fbpx

Stranka Konkretno stavi na mlade: Podmladek ima novo vodstvo

Stranka Konkretno ustanavlja konkretni podmladek. (Foto: Twitter)

“Prav je, da prihodnost diktirajo tisti, ki imajo dobre ideje, in ne tisti, ki so proti vsemu. Čestitam Sari in mladim v podmladku Konkretno. Pogumno na pot!”, je sporočil predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek. 

V stranki Konkretno, ki je nedavno nastala z združitvijo nekdanje SMC in Gas Alojza Kovšce, so prepričani, da v slovenski politiki potrebujemo mlade, ki se ne obremenjujejo s preteklostjo, obenem pa v snovanju prihodnosti niso obremenjeni s tem, kdo s kom sodeluje. Zanima jih zlasti to, kdo lahko mlajšim generacijam omogoči uresničevanje njihovih ciljev in stabilno prihodnost. In v Konkretno nudijo ravno to – ljudi z izkušnjami, ki se zavedajo, da so mladi za prihodnost ključnega pomena. Prav zato je potreben podmladek, ki bo na prihodnost pripravljen.

Moto včeraj izvoljenega vodstva podmladka Konkretno se glasi: ’’Mladi jemljemo odgovornost za prihodnost v svoje roke’’. Predsednica podmladka bo Sara Iseinoski, ki je prepričana, da je za uspeh pomemben ekipni duh. Podmladek vodita tudi dva podpredsednika: Špela Majcen in Urh Skale. Za generalnega sekretarja je bil izbran Rene Dopler. Na kongresu je mlade nagovoril tudi predsednik stranke Zdravko Počivalšek. Prepričan je, da bi politične cilje morali usmeriti zlasti v mlade. Bodočnost naše države je namreč odvisna prav od njih.

Sara Iseinoski, predsednica podmladka Konkretno. (Foto: Facebook)

Kot je ob tem poudaril, si ne želijo, da bi se mladi razkropili po svetu, ker jim država ne nudi dovolj priložnosti. Prav zato so ključne spremembe v jedru slovenske politike. Pomembno se je pogovarjati, kako v najmanjših krajih omogočiti ustrezne pogoje za dobro plačane službe, ustvarjanje družine in zagotovitev samorealizacije na kariernem področju. “Odločni smo, da je za slovenski politični prostor nujen obstanek povezovalne in konkretne politike. Del tega je tudi podmladek.”

Iseinoski daje poseben pomen kriptovalutam, konoplji in progresivnim stanovanjskim politikam
V stranko Konkretno smo se povezali tisti, ki na prvo mesto postavljamo rezultate. Verjamem, da tudi mladi na prvo mesto postavljate rezultate.” Iseinoski pa je izpostavila potencial kriptovalut, konoplje in progresivnih stanovanjskih politik. Prepričana je, da bi bilo ta področja potrebno bolje izkoristiti. “Zato kot predsednica pogumno stopam na pot, ki je težka, a pravilna. Moja odgovornost je, da skozi povezovanje ustvarim prostor, kjer bodo mladi začutili samozavest. Zato, da lahko konkretno pripomoremo k razvoju Slovenije.”

Generalnemu sekretarju Rebolju pa se zdi pomembno, da imajo mladi svoj prostor znotraj politike. In ta prostor mora biti enakovreden ostalim. Ključno se mu zdi, da mladi začutijo, da jih v politiki jemljejo resno in da so enakovreden partner. “Bistveno torej je, da ste ne samo vključeni, ampak tudi slišani. Da se zavedate, da vaše ideje, predloge, želje jemljemo resno, da se jih zavedamo in da delamo vse, kar je v naši moči, da vam pomagamo priti do realizacije zastavljenih ciljev.” Na volitvah se bo odločalo, ali želimo napredek ali pa bomo dragoceno energijo trošili za škodljive spore. Mladi lahko v politični proces vnesejo veliko sveže energije.

Domen Mezeg