Strah pred razmahom pluralizma in izgubo dominantne vloge v medijih tako prisoten, da ‘fake news’ mediji predavajo o lažnih novicah

Foto: STA/Facebook

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) v Ljubljani danes poteka dogodek Proti kulturi laži, s katerim želijo tako študente kot tudi dijake ozavestiti in izobraziti o aktualni in vedno bolj žgoči temi lažnih novic. Kot predavatelje so povabili novinarje Dela, Dnevnika, Večera in Mladine. Študenti in druga zainteresirana javnost bodo tako na enem mestu izvedeli največ o “fake news” novicah od najboljših proizvajalcev lažnih novic. Zaradi izrazitega protislovja omenjenega predavanja je poslanec Branko Grims na vlado naslovil poslansko vprašanje, saj se FDV financira iz javnih sredstev.

Na omenjenem dogodku, ki že poteka v prostorih fakultete, med drugim predavajo: Ali Žerdin z Dela, Jure Trampuš z Mladine, Tanja Lesničar Pučko z Dnevnika, Kristina Božič z Večera, med njimi pa ne bo manjkal niti profesor na Katedri za analitsko sociologijo Vlado Miheljak, ki je sicer napisal že več kolumn za Mladino, še posebej je kritičen do predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše. Objektivnost in strokovnost zagotovljena, o njihovih posebnih dosežkih pa smo tudi že pisali, tako, da se nam ni potrebno ponavljati.

Strah pred razmahom pluralizma in izgubo dominantne vloge
Prav tako ni treba posebno poudarjati, da je celotna novinarska in družboslovna levičarska srenja pripravila okroglo mizo zaradi očitnega strahu pred novimi mediji in razmahom pluralizma na družbenih omrežjih, ki razgaljajo neverodostojnost tradicionalnih (mainstream) medijev ter se soočajo z lastno krizo verodostojnosti in izgubo dominantne vloge pri razlagi družbeno-političnih pojavov v državi.

Zaradi navedenega je poslanec SDS Branko Grims na vlado naslovil naslednja vprašanja:
 1. Kolikšni so stroški dogodka na temo lažnih novic na FDV, saj je v okviru univerze FDV financirana iz javnih sredstev?
 2. Ali je Vlada Republike Slovenije seznanjena s podrobnim programom dogodka in bo izobraževanje potekalo tudi s predstavitvijo najbolj razvpitih primerov lažnih novic (politične propagande najslabše vrste) uredništev časopisa Delo in Mladina, ki so bili doslej objavljeni v Sloveniji:
 • Objave lažne novice, da je denar od Patrie končal v SDS (preklic na naslovnici objavljene  lažne novice je uredništvo časopisa Delo objavilo v  neopazni pasici nekje na dnu notranje strani);
 • Objave lažne novice, da so udeleženci iz vodstva SDS na prireditvi na Brezjah zasedli prostor, namenjen starejšim duhovnikom (preklic na četrtini celotne strani objavljene lažne novice je uredništvo časopisa Delo objavilo sredi nekega drugega članka, tako da ga je bilo skoraj nemogoče opaziti);
 • Objave lažne novice (z elementi sovražnega govora), da je poslanec SDS, ki je dvakrat predlagal v sprejem Državnemu zboru Resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmih, ki obsoja fašizem, nacizem in komunizem zaradi udeležbe z družino pri sveti maši na Brezjah “šaljivo” primerljiv z nacističnim veljakom Nacionalnega socializma, ki je svojo družino pobil, s posebnim uvodnikom takratnega odgovornega urednika Mladine, zakaj da naj bi bila taka primerjava nujna; kar so kasneje povzeli tudi skoraj vsi tradicionalni mediji v Sloveniji …?

Peter Truden
 • Aron

  Grims je en navaden uzaljen snowflake. Get over with it!

 • Sadako

  U ime pravde za sve ljude ovog svijeta donosimo slike Alije Izetbegovića prvog predsjednika SDA i BiH koji je bio u Hitlerovoj omladini. Bio je u logorima smrti i čak je i strijeljao zatvorenike – Jedinica bosanskih muslimana iz Hitlerove vojske zvala se Handžar divizija. Poznato je da su Izetbegovići porijeklom iz Srbije i da su se nekada prezivali Živković ali su dolaskom u Bosnu uzeli prezime po Begu Izetu..

  Alija je nakon rata u Bosni tu državu podijelio, pristao na Dejton a nedugo zatim njegov sin Bakir je došao na vlast.. Ova porodica i dalje vlada Bosnom, a iza sebe imaju skoro milion gladnih bosanaca dok je njihovo bogatstvo nevjerovatno i proteže se u milijardama maraka. Obilježja ove jedinice su bila jako istaknuta, a među njima je dominirao kukasti krst takozvana svastika i orao.
  http://www.globalno.org/sli

  •Odgovori•Deli ›
  Avatar
  Sadako • 12 minut nazaj
  Prvi mož mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden, ki ga je ameriška vojska nedavno ubila v Pakistanu, je v 90. letih minulega stoletja obiskal Avstrijo, kamor je vstopil s potnim listom, ki naj bi mu ga izdalo veleposlaništvo Bosne in Hercegovine na Dunaju, je v soboto na spletni strani zapisal avstrijski dnevnik Österreich.

  Poleg tega naj bi bin Laden in njegov prijatelj, drugi mož Al Kaide Ajman al Zavahiri prek humanitarne organizacije Third World Relief Agency s sedežem na Dunaju nekdanjemu predsedniku BiH Aliju Izetbegoviću nakazala pol milijarde ameriških dolarjev.

  Avstrijski dnevnik Österreich piše, da se je bin Laden boril v vojni v BiH ter da obstajajo dokazi, da je leta 1993 obiskal Sarajevo. Po poročanju hrvaškega portala Index.hr je britanska novinarka Eve Ann Prentice že leta 2006 kot priča obrambe na sojenju Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sodiščem izjavila, da je leta 1994 v Sarajevu videla Osamo bin Ladna na obisku pri Aliji Izetbegoviću.

  Österreich še piše, da je bin Laden pomagal pri oblikovanju tretjega korpusa vojske Bošnjakov, katere 5000 članov se je urilo v Sudanu.
  http://www.24ur.com/novice/

  •Odgovori•Deli ›

  Avatar
  Sadako • 14 minut nazaj
  Mr Izetbegovic has steadfastly refused to bow to US government pressured to get rid of the remaining mujahedin. Despite the fact that Bosnia’s Muslims are perhaps the least religious and most Western-oriented in the Islamic world, Mr Izetbegovic and his party have maintained close ties with Iran and Arab states. Since the end of the war, there have been several bombings and attacks on Bosnian Croat police and Catholic churches that have been linked to the mujahedin and Bosnian Muslim extremists, but no arrests.

  Shortly after the end of the war, Bosnian Croat militiamen killed five mujahedin who ran a checkpoint in central Bosnia. One of those killed was wanted in connection with the 1995 truck bombing of New York’s World Trade Center. The most notorious crime attributed to mujahedin in Bosnia was their attempt to kill the Pope on his visit to Sarajevo in March 1997. Only hours before the Popemobile was scheduled to pass over a bridge on the way into the city, a citizen alerted police to a massive bomb placed under the roadway. Again, there were no arrests.

  Western diplomats put some of the blame for the mujahedin’s continued presence in Bosnia on Nato itself, in particular the American division, in whose sector most of the mujahedin
  http://www.independent.co.u

 • Sadako
 • Sadako

  Zaradi državne diskriminacije verskih manjšin Bosno in Hercegovino vsako leto zapusti okrog 10 tisoč katoličanov, je v intervjuju za organizacijo Ain to the Church in Need potožil nadškof Vrhbosne, kardinal Vinko Puljić.

  Tovrsten eksodus je po kardinalovem mnenju zapuščina vojne med leti 1992-95, ko se je med begunci znašlo kar 250 tisoč vernikov, okrog polovica vseh katoličanov v BiH.

  “Med vojno in takoj po njej je je bila večina katoličanov izgnanih iz svojih domov, številni so bili opljenjeni ali celo porušeni,” je povedal kardinal. “Po vojni ni bilo niti politične niti finančne podpore, da bi se pregnani begunci lahko lažje vrnili domov,” je dodal.

  Za tiste, ki so ostali ali se vendarle vrnili pa naj bi bil problem tudi v tem, da Daytonski mirovni sporazum iz leta 1995 v praksi nikoli ni resnično zaživel. In po besedah kardinala Puljića je zaradi tega najbolj trpela ravno hrvaška katoliška manjšina.

  “Za katoličane je težje braniti osnovne pravice. Posledično je med ljudmi zaznati večjo negotovost, zaradi katere nekateri zapuščajo državo. Skrbi jih namreč za prihodnost svojih otrok.”

  Na novinarsko vprašanje, kaj je v tem pogledu najbolj zaskrbljujoče, je Puljić odgovoril, da v situacijah, kjer se katoliška manjšina sooča z večino drugih etničnih skupin (muslimanske in srbske pravoslavne) enostavno ni obravnavana enakovredno.

  “Do diskriminacije prihaja tako v političnem kot administrativnem smislu, sploh kar se tiče zaposlovanja. To za prihodnost vzbuja največjo skrb. Če Hrvati tukaj ne bodo ostali, bo izginilo tudi katolištvo.”

  Po kardinalovih besedah se sicer Cerkev trudi delovati kot da je vse normalno. “Skušamo ohranjati občutek samozavesti in upanja za prihodnost.” Slednje počnejo preko pastoralnega in humanitarnega dela ter preko šolskega sistema.

  “V tej situaciji moramo biti sol zemlje in se zavzeti za človeško dostojanstvo in človekove pravice,” zaključuje Vinko Puljić.

  Katolištvo v BiH
  V Bosni in Hercegovini živi približno 440.000 katoličanov, kar je 11,5 odstotka od 3,8 milijona vseh prebivalcev. V državi so 4 škofije, 6 škofov, 304 župnije in okrog 600 duhovnikov, 14 redovnih bratov in 500 redovnic. Katoliška Cerkev vodi 16 šol v državi, med njimi univerzo. Vodi tudi 29 klinik, sirotišnice, domove za ostarele ter centre za medicinsko pomoč in svetovanje.

 • Hribouc

  Fake news – kako milozvočno
  Lažna novica
  je enako
  Laž je ponarodela beseda, sopomenka za komunizem!
  Laž je nesmrtna kosmata duša prekletega svinjskega krvavega fuknjenega komunizma!

  Fake news = Komunistična vest

 • Sadako

  Sirija je pretežno muslimanska država, a božič lahko krščanska manjšina tam vseeno praznuje. Se pravi, praznujejo ga lahko na področjih, ki jih nadzoruje vlada. Pod zdaj večinoma uničeno Islamsko državo ga seveda niso mogli.

  To pove veliko.

  Oblast, ki jo zahodne sile pod vodstvo ZDA želijo odstraniti, omogoča preživetje kristjanom, medtem ko uporniki skušajo bolj ali manj uveljaviti nadoblast samo ene verzije ene religije in preganjati vse druge. Iz Damaska in Alepa prihajajo fotografije božičnih praznovanj, iz uporniškega Idliba ne toliko.

  Nič čudnega, če se za Asadov režim borijo suniti, šiiti, kristjani. Alternativa je namreč grozljiva in na žalost v zahodnih prestolnicah to dobro vedo, a jim ni mar. Ne bi bi jim bilo mar niti, če bi Islamska država zavzela Damask, ker so pač mislili, da so manjša nevarnost. Zaradi tega so sposobni podpirati preimenovano Al Kaido, ki je izvedla najhujši teroristični napd v zgodovini ZDA. Zaradi tega so neodgovorno pošiljali orožje upornikom in je to orožje potem ‘slučajno’ končalo v rokah najhujših skrajnežev.

  K sreči je prišlo do ruskega posredovanja. Drugače božiča v Damasku, Alepu in drugod po Siriji ne bi bilo. Bile bi pa množice sirskih kristjanov, ki bi bežale v sosednje države in proti Evropi. Če jih ne bi preprosto pobili.

  Vprašajmo se. Kdo je naš prijatelj in kdo naš sovražnik v tej zgodbi? Sekularna država, ali skrajneži podobni tistim, ki po zahodu izvajajo teroristične napade? Seveda je mogoče kritizirati Asada in ga pozivati k reformam, potem ko bo vojne enkrat konec, toda z veliko njegovimi nasprotniki se niti pogovarjati ne da.

 • Hribouc

  DELO, VEČER, MLADINA, DNEVNIK – Črni hudiči in apostoli LAŽI V SLOVENISTANU !
  in
  ONI UČIJO DRUGE !
  ——————————
  Majku ti komunajzarkriminalno!

 • Olga_10

  Kriminalci predavajo, kako zmanjšati kriminal…čisto po komunistično!
  Edino zdravilo so volitve z lustracijo v sodstvu in medijih!

  • Steiermark

   Ja, kdo drugi pa je bolj kvalificiran in “diplomiran” iz laži, če ne tile rdeči hlapci? Prav oni lahko največ “naučijo” mladi rod, da bo lahko nadaljeval z njihovim hlapčevnjem in širjenjem ter ustvarjanjem zgodbic, neznanega dne, na neznanem mestu…..ter širili to po celi Evropi….

 • Sadako

  Die 15 Jahre alte Mia wird in einem Drogeriemarkt von einem gleichaltrigen Jugendlichen erstochen. Die Eltern des Opfers hatten den Jungen aus Afghanistan zwei Wochen zuvor wegen Bedrohung angezeigt. Nun spricht der Vater erstmals über den Ex-Freund, der seine Tochter aus dem Leben riss.

  Der 15-jährige Jugendliche hatte mehrere Monate eine Beziehung mit dem Mädchen geführt. Mehrmals war er im Haus der Familie zu Gast gewesen sein. „Wir haben ihn aufgenommen wie einen Sohn“, sagte der Vater am Donnerstag der „Bild“-Zeitung. „Er hatte doch sonst niemanden.“

  Im April 2016 war der junge Mann als unbegleiteter minderjähriger Flüchtling nach Deutschland eingereist. Bei der Registrierung in Frankfurt am Main gab er an, 15 Jahre alt zu sein. Anschließend lebte er in einer Unterkunft für Asylbewerber in Germersheim. Dort lebte er bis September diesen Jahres. In dem Ort mit gut 10.000 Einwohnern ging er zur Schule, lernte Mia kennen.

  „Er hat sie gestalkt, war eifersüchtig“, sagt der Vater
  „Mia hat ihm geholfen, Deutsch zu lernen“, zitiert die „Bild“ eine Freundin. Die beiden beginnen eine Beziehung. Die 15-Jährige stellt ihren neuen Freund der Mutter vor. Doch Anfang Dezember ging die Beziehung zu Bruch. Ein Einschnitt, den der junge Mann nicht verkraftet. „Er hat sie gestalkt, war eifersüchtig“, sagt der Vater des Mädchens der „Bild“.

  Mehrfach habe er sie an der Bushaltestelle abgepasst, ihr gedroht. Vor gut zwei Wochen erstatteten die Eltern dann Anzeige wegen Beleidigung, Nötigung und Bedrohung. Das bestätigte die Polizei am Donnerstag. Die Beamten sprechen den Jugendlichen auf sein Verhalten an, warnen ihn. Noch am Vormittag des Tattages bekommt er eine Vorladung wegen der Strafanzeige persönlich ausgehändigt.

  „In aller Regel fruchten solche Ansprachen auch“, sagte Polizeivizepräsident Eberhard Weber am Donnerstag. Doch diesmal nicht.

  Im dm-Markt kommt es zum tödlichen Wiedersehen
  Am Mittwochnachmittag trifft der junge Afghane offenbar zufällig in einem dm-Markt in Kandel auf seine Ex-Freundin. Mit einem 20 Zentimeter langen Küchenmesser sticht er zu. Mitarbeiter und Kunden des Drogeriemarktes überwältigen ihn, bis die Polizei kommt. Er lässt sich widerstandslos festnehmen. Das Mädchen stirbt im Krankenhaus an ihren Verletzungen.

  Der Jugendliche war bereits wegen einer mutmaßlichen Körperverletzung auf einem Schulhof polizeilich bekannt. Nach einer Beleidigung soll er mit der Faust zugeschlagen haben. Gegen den 15-Jährigen, den die Staatsanwaltschaft für strafmündig hält, erließ ein Richter Haftbefehl wegen Totschlags. Er kam in eine Jugendstrafanstalt. Die Ermittler wollen nun auch prüfen, ob Mord als Vorwurf in Frage kommt.

 • dr Janez Sveti

  “Vojska o skračenju, kurve o poštenju” stara modrost

  DR Janez SVeti lingvistik

  • RATATA

   Le junci so imeli skračenje. Ker je sena za futranje zmanjkalo.

  • indijanka

   aja

 • Elin Krantz

  https://steemit.com/crime-scene/@fyrstikken/real-crime-the-elin-krantz-case-nsfw
  Oglejte si Elin Krantz, ki je bila podpornica multikulturne družbe.

 • VERRZIFIKATOR

  Lev Desnik

  PREPROSTA LAŽ

  Vsa nedolžna, vsa preprosta,
  vsa zavezana resnici,
  in nasprotna vsej krivici,
  vseh pomislekov je prosta.

  Vsa preprosta, razumljiva
  in pa za ušesa všečna,
  zlasti še za podpovprečna,
  argumentom izmuzljiva.

  Razumljiva, kakšna sreča,
  ker je vsakič ponovljena,
  zlikana, prenarejena,
  od sramu nič v lica rdeča.

  Rdeča sicer konsistentno
  in zatorej prepoznavna,
  po kričanju vedno glavna,
  laž resnična evidentno.

  Kaj nam torej je storiti,
  da obrne se v resnico?
  Nič, z desnico in levico
  laž samo do tal pobiti.

 • Tanja Bor

  Pisce lažnivih novic je zaskrbelo to, da smo jih razkrinkali. Dobro delamo!

 • RATATA

  Truden se za trudnega trudi.
  Dobro. Trudimo se naprej.
  Pomembna je smer. Naj bo res usmerjeno k resnici,
  proč od laži in zavajanja.
  Navijajmo za pravico.
  Nič ne sme biti zamolčano, saj je molk o pomembnih rečeh enak laži.
  Tudi zamude ne sme biti, saj je škodljiva in lahko tudi nepopravljiva.
  Natančnost in zaključki so prav tako pomembni.

  • Ana Job

   Lepo si to povedal.

 • Steiermark

  Tile “predavatelji – fake novinarji” lahko kar s prve roke govorijo o fake news …… zverzirani v nulo, še iz prejšnjega režima, ko so hlapčevali komunisični drhali, sedaj pa nadaljujejo hlapčevanje njihovim potomcem….

 • montyamp

  Predavatelji morajo biti osebe z izkušnjami .
  To so lahko samo fake presstituti , podrepniki zazidarskega udbo terorizma .

 • šmentanamuha

  Lih sem spraševala, če ima kdo že kakšne novice o današnji “politički nastavi” na FDF.

 • mginko

  Stara udba s podmladkom ne popušča. Ne dojemajo, da ne morejo več prati državljanom glave z komunističnim načinom laži. Rdečim bleferskim medijem drugorazredni državljani ne verjamejo več, ker si oprane glave lahko sušijo na medijh resnice. Kaj pa zdaj?
  Akcija podmladka udbe v vrtce, šole, na fakultete, sindikate, razne infiltracije rdečih podrepnokov med ljudi, da bi ponovno spremenili pranje možganov izropanemu narodu. Nič več ne bo tako kot je bilo. Najbolj učinkovito orožje proti taki mafiji je -> NA GLAS POVEDANA RESNICA, ki se jo še hudič otepa, kaj šele rdeča levica.

 • Boris_j

  Še pred kratkim se je temu reklo pristranskost, ki jo ima vsak medij. Zdaj so pa že ker vse to “lažne novice”, neumnost. Seveda je tudi Nora24TV ponosno pri-stranska, oz. dobesedno pri Stranki, ki ji služi. Tako, da je o kakih lažnih novicah lahko le tiho.

  • radames

   Kakšna “pristranskost” je, če Delo na prvi strani z mastnim naslovom objavi, da ima kardinal Rode potomca???
   To je milo rečeno pobalinskost. Take laži v javnem glasilu še nisem videl.

   • Tone

    Mislim, da ni nikogar, ki primer pozna, ki bi verjel, da Rode nima sina, vključno s tabo.

    • radames

     Nima. In tvoj oče ni pravi oče! Vse življenje so te farbali.

     • Tone

      Beri natančno. Ne trdim, da ga ima, ampak vsi verjamejo, da ga ima. Vključno s tabo.

 • radames

  V naslednjih dneh pričakujte, da bo v Delu na prvi strani masten naslov, da ima kardinal Rode dvojčka in da je denar od Patrie v Kučanovem pisemskem nabiralniku.
  Mladina bo pisala, da je Janšo povozil novi Jankovićev tramvaj, Šurc pa bo na radiu RTVS razlagal, kako je dobil informacije, da je Pučnik snoval atomsko bombo.

  Teli prekleti novinarčki si zdaj lahko privoščijo laži in zajebavanje. Pokojni pisatelj Vitomil Zupan je dolga leta prebil v zaporu, ker si je še z nekim pisateljem privoščil (javno) šalo, da so Kidriča in Kardelja zaprli.

 • če poguglam ” popravek + ime medija” mi je hitro jasno kdo je “fake news” oz. prvi v službi resnice

 • …ki je mama tega modela.

 • radames

  Podobnost ni dokaz očetovstva. V današnjih časih je edini dokaz analiza DNK.

  Se vidi, da nič ne veš. Jaz vem. Natepavaš brez poznavanja tematike. Tukaj se vidi, kako ste ubrisani, ker verjamete vsaki čenči.

  • Tone

   Rode ni zanikal romantične zveze z njegovo mamo. Rekel je, da sta bila kot Črtomir in Bogomila in sta bila sporazumna, da on ostane duhovnik. A glej ga zlomka, kmalu za tem Bogomila povije “pljunutega” Rodeta. S tem je svojo Bogomilo obtožil, da se je med tem onegavila z drugim.

   • ogledalo

    He he he….

   • radames

    Zanimivo! Natepavaš, ker ne poznaš gospoda kardinala!. Dobesedno natepavaš!!!!

    • Tone

     Zakaj pa bi moral za kaj takega osebno poznati kardinala? Dovolj je, da sem bral njegove izjave za časopise in tv.
     http://www.mladina.si/115458/oce-nas/

     • radames

      Mladina je natančno tako neverodostojen vir kot Delo.
      Nekako tako – za primer – , kakor najhujši primitivci in nepoznavalci, ki trdijo, da bi pri nas še vedno govorili nemško, če ne bi bilo partije in tita.
      Neverjetno na kakšne finte padajo ljudje. Raje verjamejo laži, kot – po zdravem premisleku – resnici.
      A imamo pri nas zares tako primitiven folk?

      Edit
      Delo je tudi na prvi strani z mastnim naslovom objavilo “vest”, da denar od Patrie ni šel Janši v žep, temveč stranki SDS.
      Potem je sodišče ugotovilo, da to ni res in Delo se je moralo – po sodnem nalogu – opravičiti. Ni se opravičilo na prvi strani z mastnim naslovom, marveč je opravičilo potisnilo v notranjost časopisa na dnu rubrike Pisma bralcev.
      Mater, si ti primitiven, da verjameš, vsemu, kar napišeta Delo ali Mladina.
      Kako je ljudi do skrajnosti pokvaril in poneumil bivši režim, ki drugega ni znal, kot lagati.

     • Tone

      Ne nakladaj! Rode citatov v Mladini in Delu ni zanikal. Obstajajo pa tudi posnetki, ko isto pove pred kamero.
      https://www.zurnal24.si/slovenija/rode-razsla-sva-se-kot-crtomir-in-bogomila-166241

  • Ana Job

   Hahaha, v Nemčiji so tiho, če dobijo podkupnino za preiskavo DNK, v kolikor pri nas ne bi nikdar jezika držali za zobmi.

 • DJURO SUMAR

  Zabil se je zato, ker mu ga je med vožnjo vlekla.

  • Ana Job

   Točno! Ravno to sem imela v mislih Djuro.

 • DJURO SUMAR

  Čudi me, da niso povabili še predavatelja iz NOVA24TV, kjer so zaposleni pravi experti za fake news. Očitno so užaljeni, sedaj pa pljuvajo še po Parlamentu in vladi. Pa naj pljuvajo, saj jih skoraj nihče ne jemlje resno.

 • Rusija danes

  Elin Krantz, Alija Izetbegović član SS enote handžar, Pippa Bacca, Maria Ladenburger, Mia zaklana v DM, Alexandra Mezher so torej lažne novice in sovražni govor.
  No ne vem, vem pa da pravi papež Kiril pomaga kristjanom v Siriji, medtem ko lažni papež pomaga muslimanom v Evropi.

 • ogledalo

  Nora24 je ekspert za zavajanje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!