fbpx

Strokovnjak za govorico telesa razkriva, da novopečeni poslanec SD Gregor Židan prikriva svoje nečednosti

Grega Židan. (Foto: Nova24TV)

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant in novopečeni poslanec Socialnih demokratih Gregor Židan se ne znajde nič kaj prepričljivo pred televizijskimi kamerami v vlogi poslanca. “Nastop Gregorja Židana je zagotovo eden slabših poslanskih ‘zagovorov’ v zgodovini Slovenije,” je njegov nastop pred kamerami komentiral strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič.

Sveža poslanska okrepitev stranke SD Gregor Židan se po govorici telesa ni zanesljivo zagovarjal pred očitki, da so mu v zameno za prestop Socialni demokrati ponujali 400 tisoč evrov in službo pri Nogometni zvezi Slovenije. Po mnenju strokovnjaka za govorico telesa Edvarda Kadiča je Židan imel neprimerno tremo, ki jo je izražal z neprestanim zibanjem. S svojimi grimasami je njegova govorica telesa izražala, da prikriva dejstva, a jih ne sme deliti z javnostjo. “Nasvet: ali trenerja nastopanja ali pisna izjava. Groza,” je svoje misli strnil Kadič.

Poslanec Gregor Židan se je odločil, da bo sledil svojemu nekdanjemu poslanskemu kolegu Janiju Möderndorferju in prestopil v eno izmed strank opozicije. Njegovo namero je že v petek, 15. maja 2020, neuradno razkril novinar Miha Orešnik, ki je razkril njegov prestop k Socialnim demokratom. Ob tem pa lahko zapišemo, da je prav srčna izbranka enega izmed članov SD in novinarka 24ur Suzana Perman prva pohitela z javno obrambo nastopa Gregorja Židana.

https://twitter.com/edvardkadic/status/1263470512715501569

Poslovne težave, ilegalne stavnice in sanjska ponudba, ki je ne moreš zavrniti, vse to je Gregor Židan
Gregor Židan je bil malo opazen poslanec v Državnem zboru. Veliko Slovencev si ga je zapomnilo po njegovi nogometni karieri, veliko manj pa po tem, da opravlja delo izbranca ljudstva. A ob svojem prestopu so se razkrile manj prijetne informacije o njem. Tako smo poročali o njegovih finančnih težavah v podjetjih Kapodol in Gregorino. Po podatkih Erarja je njegovo podjetje Gregorino dobilo 77 tisoč evrov, večina sredstev pa je prejel v času Cerarjeve in Šarčeve vlade. Tako so slovenski davkoplačevalci Židanu namenili od septembra 2016 do marca 2020 dobrih 70 tisoč evrov. Njegove usluge so potrebovali predvsem študentje, saj je Študentska organizacija v Ljubljani daleč največjih državni financer Židanovega podjetja.

V oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič razkril, da naj bi se bivši nogometaš Maribora, zagrebškega Dinama in ljubljanske Olimpije zapletel v nameščanje nogometnih tekem v nelegalnih stavnicah. V preteklosti je slovenska javnost izvedela mnogo nečednih potez bivših slovenskih nogometnih reprezentantov, ki so prav z nameščanjem tekem pokrivali svoje finančne težave.

Boris Tomašič pa je predstavil, da je nogometaš Židan strokovnjak za ilegalne stavnice, kjer lahko staviš pol milijona evrov. “Stavil je pol milijona na ilegalnih stavnicah. Vložil denar v ilegalno stavnico in ni vedel, da je ilegalna. Gregor Židan, čestitam za prestop, saj ste nogometaš. Nogometaši ste navajeni na prestope. Moramo samo še ugotovit, koliko je Odlazek plačal za prestop,” je v komičnem tonu na račun novopečenega poslanca, nogometaša in strokovnjaka za športne stave zaključil Tomašič.

Gregor Židan se je po besedah poslancev SMC in predsednika stranke Zdravka Počivalška pohvalil, da je dobil sanjsko ponudbo. Njegovo sanjsko ponudbo je razkril Požareport, ki je svežemu članu Socialnih demokratih v članku očital, da je prejel 400 tisoč evrov ter službo na Nogometni zvezi Slovenije po koncu poslanskega mandata. Vse podrobnosti prestopa pa sta uredila vodja poslanske skupine SD Matjaž Han in medijski smetarski tajkun Martin Odlazek, ki bi naj bil finančni sponzor prestopa.

Slovenski medijski mogul Martin Odlazek (vir Youtube)

Slovenski medijski mogul Martin Odlazek bi naj bil v ozadju prestopa poslanca Grege Židana k Socialnim demokratom. (Foto: vir Youtube)

Grega Židan že ve, da bodo prihajajoči zmagovalci parlamentarnih volitev Židanovi Socialni demokrati
Židan je na te očitke odgovoril sila neprepričljivo in povedal, da je z besedno zvezo “sanjska ponudba” mislil na prihajajočo zmago Socialnih demokratov na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Vendar, njegova telesna govorica je razkrila vse kaj drugega …

Podatki aplikacije ERAR za podjetje Gregorino poslanca Grege Židana. (Foto: Erar)

Luka Perš