fbpx

Ste od Fajonove že slišali kdaj “nosite maske, ne družite se, razkužujte roke, naložite si aplikacijo?” Udeleževala se je nezakonitih protestov in povsem ignorirala stroko!

Socialni demokrati na protivladnih protestih. (Foto: Družbena omrežja)

“Pravi vodja v taki krizi vključuje, povezuje in navdihuje. Prizna napake in se opraviči. Vključi stroko, ki lahko pomaga. Ne neti sovraštva in razdora. Z zgledom sebe in svoje ekipe vodi ljudi. In ne krega se doma in po svetu, ker potrebuje podporo za reševanje življenj in krize,” je zapisala Tanja Fajon  o trenutni situaciji s koronavirusom. Omenjeno je zapisala Fajonova, ki je skupaj z ostalimi v stranki Socialnih demokratov pričela spodbujati h kolesarskim protestom, nakar so se jih tudi udeležili. S pomočjo tega jim je dejansko uspelo, da so se od takrat naprej protestniki vsak petek zbirali in protestirali zoper vlado, pri tem pa ustvarjali pogoje za širjenje virusa in netenje sovraštva, država pa se je v vmesnem času znašla v kriznih razmerah.

Ste od glasne kritičarke vlade Tanje Fajon kdaj slišali, da bi javno dejala ali zapisala: “Spoštujte ukrepe stroke, nosite masko, umivajte in razkužujte si roke, ne družite se, upoštevajte razdaljo, naložite si aplikacijo?” Odgovor je seveda znan, še bolj pa je pri njej očitno, da napada vlado za kritično epidemiološko situacijo situacijo v državi, čeprav je sama s svojo stranko počela vse, kar stroka odsvetuje in pri tem vladi hinavsko očitala, da ta stroke sploh ne upošteva. Pri tem pa se je udeleževala celo s strani stroke odsvetovanih nezakonitih protestov. Še vedno tudi ni odgovorila, ali si je naložila aplikacijo Ostani zdrav in to zahtevala od članov svoje stranke ter drugih. Tokrat se je na Twitterju udarila še s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Spomnimo, vsi kolesarski protestniki so bili postavljeni pred dejstvo, da epidemija je in, da lahko nespoštovanje sprejetih ukrepov vpliva na naše zdravje. Ne glede na to, so se na strani opozicije odločili, da bodo organizirali kolesarske proteste, ki so bili povod za vse ostale proteste, kjer je bila stopnja tveganja prenosa okužb visoka.

Navdih levice maja je več kot očitno bil kreiranje razdora med slovenskim narodom. Medtem ko je velika večina državljanov spoštovala ukrepe vlade, so se oni odločili drugače. Pozvali so ljudi, da se jim pridružijo na kolesarskih protestih, medtem ko zbiranje množic ni bilo dovoljeno, večina teh pa je kolesarila brez mask.

Fotografija vidnih predstavnikov politične elite, ki ne upoštevajo vladnih ukrepov.

S svojim zgledom pa so pokazali ljudem, da je dejansko spoštovanje ukrepov nekaj slabega. Upravičeno se je vprašati ali to pomeni vodenje ljudi v prenašanje okužbe, v nastrojenost zoper tiste, ki spoštujejo ukrepe in udeleževanje nedovoljenih protestov vse do prejšnjega petka.

Vidni predstavnik SD Jernej Štromajer med telefoniranjem med vožnjo.

Fajonova je še zapisala, da pravi vodja prizna napake in se opraviči. Vprašanje na mestu, ali je tudi stranka Socialnih demokratov ugotovila, da vabilo na proteste, ne samo da postane potencialni kraj za širjenje okužb, prav tako tudi neti sovraštvo in so to napako tudi pripravljeni priznati in se opravičiti?

Poslanec SD Marko Koprivc in vidni član Jernej Štromajer.

Foto: Twitter

Sara Rančigaj