Stranka LMŠ je v zadnjih izdihljajih – to pojasnjujejo besni izpadi poslanke Korčetove

Foto: Zajetje zaslona

Poslanka LMŠ Jerca Korče je zadnje čase v hudi ofenzivi, saj jih čakanje na redne volitve utegne izbrisati iz političnega prostora. “Stranka LMŠ je v zadnjih izdihljajih. V trenutku, ko se bo pojavil nek novi obraz, stranke LMŠ ne bo več, glasovi se namreč odlivajo dnevno, potem pa se bodo odlili kot celota,” je Korčetovi odgovoril poslanec SDS Branko Grims.

Stranka LMŠ napoveduje vročo politično jesen – poslanka Jerca Korče je že pred dnevi zapisala: “Ministri bi morali popadati kot domine. Vizjak-referendumu, Dikaučič-odstopna izjava DS, EU poročilo, Šircelj- zavožene javne finance, direktor Fursa sestankuje z zaporniki, Poklukar-covid zmešnjava. Ko ne gredo sami je odgovornost opozicije, da sproži plaz interpelacij.” Tudi v oddaji 24ur zvečer je potrdila, da se je po njenem mnenju nabralo že kar nekaj ministrov, ki bi morali biti interpelirani. Poleg tega je poudarila, da pri tej vladi opozicija nikakor ne more spati in mora uporabljati vse vzvode za nadzor nad koalicijo. Po njenih besedah je minister Andrej Vizjak doživel velik fiasko na referendumu, a še do danes ni odstopil. Mimogrede, zaradi padlega zakona na referendumu tudi v preteklosti ni odstopil še nihče. A po njenem izraženo mnenje volivcev in volivk ne more biti preslišano – očitno se na referendumu, vsaj po njenem, resnično ni odločalo o zakonu, ampak o aktualni vladi in njenih ministrih.

Poslanec Branko Grims je rekel, da ko gre za razvoj Slovenije, naše domovine, vsekakor nobena stran ne sme spati, bi pa bilo lepo, če bi glede strateških odločitev – ko gre na primer za vprašanje varnosti, zunanje politike, temeljnih točk ekonomskega razvoja, dosegli čim višjo stopnjo konsenza, ker bi bili tako bolj učinkoviti. Na to je Korčetova odgovorila z običajnimi floskulami, češ da ne mislijo sodelovati z vlado, ki davi STA, ki ruši pravno državo in ki posega v temeljne človekove pravice na povsem neustaven način. Po njenem je vsak dan, ko ta vlada še vztraja, izgubljen dan za Slovenijo in izgubljen dan za ljudi. Dotaknila se je tudi epidemije, glede katere naj bi aktualna vlada vnašala le zmedo – pri čemer pa je Grims poudaril, da nihče ne more oporekati, da je bila vlada, kar se tiče korone in protikoronskih ukrepov, izjemno uspešna. Še enkrat je poudaril, da ima Slovenija trenutno najvišje bonitetne ocene v zgodovini in tudi zaradi te odlične osnove bi bilo škoda, če pri temeljnih razvojnih vprašanjih ne bi bili sposobni priti do soglasja.

Foto: Zajetje zaslona

Opozicija nima 46 glasov, vse je le govorjenje v prazno
Korčetova meni, da bi minister Vizjak moral oditi, saj z vztrajanjem na svojem položaju ignorira ljudi. Sicer pa nameravajo vložiti proti njemu interpelacijo. Grims je dejal, da če bi predsednik vlade Janez Janša ocenil, da katerikoli minister potrebuje zamenjavo, bi že sam predlagal ustrezno rešitev. Če bi opozicija imela 46 glasov, pa ne bi šla na interpelacijo enega ministra, ampak bi šla s svojim predlogom za predsednika vlade. Ampak tega opozicija seveda nima, zato je to govorjenje v prazno. Po njegovem mnenju je rezultat referenduma pokazal predvsem to, da z argumenti v Sloveniji žal bolj malo dosežeš – ljudje so namreč glasovali za pitno vodo, niso pa vedeli, da zakon, o katerem se je glasovalo, s tem nima nobene zveze, ampak v resnici govori o dodatnih elementih zaščite varovanih pasov in pa seveda o več milijonih za zaščito pred poplavami. Ljudje preprosto niso bili pravilno obveščeni, tisti, ki so za to krivi, pa bi sedaj morali prevzeti odgovornost – do poplav je v Sloveniji namreč prišlo praktično takoj po referendumu.

Glede predčasnih volitev je Grims povedal, da so na njih pripravljeni kadarkoli, ob tem pa je opomnil, da za predčasne volitve najbolj navija stranka SD, ker se boji, kaj bo, ko se bo novembra izkazala prava slika katastrofe, imenovane TEŠ6, ki je bil največji finančni projekt SD-ja. Po drugi strani pa si na vse kriplje za to prizadeva tudi stranka LMŠ, ker je v zadnjih izdihljajih. V trenutku, ko se bo pojavil nek novi obraz, stranke LMŠ ne bo več, glasovi se namreč odlivajo dnevno, potem pa se bodo odlili kot celota.

Žal je trenutno evropska politika levičarsko obarvana
Višegrad je točno tisto, kar bi morala biti celotna EU, spoštujejo pravo, pravni red in v EU je trenutno popoln teater absurda – tisti, ki so najbolj grobo kršili evropsko zakonodajo, pravne norme in mednarodne sporazume, sedaj obtožujejo tiste, ki so pravni red dejansko spoštoval,” pa se je poslanec Branko Grims odzval na očitke Korčetove, češ da se Slovenija povezuje z napačno stranjo. “Kdo pa je kršil recimo Dublinski sporazum? Gospa Merkel, pa potem evropske institucije, pa vsi levičarji z vami vred, tisti, ki so to hoteli spoštovati in ki smo opozarjali, da se tako uničuje celotna civilizacija Evrope, pa so zato na prangerju. Zakaj? Zato, ker je to politika, politika, ki je levičarsko obarvana – žal je trenutno taka evropska politika,” je še pripomnil Grims.

Sara Bertoncelj