Stranka SD je tako uničevala blaginjo starejših. Njihov denar pa nakazovala svoji para vojski na Metelkovi 6 in tajkunskim omrežjem

Anja Kopač Mrak (Foto: STA)

Kako je Stranka SD uničevala blaginjo starejših. Njihov denar pa nakazovala svoji para vojski na Metelkovi 6 in tajkunskim omrežjem,” je zapisal premier Janez Janša. 

Predsednik vlade Janez Janša, je v luči včerajšnje interpelacije, podal primerjavo učinkovitosti treh ministrov, ki so vodili resor za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Neuspešna mandata Anje Kopač Mrak in Ksenije Klampfer, je primerjal z uspešnim ministrovanjem Janeza Ciglerja Kralja. Ob tem je postregel s tabelo s številčnimi podatki, ki jasno kažejo, koliko so posamezni ministri vlagali v namestitve za starejše občane. Obenem je poudaril, da je Kopač Mrakova v času svojega mandata predvsem uničevala blaginjo starejših z nakazovanjem njihovega denarja podpornim parapolitičnim (nevladnim) organizacijam in tajkunskim omrežjem, ki stojijo za stranko SD.

Vlade pod vodstvom levičarskih strank, so denar, namesto za graditev domov za starejše in urejanje tega področja, raje namenjale za različne študije. Na slednje je opozorilo tudi Računsko sodišče RS, ki je v enem od svojih revizorskih poročil zapisalo, da so vlade v času, ko je bil ta resor v pristojnosti SD in LMŠ, za različne študije namenile kar 75 milijonov evrov. Nič denarja pa niso namenile za gradnjo domov. Odkar je z nastopom vlade Janeza Janše, resor prevzel minister Janez Cigler Kralj (NSi), pa se tudi na tem področju, tako kot na drugih dogajajo veliki premiki. Minister si je namreč že v začetku mandata za eno ključnih prioritet postavil ureditev področja celostne oskrbe starejših, saj je bilo to v zadnjem desetletju izjemno zapostavljeno, čeprav je za Slovenijo značilno staranje prebivalstva.

Premier Janez Janša je primerjal neuspešno ministrovanje Anje Kopač Mrak in Ksenije Klampfer, z uspešnim ministrovanjem Janeza Ciglerja Kralja. (Foto: Twitter)

Razpis za podelitev koncesij za okvirno 1.100 mest je ministrstvo tako objavilo že lani, sredi februarja pa so javno objavili tudi poročilo strokovne komisije, ki je pregledala in presodila ponudbe, ki so prispele na razpis. Na javni razpis je prispelo 21 ponudb. Komisija je ugotovila, da je 18 ponudb popolnih. Za vse popolne ponudbe in programe prijaviteljev so zaprosili za mnenje tudi Socialno zbornico Slovenije. Slednja je izdala pozitivno mnenje za 15 ponudb oziroma programov, dve mnenji sta bili s pridržkom, eno pa je bilo negativno. Na podlagi ocen in mnenj je nato komisija ministrstvu predlagala podelitev koncesij 11 ponudnikom.

Kopač Mrakova je naš denar, namesto za gradnjo domov, namenjala za razne “strokovnjake” 

Resno sem mislil, ko sem ob prevzemu funkcije obljubil, da bomo zagotovili dodatne prostorske kapacitete v DSO. In danes, po slabem letu svojega mandata, lahko z vami že delim novico, da smo zagotovili 1280 novih mest za institucionalno varstvo starejših. Skrb za starejše je in ostaja prednostna naloga mojega mandata in ključna tema dela ministrstva za delo. Naši cilji in načrti se izpolnjujejo, na kar smo ponosni. Predvsem pa na prvo mesto postavljamo starejše in njihove potrebe,” je nedavno sporočil minister Cigler Kralj ter dodal, da se bo javno mrežo domov razširilo tudi z investicijami iz proračunskih sredstev. Trideset milijonov je v proračunu že zagotovljenih za gradnjo novih domov za starejše.

Direktor Centra nevladnih organizacij Slovenije Goran Forbici in “tajni” agent stranke SD. (Foto: STA)

Mandat sedanjega ministra za delo se kiti s konkretnimi dosežki. Kopač Mrakova pa je zaslovela po brezčutnem in poniževalnem odnosu do koroških dečkov in po uvajanju spornega družinskega zakonika. Sloves pa si je prislužila tudi z najemanjem različnih “strokovnjakov” in jih bogato plačevala z našim denarjem, izjemno pa se je izkazala tudi s promocijo homoseksualne ideologije. Nekdanja ministrica Klampferjeva pa je med drugim zaslovela po tem, da je uničila socialni sistem in za konec še podarila 1,2 milijona evrov agenciji Pristop.

Poročali pa smo tudi že o neposredni patološki simbiozi med stranko SD in nevladnimi organizacijami, kar se je pokazalo zlasti v zadnjem času ob poskusu prenove dotrajane zgradbe na Metelkovi 6 v Ljubljani, kjer so bile sicer nastanjene razne organizacije, ki za svoje bivanje niso plačevale niti centa, obenem pa iz proračuna prejemale velikanske vsote davkoplačevalskega denarja. Pisali pa smo še o tem, da je v krovni ekipi nevladnih organizacij CNVOS Goran Forbici, ki ga je tudi premier Janez Janša izpostavil kot aktivista stranke SD.

Domen Mezeg