijo, Zavod za zdravstveno varstvo Koper

   927. ANAMARIJA DODIČ JURIŠEVIČ – Laboratorij za serološke preiskave, Zavod za zdravstveno varstvo Koper

   928. JOCO LONČAREVIĆ – predstavnik ustanovitelja, Svet zavoda, Zavod za zdravstveno varstvo Kranj

   929. LILJANA GRBANOVIĆ – LJEŠEVIĆ – predstavnica ZZZS v Svetu zavoda, Zavod za zdravstveno varstvo Kranj

   930. KARMEN NIKLANOVIČ – pomočnica direktorja, Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana

   931. VESELKA VUJANIČ – računovodstvo, Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana

   vir: javno objavljeno

   • Nata

    + + + + + + + + +

    Hudir jih pocitraj !!! Kje pa so Slovenci ?? So ” potrčkala ” jugovićev ??
    Prej je Sava dol tekla. . . . . .sedaj se je pa tok obrnil in jugosi še neprej črpajo naš denar, na našem terenu ???

    • RATATA

     Slovenci, ljudstvo nesrečnega imena in nature!
     Z vso svojo eleganco premorem ob prvem trenutku vsakega osebnega kontakta vsakemu pokazati, da sem divji, neukročen trmoglavec, zato naj vsak pazi kako z mano … !! zato to, kar imamo, ni moja država!

     • montyamp

      Strpnost med podganami === samomor .

    • Slovenec 33

     Če po prebranem seznamu zadnjemu, zaplankanemu, hribovskemu, Slovencu še ni jasno, da je Slovenija okupirana država, ki ji vladajo okkupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda združeni v horde rdečih klerikalcev potem res ni izhoda iz tega močvirja.

     • Nata

      Saj ne pripenjamo sezname za nas tule, ampak za one, ki nic ne vedo. Glede izhoda mislim, da so desnaki vse zamudili. Ampak pisemo pa vseeno lahko, ali ne ?

     • Ružla Čkapi

      Pišete lahko in se razodenete kako ste fouš, da niste mlajša, lepša,…

     • Nata

      Ko boš pripel-a kaksen dober (podprt z lepimi slikami )članek o bejbicah, takrat bom pa napisala vse o moji lepoti, mladosti, foušiji.
      Prav ?

     • Ružla Čkapi

      Prav je, ko si izboriš svoje prav.

   • Unikatna

    Oh, jej…nočem niti vseh prebrati, ker mi še bolj dvigne pritisk…

   • Ružla Čkapi

    Potrebno je dodat da ženske, ki imajo dva priimka so potomke južnakov. Lepe ter izobražene, ki so jih oženili izobraženi, sposobni avtohtoni Slovenci. Za svoje žene in ljubice poskrbi vsak, ni izjema avzohton Slovencelj.

    • RATATA

     Sploh niso problem, da jih ne bi sprejeli v kolo, ki ga vodi lepa Anka.

     • Ružla Čkapi

      Samo nesposobnim avtohtonim Slovencem so problem tuja oz domača konkurenca.

     • RATATA

      Ne le tem, tudi sposobnim protikomunistom, ki jim ni dostopen prav noben pomembnejši položaj.

     • Ružla Čkapi

      Saj so se včlanili v KP. Kasneje v LDS, danes v SD, SDS, LMŠ, …ko so opcije strank na ablasti se kadruje. Tako, da vse ostalo je samo jamranje, ko so določeni poraženi in v opoziciji, ceprav imajo prepolno svojih pokadrovanih na pomembnih položajih.

     • RATATA

      Sposoben protikomunist se ne bo pridružil tem, ki jih navajaš!!

     • Ružla Čkapi

      Sposoben protikomunist in njihov samostojni laboratorij za umerjanje spisobnosti protikomunistov.

   • traktor

    Jebo te, se prav, če prideš na sodnijo že rabiš prevajalca.

    • RATATA

     Tako je druže.

  • Artur

   Balkanići in balkanićke ! Toliko se jih je nateplo pod “njihovim plavim nebom”, da poštenega, zavednega Slovenca ko pomisli kdo sodnijo zganja nad njim, glava zapeče od groze.

  • Ružla Čkapi

   Očitno so imeli otroci JNA oficirjev disciplinirano, strogo vzgojo, da so vsi univerzitetno doštudiral.

 • Unikatna

  To smo imeli za časa komunizma, ki je spet dobil krila…

 • šmentanamuha

  Kučana, uničevalca Slovenije, hočejo torej postaviti nad Cankarja in generala Maistra, dveh stebrov Slovenstva. Če komu še ni jasno, državljanska vojna že poteka, srbizacija Slovenije pod vodstvom Milana Kučana..

 • milanček

  ura je 10,53, na radiu pa še ni obvestila, da se je stegnil komunajzar kućan! ves meso se mi bo zasmradil, imam pripravljeno celega odojka in 50l cvička za veselico!

  • Minovak

   Vsi bomo umrli, le on bo crknil!

  • Ivo Braucic

   Pridemo se poslovit od veleizdajalca Slovenije.

 • Antonius

  Kje nek bodo to zahrbtno gnilobo brez človeškega dostojanstva pokopali? Ribičiča so skrito očem menda pokopali tam od koder se je v Ljubljano in Slovenijo pritepel. Trst naj bi bil njegova končna destinacija.
  Kraja posmrtnih ostankov Kardeljeve Pepce jim narekuje posebno previdnost, kako in kam se bodo na pot še zadnjič odpravili.
  160 vrednostnih točk Kučanu ne bo pomagalo. V zgodovino osamosvojitvene vojne bo zapisan kot največji slovenski veleizdajalec. Vse je naredil, da bi mu uspelo skoraj do konca razorožiti slovensko Teritorialno obrambo /TO/.

  • Ružla Čkapi

   Velika večina TO rezervistov in njihovih bližnjih je bilo presrečnih, da so jim orožje pobrali, da ni prišlo do prave vojne.

 • tasilo

  Kaj bo rekel zadnji Slovenec na smrtni postelji?

  Eto, odoh i ja …

  :-(

  • macon

   “Nema nas više.” :)

 • Ružla Čkapi

  Dokler je kontra opcija od tako imenovane desne na ablasti, desničarji pozabijo na nacionalni interes, tujcu bi prodali še lastne spodnjice.

  • Minovak

   Komunizem in socializem sta največji prevari ljudi v zgodovini, ki so verjeli v socialo in demokracijo, ki je nikoli ni bilo.

   • Ružla Čkapi

    Res je vsak sistem je prevara. Tudi demokracija.

    • Minovak

     Ne bo držalo, komunizem se ne more primerjati z demokracijo, ker je bil to poosebljen teror nad ljudmi, v taki ali drugačni obliki, a vendar teror in ta nima z demokracijo nobene podlage.

    • tohuvabohu

     Butl. Demokracija ni sistem. Demokracija je svoboda.

  • Janez Mayer

   Ena od mnogih floskul, ki se si jih naučil iz osrednjih medijev, no.

   • Ružla Čkapi

    Očitno jih ti poznaš bolje osrednje medije kot jaz, ki niti nevem kako oz kam se kater medij postavi.

    • tohuvabohu

     Takim ignorantom so stari Grki rekli idiot.

 • Ružla Čkapi

  Kučan je prvi od Slovencev dobil Vatikanovo odlikovanje od Janeza Pavla II za razpad socialističnega enopartijskega režima v Yugi.

  • šmentanamuha

   … ki ga sedaj postavlja nazaj.

   • Ružla Čkapi

    Kaj postavlja nazaj?

    • Janez Mayer

     Odlikovanje, jasno.

  • Janez Mayer

   Slišim, da drugače nisi kaj preveč navdušen nad Vatikanom in tacerkvenimi.
   Ampak če drugega ni, so tudi oni dobri, de?

 • jernej arko

  Joj kak bo hudo janša jokal k bo kučana pobralo, ne bo več krivca številka ena.

  • Minovak

   Si že slišal za solze sreče in olajšanja…?

 • Garbage man

  Ko tega komunista ,potomca madžarona date gor, se mi zaslon začne kvarit.Raje pokažite njegovo hči, lepotico v Švici

 • Minovak

  Kučanovi citati:
  -”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

  -”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

  -”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

  -”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

  -”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

  -”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

  -”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.

  -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

  -”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015

 • Hribouc

  Njegove oči so stekleno mrtve, postaja še nevarnejši satanist kot kdajkoli.Škoda.

  Nocoj in vsako noč, ki si nam jo spridil , boš odplačeval zelo počasi, sanje ti ne bodo dovoljene, vse trpljenje bo realno in v drugi dimenziji. Škoda.

  Mar bi poslušal Ivana Krambergerja-Dobrotnika iz Negove.Škoda.
  Škoda=Žal

 • Ježek Teka Teka

  Za Cankarja vemo, da je bil srbski simpatizer … o udbovcu pa tko vemo, da to je še danes …

  • Imperial Commando

   Stari, daj mi razloži to simpatizerstvo Cankarja. Resno…

   • Ježek Teka Teka

    Drek je mešu na političnem parketu kot pripadnik nekih SD … zagovarjal je skupno državo z jugo … nekaj časa je preživel dol … bil proti cerkvi … slovenski jezik je pa želel ohraniti nedotaknjen … (uauuuu …)
    Monarhija mu ni bila všeč … bil bi težka komunjara, če bi živel kasneje …

 • Olga101

  Zato pa je Slovenija na riti! Don Murgleone pa že z eno v grobu!

 • piko8

  To je mlinski kamen Slovenije, ta murglska PODGANA ni vredna, da diha slovenski zrak!!

 • milanček

  Dobro jutro zavedni Slovenci, ura je 9,15, nisem še slišal poročil, a je Sloveniji in slovenskemu narodu zadoščeno, kučan, uničevalec slovenskega naroda, je gauznil

 • Tomaž Brglez

  Trditi da je Kučan komunist je tako sprevrženo kot trditi da je Janša komunist. Če bi bilo v prvem kaj komunista bi SFRJ še obstajala. Oba sta dušo prodala liberalne u kapitalizmu le da ima prvi strukturno močnejšo organizacijo pod kontrolo. Deljenje v Sloveniji na leve in desne je samo za slaboumnike. Predstava da lahko mišljensko nesposobni s peno na gobcu pljuvajo naokoli. Fevdalna pošast a pa so razdeljena kot so razdeljena. Mimo grede stalinski sistem znanosti je uničil neizobraženi Hruščov, prevzeli pa Japonci in s tem uspešno razvili svojo državo. Morda bi tudi nam sledilo program stalinske znanosti uporabiti, saj je japonska praksa dobra referenca