fbpx

Stranka Glas za otroke in družine proti podpisu marakeške deklaracije, saj nasprotuje nadomeščanju Slovencev s priseljenci, ki naše katoliške kulture, tradicije in običajev ne poznajo in jih celo zavračajo!

Foto: Arhiv Nova24TV

Stranka Glas za otroke in družine se pridružuje pozivu Vladi Republike Slovenije, da po zgledu Madžarske, Poljske, Avstrije in drugih držav odstopi od nameravanega podpisa marakeške deklaracije, ki je v nasprotju z zakonodajo in interesi državljanov Republike Slovenije. Slovenci želimo še naprej sami odločati o vprašanju migracij v našo državo, s čimer se pridružujemo stališču Avstrije, Poljske, Madžarske, Združenih držav Amerike in drugih. 

V Glasu za otroke in družine poudarjajo, da je v strateškem interesu Slovenije sprejem po vojni pregnanih mater, očetov, sinov in hčera ter njihovih potomcev, ne pa nadomeščanje Slovencev s priseljenci, ki naše katoliške kulture, tradicije in običajev ne poznajo ter jih celo zavračajo, kar lahko vidimo v evropskih državah, ki so opustile nadzor nad migracijami.

Deklaracija o brisanju meja, nekontroliranem priseljevanju in izenačitvi statusa begunca in migranta po besedah stranke Glas za otroke in družine predstavlja tveganje, da se Slovenija s podpisom odpove samostojnemu odločanju o varnosti državljank in državljanov, ki jo je vlada Mira Cerarja hudo ogrozila, vlada Marjana Šarca pa njeno migracijsko politiko nadaljuje.

Migranti (Vir: Twitter)

Spoštujejo krščanske temelje Evrope in njeno krščansko identiteto
V stranki Glas za otroke in družine so solidarni z vsemi pomoči potrebnimi, javnost pa še posebej opozarjajo na skrajno stisko preganjanih kristjanov po vsem svetu. Prebivalcem držav, iz katerih odhajajo ilegalni migranti v Evropo, bodo pomagali, da bodo lahko ostali v svojem kulturnem okolju, so zapisali v izjavi za javnost, ob tem pa je predsednik stranke Aleš Primc poudaril, da stranka spoštuje krščanske temelje Evrope in njeno krščansko identiteto, ki pa ne sme biti zlorabljena z lažnim človekoljubjem.

H. M.