fbpx

Stranka SD komunicira po vzoru Jankovića: “Zmaga SD je edini garant, da stranka SDS ne sestavi vlade!”

Dejan Židan (Foto: STA).

Medtem ko se državnozborske volitve približujejo, nekatere stranke grabi panika. Potem ko je ljubljanski župan Zoran Janković prejšnji teden napovedal, da bo naredil vse, da Janša volitev ne bo dobil, je očitno na enak način pričela komunicirati tudi Židanova stranka SD, ki je na družabnem omrežju Twitter zapisala, da je edini garant, da SDS ne sestavi vlade, zmaga SD. 

Čeprav je stranka SD svoj program poimenovala Samozavestna Slovenija, pa njeni Twitti več kot očitno ne odražajo tega. Zapisali so namreč: “Brez razkola, brez teorij zarot. Edini garant, da SDS ne sestavi vlade, je zmaga SD. Koalicije s SDS ne bo, to je bilo jasno povedano že mnogokrat. Samo pogumno naprej, povezat levico in zmagat.” 

Očitno v stranki SD s strahom spremljajo rezultate javnomnenjskih raziskav, ki trenutno kažejo na zmago Slovenske demokratske stranke, tesno za petami ji sledi Lista Marjana Šarca, medtem ko Židanovi Socialni demokrati nekoliko zaostajajo. Sami se nadejajo zmage za prvo mesto in upajo, da bodo ljudje pozabili, da so skupaj s stranko DeSUS med soodgovornimi za zamujena leta, in da bodo kupili zgodbo, da je za vse kriv izključno Miro Cerar.

Uporabniki Twitterja, ki so zasledili zapis na uradnem profilu stranke SD, se kar niso mogli načuditi nad zapisanim. Ena izmed uporabnic je komentirala, da mora stranki SD res iti slabo, da so pričeli strašiti pred SDS. “Pravega političnega boja ne prenesete. Vi niste garant za nič drugega kot za propad države. Česar se lotite, je slabo za državo in dobro le za vaše prisklednike.” 

Foto: Facebook

Stranka SD si želi še osem let
Dejan Židan, predsednik stranke SD, ki ima svoje začetke v nekdanji Zvezi Komunistov Slovenije (ZKS), kasneje ZKS-SDP (Zveza komunistov Slovenije – Stranka demokratične prenove), je ob predstavitvi programa Samozavestna Slovenija pripomnil, da je stranka v roku štirih let sposobna uresničiti večji del programa, v osmih letih pa celotnega. Stranki SD več kot očitno ni zadostoval čas Pahorjeve, Bratuškine in Cerarjeve vlade, saj bi najraje imela na voljo še osem let. Smešno pa je, da kot prioritetno področje opredeljujejo zdravstvo in navajajo, da so v času Pahorjeve vlade pokazali sposobnost skrajšanja čakalnih vrst, glede na to, da so čakalne vrste dolge, stiske bolnikov velike, sami pa niso naredili ničesar, da bi podprli interpelacijo zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc.

Uresničile so se napovedi Janše
Več kot očitno so se uresničile napovedi prvaka SDS Janeza Janše, ki je glede Jankovićeve udeležbe na junijskih državnozborskih volitvah napovedal: Zoran Janković bo naredil vse, da ne bo šel na volitve 2018, ker si ne upa. Pred 4 leti je dobil 2,97 odstotka. Celo Alenka Bratušek ga je premagala.” Potem ko so v Pozitivni Sloveniji uradno sporočili, da stranka ne bo nastopila na parlamentarnih volitvah, ker ne želi drobiti glasov na levici, so se usuli komentarji z vseh strani. Janša je glede Jankovićeve odločitve komentiral, da očitno tega Kučan ni dovolil, mogoče pa je bilo prebrati tudi naslednji komentar: “Zato tudi jaz ne grem na olimpijske, ker nočem preveč povečati konkurence za medalje.”

 

Foto: Facebook

Temeljijo na svarjenju, da z njihovo zmago stranka SDS ne bo mogla sestaviti vlade
Medtem ko se poraja polemika, ali se je Janković ustrašil poraza ali pa so se tako odločili tisti iz Murgelj, stranka SD od Jankovića očitno kopira način komuniciranja, pri čemer ne pozabi izraziti strahu pred zmago SDS. Če bi bila stranka SD res tako sposobna in uspešna pri uresničevanju zastavljenega, bi se lahko na podlagi konkretnih dosežkov hvalila, ne pa se fokusirala na stranko SDS. Očitno so prepričani, da jim bo s takim načinom komuniciranja uspelo pridobiti več glasov, pa tudi z objavljanjem fotografij kolesarjenja po Sloveniji po vzoru Pahorja, ki je Slovenijo v času predsedniške kampanje prehodil po dolgem in počez. Kakorkoli, 3. junija bomo lahko videli, kdo bo tisti, ki bo uspel pridobiti največje število glasov, zato je udeležba na volitvah nujna, da se ne ponovi zgodba izpred štirih let.

N. Ž.