fbpx

“Strpni” Domen Savič po obračunavanju z Nova24TV z grobimi besedami nad Žigo Turka!

Domen Savič (vir: STA)

Preko družabnih omrežij se je vnovič oglasil skrajni levičar Domen Savič, ki je nekdaj zasedal mesto programskega svetnika RTV Slovenija. Očitno pa njegovih misli ne zaposluje le obsedenost z Nova24TV, saj se je ta tokrat obregnil ob ponedeljkovo konferenco stranke SD z naslovom Dvig kulture dialoga, konkretneje ob enega izmed gostov. Seveda ga niso zmotili poslanec Milan Brglez, Tanja Fajon, Andreja Katič, Nina Peršak in Jernej Pikalo, ampak Žiga Turk, ki je bil v času druge Janševe vlade minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Na Facebooku je Savič poleg objavljene novice o konferenci v svojem slogu zapisal: “Dragi Socialni demokrati, z vsem dolžnim spoštovanjem – pejte v kur** z dajanjem javne besede človeku, ki reče, da ‘besede ne ubijajo’ in da ‘kar ne ubije, jača’. Res. PEJTE. V. KUR**.”

https://twitter.com/ZigaTurk/status/1072244804719923201

Saviča so zmotile besede Žige Turka, ki je izpostavil, da “besede ne ubijajo, in kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Če te nekdo z izjavo užali, to še ni razlog za omejevanje svobode govora”. Turk namreč zagovarja stališče, da omejevanje svobode govore in spletna policija nista rešitev. Po njegovem prepričanju omejevanje svoboda govora prav ne bi smelo biti domače stranki SD, saj je bila ta praksa značilna za totalitarne režime.

Savič takšnih besed očitno ne razume, kar pa ni čudno, glede na to, da sam že od začetka septembra redno poziva državno podjetje Telekom Slovenije k prenehanju oglaševanja na Nova24TV. Na našem portalu smo že pisali o pritiskanju Saviča na uredniško politiko medijev, ki so naklonjeni opoziciji, oziroma poskusu finančnega pritiskanja na medije, ki se je sprevrglo v pravo obsedenost, saj je Savič vse od začetka večkrat dnevno prek Twitterja nadlegoval Telekom, v posameznih obdobjih tudi vsakih nekaj sekund!

Foto: STA

Ne skriva nestrpnosti do katoličanov
Dobro znano je dejstvo, da ima Savič skrajno levičarske ideje, namreč, preko družabnega omrežja Twitter s profila Državljan D izraža svoje nestrinjanje z drugače mislečimi. Medtem ko je velik zagovornik idej kulturnega marksizma, istospolno usmerjenih in naseljevanja nezakonitih migrantov, pa je močno sovražen do katoličanov, saj ostro nasprotuje  prenosu svetih maš prek nacionalne televizije ter radia, katoliške vernike pa naziva kar z žaljivko “klerofašisti”.

Ob vsem tem pa je zanimivo: kako je mogoče, da so Saviča kljub nestrpnemu obnašanju povabili na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, kjer je imel predavanje o medijskem aktivizmu, odgovornosti in vlogi posameznika? H gostovanju pri predmetu študentov drugega letnika novinarstva Novinarsko sporočanje I. ga je namreč povabil predavatelj Blaž Petkovič. Glede na to, da je Petkoviču nadrejen Marko Milosavljević, je očitno tudi ta naklonjen Saviču, ni pa zanemarljiv podatek, da tako Petkovič kot tudi Milosavljević delata pri režimskem Večeru, ki je v lasti tajkuna Hakla. Daleč od tega pa je razmišljanje, da sta Saviču na FDV naklonjena le omenjena predavatelja, naklonjena mu je tudi  znana predavateljica in sodelavka Mirovnega inštituta Barbara Rajgelj.

Domen Savič – Državljan D (Foto: FB)

Glede na izrazoslovje Saviča se človek vpraša, kako je mogoče, da so na državni fakulteti gostili takšnega skrajneža? Očitno je namreč, da Saviča svoboda govora ne moti do mere, ko je izraženo njemu blizu, ko pa se z nekom ne strinja, je zgodba povsem drugačna, saj je nasprotnik deležen pogroma in najrazličnejših opazk. Zanimivo pa je, da tako imenovanega “poznavalca medijev” ni zmotilo, da so bili gosti na okrogli mizi v večini iz vrst stranke SD. Ne bi bilo strokovno, če bi bili med gosti tudi strokovnjaki z nasprotne strani, da bi bila konferenca bolj uravnotežena, kar bi posledično omogočilo oblikovanje bolj celostne slike o zadevni tematiki.

H. M.