Svoboda govora bi pod vlado SD dobila nagobčnik: Njihov podmladek bi ponovno uvedel verbalni delikt ter ustanovil spletno policijo, ki bi kaznovala tiste, ki so drugačnega mnenja!

Foto: spletna stran Mladega foruma

Podmladek Socialnih demokratov Mladi forum ima za prihodnost Slovenije natančen načrt: mladi totalitaristi bi v maniri svoje predhodnice Komunistične partije Slovenije Vladi RS predlagali ustanovitev spletne policije, ki bi zatirala “sovražni” govor v stilu nekdanjega 133. člena jugoslovanskega kazenskega zakonika, ki je uveljavljal verbalni delikt v Jugoslaviji. Sanjajo o udbaškem preganjanju drugače mislečih, ki bi jih na podlagi IP računalniškega naslova uporabnika primerno kaznovali. Pobudo uvedbe spletne policije so začeli na podlagi tvitov tistih, ki nasprotujejo množičnim prihodom migrantov na slovensko mejo in islamizaciji v Sloveniji, in jih označili za sovražni govor.

Podmladek Židanovih Socialnih demokratov postaja vse bolj radikalen in totalitaren. Po pozivih, da je samo revolucija rešitev za nastale težave, in nedopustnem obešanju portreta nekdanjega komunističnega diktatorja Josipa Broza Tita, odgovornega za smrt stotisočev nedolžnih ljudi, Mladi forum poziva še k uvedbi verbalnega delikta, s katerim bi kaznovali vse, kar spada pod njihovo teorijo “sovražnega govora”. V ta namen bodo naslednji vladi predlagali ustanovitev spletne policije, ki bo “intenzivno zatirala sovražni govor in anonimneže primerno kaznovala”, so zapisali na svojem Twitter profilu.

Njihov predsednik je na zadnjem kongresu postal Andrej Omerzel, v vodstvu pa je tudi sin nekdanjega generalnega direktorja slovenske policije Janka GorškaLuka Goršek. Mediji so prav v zadnjem času razkrili, da je iransko pranje denarja v NLB končalo svojo pot ravno na policiji – v mandatu Janka Gorška -, kjer so ustavili vse preiskave in zadevo pometli pod preprogo.

Foto: Twitter

SD nas hoče popeljati v diktaturo in policijsko državo
Na spletu se je zaradi njihove objave sprožil val ogorčenja, saj ljudje ne morejo verjeti, da bi Mladi forum Socialnih demokratov izvajal cenzuro nasprotujočih mnenj na podlagi svoje politike sprejemanja migrantov. Vprašanje pa je, kdo bi po njihovem določal mejo med “sovražnim govorom” in svobodo govora?

Namesto da bi se ukvarjali z vprašanji pregona gospodarskih kriminalcev, ki jih imajo v lastnih vrstah kar nekaj, na primer, kar tri komisije so ugotovile odgovornost nekdanjega ministra Križaniča za aferi Teš 6 in pranje denarja v NLB ter bančno luknjo, ta pa vseeno kandidira za poslanca SD, se oni ukvarjajo s cenzuro tistih, ki se ne strinjajo z njimi v zvezi z migranti. V svobodni družbi imajo ljudje pravico do svobode izražanja, pa če je to njim všeč ali ne.

Spletna policija Socialnih demokratov “že opravlja svoje delo”
Na Twitterju se je po najavi Mladega foruma na bizarne zahteve takoj pojavila parodija “Spletna policija Social demokratov”, ki že poziva državljane, naj prijavijo kakršno koli obrekovanje vlade, napačno naslavljanje transseksualcev ali migrantov, ali če si kdo drzne ne voliti stranke SD. Takoj bodo s takšnimi ljudmi “opravili”. Seveda gre za parodijo na objavo Mladega foruma, ki so poleg tega, da se mnogi zgražajo nad njihovimi “ukrepi”, deležni posmeha.

https://twitter.com/TanjaPorcnik/status/998271169802440705

A. G.