fbpx

Stranka Alenke Bratušek in poslanec Bandelli prejeli zahtevo za opravičilo zaradi navedb o “sekret maskah”, v nasprotnem primeru jim grozita kazenski postopek in odškodninska tožba!

Foto: STA

Odvetniška pisarna Ušeničnik Žagar je v imenu kranjske družbe SETI na Stranko Alenke Bratušek in njihovo predsednico Alenko Bratušek, vodjo poslanske skupine Mašo Kociper in poslanca Marka Bandellija naslovilo zahtevo za takojšnje javno opravičilo. Poslanec Bandelli in stranka SAB so namreč na družbenih omrežjih material, ki ga dobavlja omenjena družba za izdelovanje zaščitnih mask imenovali kar “sekret papir”, maske pa “sekret maske”, pa čeprav gre za 4 slojne serviete iz materiala “AIRLAID”. Družba SETI je stranki SAB posredovala potrdila o ustreznosti AIRLAID materiala, zahtevajo pa umik spornih objav in opravičilo, sicer se SAB in Bandelliju obetata kazenski postopek in odškodninska tožba.

Odvetniška pisarna Ušeničnik Žagar je v imenu kranjske družbe SETI na Stranko Alenke Bratušek in njihovo predsednico Alenko Bratušek, vodjo poslanske skupine Mašo Kociper in poslanca Marka Bandellija naslovilo zahtevo za takojšnje javno opravičilo. Poslanec Bandelli in stranka SAB so namreč na družbenih omrežjih material, ki ga dobavlja omenjena družba za izdelovanje zaščitnih mask imenovali kar “sekret papir”, maske pa “sekret maske”, pa čeprav gre za 4 slojne serviete iz materiala “AIRLAID”.

Družba SETI je stranki SAB posredovala potrdila o ustreznosti AIRLAID materiala
Družba SETI je naredila vse, kar je mogoče narediti v Sloveniji, da se je prepričala o ustreznosti in kakovosti navedenega materiala, za kar so pridobili potrdilo Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana, izjavo o skladnosti družbe Glatfelter Falkenhagen, varnostni list materiala in podatke o izvedenih raziskavah zračne prepustnosti AIRLAID materiala s strani Naravoslovnotehniške fakultete. Vse navedeno so priložili zahtevi, da se bodo Bandelli in ostali pripadniki SAB lahko osebno prepričali o kakovosti navedenega materiala.

Maske, ki so po nepotrebnem dvignile veliko prahu, a so povsem ustrezne za nemedicinske namene. (Foto: Fb)

Družba SETI je sicer ponosna, da ji je uspelo najti način za izdelavo obraznih mask iz AIRLAID materiala, ki se lahko proizvaja v količinah do milijon kosov dnevno, hkrati pa zagotavljajo najnižjo možno ceno za kupca. Družba nadalje posluje transparentno in v skladu z vso veljavno zakonodajo, ki ureja način prodaje in nabave zaščitne opreme v času epidemije.

Glede na vsa navedena dejstva in potrdila, so izjave in objave SAB izredno žaljive in obenem predstavljajo namerno izkrivljanje resničnega dejanskega stanja, vse to očitno v želji po nabiranju političnih točk v zvezi z domnevnimi spornimi posli države pri nakupih zaščitne opreme. Njihova dejanja tako nedvomno izpolnjujejo vse zakonske znake kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po 3. ostavku 160. člena Kazenskega zakonika, prav tako pa vzpostavljajo solidarno odškodninsko odgovornost stranke in poslanca za nepremoženjsko skodo zaradi posega v ugled in dobro ime družbe SETI kot tudi za nastalo premoženjsko škodo v obliki izgube dobička.

SAB in Bandelliju v primeru neopravičila grozita kazenski postopek in odškodninska tožba
Pomembna odlika politikov in drugih javnih osebnosti je v tem, da so svoje napake pripravljeni pravočasno priznati ter jih na primeren način odpraviti. Omenjena odvetniška pisarna zato zahteva, da najkasneje do 4. maja iz profilov SAB na družbenih ommrežjih odstranijo vsakršno vsebino, ki neposredno ali posredno posega v ugled in dobro ime družbe SETI in na enakovreden način, kot so izrazili svoja nezakonita ravnanja javno objavijo opravičilo. Prav tako pričakujejo, da se bodo opravičili družbi SETI na prvi javni seji Državnega zbora, ki bo na sporedu po vročitvi pisma odvetniške pisarne. V nasprotnem primeru bodo proti SAB in Bandelliju pričeli s kazenskim postopkom in odškodninsko tožbo.

Rok Krajnc