Stran od tajkuna Stojana Petriča zbežal celo od Golobiča nastavljeni levičarski bloger Roni Kordiš in se ob tem zahvalil za ribe!

Foto: STA/Twitter

Potem ko so rumene Slovenske novice pred državnozborskimi volitvami dobile novo kadrovsko pridobitev v vlogi levičarskega blogerja Ronija Kordiša, da bi ta tam izvajal politiko svojega šefa Gregorja Golobiča, za katerega je znano, kdo je bil njegov favorit, se je Kordiš očitno po treh mesecih že poslovil. Izpostavil je, da verjame v to, da bi se dalo v svetu novinarstva še marsikaj postoriti, in zapisal zahvalo: “Zbogom in hvala za vse ribe, Svet kapitala, Delo in Slovenske novice. Bilo mi je v veselje. Predvsem pa mi je bilo poučno in zanimivo. Hvala za priložnost!” 

Zahvala Kordiša v smislu “hvala za vse ribe” spominja na tisto od Zoran Potića, ki je ob odhodu iz časopisne hiše Delo na Twitterju zapisal: “Hvala, Delo, za vse ribe. Odnašam lepe spomine, zadnje čase sicer ne več, a kakorkoli, gledam naprej in se ne oziram nazaj.” Naravnost zanimivo je, kako se tajkunu Stojanu Petriču, ki ima v lasti Delo, vsi zahvaljujejo za ribe. Glede na to, da riba smrdi pri glavi, lahko sklepamo, da se težava skriva v vodstvu. Potić, ki je znan kot velik sovražnik vsega, kar je desnega – kar dokazuje eden od njegovih zapisov, v katerem je podmladek SDS primerjal s Titovo mladino, predsednika SDS Janeza Janšo pa je oklical za lažnega preroka -, se je za boljše pogoje opravljanja svojega poslanstva očitno dogovoril pri Dnevniku s tranzicijskim tajkunom Bojanom Petanom. 

Golobič tabloida časopisne hiše Delo – rumenih Slovenskih novic ni obogatil zgolj s Kordišem, ampak tudi z novinarjem Gašperjem Lubejem, za katerega je na novinarski in politični sceni znano, da je “čisto Golobičev človek”. Gašper Lubej je sicer brat Uroša Lubeja, nekdanjega “vstajnika”, danes pa vodilnega politika stranke Solidarnost – da pa je Uroš Lubej kader Golobiča, po navedbah Požareporta vsi vedo.

Kordiš, ki je novinarsko kariero zgradil na podlagi zgražanja nad rumenimi mediji, je v aprilu pričel s kariero na Slovenskih novicah, ki veljajo za največji rumeni časopis.

Nekdaj je bil vidni politik Zaresa
Roni Kordiš, ustanovitelj bloga Had, ki se označuje kot “domnevno” neodvisni bloger, je bil nekdaj vidni politik v Golobičevi stranki Zares. Pred tem je Kordiš nekaj časa napol prikrito delal v časopisni hiši Delo in pisal za prilogo Svet kapitala. Ob tem se je Požar javno vprašal: “Kako gre skupaj navzven reklamirano neodvisno blogerstvo s poročanjem za časopis, ki je v rokah tajkuna Stojana Petriča, lastnika Kolektorja, lahko samo ugibamo?! Prihod Rona Kordiša na tabloid Slovenske novice pa je dodatno pomenljiv tudi zato, ker je Kordiš del svoje blogerske kariere gradil prav na javnemu odporu ter zgražanju nad tabloidnimi (rumenimi) mediji, zdaj pa je pristal znotraj uredništva prvega, največjega in tudi najbolj znanega slovenskega tabloida. Denar in politika očitno zmoreta vse. Temu sicer strokovno pravimo ‘kadrovska konsolidacija medijev’.”

Foto: Facebook

Obregnil se je ob pisanje Požarja in portalov Nova24TV in Škandal24
Kordiš na svojem blogu priznava, da je vrsto let “pljuval” čez medije, a naj bi se mu delo v njih zdelo zanimivo, da bi njihovo delovanje spoznal od znotraj. Zavrača, da naj bi na Delo prišel po politični strani, ob tem pa je na svojem blogu Had izpostavil, da je zelo zanimivo, “ko imaš na voljo plastelin in lahko iz njega narediš, karkoli želiš. Seveda ob upoštevanju želja in pričakovanj, kot tudi ob upoštevanju pravil, ki veljajo znotraj hiše”. Glede pisanja o njegovem prehodu iz Sveta kapitala na Slovenske novice se je obregnil ob odziv Požarja in medijev Nova24TV in Škandal24.

Zavrača pomoč Golobiča
“Pred tremi meseci so me prosili, če bi šel za mesec dni, zaradi pomanjkanja kadra, na Slovenske novice. Moja odločitev je bila hipna – da. Če sem Slovenske novice dolga leta ‘nabijal’, lahko sedaj iz prve vrste doživim dogajanje na enem izmed najbolj branih portalov v Sloveniji,” je zapisal Kordiš in s tem priznal, da je odšel na Slovenske novice ravno pred volitvami. Kakšno naključje, kajne? “Ne, Bojan Požar, Nova24, na Slovenske novice nisem šel, ker bi me tja nastavil Golobič ali kdorkoli drug. In smešno mi je, ko ‘kao novinarji’ vedo o teh stvareh več od mene. In ne, niso me odpustili, ker je konec volitev, ampak sem sam zavrnil podaljšanje in tudi drugo delovno mesto,” je še zapisal na blogu.

Kordiš je ob koncu izpostavil, da sedaj drugače gleda na svet novinarstva in medijev. “Verjamem, da bi se dalo storiti še marsikaj na tem področju, vendar v končni fazi so bralci tisti, ki odločajo o tem, kaj jih zanima, predvsem pa so vsebine tiste, ki prinašajo klike in ti prinašajo oglaševalski denar. Mediji pač niso dobrodelne organizacije in njihovi lastniki samaritani. Zbogom in hvala za vse ribe, Svet kapitala, Delo in Slovenske novice. Bilo mi je v veselje. Predvsem pa mi je bilo poučno in zanimivo. Hvala za priložnost!”

Stojan Petrič (Foto: STA)

Kordiš naj sicer še ne bi imel idej in ciljev za prihodnost in naj bi se bolj ukvarjal s tem, kam bo odšel na dopust, se pa poraja vprašanje, kakšno je resnično vzdušje pri tajkunu Stojanu Petriču, ki ima zaslombo v Forumu 21, da se mu vsi po vrsti ob odhodu zahvaljujejo za ribe in odhajajo drugam?

H. M.

 • dr Janez Sveti

  Če nosiš na (made in China) majici za 3€ namalano rdečo zvezdo,še ne pomeni, da si pravi levičar.Lahko delaš za in po nalogu kapitalista,ki je obogatel na..recimo neobičajni način.
  LEVIČARJI se borijo za pravice malega človeka in jim je izpod časti biti bogat. Slovenski ” levičarji” pa so večinoma na lestvici 100 najbogatejših ali sto najbolj zadolženih,oziroma sto davčnih utajevalcev.
  Če je to levica,je Trump generalni sekretar KP USA.

  DR janez Sveti razlagalec usode

  • tarantela

   Hm, tole mi pa da misliti! Zakaj pa potem Sorosa zmerjajo z levičarjem, saj ima menda ogromno bogastvo?

   • Mojca pokraculja

    Soros izdeluje butarce – fascie. Gredo dobro v promet.

   • dr Janez Sveti

    Soros je bolan starček,ki je hudoben in dela za organizacijo,ki vlada svetovnemu kapitalu. Židi. Vendar moramo vedet, da tudi Židi med sabo niso prijazni.
    DR janez Sveti

 • bubamara

  Rdeča zvezda in Passat. Salonski levičar. Pravi levičar uporablja LPP.

  • joza joza13

   AB stranka je dokazala, da če iz Pasata telefoniraš.. plačaš kazen-;)

  • Rok

   A ni Tiguan?

  • Delta

   Tudi to je fake. Kordiš se po Ljubljani (podobno kot Zemljarič) vozi s prestižnim Audijem, takole za javnost se pa slika pred Volkswagnom. Rdeča zvezda, pay per click in valjanje v denarju – to je socializem v svojem bistvu. Vsaj za izbrane ;-)

 • Dillinger

  Majhen in siten hipster.

 • joza joza13

  Morda se pa Stojan Petrič ne gre toliko orto visoke leve politike…
  Moram spet enkrat kupiti Delo, Slovenske novice…, da preverim.
  cca 20 let teh cajtungov niti v rokah nisem imel.

  Lahko pa zaključim tudi z mislijo, da je S. Petrič ugotovil, da so njemu ponujeni in priporočeni levi kadri za en k***.
  Ne vem, mislim pa, da je tu nekje keč…

  Stojana sem imel možnost osebno spoznati in imel sem vtis, da je človek v prvi vrsti gospodarstvenik.

  • tohuvabohu

   Mafija se ne gre visoke politike. Na prvem mestu so interesi.

   Delo se mi zdi vseeno manj ideološko obremenjeno kot Dnevnik. Najbolj servilni časnikarji se drug za drugim selijo na Dnevnik. Najprej Poglajen, Praprotnik, Škerl-Kramberger, Košir, Karba, zdaj pa še Potić.

 • althar

  A to zdaj vsi levakarski pisunčki dokazujejo, da so načitani, ker so prebrali Štoparski vodnik, ali samo prepisujejo eden od drugega, ne da bi vedeli za kaj gre, kakor ponavadi?

  42 press

  • tasilo

   Slednje; pojma nimajo, odkod je fraza “… hvala za vse ribe”.

   Ravno tako kot v civilizacijo pritepeni in FDV/FF obiskujoči kmetavzi ne vedo, odkod pride fraza “prodajati buče”, kadar želimo reči, da ima kdo koga za neumnega ali za norca. Taisti kmetavzi potem misleč, da se še folj “fensi-šmensi izobražensko” sliši, frazo spakedrajo v “prodajati bučke” (s pomanjševalnico). Te “bućke” nimajo nič opraviti s kakšnimi “zucchini”, temveč s pravimi kobiljimi jajci ozitoma tepanjskimi bučami, kakor je prigodo opisal F. Milčinski:

   Kobilja jajca

   Pod milim nebom je čuda raznovrstnih stvari, živih in mrtvih, nihče vseh ne pozna.
   Pa so bile buče taka stvar, ki je njega dni niso poznali v Butalah.
   Zanese Butalca pot iz imenitnega domačega mesta v drugo, tam je bil semenj, pa vidi kup buč. Zraven stoji kmet in jih prodaja.
   Butalec ostrmi: »Oha, kakšna so to jabolka! Kolikšno bo šele drevo, ki jih rodi!«
   Misli kmet, da se mož norčuje, pa mu odgovori: »Kaj se vam zdi, to niso jabolka, to so kobilja jajca!«
   Se zavzame Butalec: »Jajca kobilja? Taka, da se konjska žival izvali iz njih? Konjske živali še nimamo v Butalah, dajte, prodajte mi jih par!«
   Pa se kmet ni dal prositi in je prodal par in je izbral največji dve, da bosta v Butalah za pleme, in še je navrgel pouk: »Jajci je treba doma zakopati v gnoj, v gnoju ostaneta štiri tedne, ne ure več, ne ure manj. Pa ko preteče rok, boste zijali, kaj so kobilja jajca!«
   Butalec je poslušal in razumel. Vzel je buči, vsako pod svojo pazduho, in se zadovoljen obrnil domov proti Butalam. Buči sta bili težki in nerodni, pot je šla navkreber, pa ko je prišel
   vrh gore, kjer se pot obesi proti Butalam, je bil pošteno truden. Široko je sedel pod hrast. Buči si je položil predse med koleni in je počival in počivaje mislil vesele misli: »Moja dva konjička, ali bosta vprežena ali bosta jahana? Jahal še nisem, pa štejem, da ni težko — na
   konja sedeš in ga poženeš: ,Hi!’«
   Rekel je »hi« in s kolenom rahlo pognal desno bučo. Pa je buča prehitro ubogala, premaknila se je in se po strmem bregu zakotalila navzdol, od debla do debla je odskakovala, ob deblu bukve se je razletela na drobne kosce.Poleg bukve je rastel grm, iz grma je prestrašen skočil zajec in jo bistro počez ubral v reber. Pa je presenečeni Butalec mislil, da je žrebe tisto in da je skočilo iz buče, pa ga je premilo klical in vabil: »Stoj konjiček, saj si moj! Plačal sem jajce, ki si se izvalil iz njega, na, pridi semkaj, pridi, boš košcek kruha dobil koruznega, ne veš, kako je dober!«
   Toda zajec ni slišal prijaznih besed, že je izginil v hosti. Pa je zastokal Butalec: »Kolikšna škoda! Tako majceno je bilo, še repato ni bilo, le uhato, pa je že teklo tako hrabro! Kako bi šele teklo, ko bi doraslo!«
   Z eno samo bučo je prikorakal domov. Prva pot mu je bila na gnojišče, zakopal je bučo in družini zabičal za žive oči, da pazijo in da se štiri tedne nihče ne dotakne žlahtnega jajca. Pa ko so minili štirje tedni, ne ura več ne ura manj, se je družina z gospodarjem vred zbrala okoli gnoja, previdno so odkopali gnoj. V gnoju je pač bila buča, vsa gnila in razpadla, o konjičku pa ne sledu.

   Pa je gospodar zatarnal: »Škoda nad škodo! Tisti, ki se je izvalil, mi je ušel, ta pa, ki sem ga prinesel domov, je bil klopotec!«

 • VERRZIFIKATOR

  Ron Cordish

  RES NE HOTEL BITI BI KRIVIČEN

  Res ne hotel biti bi krivičen,
  oprostite, toda ob tej sliki,
  ki pripada bojda neki kliki,
  tak pomislek zgolj je upravičen:

  Da je topla tale zgornja slika,
  voha se na daleč kakor kaša,
  tudi če nihče te nič ne vpraša,
  veš, katera kaša koga mika.

  Zvezda, ki na prsi jo pripenja,
  ni edina, ki jo občuduje,
  z zvezdami pri njem je vsak dan huje,
  s štetjem zvezd se jutro mu začenja.

  In da rad z golobčki gre nad ribe,
  vsaka tu odvečna je razlaga,
  je pravična ta ocena blaga,
  da za prave fante je brez hibe.

 • sloustava

  To so in bodo vecni infantilnezi! Nikoli moski, mozje, dedci. Vedno podrejeni, vedno hlapcevski, vedno zagrenjeni, vedno zafrustrirani. Biti tak, pomeni postati in ostati zloben!

 • Gr Enze

  DREKAĆ USRANORDEĆ

 • Antonius

  Zakaj pa blogerski lažnivec Roni Kordiš potrebuje sprenevedanje? Kaj pa skriva, saj ga itak že ves čas vohamo? Saj sam nič manj ne smrdi kot *ribe*, za katere se tako odkritosrčno zahvaljuje!.

  • Darth Vader

   me prav zanima, kakšen psevdonim ima kordiš na tem forumu :D

 • xtc

  Levaki bi radi prikrili,da ljudi njihovih lažnivih medijev ne berejo več.

 • PIA PlA

  So long and thanks for all the fish – Hitchhiker’s Guide (HD)
  Original pesem od 1:33 minute naprej.
  https://www.youtube.com/watch?v=N_dUmDBfp6k

 • antimur

  Takole bom dejal, vse lovke, ki vodijo do teh levaških prascev roparskega kučanizma, je potrebno brez usmiljenja pretrgati. Začnemo lahko že tako, da kdor ne bo spoštoval slovenskih zakonov in Ustave, predvsem pa na tiste, ki se norčujejo iz naše domovine z nošenjem rdeče zvezde ali okupatorske zastave, odpremo prosti lov, samo tako se bomo znebili te golazni, ker ti norci ne spoštujejo demokracije, posveti se jim morda šele takrat, ko jih dobijo po buči.

 • sprehajalec

  Od takšnega pentagram levičarja ne more biti nikoli nič koristnega…. To bi morali vse v Venezueleo poslati pa Bolivijske gozdove, pa naj se gredo tam revolucije.

 • milanček

  a je njegov šef, pritlikavi kućan še živ? skrajni čas je, da pobrca to komunajzarsko sranje!

 • Darth Vader

  kdo pa je ta invalid, ki je na slikah zraven petriča?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ma koga j…e.

 • Olga2345

  Podn!