Stranka SDS bi gasilcem, ki ob naravnih nesrečah tvegajo življenja, z zakonom dvignila plače in uvedla davčne olajšave

Foto: STA

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je danes v parlamentarni postopek vložila predlog novele zakona o gasilstvu, s katerim bi dvignili plače gasilcem, znižali zavarovalne premije in davčne olajšave. Prav tako bi operativnim gasilcem zagotovil dodatno zavarovanje, ki bi ga pokrila država.

S predlogom zakona v poslanski skupini SDS predlagajo rešitve pri podpori delovanja gasilske službe. V poslanski skupini SDS menijo, da trenutna Vlada Republike Slovenije, ki jo vodi dr. Miro Cerar, pri obravnavi zadnjih proračunskih dokumentov ni našla posluha za povečanje sredstev za gasilce, prav tako nima posluha za dvig plač poklicnim gasilcem.

Zato v poslanski skupini SDS predlagajo, da se čim prej zagotovijo dodatna sredstva za to področje. S predlogom novele zakona obenem še dopolnjujejo status operativnega gasilca. Status operativnega prostovoljnega gasilca pomeni tudi odnos med delodajalcem in gasilcem, pri čemer v poslanski skupini SDS predlagajo, da se stimulira zaposlovanje gasilcev tako, da se delodajalcu znižajo zavarovalne premije in imajo davčne olajšave.

Dodatno zavarovanje naj pokrije država
Zaradi narave dela gasilcev, ki so pri naravnih nesrečah vedno prvi in pri svojem delu tvegajo svoja življenja, da bi pomagali drugim, z novelo zakona o gasilstvu določajo, da se zagotavlja sredstva za zavarovanje operativnih gasilcev in tudi sredstva za preventivne zdravstvene preglede operativnih gasilcev. V poslanski skupini SDS še menijo, da bi Republika Slovenija prostovoljnim operativnim gasilcem morala zagotoviti financiranje dodatnega zdravstvenega zavarovanja in za vsak dan izvajanja javne gasilske službe tudi dodatno pokojninsko zavarovanje, kar predlagajo tudi v parlamentarni postopek vloženi noveli zakona o gasilstvu.

C. Š.

 • Olga_10

  Gasilci si zaradi svojega humanega poslanstva zaslužijo vso podporo! Bravo SDS!

  • jovan jovan

   Gasilci že, sekta pa ne. Zaradi populizma.

  • macon

   Vsi si zaslužimo nižje obdavčitve plač, nižji ddv in manj administriranja in birokratiziranja.

   Zakaj morajo biti ravno gasilci posebni in izjeme? Pa ne mi s tem, kaj oni delajo. Briga me, kaj delajo.

 • Kosobrin

  Predvolilne obljube.

  • RATATA

   puhlica komunajzrja

 • Anton

  BRAVO SDS, ena redkih parlamentarnih strank, kjer slišim vsaj kako pametno idejo, pravgotovo je pa stranka ki prednjači s smiselnimi rešitvami.

  • žogica

   Oh Sveti Anton, tole vaše nakladanje pa res nima smisla.

 • totex39

  Stranka SDS ima veliko dobrih rešitev in predlogov, vendar vse ostane samo pri tem, kajti vladna koalicija jih ne podpre in ravno to je slabo za našo državo, ki se striktno drži pravil, češ opozicija se ne upošteva.

  • Steiermark

   Vsi vemo to, ampak bedasti volilci, namesto da bi “glasovali za dobro”, ki prinaša SDS vlada, glasujejo za svoje jugorablje, potem pa jokajo, kako nizke plače – penzije imajo, ko jih pa spomniš, da če hočejo spremembe na boljše, je le teh edina zmožna SDS in Janša, ki še svoje besede nikoli niso požrli, tako kot to dela ehjavec in ostal rdeča podganja drhal, pa odvrnejo, češ, da so vsi enaki! Bedaki, nad bedaki in “za hlapce rojeni” po jugovzorcu!

  • stajerc5

   Tudi, ce je se nekje v poziciji nekdo normalnega misljenja, se utisa kot cucek, ki ga posljes v koco.
   Popolnoma vseeno je kako dober in smiselen predlog je, predlog se ne uposteva, ker se NE SME upostevati!
   Vsaka pametna stvar iz SDS-a je pa arhivirana za mozno naslednjo vlado in bo predstavljena kot njihova. Verjetno ni nikogar, ki nebi to vedel ali poznal, vsaj od sivilje naprej!!!

  • macon

   To ni nobena dobra rešitev in predlog, temveč novo socialistično delanje izjem.

 • ĐĐ Style

  Zakaj pri naslovu prispevka manjka konec. Na koncu bi moralo pisati še ………………………. ter jim po volitvah porinila prst v rit.

  • MEFISTO

   Si le našel priliko, da si lahko omenil in opozoril na rit.

   Rit kot rit na splošno ali na svojo?

   • cosmosjasnovidec

    Res se buzeranti kar sami na vseh straneh izdajajo,ker mislijo,da je to normalna zadeva in so celo gnusobe pedrovske ponosne sami nase.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • ĐĐ Style

    Piše prst v rit, samo o ritah še razmišljaš. KAJ JE S TEBOJ ?

  • cosmosjasnovidec

   Tako kot si ga ti peder buzerantski,ko ne dobiš nobenega ritopikeca,da bi te naskočil gnusoba nagraužna čefutarska.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • ĐĐ Style

    Hvala za zelo duhovit odgovor in prikaz kulturne razgledanosti. Če si ti predstavnik desnice se nimamo mi levi kaj sikirat za volitve.

 • Sašo

  Populistična bedarija pred volitvami . Vsak se odloča sam kaj bo počel v življenju , nisi se rodil s tem da si gasilec . Se strinjam da plače ne bi smele biti pod tisočaka, ampak pretiravat pa ni treba . Kaj pa zdravniki ki v Sloveniji rešijo denimo nekaj deset življenj dnevno, potem bi njih tudi mogli tretirat kot svete rešitelje . Ne, to je poklic ki si ga izbral , ne moreš ga postavljat nad ostale .

 • BOG I HRVATI ali BOGI HRVATI

  To je pa lepo od SDS

 • cosmosjasnovidec

  Gasilci,reševalci ter vojaki si zaslužijo plače kot se spodobi,ker se le na njih lahko folk zanese.
  Gasilci vedno najebejo najbolj potem pa tudi vojaki kateri gredo na poplavljena ter ostala območja reševalci so pa tako ali tako nenehno v akciji.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • jovan jovan

   Mt5,3

 • jovan jovan

  Tako ali drugače so življenjsko ogroženi tudi drugi delavci. V nekaterih panogah vsak dan. Ko je bil ivan na oblasti, mu je dol viselo za gasilce. Takrat je davčno razbremenil najbogatejše in z ZUJFom udaril tudi po gasilcih. Se vidi da bodo volitve in sekti pada rejting . Populisti!

 • žogica

  Tale populistična bombica, pa ne bo užgala.

  • McBobo

   Kaj pa če je vse res?

 • aligator

  Stranka SDS se bo morala najprej losat velikega vodje, saj v nasprotnem primeru bo zopet lahko le rajala ob nizkem rezultatu, kot je že vajena…..

 • macon

  Jebite se z zakonom o gasilstvu in novimi izjemami, VSEM JE TREBA ZNIŽATI OBREMENITVE NA PLAČE!!!!!! DDV DOL, DOHODNINSKI PRAGOVI GOR, SPLOŠNA OLAJŠAVA GOR!!!!

  Kurc pa taka desnica, to so socialistične fore!!!!!!!

 • “Stranka SDS bi gasilcem, ki ob naravnih nesrečah tvegajo življenja, z zakonom dvignila plače in uvedla davčne olajšave”

  Čudi me da tega niso že prej, 2x so že bili na vladi.

  .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!