Svetniška skupina SDS Jankovića opozarja: Zvišanje cen letnih vozovnic LPP ne bo dvignilo popularnosti javnega prevoza!

Foto: STA

Potem ko si je ljubljanski župan Zoran Janković priskrbel še četrti zaporedni županski mandat, se je odločil, da bo oklestil denarnice Ljubljančank in Ljubljančanov na področju grobnin, parkirnin, vozovnic Ljubljanskega potniškega prometa, odvoza odpadkov in preskrbe z vodo. V svetniškem klubu SDS so v zvezi s podražitvami opozorili, da zvišanje cen letnih vozovnic LPP ne bo dvignilo popularnosti javnega prevoza.

V svetniškem klubu SDS se zavzemajo, da bi javni potniški promet v Ljubljani uporabljalo čim večje število prebivalcev MOL, kot tudi čim večje število dnevnih migrantov, zato so za februarsko sejo mestnega sveta vložili amandma, s katerim predlagajo drastično znižanje cen letnih vozovnic LPP.

Predlagajo, da bi letna splošna neprenosljiva vozovnica stala 250 evrov, in ne 365 evrov, letna neprenosljiva vozovnica za upokojence pa 150 evrov, in ne 220 evrov. Letna splošna vozovnica v višini 250 evrov namreč predstavlja spodbudo dnevnim migrantom, da se odločijo za nakup letne vozovnice. V predlagani ceni letne vozovnice pa je vključena tudi storitev Bicikelj.

Pozivajo k prvemu koraku spremembe cenovne politike LPP
V SDS opozarjajo, da zvišanje cen vozovnic skupaj s predlogom cen letnih vozovnic ne bo dvignilo popularnosti javnega transporta niti ne bo ustavilo dolgoletnega trenda padanja števila potovanj v mestnem prometu. Kvečjemu obratno. “Napačna je teza predlagatelja, da bodo zaradi povišanja cene enkratne vozovnice uporabniki množično posegli po letnih vozovnicah. Te so s ceno 350 oziroma 220 evrov preprosto predrage,” poudarjajo in predlagajo znižanje cene na 250 evrov oziroma 150 evrov, z željo, da s tem naredijo prvi korak k temeljiti spremembi cenovne politike LPP, ki je, poleg prenove tras posameznih avtobusnih linij, predpogoj za nujno popularizacijo javnega transporta v Ljubljani.

H. M.

 • Peter

  Na žalost tudi ta poziv ne bo dvignil popularnosti belogardistov v mestu heroju.
  Samodanijanša, pa rdeče zvezde na vpadnice.

 • Antonius

  Kleptomankovićev izračun podražitev LPP je zelo preprost. Podražiš parkirnino, pa ljudem za pot v službo ne preostane kaj drugega kot LPP. Niti moped ali kolo službujoči populaciji nista rešitev. Kam pa boš z njim za osem ur, ker ju nimaš kje parkirati.
  Kleptomankovićevo početje služi vsemu drugemu, samo Ljubljančanom ne.
  Jaz sem pri svojih letih v centru mesta še vedno mobilen s svojo Aprillio, ampak, kam bo nekdo s konca Viča Z mopedom ali kolesom, ker z njim ne more nikamor. Vsak kvadratni meter površine, sodi pod mestno javno površino. To seveda potegne za seboj kaznovanje zaradi prepovedanega parkiranja na mestni javni površini.
  Ljubljančani, od vas izvoljeni Penismanković vas dobro jebe in to v glavo in denarnice!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Hvala vse levičarjem, da so izvolili tako dobro lopovsko dušico, ki jih bo veliko stala (močno udarila po žepu).

 • skorpijon93

  HAHA HIHI prav vam je Lublančani ! ste že kdaj bili v Pragi ? tam je mesečna vozovnica le 20 eur , upokojenci, študenti pa 9.6 eur mesečno, storitve pa bistveno večje kot v Ljubljani kjer imate bogi avtobus , pa tudi druge stvari v Pragi so cenejše, nimajo muslimanov, nimajo minareta z mošejo , nimajo legebitre in jankovića , zamislite se ! Češka ima tudi najnižji delež revščine med evropskimi državami in je po kupni moči prehitela Slovenijo pred leti !

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Jurčku zmanjkalo 10.000.000 za nakup jahte, zato mora očka podražiti LPP -JPP. Revček ne bo mogel na morje.

 • skorpijon93

  za vzvišene in arogantne lublančane je še to prepoceni ! žal mi je za pametne lublančane

 • Andrej

  Vi tega ne razumete. Zokiju popularnost z garbanjem ljubljančanov samo raste. To je mazohističen narod.

 • xtc

  Zoki dela.
  Krade in ropa narod.
  Sicer pa prav je Ljubljanskim kmetavzom naj jih dere-še premalo jih,saj so ga volili.

 • garfi

  komunistični Banditi so pravkar dvignili tudi dodatno zdravstveno zavarovanje
  pravijo, da zaradi večjih stroškov, ki jih imajo s preplačili za 400 MILIJONOV letno