Stranka SMC Milanu Brglezu pokazala vrata

Foto: STA

“Drage prijateljice in prijatelji, zaradi moje pokončne drže, zaradi tega, ker sem bil kdaj kritičen do lastne stranke ter zaradi tega, ker sem nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS, me je danes IO SMC, na predlog generalnega sekretarja SMC gospoda Jožeta Artanaka, ‘vrgel’ iz SMC,” je nekdanji predsednik državnega zbora in podpredsednik stranke SMC Milan Brglez zapisal na družbenem omrežju Facebook. V SMC so odločitev sprejeli soglasno, kot razlog pa so navedli nespoštovanje odločitev organov stranke. Po zadnjih informacijah Brglez ni upošteval sklepa izvršilnega odbora stranke, da se za predsednika državnega zbora izvoli Cerarja. Brglez je veljal za radikalno levo frakcijo v Stranki modernega centra in je večkrat prišel navzkriž s predsednikom Mirom Cerarjem, kot kaže pa je bilo nespoštovanje sprejetih zavez, za katere naj bi na izvršilnem odboru glasoval tudi Brglez, zanj usodno.

Nekdanji predsednik državnega zbora in podpredsednik stranke SMC Milan Brglez je pred nekaj trenutki na družbenem omrežju Facebook zapisal, da so mu v stranki pokazali vrata, ker je nasprotoval koaliciji z SDS. Brglez ni izdal, kaj so zapisali v sklepu oziroma s katero obrazložitvijo so ga izključili iz stranke, so pa to javno izpostavili na Twitter profilu SMC. Kot so izjavili, je izvršni odbor SMC soglasno sprejel sklep o izključitvi Milana Brgleza iz stranke. Razprava o tej točki je bila sprožena s strani več članov izvršnega odbora, ki so kot razlog za izključitev navedli nespoštovanje odločitev organov stranke, so zapisali.

 

Vsem v SMC, ki so delali za vse ljudi (ne samo za izbrance) se je zahvalil za zaupanje in sodelovanje. Kot zanimivost: Med komentarji so mu največ podpore izrazili nekdanji vidni člani in poslanci radikalne levice, kot so Jan Škoberne, Damjan Mandelc ter Jerko Čehovin. Z izključitvijo Brgleza bo SMC lažje sledila programu sredinske politike, manjša bo tudi verjetnost izključevanja z vsemi strankami, ki si želijo sestaviti razvojno koalicijo.

C. Š.