fbpx

Subtilna sporočila Janje Božič Marolt že kažejo, da globoka država išče novega “Luko Dončića”!

Janja Božič Marolt. (Foto: STA)

Direktorica Mediane Janja Božič Marolt v napovedniku za oddajo Fokus na POP TV že daje subtilna sporočila, ki bi lahko pomenila, da globoka država išče nov politični obraz. “Dlje časa kot bo trajalo do eventuelnih predčasnih volitev, slabše je lahko za sedanjega premierja v odstopu in bolje je za vse eventuelne nove obraze, če bi se pojavili, slabše pa za vse tiste, ki bi jih eventuelne afere odnesle,” modruje Božič Maroltova.

Direktorica Mediane, ki opravlja javnomnenjske ankete in za katere smo večkrat razkrili, da ne merijo, temveč ustvarjajo javno mnenje, je pred današnjo oddajo Fokus na POP TV nakazala, da je dolgotrajno čakanje na predčasne volitve idealno za ustvarjanje novih političnih obrazov ter instant strank.

Produkcija novih obrazov na slovenskem političnem parketu spominja že na proizvodnjo jogurtov v Ljubljanskih mlekarnah. Razlike ni, saj vse poteka po istem scenariju. Med tem časom so na politično prizorišče prišli in večinoma tudi odšli Miro Cerar, Gregor Virant, Marjan Šarec, Igor Šoltes, Zoran Janković

Tranzicijska levica pripravlja novo prevaro?
Ker je Marjan Šarec, čeprav politični amater in ljubljenec medijev ter analitikov, kot je Janja Božič Marolt, odstopil, je s tem tudi prekrižal načrte tranzicijske levice, da bi sestavila novo vlado, saj je priložnost dobila zmagovalka volitev SDS. Da bo tranzicijska levica v primeru morebitnih predčasnih volitev nastopila z novim obrazom ter novo stranko, s katero bi znova stavili na prevaro Slovencev, ni dvoma. Ta bo tisti trenutek, ko se bo podal na volitve dobil tudi izdatno podporo anket in medijev, kot je bilo to vidno pri Šarcu, čeprav ta ni pokazal ničesar vsebinskega, njegovi nastopi so bili nerodni in včasih celo ponižujoči do same politične obrti.

Toda politične analitičarke Janje Božič Marolt to ni motilo, in ga je kljub temu razglasila za “Luko Dončića” slovenske politike, javnomnenjsko priljubljenost pa so mu “nabili” do neba. Koliko je dejansko “vreden” in politično “težak” Šarec, ste lahko videli na lokalnih volitvah, ko LMŠ ni dobila niti enega župana v celi Sloveniji, da mu podpora strmoglavlja, pa si lahko ogledate v zadnji anketi agencije Parsifal.

Luka Perš