fbpx

Stranka Naša dežela in Aleksandra Pivec bosta sprožila vse postopke, da pride do zaščite pred medijskim linčem

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Mediji, ki so povezani s tako imenovanim “smetarskim lobijem”, z zavajanji in manipulacijami glede zgodbe najema stanovanja v Ljubljani izkrivljajo resnico v deplasirani aferi, s katero želijo v času predvolilne kampanje povzročiti nepopravljivo škodo stranki Naša dežela dr. Aleksandre Pivec, opozarjajo v stranki. Z medijskim linčem, neutemeljenim zlonamernim obtoževanjem in nizkotnim blatenjem želijo uničiti ugled predsednice stranke.

V zadnjem tednu je stranka Naša dežela podvržena hudim medijskim pritiskom, ki jih pretežno izvajajo mediji, katerih skupni imenovalec je lastništvo povezano s tako imenovanim smetarskim lobijem. “Medijsko blatenje so konstruirali z namenom, da se povzroča zlonamerno škodo v volilni kampanji. Zasnovali so ga na temi najema stanovanja v Ljubljani. Predsednica stranke Naša dežela dr. Aleksandra Pivec je pri svojem delu na terenu in v centru odločanja razpeta med Ptujem, Ljubljano in drugimi slovenskimi deželami. Zaradi svojega dela v Ljubljani živi v najetem stanovanju in zanj plačuje najemnino v skladu z najemno pogodbo. V stavbi začasno živi na podlagi najemne pogodbe,” poudarjajo v stranki in dodajajo, da je vsako drugačno namigovanje zlonamerno potvarjanje dejstev in so zlonamerne insinuacije, katerih namen je škoditi ugledu stranke Naša dežela in dr. Aleksandri Pivec.

V deplasirano afero so, podobno kot v primerih Izole in Krasa vpletli in medijsko izpostavili tudi njena sinova in nekdanjega moža. “Dr. Aleksandra Pivec se ne more opredeljevati do tega, pod kakšnimi pogoji je bilo stanovanje dodeljeno njenemu nekdanjemu soprogu, saj je njuna zakonska zveza prenehala in ni več nobenih naveznih okoliščin, ki bi upravičevale omenjanje njenega nekdanjega moža v povezavi z njo.” Kot poudarjajo v stranki, lahko Pivčeva le pojasni, da ima po razvezi deljeno skrbništvo otrok, ki živita z obema staršema. Zato je toliko bolj jasno, da je namen medijskih objav zvezi s tem zgolj škoditi stranki Naša dežela in dr. Aleksandri Pivec.

“Deplasirana afera, kljub razkritju dokumentacije, tako s strani Pivčeve, kot lastnika stanovanja gospoda Jurkoviča, še vedno polni medijski prostor. Iz razkritih dokumentov je jasno razbrati, da je gospod Jurkovič to stanovanje kot družinsko naložbo kupil 18. marca 2021, kar je pred ustanovnim kongresom Naše dežele, ki je potekal 20. marca. Mediji so namreč zavajali (veliko jih še vedno navaja), da ga je kupil takoj po kongresu, kar ne drži,” izpostavljajo v stranki in dodajajo, da je za stanovanje plačal 144 tisoč evrov, kar pa je bilo dogovorjeno že leto prej. Cena za stanovanje, ki ob prevzemu še ni bilo končano, ni bila po njihovih besedah nižja od povprečne cene stanovanj v tej stavbi, stanovanje je bilo torej prodano po povprečni ceni.

“Prodajna cena za nedokončano stanovanje je namreč bila 1.760 evrov za kvadratni meter. Investitor GP Drava – Projekt Šmartinka jih je tedaj prodajal tudi državi in sicer za 1.831 evrov na kvadratni meter.” Kot pravijo, je zanimivo tudi dejstvo, da stanovanje ni bilo najcenejše v Vili Šmartinka. Največje stanovanje v tem bloku je bilo namreč kupljeno za 1.606 evrov na kvadratni meter. “Stanovanje dr. Aleksandre Pivec na vrhu Vile Šmartinka, ki je bilo s strani nekaterih medijev označeno za luksuzno, je ob Šmartinski cesti, ki je zelo prometno obremenjena, tudi ponoči. Zraven stanovanja sta prav tako McDonalds in McDrive, ki sta odprta dolgo v noč,” še pojasnjujejo.

Predsednica Naše dežele Aleksandra Pivec (Foto: Printscreen)

Razkrita dokumentacija medijev, ki so deplasirano ustvarili afero okoli najetega stanovanja, ne zanima
Najemnica stanovanja je z namenom, da  se razblinijo vsi dvomi glede lastnosti stanovanja, le tega pokazala novinarju Kanala A. Gre za stanovanje, ki je veliko 82 kvadratnih metrov, tam pa živi s svojima sinovoma. Skupaj imajo dve spalnici, zato si sinova delita sobo. Kot poudarjajo v stranki, ni jasno, na podlagi česa je bilo njeno stanovanje označeno za “elitno” ali “luksuzno”. “Razkrita dokumentacija medijev, ki so deplasirano ustvarili afero okoli najetega stanovanja dr. Pivec v Ljubljani, ne zanima. Prav tako jih ne zanima posnetek realnega stanja v najetem stanovanju. Še naprej zlonamerno in škodoželjno ustvarjajo negativne zapise, ki izpostavljajo sinove, nekdanjega moža, lastnika stanovanja in vse, ki se v življenju srečajo z dr. Pivec in očitno tudi stranko Naša dežela,” opozarjajo kritično.

Sproženi bodo ustrezni postopki
V nadaljevanju v stranki Naša dežela poudarjajo, da ker se vse to dogaja v času volilne kampanje, bo tako stranka Naša dežela, kot Pivčeva, sprožila vse postopke, da se zaščiti pred namernimi diskretizacijami in medijskim linčem. “Stranka Naša dežela je očitno s svojim delovanjem vsak dan resnejša alternativa za Slovenijo. Zato je mnogim trn v peti. Do volitev bo predstavila predloge številnih rešitev, ki so namenjene izboljšanju stanja v slovenski družbi, predvsem za upokojence in mlade. Zavzemajo se za enakomeren razvoj vseh naših dežel, za učinkovito zdravstveno reformo in rešitve stanovanjskega vprašanja mladih.” Prepričani so, da je Sloveniji potrebno vrniti optimizem in pozitivizem, da se bo skupaj uspešno premagovalo izzive prihodnosti. “Ne smemo več uničevati eden drugega zaradi interesa tistega, ki daje navodila iz ozadja. Vse zaradi lastnega interesa po ohranjanju položaja privilegiranih elit, ki najemajo ‘pisune’ za ustvarjanje zlonamernih zgodb,” so jasni.

Sara Kovač