Strokovnjakinja za šolstvo Mojca Škrinjar glede afere Kengurujčki opozarja, da mainstream mediji s poročanjem ustvarjajo nek vtis, da je šlo za zasebni vrtec, kar pa meče črno piko na vse zasebne vrtce!

Foto: iStock/STA

Nedavno je javnost razburila novica o tem, da je v ljubljanskem zasebnem zavodu za varstvo otrok Kengurujčki prihajalo do surovega in skrajno neprimernega vedenja do malčkov (od povijanja teh v rjuhe, da ne bi jokali, do prisilnega hranjenja). Ob vsem tem pa je zanimivo, da še danes ni znano, kdo je lastnica zavoda, izbrisna pa je bila tudi stran zavoda. Strokovnjakinja za šolstvo in nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje Mojca Škrinjar glede poročanja RTVS in uporabe besedne zveze “zasebni vrtec” opozarja, da gre za nonšalantno uporabo besedne zveze, saj v tem primeru ni šlo za zasebni vrtec, s tem pa očitno želijo vreči črno piko na vse zasebne vrtce. Ob vsem tem se poraja vprašanje, če je morda v aferi Kengurujčki prišlo do načrtne diverzije proti zasebnim vrtcem in šolam, ni pa še povsem jasno, ali je v to vpletena lastnica vrtca ali se je to dogajalo za njenim hrbtom. Več bo seveda znano, ko bodo znana imena in priimki krivcev. 

“Najlažje je sedaj to, da novinarji celo javne RTV SLO nonšalantno hitro uporabljajo besedno zvezo zasebni vrtci,” poudarja Škrinjarjeva. “To ni bil zasebni vrtec, kar smo videli v primeru Kengurujčki. Tukaj je šlo za garažo za otroke, za odložiti otroke. Vse to je bilo na črno. Imam občutek, da se z nonšalantnim poročanjem, morda celo namerno površnim poročanjem, ustvarja nek vtis, da je šlo za zasebni vrtec, kar pa meče črno piko na vse zasebne vrtce.”

V javnem vrtcu ni dovolj mest na voljo
Bistvena zadeva tega problema v Ljubljani po besedah Škrinjarjeve je, da ni dovolj mest v javnem vrtcu. “Zlasti je naval na prvo starostno obdobje 1-3 let, teh kapacitet pa Ljubljana ne omogoča. Moram reči, da je bil v zadnjem obdobju viden nekakšen napredek, a ne zadosten. Župan Zoran Janković se hvali, da je 92 odstotkov otrok vključenih, kar je sicer velik odstotek v Sloveniji, a to se tudi za prestolnico pričakuje. Na kmetih boste našli več ljudi doma, zato si sorodniki lahko razdelijo varstvo otroka, v prestolnici, kjer so ljudje po službah, to pač ni mogoče.”

Mojca Škrinjar (Foto: STA)

Gre za poskus zlorabe besede “zasebno”
Škrinjarjeva poudarja, da nedvomno na žalost opaža poskus zlorabe besede zasebno. “Govori se o vrtcih, to poroča javna RTV SLO, govori se o zasebnosti. V tem konkretnem primeru pa ne gre uporabljati sintagme zasebni vrtci. V zakonodaji imamo opredeljene javne vrtce, ki jih financirajo občine in tudi starši, in zasebne vrtce, ki jih v večji meri financirajo starši, tisti del, ki jih financirajo občine, je 85 procentov cene, ki bi jo sicer financirali v javnem vrtcu. Imamo tudi institut varuha predšolskih otrok, ki smo ga v zakon uvedli z namenom, da se prepreči varovanje otrok na črno. To pomeni, da ima lahko kateri koli zasebnik, ki ima ustrezne prostore za varovanje doma, ki jih pregleda ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Človek, ki hoče izvajati dejavnost zasebnega varuha predšolskih otrok na domu, potrebuje ustrezno izobrazbo (srednješolsko), potrebuje usposabljanje, biti mora registriran v registru ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ni dovolj, da ima espe ali zavod, s čimer upravičuje poslovni del, potrebuje tudi dovoljenje ministrstva, izpolnjevati pa pogoj, da v zadnjem obdobju ni bil kaznovan, še posebej na področju dela z otroki,” poudarja Škrinjarjeva.

Foto: iStock

Ob vsem tem se poraja vprašanje, če je morda v aferi Kengurujčki, prišlo do načrtne diverzije proti zasebnim vrtcem in šolam, ni pa še povsem jasno, ali je v to vpletena lastnica vrtca ali se je to dogajalo za njenim hrbtom. Več bo seveda znano, ko bodo znana imena in priimki krivcev. Težko pa se je znebiti vtisa, da so se po pogromu nad podjetniki sedaj na tnalu mainstream medijev znašli maloštevilni zasebni vzgojni in izobraževalni zavodi. Ti se namreč nadejajo, da bo afera z vrtcem Kengurujčki sprožila splošno medijsko gonjo proti zasebnim zavodom, vendar ne zgolj na področju varstva otrok, ampak tudi šolskih ustanov. Ob tem pa je potrebno poudariti, da je minilo že kar štiri leta od odločbe ustavnega sodišča o financiranju zasebnih osnovnih šol, nova vladna koalicija pa v zvezi s tem ni podala nobenih zagotovil, da bo to upoštevala.

H. M.

 • rubec

  Na vrtec imam lepe spomine. Kuharica je vedela, da sem med otroci najhitreje potegnil pištolo in sem zaradi tega veljal za prvega kavbojca. Ko smo imeli palačinke, mi je naskrivaj vedno samo meni dala še dve za po poti domov, za vsak žep po eno. Ko je mamica videla, da imam žepe polne marmelade, je sezula copat in me namahala. Pol sem jo s palačinko dvakrat ustrelil in šel v kot za ene deset minut. Mogoče celo več, ampak takrat še nisem znal gledati na uro. Bohve če smo takrat doma sploh imeli uro.

  • Mojca pokraculja

   Hahaha, si me spravil v dobro voljo. Pojedel pištolo in polizal varžet !

  • Amerikanc

   Upornik za vedno. Taki smo ta`pravi.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Kašen bednik, morate biti, da svoje otroške zgodbe, delite na Novi24TV! :)

   PS: Pathetic and lame! :)

   • Steiermark

    Ti svojih “otroških zgodb”, ki so pa najbrž povezane z titovim pionirčkovanjem, neboš delil na novi 24 tv, ker je to “skrivnost” ki jo ex titovi pionirčki, ljubosumno čuvate – vendar se skriti nemorete, ker se izdajate na vsakem koraku……

  • Steiermark

   rubec, ti si car!

   • rubec

    Hvala. Ti pa carica.

 • Simon Novak

  A Škrinjarjeva pa je vaša?

  • Andrej

   Tiho bodi, da te ne bodo v Kengurujčka poslali. Čisto tiho. Delaj se, da ne obstajaš.

   • Simon Novak

    Eh, Andrejček, če bi ti vsaj enkrat ubogal svoje nasvete

    • Andrej

     Sem poskusil, če si se morda kaj poboljšal, pa vidim, da ti gre še vedno na slabše. -> IGNORE.

     • Simon Novak

      Pa nisi mi odgovoril, če je Škrinjarjeva vaša, Andrejček, pa očitno je, če jo imenujete STROKOVNJAKINJA ZA ŠOLSTVO

 • Andrej

  Delali na črno, račune izdajali na črno, plačevali na črno, varovali na črno…. Vse to so vedeli vsi tam udeleženi, razen dacarjev. Njim pa ni treba vedet, ker v vsakem primeru dobijo plačo, ali koga najdejo ali ne.

  Pa nekam ČRNO je na tej sončni strani Alp.

  • Simon Novak

   Za đešnjake črno od sestave vlade dalje, Andrejček

  • bubamara

   To je slovenska kultura. Vse na črno. Druga Švica? Japajade.

   • Simon Novak

    Malo nam je manjkalo, pa so levi in đesni kradli kot srake

    • bubamara

     Levi in desni SLOVENCI.

     • Simon Novak

      Da.

 • BlackOpsSystem

  Država je pa davke jim poberala….zato so jim pa čez prste gledal.

  • Simon Novak

   Vidiš, da veš

   • BlackOpsSystem

    sm tvojo mamo vprašal….ko je imela polna usta….pejd jo vprašat, če neverjameš!!!

    • Simon Novak

     Verjamem ti, seveda, kot verjamem vsem zahojenim đešnjakom

     • BlackOpsSystem

      z đešno sem ti mamo po riti kluftal….ko je imela polna usta….kr pejd jo vprašat, če neverjameš!!!

     • Simon Novak

      Če pa sem ti že enkrat napisal, da ti verjamem, ne vem, zakaj je treba zahojenim đešnjakom vedno dvakrat odgovarjati eno in isto…oz. vem

     • BlackOpsSystem

      zato, ker čutim, da mi neverjameš…..zato ti pravim….pojdi mamo vprašat!!!

     • Simon Novak

      Čutiš ti kaj drugega, ha ha ha

     • BlackOpsSystem

      ja, mamo vprašaj, pa ti bo ona povedala!!!

     • Simon Novak

      Bom, papiga

     • Nocoment20.04

      a ga cutš

 • Franc Šink

  Tako se vzgajajo komunisti in sovražniki. Še tega si niso enotni kako vzgajati !!

 • Franjo Trojner

  Luknjasta zakonodaja in nikakršen nadzor s strani pristojnih organov sta glavna vzroka, da gre v naši državi skoraj vse narobe!
  Nobenega reda ni, za kar je odgovorna vlada, ministri, lokalna/občinska oblast, torej je znova zatajila izvršna veja oblasti, kakor tudi zakonodajna DZ, ker ne sprejema kvalitetnih zakonov in pravosodna, ker ni politično nepristranska in kot tašna ni zmožna obsoditi tolovajev vseh vrst.
  Levičarji, ki ste tudi v novi samostojni in baje demokratični državi non stop na oblasti, se odkrito vprašajte, kaj vse počnete narobe, da je naša država vse bolj v razsulu in vsak dan vaše vladavine bolj oddaljena od našega tako željenega ideala Švice?

 • Miccy

  Seveda gre za zseben vrtec, ki za povrh ni imel ustreznih dovoljenj. Zakaj ustrezne institucije niso pravočasno reagirale na pojav vrtca, ki je ponujal svoje storitve brez koncesije in brez nadzora, je pravo vprašanje.

  • Slovencsm

   Torej ni šlo za zasebni vrtec. Zasebni vrtec je tedaj, ko nekdo registrira dejavnost in dobi dovoljenje od inšpektorata. Enako velja za vse ostale ustanove. Oni so mogoče poskušali ustanoviti zasebni vrtec ampak to ni isto.

   • Miccy

    Še kako je šlo za zaseben vrtec, ki je posloval brez ustreznih dovoljenj in koncesije. Poleg tega, pristojni inšpektorat NE podeljuje nobenih dovoljenj. Ima pa možnost nadzora. Če ni šlo za zaseben vrtec, koga naj potlej inšpektorat nadzoruje in eventuelno izreče globo v prekrškovnem postopku oz. ugotavlja druge kršitve, zavoljo katerih lahko predlaga uvedbo sodnih postopkov ali pred zadevo drugim pristojnim organom?

    Sier pa, mačka zacvili, ko ji stopiš na rep. Zakaj se desna opcija in njeni nekdanji funkcionarji na pristojnem ministrstvu tako trudijo prikazati, da ni šlo za vrtec? Eh…

    • Slovencsm

     Mici, ni slo za noben vrtec. Niso sploh imeli uporabnega dovoljenja prav tako pa ne potrjenega programa predsolske vzgoje ki ga mora ometi vsak vrtec. V bistvu je slo za varstvo. Problem je v tem ker nekateri mediji zavajajo, da so privat vrtci zato problem.

  • SIMON ROZIC

   Oh , se spomnim časov, ko so oficirske babe čuvale
   “djecu” kuči i pile kafu…a dete u usranim pelenima poo
   ceo dan….A cena : na mesec do 300 DM (brez računa)
   + hrana+ plenice.
   Se prav nič ne spomnim, da bi se kdo pritožil na kakšen
   SZDL ali kakšno socialno službo, saj debelorite babe niso
   imele veliko posluha do mamic v stiski…in država tudi ne!
   Splav je bil prepovedan, i.t.d. i.t.d-
   In nehajte s tem socialnim socializmom, ki ga nikoli , nikoli
   ni bilo ! .

 • Capi

  Obsojanja vredno kar se je dogajalo v tem vrtcu, vendar spet gonja proti zasebni “branži”, po drugi strani pa vsepovsod javna TV predvolilna kampanja za Jankovića, ki se na veliko hvali z javnimi vrtci po LJ……..

  • Amerikanc

   Ja res. In poleg Zokita je stala in ga zagovarjala, še ena od “farmacevtk”. Tako se jim samo reče !

 • Grog

  ” To ni bil zasebni vrtec, kar smo videli v primeru Kengurujčki. Tukaj je šlo za garažo za otroke, za odložiti otroke. ”

  Hahaha kaj vse si boste se izmislili ;) Itak da je slo za zasebni vrtec ;)

  • Anton

   Ja tunnek pa nacjonalizirajte tisti garažo

 • Nocoment20.04

  Mojca Skrinjar strokovnakinja, ki celo zivlenje dela v javno- drzavnem sektorju z odlicno placo…svoje otroke bi pa dala v najdrazje zasebno varstvo

  • SIMON ROZIC

   Seveda, Jankovićev vrtec….( na magistrat)

 • Amerikanc

  Samo da ne bo nazadnje tako, kot je bilo v primeru “Zimmerman”, ko je primorska plačanka, pribila na pranger priznanega strokovnjaka. Kar jo bo, kot kaže, drago koštalo. Zadnje čase se ji je pokvarjeni partijski kljun precej povesil.

 • Amerikanc

  In vse to se je dogajalo v “najlepšem” mestu na Svetu ? Zoki, Zoki,…poštimati znaš samo mestno redarstvo, od koder ti tečejo bajne pare u đep.

 • Nocoment20.04

  Smrduharja Jankovica je treba pa vprasat v katerem zajebano dragem zasebnem vrtcu ima vnuke

  • Jože

   Kaj te pa to briga

   • Nocoment20.04

    verjetn jih nima v javnem vrtcu.

    • SIMON ROZIC

     On jih ima zastonj v javnem vrtcu!

     • Nocoment20.04

      hehe. dobra

 • Anton

  Raje vidim da mi otroka pretepajo kot da ga bi dal v socjalistični vrtec.

  • Nocoment20.04

   ti nimas otrok

  • večni srb

   Otroci ti ne bodo nikoli odpustili tega.

  • Jože

   A so te farji tako učili.
   Jas imam na Socialistični vrtec zelo lepe spomine.
   Ti ga pa lahko daš farjem ka ti ga bodo vzgajali v idiota.
   lp
   Joško

  • Osti jarej

   ….kreten zahojen

   • Anton

    Vem, hvala.

 • večni srb

  Kaj ni šlo za zasebni vrtec, anarhija vlada pri nas, zasebni, državni,… to nima veze, narod je gnil, nihče in nikjer nismo varni pred skorumpiranimi debili, ki jih podpira fašistični državni aparat.

  Kdor misli, da obstaja nek čudežni filter, ki bo ločil dobre od slabih ljudi, je navaden zarukan idiot.

  • SIMON ROZIC

   Poglej , Kengurujčki, ki niso vrtec so samo performans
   bodočega otroškega življenja v bodoči Sloveski Koreji!
   To je zdaj moderno in ko sem gledal obilno ozadje varuške,
   sem se takoj zavedel, da je dobro hranjena leva kengurujka!

 • večni srb

  Edina zaščita za otroke in pravzaprav tudi za vse ostalo smo civilni državljani, ne glede na zasebno ali javno naravo inštitucij, edino civilisti lahko objektivno ocenimo stanje in kakovost storitev, ki jih uporabljamo zase in za svoje družine.
  A kaj nam to pomaga, če je pa cel fašistični aparat popolnoma zgnil, nimaš kam prijaviti, lahko samo takoj vzameš otroka in bežiš, hvaležen, da se mu ni zgodilo nič hujšega, ker proti priviligiranim avtoritetam itak ne moremo nič.

 • .. nek vtis, da je šlo za zasebni vrtec?
  To JE zasebni vrtec.

  Niso pa vsi isti.

  • xtc

   Ni nobeden zasebni vrtec BEBO-ravno to ti Škrinjarjeva razlaga-zadeva nima nobenih dovoljenj in je DELALA NA ČRNO-torej NELEGALNO.

   • Je bil državni vrtec? Ne, to je zasebni vrtec, pa še ta brez urejenih papirjev.

    • xtc

     Torej NI vrtec teslo ,če nima dovoljenj-je le zadeva ,ki je poslovala NA ČRNO.

     • Zasebni vrtec, brez urejenih dokumentov.
      Starši niso vozili otrok v knjižnico, ampak v vrtec, zasebni vrtec.
      Bo počasi?

     • xtc

      Narobe-Zavod ni registriran kot vrtec,gre za navaden fuš,papirji so izdani za nekaj drugeg ne vrtec.

     • SIMON ROZIC

      …kot v rajnkih cajtih socializma, ko so se oficirske
      babe ukvarjale z “čuvanjem dece” pile kavo in kadile,
      otroci pa so se valjali v lastnem dreku in scalini v
      plenicah, ki si jih poleg hrane moral prinesti s sabo!
      Zdaj pa nehaj s temo, ki je ne poznaš!

     • Da, zasebni vrtec, ki je delal na črno. Ni bil državni vrtec, to je 100%.

     • xtc

      Todi zaseben ne,ker ni imel papirjev-pačpa zadeva,ki je poslovala na črno,kako je lahko in kje so inšpekcije pa jepravo vprašanje-kolikor je znano zavod nima registracije z vrtec-torej zavsajaš.

     • Zasebni vrtec, državni ni bil, ‘ziher’ ne.

 • Stric iz ozadja

  Ali znate brati? Saj je bilo v clanku lepo napisano:
  Na ministrstvu so pojasnili še, da je bila na naslovu, na katerem je svoje delovanje oglaševal zasebni zavod Kengurujčki, v register varuhov z odločbo dne 7. 4. 2015 vpisana oseba – varuh predšolskih otrok. Tudi oni so opozorili, da ni šlo za zasebni vrtec, temveč za varuha, ki samostojno opravlja dejavnost varstva otrok (kot s. p.). “V postopku je oseba izkazala izpolnjevanje vseh pogojev, zato je bila tudi vpisana v register varuhov,” so dodali

  http://www.rtvslo.si/crna-kronika/surovo-ravnanje-v-zasebnem-zavodu-za-varstvo-otrok/467770

 • xtc

  Torej zadeva je malce čudna ,Zavod ni imel nikakršnih dovoljen,ni bilo inšpekcij ni bilo nikogar in posloval je kao “legalno”,pa kdo ima koga za norca torej ali je bila legalno pravno Zavod-ZASEBNI VRTEC ali ne pod kaj je registriran.
  Drugo pa je kako je možno ,da je “Zasebni Vrtec” posloval mimo vednosti tako Fursa,kot inšprkcijskih služb torej,kje so državni organi,ki bi to kontrolirali in preprečili-zadeva hudo smrdi.

  • dež

   Eno je vrtec, ki je lahko državni ali privatni, “Varuh predšolskih otrok”, ki lahko varuje skupino do 6 predšolskih otrok, kot je šlo v tem primeru, je pa nekaj čisto drugega.

   • xtc

    Zakaj poten vreščanje o vrtcu.če to ni?
    In ne glede na status so verjetno inšpekcije nuja.
    A se ti ne zdi vse skupaj malce čudno?

    • dež

     Saj veš, vzgoja in izobraževanje + privat, je za levake zelo priročna tema za napihovanje in potenciranje problema. Da raja ne opazi, kakšno katastrofalno vlado imamo, da je PV opravilno nesposoben in kakšni idioti dobivajo mesta ministrov ter državnih sekretarjev.
     Imamo policijo in inšpekcijo, ki naj zadevo preiščeta, ukrepata ter nato obvestita javnost. Tu se strinjam z ministrom, ki je rekel, da upa da se kaj takšnega ne bo nikoli več ponovilo. Pričakoval bi tudi, da javno objavijo ime in priimek varuhinje, če se je z otroci tako grozovito ravnalo.
     Grem pa jutri k hčeri, ki je vzgojiteljica v (državnem) vrtcu, na kosilo in bom zagotovo izvedel vse in še več v zvezi s to zadevo.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Smrt Janšizmu, Sloboda narodu! :)

  PS: Jebem vam…… Vsi vemo, kaj. :)

  • stajerc5

   Ja, sloserja, kumrovskega brezprstnega ruseka, pedofila, morilca in najvecjega prasca yuge ter tvoja najljubsa fantazija za drkanje!!!

   • Slovenc

    Kolikor vem se je njegovmu idolu tvoj idol prikanjal kot bogu ter mu poljubljal noge kot gospodarju…

  • Olga2345

   Smrt kucanizmu, komunizmu in udbomafiji!

 • Morala

  To je gnusno kar se je dogajalo v tem vrtcu! Ne glede javno ali zasebno – kriva je država, inšpektorji, FURS, davčni organ,predvsem pa prejšnje varuhinje (ker so bile tiho, in tu ne sprejmem nikakršnih izgovorov, da je šlo za zastraševanje) in na koncu sami starši (vsaka sprememba pri otroku in plačevanje na roko, bi se moral staršem prižgati alarm)!

 • O’Brien

  Namen je jasen: ukinimo vse zasebno. Tudi zasebna lastnina pride kmalu na vrsto.

  • Slovenc

   Ah dej ne nabijaj…

   • stajerc5

    Vseeno cigav je, ampak ima prav in dobro nabija!
    Ops, sem skoraj pozabil: I ja te nabijem na k…c!

 • Slovenc

  Slo je za zasebno ustanovo tako , da je poudarek besede “zaseben” kar pravilno uporabljen kot svarilo starsev, da se v zasebnih ustanovah dogaja veliko neprijetnih stvari posebej ljudem, ki so se nezmozni braniti(otroci in starostniki). Kaj vas je crnosrajcniske kapitaliste strah meni ni jasno..

  • dež

   Še dobro, da je Pediatrična klinika UKC državna.
   Mimogrede, cel kup državnih uslužbencev ima popoldanski s.p. ali d.o.o.. Tisto je vse privat. Prejšnji PV, Mirko T. Cerar npr., je bil profesor na PF in imel odprta “privatna” s.p. in d.o.o..

   • sodnikisozločinci

    Cerar je proračunski tat, se sše spomnemo njegovih dnevnic.

   • SIMON ROZIC

    In je hodil po državnih vrtcih predavat etiko in moralo,
    pa so se otroci poskrili pod postelje in jogije…
    on je pa zaračunal dvojno pot in izredno trplenje!

  • Olga2345

   Enako se dogaja tudi v javnih ustanovah, samo da so drugače obravnavane in mediji pometajo pod preprogo!

  • O’Brien

   Ja, vrtec Jarše je tud v lublani. Pa tam so tud pretepal. Kaj pa če je problem Ljubljana in premalo vrtcev?????

   • Kosobrin

    Še vedno je premalo vrtcev in preveč trgovskih centrov!

 • Osti jarej

  …šlo je za zasebno varstvo otrok,kar je druga beseda za vrtec,čeprav zaseben…..sedem let se je to varstvo otrok izvajalo in po vsej verjetnosti tudi zlorabe,zdaj se pa vsi posipajo s pepelom in se delajo trapaste…..če bi mojega otroka ,oziroma vnuka,ta baba tako hranila in “umirjala”…bi jo jaz ,osebno umirila vsaj za tri mesece bolnice….

 • kraljica vesolja

  Jst sem pa mislila, da trpijo samo črnski in muslimanski otroci in otroci migrantov. Aja, tud vi Slovenci znate mučit otroke, nemogoče.

  • Black_hawk

   Lastnica je branimira!!!

   • kraljica vesolja

    Lepo pogansko slovensko ime.

   • SIMON ROZIC

    ..ta pa ni naša, de?

  • Novakec1

   Holokavst nad otroci avtohtonih sloovc.

 • Gr Enze

  IN POTEM JANKOVIĆ NEKAJ BLEBETA ON NAJ POGLEDA SEBE IN SVOJE SORODSTVO KAKŠNI SO KAJ PA TISTA FARMACEVTKA PA ŠE PREJ TRGOVKE ??????? ON SE TU NIMA KAJ OGLAŠATI CIGO SRBIJANSKI !

  • Kosobrin

   Hočeš ali nočeš – on je zaenkrat še župan Ljubljane, to se je pa dogajalo sredi Ljubljane.

 • freedomfighter

  A ni privat vrtec ???

 • sodnikisozločinci

  Kaj je socialistični vrtec? Notri daš fantka, ven dobiš punčko in obratno.

 • Olga2345

  To ni bil zasebni vrtec, ampak udbomafijski vrtec, saj so denar dajali starši lastniku kar na roke, kot Kučanu v Elanu!

 • Ježek Teka Teka

  Najbolj, da cerku organizira varstvo malčkov za celotno posamezno regijo in bo vse ok, pa to …

 • Novakec1

  V zakonodajno pravno urejeni demokratični državi je to normalno, Amen.
  Drugače pa eno samo sprenevedanje “odgovornih”

 • domovina mili dom

  Na vsak način hočejo Venezuelci ukiniti vse zasebno. Zato bodo širili fakenews. Zato krat 2 po njih.

 • xtc

  Proslušajet Komonista Pikala Javne ustanove so najboljše inmajo preverjen kader.
  Ja imajo preverjen kader od komunistiov.
  Še vedno pa so vsi komunisti tiho,ko se jih vpraša kje so inšpekcije ,kaj so počele in kako je zavod lahko vršil dejavnost za katera ni imel dovoljenj?
  Samo derejo se o JS looserjih.

 • xtc

  Sicer pa pomemben dan danes prvi iz po krivem zaprtih iz patrije je dovil0,8 miljona EUR odškodnine,upam ,da JJ in ostali pokasirajo vsaj par miljonov,da bodo leve ovce plačale in upam ,da nato ne bodo blejale ,da gre za nezakonito pridobljeno premoženje BBEEEEEEEEEEEEEEEEE

 • hribovc

  me prov zanima, kere otroke zdej bl mora tlač’, a te iz kengurujčka, a une k so se moral’ z mafijankovićem fotkat ???

  • SIMON ROZIC

   Une od mafijoza , de?

 • Krtača 20

  Kjer se pojavijo desni s svojimi “zasebnimi” forami je zmer sama pizdarija. Pol pa samo jokanje kako so levi nefer.

 • Mimi

  Evo to pa je posledica privazacije vrtcev. Te lahko zdaj fura vsak brez potrebne izobrazbe. Bravo desnica super delate.

  • O’Brien

   Poguglaj vrtec jarše vzgojiteljica pretepala. Ukrep: prestavili so jo v drugo enoto. V Jankovićem javnem vrtcu niso varne niti mamice.

 • Kosobrin

  Saj so povedali, to ni bil vrtec ampak samo varstvo otrok. Varstvo brez kančka sočutja do ljudi – nebogljenih malčkov!

 • rebula7

  OTROSKA ZIVLJENJA V TEJ USTANOVI SO ZA VECNO UNICENA .OBRNILI SMO SE NA SLOVENSKO POLICIJO ZADNJI STEBER POSTENOSTI DOBROTE PROPADLEGA SISTEMA SLOVENIJE KUCANOVEGA DA SE JIH KAZNUJE CEPRAV JE NAZALOST V TEJ BOLANEM SISTEMU ZAL ZA OTROKE PREPOZNO.SRCNO UPAMO DA JIH BO SODISCE SLOVENIJE OBSODILO NA DOZIVLJENSKI ZAPOR .ZA TAKSNA DEJANJA OPRAVICILA NI.

 • rebula7

  PRAVILNO JE DA MEDIJI OZAVESCAJO NAZALOST TO NI OSAMLJEN PRIMER ZAGOTOVO NE.HVALA MEDIJEM DA OZAVESCAJO O TAKSNIH PRIMERIH CEPRAV JE NAZALOST ZA OTROKE V TAKSNIH USTANOVAH PEKLA PREPOZNO

 • BlackOpsSystem

  In kje je bila ta stokovnakinja do sedaj??? Kaj je delala???? A k u parlamentu, pod mizo si renome rihtala???!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!