fbpx

Stranka SD propada: Podpredsednik Janko Veber po izstopu iz poslanske skupine zapustil še stranko

Janko Veber (foto: STA).

Janko Veber je izstopil še iz stranke SD. Veber, ki je bil podpredsednik stranke, je pred kratkim izstopil že iz poslanske skupine SD in napovedal samostojno poslansko pot do konca mandata. Razloge za svojo odločitev bo danes pojasnil na novinarski konferenci. 

“Po desetletjih aktivnega članstva in prizadevanja za cilje socialdemokracije želim še naprej ostati zvest političnim ciljem v dobro vseh ljudi in ne samo tistih, ki so oddajali svoj glas za stranko SD. Zato sem danes predsedniku stranke SD poslal izstopno izjavo,” je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Veber.

Sicer je Veber 19. decembra vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana obvestil, da izstopa iz poslanske skupine in bo deloval kot samostojni poslanec, poroča STA. Tedaj je izrazil prepričanje, da bo na tak način lažje upravičil zaupanje volivcev.

Izstop podpredsednika stranke Vebra je velik udarec za stranko. (Foto: STA)

Pojasnil je tudi, da se v poslanski skupini SD v zadnjem obdobju ni bilo mogoče poenotiti glede glasovanj o pomembnih odločitvah v državnem zboru, kar je razlog za njegovo odločitev za izstop iz poslanske skupine. Že tedaj so se pojavljale špekulacije, ali bo izstopil tudi iz stranke.

C. Š.