fbpx

Štefka Kučan v intervjuju poudarila, da je skupaj z možem na noge postavljala našo državo in se zanjo borila!? Res misli, da smo Slovenci pozabili, da Slovenija zanju nikoli ni bila “intimna opcija”?

Foto: Twitter

Ko je ob razglasitvi samostojne Slovenije predsednik Skupščine Republike Slovenije France Bučar dejal “Naj živi samostojna in neodvisna Slovenija!”, je v parlamentu izbruhnilo veselje. No, razen pri tedanjemu predsedniku Predsedstva Republike Slovenije Milanu Kučanu, ki se je držal kot na pogrebu. Glede na to, da osamosvojitev Slovenije za Kučana nikoli ni predstavljala intimne opcije, je težko razumeti izjavo Štefke Kučan, ki je v nedavnem intervjuju za revijo Zvezde izjavila, kako se je ta skupaj z možem borila za samostojno državo. 

Štefka Kučan je namreč v intervjuju, kjer jo označujejo kot toplo in čutečo prvo damo, izpostavila, kako je z možem na noge postavljala našo državo in se zanjo borila. “Toliko spominov imam, veste,” je pripomnila in dodala, da se večkrat spomni na čase, ko je bila prva dama, “veliko se je dogajalo”. “No, saj se tudi zdaj, še celo več. Spremljam dogodke, ki jih ustvarjajo in se jih udeležujejo žene drugih predsednikov držav. Zanimivo je pogledati, kako se spreminja sporočilo, ki govori bolj s podobami kot z vsebino. Mi smo takrat, vsaj midva z Milanom, bili zavezani vsebini.”

Preberite še več o tem, kako “navdušen” je bil Kučan ob samostojni Sloveniji: [VIDEO] Kot na pogrebu: Tako mrko se je držal Milan Kučan ob formalni 2razglasitvi samostojne Slovenije!

Zadovoljna nad aktivnostjo moža v Forumu 21
Po prepričanju Kučanove so ob obiskih tujih predstavnikov pri nas ali ko so šli na obisk na tuje  svojo ustvarjalnostjo znali jasno in dobro predstaviti naše življenje in našo stvarnost. “Vedno smo bili spoštovani in lepo sprejeti. Če pogledam nazaj, so bila devetdeseta leta zelo pomembna in sva lahko z Milanom ter drugimi naredila lepe stvari. Ti spomini ostajajo, opogumljajo in so še vedno prisotni.” Ob tem pa je poudarila, da je zelo vesela, da je mož Milan še vedno aktiven. “Morate razumeti, da sva odmaknjena, a vseeno spremljava. Zelo sem vesela, da Milan še vedno dela, da ima forum, zato ker so danes problemi še vedno živi.” Seveda, njegovo aktivnost opazimo vsi, ki podrobneje spremljamo spletke globoke države …

Foto: Twitter

Na spletni strani Foruma 21 je mogoče prebrati, da je društvo neodvisna institucija civilne družbe, ki želi s premisleki, prenosom znanj in izkušenj ter z analizami družbenih procesov bogatiti podlage za kompetentno odločanje o javnih zadevah v Sloveniji, v EU in v širšem mednarodnem prostoru. Kljub temu da naj bi se ta zavzemal za do človeka prijazno družbo ter za iskanje ravnotežja med proizvodnjo dobrin in storitev na eni strani in na drugi strani kulture v najširšem pomenu besede kot prostora za pogajanje o skupnih vrednotah človekovih pravic, individualne ustvarjalnosti, dostojanstva in družbene solidarnosti, pa lahko vidimo, da so člani foruma praktično nedotakljivi pri doseganju svojih ciljev.

Če članom foruma, ki deluje od marca 2004, ne uspe izvedba načrta A, ti koordinirajo načrt B, C, D, se pravi toliko teh, kolikor jih je pač potrebnih, da se uresniči želeno. Torej, ko si del kroga izbrancev, med katerimi je poleg Kučana tudi poslovnež Janez Škrabec, se ni za bati za lagodno življenje, ko pa se zoperstaviš, posledice ne uidejo. Glede na angažma Kučana lahko sklepamo, da očitno tega ne zaustavijo niti leta, zato ni čudno, da ta že vrsto let velja za strica iz ozadja. Njegovim privržencem se očitno ni za bati, da bi ostali brez svojega vodje, ki usmerja dogajanje v slovenskem političnem prostoru.

H. M.