fbpx

[Video] Strokovnjak za varnost Kopše: Obstaja resna verjetnost, da storilec groženj poseduje orožje!

Varnostni poznavalec Davorin Kopše.

To izkazuje resno verjetnost, da tovrstno orožje tudi poseduje,” je nekdanji policist in strokovnjak za varnost Davorin Kopše izrazil zaskrbljenost anonimnega pošiljatelja, ki je predsedniku vlade Janezu Janši ter podpredsedniku poslal grozilno pismo s priloženimi naboji.

Predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta spet prejela grožnje s smrtjo. Očitno gre v obeh primerih za istega storilca. Grožnje naj bi prišle do njiju po pošti že v petek, v pisemski pošiljki jima storilec grozi z likvidacijo, priložena sta bila naboja večjega kalibra. Primer preiskuje policija.

Kot je razvidno iz fotogradiva, ki smo ga dobili v uredništvo, je bil naboj skupaj z besedilom poslan v ovojnicah na domača naslova tako Janeza Janše kot Mateja Tonina. Zanimivo je, da so se pri Toninu nekoliko bolj potrudili z dolžino besedila, obljubljajo pa mu likvidacijo. Pri premierju Janši je bila dodana fotografija njegove družine.

Obstaja velika verjetnost, da anonimnež poseduje orožje
Nekdanji policist, sicer pa varnostni strokovnjak in sodelavec Demokracije in Nova24TV Davorin Kopše je v posebnem videoposnetku izrazil veliko zaskrbljenosti zaradi groženj. Kot je dejal, priložen naboj za strelno orožje pomeni, da obstaja velika verjetnost, da pošiljatelj tudi poseduje to orožje. Ker gre za anonimnega pisca, ne vemo, koliko časa v sebi že generira jezo in sovraštvo ter koliko mu manjka, da bo skušal realizirati svoje grožnje.

Kopše je apeliral na policijo, da mora tokrat napeti vse sile, da izsledi storilca. Prav tako na celotno politiko, da obsodi dejanja groženj s smrtjo.

C. R.