fbpx

Svet stranke SMC ne podpira Karla Erjavca za mandatarja!

Foto: STA

Seja sveta SMC-ja je trajala več kot sedem ur, člani tega organa pa so se temeljito lotili strankinega položaja v aktualni koaliciji in delovanja v prihodnje. Svet SMC-ja je sledil že znani odločitvi poslanske skupine, da stari-novi predsednik DeSUS-a Karel Erjavec, ki se nadeja položaja novega mandatarja, njihovih glasov nima.

Karel Erjavec tako nima niti podpore sveta SMC-ja, da bi postal mandatar. Znane so izjave nekaterih vodilnih SMC-jevcev, da imajo pri KUL-u največ zadržkov zaradi slabih izkušenj iz prejšnje vlade in zato s prenizkim zaupanjem, je poročal Radio Slovenija.

Za SMC sta prioriteta zajezitev epidemije ter družbena, socialna in gospodarska revitalizacija, so po poročanju STA še navedli v tej koalicijski stranki. Svet je vodstvu naložil nalogo imenovanja delovne skupine, sestavljene iz po treh predstavnikov poslanske skupine, ministrov ali državnih sekretarjev, lokalnih odborov, kroga seniorjev in kroga mladih, ki pregleda in dokonča predlog programa stranke skupaj s strategijo revitalizacije stranke in ju predloži svetu v sprejem. O strateški in programski platformi za prihodnje politične poteze SMC bo svet razpravljal na prihodnji seji.

Ker je vsem tistim, ki se tako goreče zavzemajo za nastanek koalicije KUL, jasno, da glasov poslancev za ustanovitev le te ni dovolj, se poslužujejo različnih metod pritiska na tiste, katerih glasov mrzlično potrebujejo. Na tnalu so se tako v zadnjem času znašli poslanci SMC, ki so po odhodu DeSUS iz vlade jasno in glasno povedali, da v vladi ostajajo. Šli pa so celo tako daleč, da so pred domom poslanca SMC Gregorja Periča izobesili napis z napisom: “Gregor Perič, heroj ali izdajalec?” Pisali pa smo tudi o tem, kako smo na uredništvo prejeli navodila za pisanje elektronskih sporočil poslancem SMC, prav tako naj bi najeli eno izmed agencij, ki bo z lažnih naslovov pošiljala sporočila na elektronske naslove poslancem SMC. Na udaru sta se sicer znašla tudi poslanec italijanske manjšine Felice Žiža in poslanec DeSUS-a Branko Simonovič.

e-Maribor