fbpx

Strel v koleno levičarskih strategov: Razsuvajo DeSUS, odcepili bodo pa zgolj levičarje!

Foto: STA

Levičarski strategi razsuvajo DeSUS, da bi počila vlada, presenetilo jih pa bo, ko bodo iz DeSUS-a odcepili zgolj levičarje, ki vladi škode ne morejo naredit, DeSUS pa bo postal za vedno desničarska stranka,” je izjava dneva nekdanjega novinarja in ekonomista Borisa Megliča po izboru uredništva Nova24TV.

Sprva so se lotili SMC, vendar jim ni uspelo, sedaj so se določene sile z leve spravile tudi na stranko DeSUS, ki jo želijo z notranji spori in intrigami spraviti iz desno-sredinske koalicije ter sestaviti novo levo vlado.

Zadnje dneve osrednji mediji veliko časa namenijo “problemom” znotraj stranke DeSUS in sicer preko določenih vplivnih članov ali pa preko pokrajinskih odborov. Začelo se je sicer že ob padcu Šarčeve vlade in pogovorih predsednice Aleksandre Pivec z novim mandatarjem Janezom Janšo, ko so ji neznanci grozili s smrtjo in ji pred avtomobilom puščali svarilna sporočila.

Strel v koleno levičarskih strategov
Nato pa ljubljanski pokrajinski odbor, ki je sprejemal nezakonite sklepe, izpostavili so se Ivo Vajgl, Primož Heinz, Zlatko Ficko … V glavnem maščevalneži, ki so bili zaradi sporne preteklosti odstavljeni s položajev in ubogljivi ljudje brez hrbtenice, do zadnjega lojalni izrojeni tranzicijski levici. Vse več se zato govori celo o razdoru stranke, ki bi razpadla na dva dela, kar je tudi končni cilj globoke države. Toda bi z izstopom nekaterih članov res prišlo do razpada? Nekdanji novinar Portal Plusa Boris Meglič meni da ne, saj bi iz DeSUS-a odcepili zgolj levičarje – DeSUS pa bi tako postal za vedno desna stranka. Levičarski strategi bi tako desnici naredili veliko uslugo.

Sara Kovač