Stojan Petrič, kaj pa zdaj? Turški ponudnik Cengiz Insaat za gradnjo druge cevi skozi Karavanke spet poslal najcenejšo ponudbo

Foto: STA

Saga okrog gradnje druge cevi karavanškega predora v Sloveniji še vedno ni končana, in to kljub temu, da se je gradnja na avstrijski strani že zdavnaj začela. Razlog za to je seveda favoriziranje ponudbe izvajalca Kolektorja v lasti tajkuna Stojana Petriča. Potem ko državna revizijska komisija ni ugodila predlogu za zadržanje postopka oddaje javnega naročila s strani Kolektorja, je Dars nadaljeval s postopkom izbire ponudnikov. Glede na to, da je med petimi prejetimi ponudbami ponovno najcenejši turški Cengiz Insaat, se poraja vprašanje, kakšen manever bo tokrat uporabila globoka država?

Do izteka roka je Dars prejel pet ponudb, med katerimi je bil najcenejši turški Cengiz Insaat, ki je podal ponudbo v višini 99,6 milijona evrov. Druga najugodnejša ponudba je prišla s strani grškega podjetja J&P Avax v višini 115 milijonov evrov, šele na tretje mesto pa se je uvrstila skupna ponudba Petričevega Kolektorja z Rikom in turškim podjetjem Yapi Merkezi v vrednosti 121 milijonov evrov. Drugo cev karavanškega predora bi podjetje Implenia Österreich gradilo za 121,5 milijona evrov, največ davkoplačevalskega denarja, 122,2 milijona evrov, pa zahteva gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom, ki je sicer marca lani dala drugo najugodnejšo ponudbo.

Kljub dvema pritožbama, ki sta bili podani na odločitev Darsa, po odprtju ponudb sledi faza pregleda in ocenjevanja ponudnikov, ki so pravočasno oddali svojo ponudbo. Državna revizijska komisija, ki jo sestavljajo predsednik Samo Červek in štirje člani, ni ugodila predlogu za zadržanje postopka, ki  so ga skupaj vložili Kolektor CPG, Yapi Merkezi in Riko, poroča STA. Decembra 2017 je pričel Dars iskati izvajalca, a so pritožbe oddajo naročila precej zavlekle, ob tem pa je potrebno upoštevati, da naj bi gradnja predvidoma trajala pet let.

Obeta se menjava nadzornega sveta Darsa
Glede na to, da Petrič kot član Foruma 21 velja za enega največjih zaupnikov zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana, ne čudi, da je tako dolgo uspešno prelagal postopek pregleda in ocenjevanja ponudnikov za gradnjo predora. Ne gre spregledati poročanja Požareporta, ki je napovedal, da se konec avgusta obeta menjava članov nadzornega sveta Darsa, ki več kot očitno niso pogodu globoki državi. Namreč, tako predsednik uprave Darsa Tomaž Vidic kot član uprave Vili Žavrlan si zadnja leta prizadevata za izbiro ponudnika, ki bo dal najcenejšo in najkvalitetnejšo ponudbo.

Foto: STA

V bran Kolektorju tudi Jože P. Damijan
Vseskozi je jasno, da turško podjetje Cengiz Insaat velja za najugodnejšega ponudnika, pri čemer je pomembno zavedanje, da ima v primerjavi z drugimi največ izkušenj z gradnjo predorov. Ker pa je podjetje konkurent Kolektorja, se je nadenj spravil tudi ekonomist skrajne Levice Jože P. Damijan, ki je javnost poskušal prepričati, da naj bi bilo za makroekonomijo Slovenije precej ugodnejše, če posel dobi slovensko podjetje. V Večeru je namreč izpostavil: “Pri gradbenih poslih, ki se financirajo iz javnih sredstev, moramo gledati celotne makroekonomske učinke – in ne zgolj končne cene.” Ko je z zapisom stopil v bran globoki državi, je očitno pozabil, da niti en ponudnik iz Slovenije ne nastopa samostojno, saj vsi nastopajo kot podizvajalci tujim izvajalcem, ki imajo ustrezne reference.

Glede na to, da je Cengiz Insaat lanskega decembra podal dodatno zavezo, da bi ob pridobitvi pogodbe za izvedbo del do konca februarja 2019 zagotovil izvedbo v osnovnem terminskem roku in da za izvedbo del iz javnega naročila ne bi izdal enega samega samcatega aneksa, je očitno, da je bilo to za domačo gradbeno mafijo popolnoma preveč in neulovljivo. Naša gradbena mafija je namreč navajena, da s pomočjo omrežja globoke države služi na račun davkoplačevalskega denarja in živi brezskrbno življenje. Glede na to, da ima Petrič odlično zaslombo v Forumu 21 in je lastnik časopisnega podjetja Delo, mu zato, logično, uspeva na številnih državnih razpisih, kjer je prostor za sklepanje številnih aneksov k prvotno sklenjenim pogodbam. Glede na to, da projekt gradnje druge cevi karavanškega predora predstavlja enega največjih projektov, je logično, da je zanimanje veliko. Poraja se vprašanje, ali se bo gradbena mafija sprijaznila s porazom, posledice pa bodo nosili člani nadzornega sveta, ali pa imajo pripravljen kakšen drug manever?

Hana Murn

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Torej nam bodo karavanški predor gradili muslimani. Vi na NoviTV…in seveda SDS…pa jih tako zelo mrzite!!!

  • Olga101

   Mi smo za tržno gospodarstvo in ne komunistično udbomafijo! Posel je posel, levičarski socialni turizem v naše breme je pa nekaj povsem drugega!
   Vem pa, da je vaša edina vloga provokacija, podtikanje in laži!

   • Janez Korenjak

    Ampak priznati pa je treba, da ima Repovž ogromno energije. Od pisanja uvodnikov do komentiranja tukaj. Koka dela čudeže!

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Jeb*** jaz tebe tvojo mat*** ki te je rodila. Jaz sem Foglof Tunek, ne pa Repovž… Kapish?

     • Luiggi

      Tocno saj verjamemo,pokazes po svojih izrazih

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Sam niste za muslimane, a ne? Isti kurac ste kot Trump. On kao da mrzi muslimane, a zelo tesno sodeluje s Savdsko Arabijo. Največjo kršiteljico človekovih pravic !?!?

    • Olga101

     Kar se tiče muslimanov, vorašajte vaše, koliko so jih pobili! Tudi v zadnji balkanski moriji! Povedali so, da so mislili, da ne bodo kaznovani, tako kot njihovi vzorniki komunistični revolucionarji leta 1945!

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Sam komunisti so leta 45′ pobijali izdajalce slovenskega naroda. To so tisti izdajalci, ki jim današnja desnica postavlja spomenike !!!

    • macon

     “Mrzimo” samo pokvarjene parazite kot si ti. Turki in nihče nas ne motijo, dokler nekaj delajo in ne samo lažejo in kradejo kot tvoja baža.

     Admin, pobriši zgornjega fašista, ker taki nimajo kaj iskati na demokratičnemu forumu.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Demokratičen forum???????… Ne me jeb**** !!!

     • macon

      Ti si dokaz, ker kot čisto navaden fašist smeš bljuvati svoje blodnje in s tem utrjuješ zavest o nevarnosti fašizma.

 • Olga101

  Na koncu bodo Avstrijci izstopili iz predora kar v Sloveniji!

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   To bi bilo najlepše…in kar njim plačamo…he he :)

  • samotoje

   Dobra. Zdi se mi, da bi bilo kar v redu, če bi Johani naredili še našo cev. Petrič se mi že smili, ker se nikakor ne more prigrebsti še do tistih nekaj sto milijonov (z aneksi vred). Siromak.

  • Luiggi

   Glih toku sm jest mislu napisat,pa si meprehitela!

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Mi levičarji prehitevamo vas desničarje že nekaj cajta. Tam od leta 1991, pa do danes. Z majhnimi izjemami :)

    • AlojzZ

     1945. leta.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      To je bilo prvo obdobje: 1945 do 1991… zdaj je na vrsti drugo; 1991 do ….????

    • Amerikanc

     To strašno prehitevanje se pozna točno pri “drugem tiru”, pri “karavanškem predoru”, pri “koroški AC”, pri “TEŠ6”, v Luki Koper,….zagonili ste vse kar je možno in iz delavske raje ter kmetov, ste naredili obubožano rajo. Toliko kakor sedaj zaostajamo za Avstrijci (v vsem), nismo niti v najslabših letih pred SWV.

    • šrauf

     Kako boste vi reveži prehitevali,če ste šele 5 let na sceni.

  • SIMON ROZIC

   Idealno! Več si ne bi mogli želeti!

 • macon

  Turki, peljite to pred inštitucije EU, če vas zajebejo. Naj se vidi komunajzarska greznica na napačni strani Alp.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   A zdaj pa naenkrat zagovarjaš muslimane? Kam pač veter piha, ha?

   • macon

    Zabitež, zagovarjam kogarkoli urejenega in normalnega, ti pač to nisi in tudi niso pritepenci, ki lazijo čez mejo in skozi goščavo.

   • zokispoki

    Ti majmun, pa premores toliko objektìvnosti in zdrave pameti, da zagovarjas ta pokvarjeni, levicarski drek, kenede !

   • PLavi-mil

    Res si butast, bi rajši videl, da se naša banda spet omasti za dobrioh 30 miljonov, zaradi takih idiotov, kot ste vi levičarji, lahko naši tajkuni nemoteno kradejo ,le kaj imaš bedak ti od tega, komaj si lahko privošči liter najcenejšega vina.

   • Andrej

    Ti si pa res eno teslo. Naša gradbena podjetja zaposlujejo muslimane. Poglej malo okoli sebe.

 • Beličič

  Še mama z liftom pride!

 • Amerikanc

  Ali ima Joško P. Damjan tudi kakšne večje kredite za odplačat ?

  • macon

   Ima, bebček, ki se ima za ekonomista, je najel posojilo v CHF in ga je stisnilo za vrat, ker ima prihodke v EUR.

   No, dokler bo lagal za udbomafijo, bo že nekako.

 • Ryuk

  Edini učinek delovanja globoke države pri projektu Karavanke je, da je še najcenejši ponudnik dvignil ceno.

 • alojz

  kar nekaj časa delam po nemčiji in ko se pogovarjam s nemci(ne raznimi ponemčenimi tujci) se mi vsi smejijo.Za njih je balkan na južni strani karavanškega predora.Ma kašen Petrič pa Kučan.Samo omenil sem ime Milan pa so se mi začeli smejati.Nekdo mi je pred dnevi rekel če me ni sram ,ker sem slovenec.Ja resnično nikomur več ne povem od kje izviram.Samo par ljudi je uničilo to prelepo deželo.

  • Lustrator

   Tile, ki se jih sramuješ in sramujemo (vključno seveda z njihovimi volivci) niso nikakršni Slovenci, ampak jugoslovenclji, zato se nimaš česa sramovati. In to lahko mirno razložiš vsem svojim tujim znancem in prijateljem – komunisti ne poznajo in ne priznavajo pojma naroda in že sam pojem Slovenije in njenih simbolov (karantanski panter, klobuk, lipa, kranjski orel) iz dna srca sovažijo. To,d a so fromalno zaradi neizvedene lustracije državljani republike Slovenije, jih še ne naredi za Slovence.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Tudi ti lažeš…gnida desničarska !!!

    • centurion

     ti tud.

     Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

     “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

     da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
     da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
     da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
     da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
     da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
     da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
     in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Vse kar si napisal si se zavestno zlagal. 100%!!!

 • ehnaton

  Ne samo, da je Damijan ignoriral in ne pozabil , da vsi naši dejansko nastopajo kot podizvajalci. Predvsem je njegovo lapanje o makroekonomskih učinkih navadna in zelo nesramna laž. Gre za podoben nateg, kot s proti dobavami ob nakupu pri tujih ponudnikih. Stokrat videno, stokrat preverjeno.

 • SIMON ROZIC

  Jože P. Damjan in posamezniki bande iz Kolektorja in politike,
  pa so se tako veselili lepih, mastnih denarcev…Ah, saj bo,
  bosta Bratovšca in Kučan “zrihtala”.Skozi tunel se bomo pač plazili
  čez kakšnih 5 in nekaj let …komu mar!? Ta pravi se itak vozijo s Falconom…

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  POZOR POZOR POZOR

  Karavanški predor bodo gradili muslimani !!!… Kaj pravite na to…desničarji? Ajd, da vas čujem !!!

  • xtc

   Torej če jih bo veliko zasulo preden bo fretik bo pa tud nekaj,boljš kot naše ,a ne Tunnek?

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Te ni sram?

    • xtc

     Česa a nisi nič patriot-izdajalec nemarni.

  • ehnaton

   Kaj pravimo. Upamo, da tebe zazidajo vanj.

  • centurion

   Ajd, da te čujem, Anton Peinkiher.

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

  • Andrej

   Ne ćujem dobro.

 • xtc

  Sicer pa tule se vse bolj zapleta,kakor koli že Turki so Petriču že zvezali roke,četudi dobi posel bo verjetno moral znižati ceno in pristati na pogodbo NIČ aneksov-to pa je izguba.
  Slišati pa je tudi ,da so Turki zadevo pripravljeni vleči na EU sodišča,kar bi utegnilo projekt ustaviti nenazadnje so vse večje afere tudi pri TDK.
  slišati je naj bi Petrič preko posrednikov tudi Turkom grozil,da če nebo posla dobil on bodo zadevo urejali drugače,na kar naj bi mu Turki vrnili nazaj da ni problema ,da znajo oni tudi drugače,kar naj bi Petriču potegnilo noge v r*** saj potuje veliko v tujino tam pa mrgoli turških agentov in porsche lahko hitro ostane zataknjen pod kakimi turškimi kamioni ,ki jih po EU cestah ne manjka,bodisi se je pokvaril volan Porscheja ali pa je preutrujeni turški šofer zaspal.
  Skratka SLO levaki so očitno našli sebi enakega.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Logika… Tudi če je 30% dražje, bi bila izbira slovenskega izvajalca dolgoročno cenejša, ker bi več denarja prišlo nazaj v državno blagajno… Kapish butli ?

  • centurion

   Butl, kapish?
   Bo treba objaviti.

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  V pogodbi mora biti zapisano, kdor koli bo že delal, da se dela izvajajo kontinuirano, ne glede na verske ali državne praznike, da ne bo zaradi ramazana 30 dni delo stalo, ker ne smejo delati… Tudi za Božič in Veliko noč se naj dela če bo delal Kolektor. Npr. pri obnovi vaške ceste je bil to izgovor za zakasnitev del, ker je večina delavcev iz BiH…Kapish?

  • bubamara

   V predoru ne sije sonce, tako da lahko delajo med ramazanom, kapiš?

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    In za Božič…in za Veliko noč…

    • bubamara

     Se bo Petrić vse zmenil z gazdami.

 • bubamara

  Bo treba še leto počakat, da se krog ponovi z novimi nadzorniki in upravo DARS-a. Dokler je imela DARS Ljudska stranka, takšnih težav za SLO gradbince ni bilo.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Vam ne pomaga ne leto…ne pet let…ne 10 let. Spet bomo vladali levičarji… Kapish?

   • bubamara

    Sej to sem napisal, kapiš?

    • Tunek-Haloški Hillbilly

     Te pa ne omenjaj posrane ljudske stranke…kapish?

   • centurion

    Tebe so odjebali tvoji levaki.

    Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

    “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

    da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
    da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
    da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
    da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
    da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
    da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
    in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • est

  Za tunel so določeni roki. Nespoštovanje le teh vodi v plačilo penalov. ki jih plačamo slovenski davkoplačevalci. Seveda to ni poceni. Avstrijci nam jih bodo bogato zaračunali in imeli še cenejši tunel.

 • VERZIFIKATOR

  Sončna Celica

  KOLEKTOR BREZ KONKURENCE

  Megla zopet se drago prodaja,
  da kaj vidiš, rabil bi reflektor,
  pa se glej, ponudil je kolektor,
  energijo češ da proizvaja.

  Saj ni sonca, zanj sploh ni potrebe,
  kar kolektor iz meglé izvleče,
  to se v javnost kot dosežek meče,
  pravi, da te greje, da ne zebe.

  Ni kolektor niti hip pri miru,
  vse brezhibno res pri njem deluje,
  če na prvem tiru obmiruje,
  je v pogonu ves na drugem tiru.

  Nima konkurence ta kolektor,
  dobro namreč z vsemi je spajdašen,
  pravi, da učinek res je strašen,
  kar cveti da zdaj realni sektor.

  Bojda neizmerno je poceni,
  ni pritožb, kolektor vse blokira,
  energijo da realizira,
  so zglajeni mu vnaprej tereni.

  Ne sprašuje, koliko kaj stane,
  to že zdavnaj je dogovorjeno,
  kakor že ta hip je znano eno,
  da na koncu megla le ostane.

 • RATATA

  Prav nobenih ponudb ne potrebujemo, migrantski azilanti naj skopljejo ta predor na roke za hrano in bivanje, lewuharski migrantoljubci jim naj pa pomagajo, če hočjo ostat pri žiuleji!!

 • Janez Kepic-Kern

  NE
  ZMENIMO SE
  NE ZMENIMO
  se za te “večne nergače” od F. TUNEKA IN VALTERJA
  – pod katerimkoli imenom trenutno – nergata – taka sta in taka bosta – UMRLA.

  FOVŠIJA JU PAČ ŽRE,

  KER JE – NAŠ NAJBOLJŠI POLITIK IN CENJENI GOSPOD J. JANŠA
  V OK KONDICIJI,
  KER IMA MLADO DRUŽINO ITD.

  ŠALA
  Najbolj ju pa žre, ker
  sta
  OSTALA BREZ – OK – P A S U L J A
  V BOVCU
  IN
  KER V TEJ VROČINI NISTA ZMOŽNA
  KOT G. J. JANŠA IN NJEGOVI
  ITI IN PRITI
  NA VRH DVATISOČAKOV OKROG BOVCA.
  LE
  FOVŠIJA – PAČ – zelo običajna reč pri nas.
  KONEC ŠALE
  L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA

 • Jan Kovalski

  So se pa Turki odlično znašli in dali na ta ponovljeni razpis višjo ceno, so videli, da imajo glede na ostale še dovolj lufta. Tako, da se lahko potegne rezime:
  Slovenska mafija nas stane vedno več.

 • Andrej

  Očitno ste naleteli na pravi problem. V hipu so se pojavili TUNEKI in njemu podobni in stresajo nebuloze. To je vedno znak, da ste na pravi poti.

 • Karel Triler

  PRI NAS SO NA OBLASTI LOPOVI IN KURBE . KVA J BABE ?