Sum korupcije in klientelizma: Minister Poklukar zaposlil člana stranke LMŠ, ki “vleče” plačo – a v službo sploh ne hodi! Medtem pa Šarec nadaljuje z žaljenjem policistov, češ “v jok pa na drevo”?!

Foto: STA/Printscreen

Prišlo je do zaostrovanja odnosov med vlado in policisti ob meji. Sindikat policistov Slovenije namreč brez dlake na jeziku opozarja, da vlada ne ustvarja ustreznih razmer za učinkovito obvladovanje nezakonitih migracij, hkrati pa ta na policiste nedopustno pritiska. V nedavnem intervjuju za portal Pod črto je Šarec policiste grobo užalil, saj je med drugim izjavil, da po njegovo sedaj v policijo prihajajo ljudje, za katere bi bilo bolje, da bi opravljali kakšen drug poklic. 

Predsednik sindikata mag. Kristjan Mlekuš je izjavo Šarca v imenu policistov označil za škandalozno, nemoralno in nedopustno in ob tem dodal, da se v sindikatu sprašujejo, ali se mora tudi on o pravnem redu v Republiki Sloveniji še podučiti. Medtem ko vlada za odpravo kadrovske podhranjenosti policije ni naredila ničesar, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar v kabinetu zaposlil brezposelnega strankarskega kolega Julijana Rupnika, za katerega sindikalisti pravijo, da hodi v Ljubljano le na kolegije. Po besedah Mlekuša gre v primeru zaposlitve Rupnika najmanj za sum korupcije in klientelizma.

Porast števila nezakonitih migrantov slabša varnostno situacijo v državi, opozarjajo v sindikatu in dodajajo, da že zmanjkuje policistov za opravljanje rednih nalog. Na območju z Republiko Italijo imamo po besedah Mlekuša celo enote, ki ne uspejo zagotavljati niti 24-urne pokritosti terena z lastnim kadrom. In sedaj bodo morale te enote dajati policiste v mešane patrulje. Ob tem Mlekuš poudarja, da ob tem ni mogoče govoriti o razbremenitvi policistov, saj po njihovih podatkih ni varovanja zelene meje. Policija tako zadnja leta ob slovensko-italijanski meji izvaja le izravnalne ukrepe.

Na vprašanje voditeljice Odmevov Tanje Starič, če je Slovenija morala predlagati rešitev v obliki varovanja meje z mešanimi patruljami, da ne bi Italija, ki ima ničelno toleranco do migracij, uvedla enostranske ukrepe, kot jih je Avstrija, je Šarec odgovoril, da naj ne bi šlo za to, da bi jih morala, ampak, da zato, ker je vedno potrebno težiti še k boljšemu sodelovanju. Ob tem je zatrdil, da ni nevarnosti glede enostranskih ukrepov glede Italije na meji. Uvedbo skupnih policijskih patrulj je sicer močno skritiziral nekdanji notranji minister Vinko Gorenak, ki je ob tem poudaril, da nikakor ni mogel verjeti, da je takšna novica točna. “Tak predlog bi bil povsem razumljiv, če bi ilegalni migranti masovno iz Italije vdirali v Slovenijo. Toda temu ni tako.”

Foto: Printscreen

Italijanski notranji minister Salvini je po besedah Gorenaka s svojimi ukrepi za več kot 80 odstotno zmanjšal število ilegalnih migrantov v Italiji. “Tem ostaja le še balkanska pot, ki vodi preko Slovenije, in tista po morju do Španije. Jasno je torej, to govori tudi uradna statistika policije, da se je število ilegalnih migrantov preko Slovenije enormno povečalo. In v taki situaciji naš zunanji minister Miro Cerar predlaga oblikovanje skupnih policijskih patrulj na naši meji z Italijo? Neverjetna neumnost, dober tožilec pa bi lahko spisal tudi obtožbo za kakšno kaznivo dejanje, recimo po 258. členu Kazenskega zakonika za nevestno delo v službi. Sledi pa še ena neumnost. Šefica naše policije Tatjana Bobnar slepo sledi neumnosti Cerarja, poleti v Rim, in se o tem dogovarja z italijanskim notranjim ministrom. Glede na to, da jo osebno poznam, ne verjamem v to, da je tako neumna, verjamem pa, da je tako lojalna oblastnikom, ki so jo imenovali na ta položaj, da zato dela preprosto neumnosti.” 

Šarec še naprej vztraja, da smo varni
Kljub temu, da pogosta pričanja o vlomih, vsebina policijskih poročil in ugrabitev 79-letnega Belokranjca kažejo na to, da se je varnostna situacija v državi poslabšala, Sindikat policistov Slovenije pa je celo zatrdil, da ni nikakršnih ukrepov v smeri zmanjšanja ilegalnih prehodov, je Šarec vztrajal, da naj bi bili varni. “V nevarnosti smo lahko tudi v notranjosti. Spomnimo se primera, ko je moški z izvijačem ugrabil avtobus in ustrahoval. Tako, da se lahko zgodi marsikaj tudi zunaj migrantske problematike. Kar se tiče varovanja meje so bili sproženi ukrepi: aktivirana je bila tudi posebna enota policije iz celotne Slovenije, policisti od novega leta prejemajo dodatek za delo na schengenski meji, poklicana je bila dodatna pomoč vojske. Je pa v fazi javnega naročila dodatna panelna ograja v kolikor bi bilo to potrebno,” je še povedal Šarec, da bi čim več državljanov prepričal v to, da varnostnemu sistem naj ne bi grozil razpad. Vendar, ali se Šarec sploh zaveda, kako zgrešen primer je navedel? Tudi, če avtobus ugrabi državljan Slovenije in ne migrant, to namreč priča o tem, da v Sloveniji varnostni sistem razpada.

Mirko Moravec

Šarec žaljivo nad policiste: “Jok pa na drevo!”
Ko ga je voditeljica Staričeva glede besed v intervjuju za portal Pod črto vprašala, če mu je kaj žal za izjave glede policistov, je ta odgovoril: “Ne, nikakor ne. Za tem stojim. V vsakem poklicu se najde nekdo, ki ni v čast poklicu.  Večkrat ste tudi vi poročali o policijskem delu, da so nekateri bodisi vozili vinjeni, nekateri so si izmišljali prekrške, skratka imeli smo nekaj takih primerov. Na tem mestu naj jasno in glasno povem, da slovenske policistke in policiste izredno spoštujem, saj smo nenazadnje vsak dan odvisni od njih. Tako generalna direktorica policije, kot tudi notranji minister Poklukar in tudi sam bomo nadaljevali takšno delo, ki bo težilo k temu, da se bodo razmere za policiste in policistke izboljšale, čeprav so se te v zadnjem času precej. Ko se pogovarjam s policisti na terenu, mi zagotavljajo, da je stanje dobro. Seveda, dopuščam možnost, da meni ne povedo vsega, saj navsezadnje tega tudi ni za pričakovati. Ampak, stanje je dobro. Vsak poklic pa ima odklone. Še papež v Vatikanu prizna, da kakšen duhovnik ne živi v skladu s tistimi pravili, kot bi moral, tako da o politiki ne zgubljam besed. Imamo poslanca, ki ne sledi nezdružljivosti funkcij. Kdor nima toliko kritičnosti, da bi priznal, da je v lastnem poklicu kdo, ki se ne drži čisto pravil. In nositi uniformo je posebna čast in odgovornost. Potem nam pa to vse pove. V tistem smislu jok pa na drevo,” je zatrdil Šarec.

Foto: Printscreen

Ko gre za zaposlovanje strankarskih kolegov, ni težav za zaposlitev na zaupanje
Glede zaposlitve brezposelnega strankarskega kolega Rupnika, ki po podatkih sindikata dela v Gotenici in ne prihaja v Ljubljano, je Šarec odgovoril, da gre za zaposlitev na zaupanje. Zaposlitev naj bi bila po besedah Šarca zakonita. Nato je nadaljeval: “Kot bi problematizirali, da je vodja sindikata zaposlen pri policiji,” kar kaže na to, da mu očitek ni bil povšeči. Ker je celoten nabor kritik sindikata Šarca močno razjezil, je ta ob koncu povedal, da sindikati ne morejo voditi policije.

Foto: Printscreen

Rupnik je zasedal mesto prvega moža Slovenskih državnih gozdov, saj je veljal za kandidata prvaka SD Dejana Židana. Očitno pa je Rupnik presodil, da mu bo prestop v LMŠ poslovno koristil, zato je ta na Listi LMŠ kandidiral za poslanca. Kandidatura se univerzitetnemu diplomiranemu inženirju gozdarstva ni posrečila, očitno pa ima ta zelo dobro zaledje pri predsedniku vlade in ministru za notranje zadeve, da je ta dobil službo v Poklukarjevem kabinetu, in to očitno mimo razpisa, zgolj po “vezah”. Poklukar je v odzivu na očitke Sindikata policistov Slovenije zapisal, da je Rupnik v Kabinetu ministra zaposlen za določen čas na podlagi 72. člena Zakona o javnih uslužbencih in ministru svetuje na področju organizacijskih zadev. Vsi postopki v zvezi z njegovo zaposlitvijo naj bi bili po besedah Poklukarja izvedeni zakonito, zato ta vse očitke o kakršnih koli nepravilnostih odločno zavrača. Očitno pa po besedah policijskih sindikalistov v službo sploh ne hodi. Kot vse kaže, ima Poklukar od Rupnika bolj malo … No, “važno”, da je plača!?

Na koncu, ko je voditeljica Odmevov Šarca povprašala glede interpelacije obrambnega ministra Karla Erjavca, če ta uživa njegovo zaupanje, je Šarec odgovoril, da bo Erjavec pripravil odgovor na interpelacijo, bo zanj odgovarjal in potem bodo parlamentarci odločali ali jih je prepričal ali ji ni prepričal. Glede na odgovor se poraja vprašanje, da če bo večni minister ostal pri koritu, ali pa ga bo po naših napovedih le na podlagi interesov globoke države nadomestil kakšen nov nameščenec? Vsakomur, ki zmore objektiven način razmišljanja, je jasno, da je varnostna situacija v luči vedno bolj pogostih kaznivih dejanj s strani migrantov resna, namreč kadrovskemu pomanjkanju v policiji, kot tudi v vojski ni videti konca. Žalostno pa je, da je Šarec govori, kako je nositi uniformo čast, glede na to, da se ta naravnost požvižga na gromozanske težave, ki pestijo tako Slovensko vojsko kot tudi Policijo. Očitno norčevanju še kaj kmalu ne bo videti konca, saj se ta veliko bolj briga za zaposlovanje strankarskih prijateljev, na zaupanje seveda.

H. M.

 • Mitja Mazini

  Še bolj škodljivo je če bi se npr. razvedelo kako je njofra dajal navodila nekmu policaj ministru. to je hipotetien primer, seveda.

 • Antonius

  Šarca bi morali policisti brez solz potegniti na drevo. Najboljša izbira drevesa bi bila kje na slovensko hrvaški meji.
  Zadosten razlog tiči že v njegovi izjavi, da je Slovenija varna, on si pa okoli bajte zida trimetrsko ograjo.

 • Jan Kovalski

  Vprašanje, ki ga novinarka ni postavila Šarcu pa bi morala:
  “Če je Slovenija tako zelo varna kot trdite, zakaj si potem postavljate visoko ograjo okoli vaše hiše?”

  • to_mi_delaj

   se bojim da ko bo raja popizdila bo tudi tisti zid padel.

 • VERZIFIKATOR

  O drevesu je zalajal cucek,
  bevskal Šaro je na policaje,
  bi potuhnilo ščene se raje,
  ki ne more na drevo, ni mucek.

  Se bojim, da enkrat bo z drevesa
  zabingljal ta cucek pritepeni,
  Šaro, z njim podobni polovljeni,
  ki jih konjederec v žakelj stresa.

  • JANEZ GUS

   Napiši eno-Enkrat živel je en Šarc……….

   • VERZIFIKATOR

    Bom raje tisto: Enkrat in nikoli več …

 • VERZIFIKATOR

  Toliko se časa bo zaganjal
  v policaje psiček posvojeni,
  da nazadnje cucek pretepeni
  sam bo nase cvilil, se preganjal.

  Ko pa takšen cucek obnemore,
  ko še sebe nič več ne podpira,
  ve se, kdo nevšečnost to sanira,
  šinter naglo se znebi pokore.

 • JANEZ GUS

  Slovenija ni demokratična Avstrija,kjer minister sam odstopi ,ko mu lepo s posnetkom dokažejo korupcijo.Pri nas se bi baraba zgovarjala,da je snemanje prepovedano in da to ni dokaz.Sicer pa v komunistični državi,kakršna je ZLOVENIJA komunjarja z položaja lahko odnese samo ŠUS.

  • piko8

   V Sloveniji komunistične barabe ne odstopajo, jih bo potrebno fizično odstanit *ZAVEDNO*!!

 • Kučko pod pručko

  Lubadar na drevesu

  A res ne znajo policisti, ki tako radi polnijo proračun s kaznimi za vse sorte prekrškov, ustaviti tega prismuknjenca, ko se iz Ljubljane vrača v Kamnik? Če bi bil jaz mož v modri uniformi, bi mu pokazal liziko, dal pihati, premetal bi mu avto in ni hudič, da česa ne bi našel. Potem pa bi mu primazal najvišjo možno kazen.

  Sicer bi pa bilo potrebno Šarčevića obesiti na kako že načeto drevo, da ga bo lahko uničeval do konca. Kot lubadar, saj je edino za to izšolan, pa čeprav je do pildka prišel z velikimi mukami in popravci!!!

  • antimur

   Zakaj bi čakali na policiste, začnimo sami, od Kučana, kriminalne in zločinske vlade, morda še čefurja Jankovića, pa bi za začetek za zgled bilo dovolj. Kar še potem ne bi spregledalo, pa nadaljevanje, kandelabrov in drevja je dovolj.

 • bisabre

  Racman Jaka (M.Š) se ne zaveda, da ne bo večni predsednik vlade in da bo slej ko prej postal navadni držaljan. Prepričan sem, da mu bodo policisti takrat uprizorili učno uro upoštevanja prometnih predpisov. In to dosledno, brez mižanja na eno oko. I: =)

 • Morala

  Nič nismo več varni! Kaj bi bilo, če narod gre na cesto in se policija postavi na stran ljudi?! Takrat, ne bi rekel – v jok in na drevo….niti niso primerne…

 • Franc Šink

  POZOR ! Zgoraj na sliki so “državniki” Vsi na kolena.

 • Janez Kepic-Kern

  Take “LISTICE” kot je LMŠ
  TO
  JE NERESNO.
  Naj se gre v prenovo ZAKONA O POLITIČNIH STRANKAH ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • xtc

  Samo ,da malce pritisne kriza pa boste videli “Dončiča” SLO politike,kopolna anarhija in razpad.

  • Common Sense

   NI treba krize. Saj ima že sedaj upor vojakov, policistov in zdravnikov pred očmi. Vsi naenkrat! In to v obdobju visoke gospodarske rasti.

 • Common Sense

  Serpentinšek še vedno misli, da je v radiju Ga Ga, ko je igral Drnovška. Razlika je, da Dnovšek ni bil patološki narcis. Serpentinšek je.

  • Peter

   Tam ga je imel hri-bar pod komado. Zdaj pa revež misli, da on komandira, pa mu je malo v glavo stopilo, no.

 • Olga101

  Anarhija in razpad sistema na vseh področjih! Slovenija je postala leglo udbomafije! Šarec naj takoj odstopi!

 • rrrrr

  V zgodovini je bil še vsak absolutistični diktator ( Neron, Stalin, Čaušesku, Brocar, Maduro, Kim Džon Un…) vsaj toliko pameten, da je diktaturo in lastno rit ščitil z razsipnim podeljevanjem privilegijev in zlatimi novci SVOJI poiciji in vojski. Pa ne zato, da bi ti branili njegove državljane pred sovražniki, temveč NJEGOVO rit pred lastnimi državljani ! Ko ga imajo enkrat dovolj !

  Ampak ne. Naš trenutno napihajoči se Serpentinšek, jo-jo v rokah zlobnih starcev, še kar naprej prav butasto pljuva ravno po policiji in vojski. ..Prav neverjetna norost ! A hvalabogu, kar pa ni nujno slabo. Ko se dvigne ,,uboga gmajna”, ko bodo v slovenskih rokah spet cepci in kose, in ko bodo letele ,,vile galjotom v vamp”, bo neokomunisična kamarila zaman klicala policijo in vojsko na pomoč pred lastnimi ljudmi. Z nami bodo !

  Zavaljeni in zapohani udbovci, strahopetni sodniki, brkate soldatke iz Mirovnega inštituta ter razvajeni mamoni in antifašisti iz Levice takrat ne bodo dovolj ….

 • Janez Kepic-Kern

  POMLADNIKI SE NE ZNAMO POVEZOVATI.
  OSTALI – EX KP, ZK POKOMUNISTI – SE ZNAJO,
  MI PA SAMO – POGOSTO – SAMO – JAMRAMO.
  TOLE
  JE
  RESEN PREDLOG, POZIV VSEM ZAINTERESIRANIM, A LE POZITIVNIM LJUDEM.

  TOLE JE SEVEDA – ZASKRBLJUJOČE –
  PODPRIMO
  OK
  POMLADNI STRANKI – SDS IN SLS
  S
  PODPORNIMI DRUŠTVI — KAKOR PREDLAGAM SPODAJ !

  Pustimo tiste stare FLANCE,
  kaj je bilo in kaj ni bilo.
  ZAČNIMO RAJE – NA NOVO !
  Okrepimo
  volilno in podporniško bazo – obeh pravih pomladnih strank SDS in SLS.
  PRIDRUŽITE SE MI.
  ZELO OK SEM. Bivši “VZTRAJNIK” – ODBORA 2014 !

  Toplo vabljeni k
  osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
  Imam
  namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
  OKREPITI
  TEMELJE
  SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
  Podbno
  kot so npr.
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OPIRALI
  TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

  Oglasite se mi kaj.
  SEM
  OK – ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMEND

  VABILO.

  K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  – raznih STROK ter kulture in politike.

  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA
  POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM
  – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
  Tudi
  knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

  VABIM VAS – KOT SODELAVCE
  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  SPODAJ
  ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
  v
  – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
  IN v
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM
  ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.

  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

  Vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

  Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
  Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
  In
  se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
  ki
  jih pri “SLOVENIANI” varujemo
  PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
  KI
  JE OBJAVLJEN NA
  NASLOVNI STRANI
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Kar
  BREZ ZADREGE
  SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
  Po
  prvem, seznanitvenem srečanju – bž
  BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
  V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
  IN VAĐEGA INTERESA.
  Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

  DPBRODOŠLI
  PA MI BOSTE VSI,
  KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
  NAŠE SLOVENSKE LJUDI
  IN
  NAŠO SLOVENIJO !

  Vaše sodelovanje,
  ki bo imelo značaj pravega DELA,
  BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

 • Janez Kepic-Kern

  LMŠ človek J. R.
  na srednji sliki
  NIKAKOR NE IZGLEDA – ZDRAVO.
  Ne vem,
  kaj mu je – ampak – ni videti – zdrav. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • skrajna resnica

  sedaj v policijo prihajajo ljudje, za katere bi bilo bolje, da bi opravljali kakšen drug poklic.

  sedaj na vlado prihajajo ljudje, za katere bi bilo bolje, da bi opravljali kakšen drug poklic- klovn gasilskih veselic.

  V vsakem poklicu se najde nekdo, ki ni v čast poklicu.

  Šareni Marjan ni v čast klovnom, saj izvaja tragedijo namesto komedijo.